Partyflock
 
­ Nederland

Magneetlab Roest stipt aftrap aan opbouw Magneet Festival

gepubliceerd door , op
Aanstaande zondag 31 juli, om middernacht, overhandigt stadsdeelsecretaris Frank van Erkel aan Nachtburgemeester Isis van der Wel de sleutel van het terrein op Oostpunt, aan de A10 in Amsterdam Oost. Dit feestelijke moment vangt 's middags 16.00 uur aan met een feest en een barbecue in Amsterdam Roest. Voor middernacht vertrekt vanaf hier een artistieke karavaan naar het festivalterrein in Zeeburg voor het feestelijke overhandigingsmoment. Daarnaast bieden wij deze middag een speciale kaartactie: kom met vijf vrienden naar het Magneet Festival en betaal voor vier personen!

In Amsterdam Roest treden de bands The Don't Touch My Croque Monsieurs (TDMCM), Supercity en Qeaux Qeaux Joans op, maar iedereen die een bijdrage wil leveren is welkom om het podium te bestijgen. Net als het Magneet Festival is dit feest 'crowd-sourced'. Dit betekent dat de invulling tot stand is gekomen door de bezoekers. Goede ideeën en spontane bijdragen zijn van harte welkom.

Magneet Festival
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het Magneet Festival in volle gang. Dit festival, dat op vrijdag 19 augustus van start gaat, draait om co-creatie, crowdsourcing en duurzaamheid. De bezoekers kunnen zelf onderdelen van de programmering bepalen door ideeën te uploaden op de website www.magneetfestival.nl. Meer dan 180 ideeën zijn reeds ingestuurd. Van chillplekken tot dansvoorstellingen en van optredens tot een wedstrijd zandkasteel bouwen, van alles is mogelijk en terug te vinden op het online platform. Vervolgens mag iedereen stemmen op deze ideeën. De leukste, populairste en meest praktische ideeën zijn daadwerkelijk terug te zien op het Magneet Festival. Het Magneet Festival probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en de vervuiling tot een minimum te beperken. Dit komt terug in de afkomst van eten en drinken, sponsoren, afvalverwerking en het 'leave no trace' principe. Leave no trace houdt in dat er gestreefd wordt naar een festival zonder sporen op het terrein en een grote afvalberg.

Naast de ideeën die online zijn voorgesteld, treden onder andere de volgende bands op in de weekenden van 19 t/m 21 en 29 t/m 31 augustus: zZz, BCUC, Alamo Race Track, The New YX, Jiggy Djé, Jungle By Night, The Deaf. De line-up is deels tot stand gekomen met 3VOOR12's Hollandse Nieuwe. De volledige line-up staat op de site www.MagneetFestival.nl