Partyflock
 
­ Nederland

Herfstdrift op komst

gepubliceerd door , op
Met Herfstdrift wordt op zaterdag 24 november de toon gezet in het verse 11e levensjaar van Drift. De afgelopen jaren heeft Drift Festival zich ontwikkeld tot een smaakmaker voor liefhebbers en danspuristen uit heel het land. Na het succes van vorig jaar keert Herfstdrift terug naar het inspirerende Vasim terrein in Nijmegen waar ruimte is voor maximaal 1300 bezoekers. Verdeeld over twee overdekte podia staat er een uitgesproken en avontuurlijk muzikaal programma waarbij de randjes van dansbare hedendaagse techno- en elektronica worden verkend.

Vasim
De Vasim staat in het teken van actuele eigenzinnige techno met live performances van Planetary Assault Systems (Luke Slater), Orgue Electronique en een dj set van de uit London afkomstige Blawan. Blawan behoort met zijn op uk bass georiënteerde techno sound tot één van de grote doorbraken van 2012. Een andere bijzonderheid is de show van Donato Dozzy & Neel als Voices From the Lake. Met het gelijknamige album waren zij verantwoordelijk voor één van de sterkste techno-albums van het afgelopen jaar en worden ze bejubeld en bewierookt door o.a Resident Advisor en Fact. Het Nijmeegse ESHU brengt een fris eigentijds geluid. Op het eigen ESHU label grossiert het collectief in compromisloze dub georiënteerde techno grooves die gretige aftrek vinden bij grootste techno jocks van de wereld.

Electro, Afrobeat en meer
De Drôhme is een indrukwekkende tent constructie vergelijkbaar met een reusachtige discobol. De programmering in deze tent bestaat uit een brede uitgebalanceerde mix van electronica, jazz, funk en afrobeat. Een absolute hoofdrol is weg gelegd voor de Haagse I-F met een drie uur durende dj set. Als begenadigd dj en als oprichter van Intergallactic FM en Vieuwlexx verkreeg I-F een internationale cult status. Overige muziek is er o.a van Eagleman, Juxtapose.

Nachtdrift
Om klokslag 12 wordt het festival voortgezet op Nachtdrift dat vlak naast de Vasim plaatsvindt. In de imposante ambiance van skatehal Waalhalla zorgt technopionier Luke Slater voor een gepast slotakkoord.

Drift staat voor eigenwijze techno en electronica in een prikkelende omgeving. Drift brengt liefhebbers samen op een verrassende manier. Er wordt ruimte gemaakt voor lokaal talent en een spannend cultureel programma. De kaartverkoop voor Herfstdrift en Nachtdrift start op dinsdag 2 oktober om 12 uur. Een combiticket kost 36 euro en een losse ticket voor het festival kost 26 euro