Partyflock
 
­ Nederland

Groot feest in Paradiso ter ere van 20-jarig jubileum DJ Isis

gepubliceerd door , op
Groot feest in Paradiso ter ere van 20-jarig jubileum DJ Isis
19 april 2012
Van de begindagen van Acid, Detroit techno en Chicago en NY house via jaren negentig RoXy klassiekers, UK Breakbeats en Chemistry krakers tot psyhouse, etnische invloeden en minimalistische en sprookjesachtige muziek uit het nieuwe millennium. Het zijn allemaal stijlen uit het muzikale oeuvre van Isis die deze avond aan bod zullen komen.
Daarnaast worden er in de andere zalen allerlei optredens verzorgd door collega's die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar muzikale carrière, zoals niemand minder dan haar leermeester Dimitri. In '92 was het immers deze godfather der Nederlandse DJ's die haar ontdekte en inspireerde. Natuurlijk mogen ook Arjuna Schiks, Egbert-Jan Weeber, Kareem Raïhani en Tommy van Huystee deze avond niet ontbreken.

Acts
Gedurende de gehele nacht worden er verschillende performance acts opgevoerd door bevriende kunstenaars en musici. Om het feest compleet te maken luidt Isis om 12 uur op knallende wijze een nieuw levensjaar in en viert zij haar 37ste verjaardag. Nog nooit is Isis zo diep in haar platenkast gedoken voor een set die letterlijk en figuurlijk het stof zal doen opwaaien.

Carrière
Isis van der Wel, al twintig jaar lang de bekendste vrouwelijke DJ van Nederland, werd in de nacht van 19 op 20 februari 2010 voor een periode van twee jaar tot Nachtburgemeester van Amsterdam benoemd. Bovendien won zij afgelopen jaar de lifetime archievement GKAward voor haar inzet in het nachtleven. Naast haar carrière als deejay en Nachtburgemeester runt Isis sinds 2000 de ideologische feestorganisatie All is One en sinds 2005 ook het gelijknamige muzieklabel. Daarnaast organiseert zij evenementen en promotionele activiteiten in opdracht vanuit haar agency Magma, tevens artiesten agency.
Het vernieuwende crowdsourced Magneet Festival, een initiatief in samenwerking met Stichting Magneetbar, is haar laatste nieuwe project. In 2011 werd dit voor het eerst georganiseerd op het Zeeburgereiland te Amsterdam.

Tour
Na het grote festijn in Paradiso gaat Isis voor haar 20-jarige jubileum door het land met een tour die haar langs verschillende clubs in Nederland zal leiden. Als onderdeel van haar jubileumjaar is ze ook in het buitenland te bewonderen in verschillende landen zoals India, Israël, Zwitserland, Duitsland en België.

1 opmerking