Partyflock
 
­ Nederland

Mood elevator
sandwell district

gepubliceerd door , op
Mood elevator
13 oktober 2010
Feestmood elevator · sandwell district
Datumzaterdag 16 oktober 2010
LocatieTivoli de Helling
Na een mooie, lange en drukke zomer gaat Mood Elevator op zaterdag 16 oktober weer vol aan de bak en wordt er direct pittig uitgepakt met de Britse techno sensatie Sandwell District. Beter bekend onder de namen Regis en Function zijn deze helden momenteel hotter dan hot. Tel daarbij op dat ze naar Utrecht komen om een extra lange set te doen en ieder weet genoeg.

Sandwell District is het meesterlijke label van Regis en Function en komt voort uit het oude uiterst invloedrijke Downwards. Met een bloedstollende reeks aan releases staan ze aan de top van een nieuwe frisse techno golf want wanneer je door Resident Advisor wordt bestempeld als hét techno label van dit moment dan weet je dat er iets aan de hand is. De mening van RA komt dan ook niet uit de lucht vallen. Ep's als "Isolation and anticipation" en "Violencia'" worden namelijk geroemd door de gehele techno misjpogguh. Of het nou Jeff Mills, Laurent Garnier, Marcel Dettmann, Speedy J of Miss K is. Allen lopen ze ermee weg. Eensgezind geven ze aan dat Sandwell District als geen ander een stempel heeft gedrukt op het vernieuwende techno geluid van nu. Op Mood Elevator bundelen ze de krachten en krijgen ze ruim de tijd om te laten horen hoe dit exact klinkt. Gewapend met twee laptops, een batterij aan Hardware en vooral ook een heleboel vette tracks komen ze in Utrecht om te heersen. Geen tijd dus om een drankje te halen, of om naar de wc te gaan, maar lekker dansen dansen en nog eens dansen. Diep, rauw, hard, meeslepend, tijdloos en dik. Dat is Sandwell District in een notendop. Mensen die het niet kennen klik snel hier en oordeel zelf.

Overige muzikale versterking is er in de vorm van Mood Elevator residents Darko Esser en Brent Roozendaal die beide een sterke liefde hebben voor diepe rauwe en machinale klanken. Verwacht dus een gespreid bedje bij binnenkomst. Tevens als gast het Utechtse talent Samuel Deep. Aan hem de taak om Mood Elevator geheel in stijl te openen. Het laatste jaar maakte deze man furore op vuige illegale feesten en tegenwoordig is hij ook een graag gezien gast in het reguliere club circuit. Dat is niet voor niets en daarom nu ook in de Helling.

Natuurlijk is de foyer het domein van da_renzo en zijn vriendjes. Keer op keer zorgen zij ervoor dat het hier meer dan goed toeven is. De lach, de traan en de alom vertrouwde biertafels staan paraat voor iedereen die even het dansgeweld wil onvluchten en zin heeft in een goed gesprek of een flauwe grap. Al met al heeft Mood Elevator dus weer de hele rambam in huis. Het verheugen is officieel begonnen. Dit wordt er namelijk weer èèn!

1 opmerking