Partyflock
 
­

Limburgs hardcore-concept Atomico nadert nu echt het einde

gepubliceerd door , op
flyer Atomico
FeestAtomico · Dynamike's Birthday Party & 7 Years Haelen.tk
Datumzaterdag 4 september 2010
LocatieDe Spil Site
In het vorige nieuwsbericht (zie deze link) werd uitgelegd waarom Atomico een gedwongen einde nadert en wie daar verantwoordelijk voor is. Nu is het moment aangebroken om in stijl af te sluiten.

Atomico is in het zuiden bekend geworden doordat exclusieve locaties werden omgetoverd tot dancetempels waar kwaliteit voorop stond. Zo waren de line-ups degelijk en gevarieerd, was het geluid hard en zuiver, zorgde het licht voor de juiste sfeer en werd de show gestolen door creatieve decoratie in combinatie met originele visuele elementen. De organisatie hield de touwtjes strak in handen zodat de productie zoveel mogelijk in het gareel kon blijven. Denk dan aan de logistieke invulling van de locatie, een professionele beveiliging, medische hulp en natuurlijk betaalbare prijzen. De bezoekers mochten absoluut niets te kort komen. Zie deze link voor een sfeerimpressie.

Vanaf 2005 zagen op 3 verschillende locaties 12 edities het levenslicht waarmee vooral de doelgroep in Midden- en Noord-Limburg werd voorzien. De waardering was in de meeste gevallen zeer goed. Helaas zal de teller - ironisch genoeg - op 13 blijven steken omdat het beleid van de Nederlandse bureaucratie daarom vraagt. Het is helaas niet anders.

Toch hadden ook de bezoekers die zich niet wisten te gedragen een lepel in de pap. Door overmatig drugsgebruik, het zoeken van ruzie en het niet op een rustige manier naar huis willen gaan bezorgde deze groep de organisatie veel problemen. Regels werden hierdoor nog scherper waardoor alle bezoekers die zich wél wisten te gedragen de dupe werden van een vervelende minderheid. Heel erg jammer.

Gelukkig viel er nog genoeg te feesten want voor de vaste bezoekers was het iedere keer weer een vrolijk weerzien met (oude) bekenden. Daarnaast werd Atomico een begrip voor degenen die net 16 waren geworden en zodoende een opstapje hadden naar de grote feesten. Veel mensen keken dan ook uit naar het moment dat er weer een editie op de agenda kwam te staan. Dat zal nu voor de laatste keer zijn.

Haelen.tk gaat in ieder geval als stichting verder met het organiseren van kleinere feestjes in de regio. Ook zal het muzikale aanbod veel breder worden. Inmiddels hebben al 2 van deze feestjes plaatsgevonden dus wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Het lijkt erop dat men hiermee de jongeren evengoed nog iets moois kan blijven aanbieden zonder al te veel vooroordelen van een oudere generatie wat dus ook weer de motivatie achter de schermen ten goede komt.

Bezoekers van de Haelen.tk site zullen gemerkt hebben dat er de laatste maanden nauwelijks partyfoto’s zijn gemaakt. Dat komt omdat de camera waarmee men de feesten bezocht stuk was gegaan. Inmiddels is dat probleem (eindelijk) opgelost dus het is de bedoeling dat hier snel weer een positieve verandering in gaat komen.

Op zaterdag 4 september 2010 zal Atomico - Dynamike’s Birthday Party & 7 Years Haelen.tk plaatsvinden in De De Spil te Maasbracht. Deze editie staat in het teken van:

1) Laatste feest Dynamike Music Production
2) Laatste Atomico in huidige opzet
3) Laatste feest in thuisbasis De De Spil
4) 5 jarig jubileum Atomico
5) 7 jarig bestaan van de foto- en partysite Haelen.tk
6) Dynamike’s verjaardag

De line-up en time-table zien er voor deze speciale editie als volgt uit:

Area 1 (newstyle)
21:00-22:00 Wizard
22:00-23:00 Amnesys ­ vs Nitrogenetics
23:00-00:30 Panic vs The Viper
00:30-01:30 Dynamike
01:30-02:30 Nosferatu
02:30-03:30 DaY-már
Hosted by MC Da Hustla / MC B.I.G.

Area 2 (early rave)
21:00-22:30 Ogre
22:30-23:30 Differens
23:30-00:30 JDA
00:30-01:30 Bass-D
01:30-03:00 Dazzler vs Dennis The Menace
03:00-03:30 Dynamike (3SA Tribute)
Hosted by MC Scorpio / MC The Hardest

Ben dus vroeg aanwezig zodat je ook niemand zult missen! E-tickets zijn voor € 15 (ex fee) te koop via tickets.haelen.tk. Natuurlijk kun je ook aan de deur betalen maar dan ben je logischerwijs wel iets duurder uit (en nee het feest raakt niet uitverkocht). Voor meer info zie www.dynamike.nl.

Wat waren nu eigenlijk de meest spraakmakende momenten?
03-09-2005 Atomico
Na 2 zogenaamde try-outs in 2003 en 2004 was dit de 1e officiële editie. Tevens het 1e feest voor Haelen.tk.
13-05-2006 Atomico - Nuclear Investigation
Door de extreme hitte vielen de monitorboxen van de dj’s uit. Met bevroren frikadellendoosjes en veel ijs wist men uiteindelijk alles aan de praat te houden. Tot groot enthousiasme van de dj’s. De daaropvolgende edities werden toch maar ventilators gebruikt. Zie deze link voor een foto.
12-05-2007 Atomico - Nuclear Examination
De enige editie die op de avond van het feest helemaal uitverkocht raakte.
08-03-2008 Atomico - Chemical Civilization in Progress
De editie met de meeste bezoekers en misschien wel de beste beoordeling als naar het stemresultaat wordt gekeken.
05-09-2009 Atomico Oldstyle Edition
De enige editie die volledig in het teken stond van de oude stijl. Veel vaste bezoekers zagen hiermee een kleine wens in vervulling gaan. Het was een ‘cadeautje’ van de organisatie voor de achterban omdat er (zoals verwacht) geen loon naar werken aan vastzat.
27-02-2010 Atomico - Dedicated
De herdenking van Haelen.tk medewerker (BST)Snaas.

8 opmerkingen

:nocheer:.....Echt jammer !!
Zeer jammer but were gonna go out with a bang :D

Kruipend naar huis (Y)
 
Jammer, heb helaas maar 1 editie meegemaakt, die viel zeer in de smaak.

Petje af voor de mannen van Haelen.tk. (y)
Zeker Knallend der uit !!