Partyflock
 
­ Nederland

Stalker Special
Fritz Kalkbrenner

gepubliceerd door , op
Stalker Special
9 februari 2011
Van tijd tot tijd staan er in de Club Stalker programmering pareltjes van avonden die nog maanden in het geheugen gegrift staan. De avond met Gabriel Ananda en De Man Zonder Schaduw in september was een van die avonden en nu is het tijd voor een nieuwe onvergetelijke editie van de Stalker Special op vrijdag 4 maart. Dit maal met niemand minder dan DJ en producer Fritz Kalkbrenner. Tijdens zijn album clubtour heeft hij tot nu toe iedere tent gerockt met zijn nieuwe album 'Here Today Gone Tomorrow' en maakt nu plaatst voor Club Stalker.

Kalkbrenner brak door als mede verantwoordelijke voor dé zomerhit van 2009, Sky and Sand, die hij samen zijn met broer Paul Kalkbrenner produceerde. Nu laat hij zien dat hij ook alleen een mooie live set kan brengen. Vorige maand stond hij nog in Poema RAW, en er staat ons weer een gruwelijke nacht te wachten als je kijkt naar de restanten van de club. Zijn releases kenmerken zich door hun uitzonderlijke structuur, minimalisme en melodie. Meeslepende minimal techno met vanuit de progressieve ontleende melodieën, voortgestuwd door ontastbare grooves en bizarre ritmes. De wereld van Kalkbrenner huisvest een eigen geluid, met de energie en bevlogenheid die op het podium pas echt tot z'n recht komt.

Als versterking van de avond is daar Ille Bitch, een onmisbare factor op deze avond. Deze held is opgegroeid in Stalker en neemt met zijn aanstekelijke enthousiasme, eindeloze aandacht voor zijn fans en zijn diverse muziek stijl iedereen in de reis mee. Zelf noemt hij het wel eens 'house-minimal', minimal om de hele nacht (en of ochtend) verantwoord te housen. Maar zijn muziekkeuze gaat veel verder dan minimal alleen. In zijn dj-sets komen ook progressive-, house-, techno- en electro-invloeden voorbij.

Deze nacht zal Club Stalker ook Stevie Wonda verwelkomen en het publiek verblijden met een van zijn heerlijke setjes. Deze Haarlemse DJ en organisator heeft o.a. tijdens zijn eigen feest in Club Stalker onder de naam Welcome to Wondaland menig maal de club op zijn kop gezet met zijn dansbare en melodieuze sound, en gaat dit nu weer bewijzen. Dwingende groovers, afgewisseld met keiharde knallers, perfect aan elkaar gemixt; dit wordt weer een onvergetelijke nacht.

1 opmerking

Stevie wondaaa!