Partyflock
 
­ Nederland

Drie uur lang Prosumer bij blackout in studio 80

gepubliceerd door , op
BlackOut
22 september 2011
FeestBlackOut · Prosumer
Datumvrijdag 14 oktober 2011
LocatieStudio 80 Site
Op de eerste editie van BlackOut van het nieuwe clubseizoen maakt Berlijns absolute house-connaisseur, Panoramabar resident Prosumer, zijn opwachting in Studio 80 met een lange 3 uur durende DJ-set. Hij wordt ondersteund door BlackOut resident MJ en Dekmantel oprichter Casper Tielrooij die samen de warm up voor hun rekening nemen. In de achterzaal geven de getalenteerde Prunk (live), Maurits Reiss en Bobby Andrews act de presence.

Uitgaansmecca Berlijn staat vandaag de dag synoniem voor techno in haar meest pure vorm. 's Werelds populairste club, de Berghain, speelt daar natuurlijk een grote rol in. Minstens even populair is echter de Panoromabar op de bovenverdieping waar dikwijls de warmere en meer house georiënteerde klanken de boventoon voeren. Achim Brandenburg, beter bekend als Prosumer, is daar al sinds dag en dauw een van de residents. Hij wordt internationaal gezien als een van de meest kundige en begaafde house DJs van de wereld en beschikt over een duizelingwekkende platencollectie waarin de uithoeken van Detroit, Chicago, New York en Berlijn samenkomen: als geen ander verstaat hij de kunst om de klassieke Amerikaanse sound te combineren met huidige ontwikkelingen van de soulvolle house variant.

Prosumer komt het beste tot zijn recht wanneer hij uitgebreid de tijd krijgt, zo zullen de Nederlandse bezoekers van Nachtdigital afgelopen zomer zich zijn marathonsessie waarschijnlijk nog goed herinneren, het was voor velen namelijk het absolute festivalhoogtepunt. Het is dan ook niet zonder reden dat er minimaal drie uur voor hem ingeruimd wordt in de grote zaal van Studio 80. Hij zou te kort worden gedaan als hij ook maar 1 minuut korter de tijd kreeg!

In de tweede zaal maakt Prunk zijn opwachting met een liveset, na diverse releases op Nederlandse labels uitgebracht te hebben berichtte hij deze week getekend te hebben op het legendarische King Street platenlabel! Bobby en Maurits zijn twee jonge honden die sterk beïnvloed zijn door de hedendaagse 'Roemeense sound': diepe Dubby techno gecombineerd met oerdegelijke house.

Kaarten a 12 euro zijn verkrijgbaar via www.dekmantel.com (aan de deur kosten ze 14 euro).

1 opmerking

vet, vrees alleen niet dat dit in mn weekendplanning past :(