Partyflock
 
­ Nederland

Extrema reserveert gedeelte kaarten

gepubliceerd door , op
Extrema komt de bezoeker aan beide kanten tegemoet in de voorverkoop van de festivals. De evenementenorganisator reserveert namelijk kaarten voor de mensen die de ticketverkoop iets te vroeg vinden in deze dure decembermaand. Op deze manier wil Extrema iedereen een eerlijke kans op een festivalticket geven.

Er zal 10% van alle Extrema-kaarten worden gereserveerd tot 1 februari 2011. Deze kaarten kunnen in de hele maand januari gekocht worden. Heeft de bezoeker bijvoorbeeld geen geld om het ticket nú al te kopen, dan kan er via de evenementenwebsite www.solarweekend.com of www.extrema-outdoor.com een reserveringsformulier ingevuld worden voor maximaal twee tickets per persoon. Dit doet Extrema om de bezoeker tegemoet te komen, als reactie op het abnormaal snelle uitverkopen van andere grote festivals. Let wel: voor de kaarten die in 2011 worden gekocht gelden natuurlijk wel de nieuwe prijzen.

Wanneer je een ticket reserveert en deze in januari koopt, betaal je voor Extrema Outdoor €68,- (excl. fee). Solar's Vakantie- en Weekendtickets kosten respectievelijk €99,- (excl. fee + incl. €5,- een-beter-milieu-begint-bij-jezelfborg) en €68,-. Ook zal de CJP-actie vanaf januari gaan lopen met een beperkt aantal kaarten.

Vrijdag maakte de Extrema al bekend dat de voorverkoop van haar Nederlandse festivals Solar Weekend en Extrema Outdoor op woensdag 1 december reeds van start gaat. Dit om zodoende de bezoekers in de gelegenheid te stellen nog vóór de btw-verhoging van kabinet-Rutte de festivalkaarten te kopen. De tickets gaan daarbij tot 1 januari in de voorverkoop zonder überhaupt een enkele prijsverhoging. En dat is vrij uniek momenteel. De eerste kopers krijgen er ook een gratis dvd van het desbetreffende evenement bij.

De voorverkoop van Solar Weekend en Extrema Outdoor start woensdagmiddag 1 december om 12:03 uur precies. Tot 1 januari 2011 zullen de oude ticketprijzen gehanteerd worden; €59,- voor Extrema Outdoor en de Weekendtickets van Solar. De Solar Vakantietickets kosten tot 1 januari 2011 €84,- (excl. fee + incl. €5,- een-beter-milieu-begint-bij-jezelfborg).

Extrema benadrukt het feit dat er nu al malafide ticketaanbieders op de online markt zijn en waarschuwt voor valse en doorgaans veel te dure kaarten! Check op Weetwaarjekoopt.nl waar je je kaarten veilig kunt kopen: www.weetwaarjekoopt.nl/.

19 opmerkingen

mooie actie! meteen ff gedaan:) SOLARRRRR
:respect: voor deze actie, net m'n reserveringsformulier ingevuld
Mooie Actie
zeker een goede actie (Y), maar ik heb ze al :D
Ik heb ook vanmiddag een resevering geplaatst voor Extrema. Koop 'm in januari wel. Ga nu zowat failliet aan al die kaarten door al die verkoop gekte in de dure december maand. Weer erg goed mee gedacht door Extrema....zoals ik gewend ben van ze (y) (nu nog Lakeside terug op zijn plek)
laatste aanpassing
uhm....ik snap ff niet wat hier nu zo geniaal aan is?

je betaald, ondanks dat je reserveerd, toch gewoon die btw verhoging?
Deze mensen bieden wel service zeg!
Uitspraak van BIG BOSS op woensdag 1 december 2010 om 18:17:
je betaald, ondanks dat je reserveerd, toch gewoon die btw verhoging?

Ja dat wel maar je bent wel zeker van je kaarten.
incl. €5,- een-beter-milieu-begint-bij-jezelfborg

Watte?
Uitspraak van AliceGlassx3 op woensdag 1 december 2010 om 18:48:
Deze mensen bieden wel service zeg!

Als we samen gaan krijg je hem gratis van mij:$ Da's pas service toch:P B)
Kijk deze mensen voelen met ons mee!!
Kaarten gereserveerd!
Uitspraak van BIG BOSS op woensdag 1 december 2010 om 18:17:
uhm....ik snap ff niet wat hier nu zo geniaal aan is?

je betaald, ondanks dat je reserveerd, toch gewoon die btw verhoging?

Ja, ik snap t ook niet helemaal.. Je bent dan zeker van je kaarten, maar deze feesten zijn in april nog niet uitverkocht, dus in februari ben je ook nog zeker:s.. Of ik begrijp em verkeerd..
De festivals moeten nu maar eens kappen met die vroege verkopen. Ik wil helemaal geen kaartje kopen voor er ook maar één artiest bekend is, en al helemaal niet in december. Dat ze de consument tegemoet komen omdat je kaartje nu iets goedkoper is, is onzin. Die paar euro je bespaart staat in schril contrast tot wat je die dag zelf aan consumpties etc. uitgeeft. Laat ze dat eens goedkoper maken i.p.v. zich met dit soort misleidende acties bezig te houden.
 
Heeel netjes dit! (Y)
Héél netjes dit.. Gelijk ff gereserveerd :yes:
 
Ga sowieso niet naar Extrema me minste festival feestje vorig jaar!
Kijk meest uit naar Timewarp in Duitsland, Awakenings Festival en Lowlands.
En wss ook maar weer Mystery meepikken en Solar maybe voor het eerst aandoen!
 
Uitspraak van Sandertjj op woensdag 1 december 2010 om 22:56:
Ja, ik snap t ook niet helemaal.. Je bent dan zeker van je kaarten, maar deze feesten zijn in april nog niet uitverkocht, dus in februari ben je ook nog zeker:s.. Of ik begrijp em verkeerd..

De kans zit er natuurlijk in dat ze nu sneller (net als Lowlands en andere festivals/feesten) sneller uitverkopen. En ben het met Stampalot eens dat het prijsverschil 2010 -> 2011 overeenkomt met de al jaarlijkse prijsverhogingen van de festivals/feesten. Een kaartje wat normaliter € 20,- kost, gaat in 2011 € 22,50 kosten; € 50,- in 2010 wordt € 56,- in 2011 ...
Wat me wel opvalt dat Extrema (en mss ook andere organisatoren) een hoger bedrag rekenen dan de BTW-verhoging:
Extrema Outdoor € 59,- (tot 31-12) : 106 x 119 = 66,- ... terwijl men € 68,- rekent. Of zeik ik nu teveel ;-) (kaartje Extrema al gekocht trouwens).
joo tot 16 juli :bye:

Wa un gezeik!!