Partyflock
 
­ Nederland

Source Festival ontvouwt gevarieerd cultuurprogramma

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2010 vindt voor de vierde keer het Source Festival 2010 plaats. Source onderscheidt zich van alle andere dancefestivals door laagdrempeligheid, originaliteit en een interdisciplinaire programmering. Dit jaar biedt het Source Festival 2010 een uitgebreid en dagvullend cultureel programma. Energiek en interactief straattheater, een locatie specifieke productie van Aardlek, beeldende kunst en speelse activiteiten: Source Festival 2010 ontvouwt een volwaardig cultuuraanbod.

Twee dagen wordt rondom een door beeldend kunstenaar Joost Haas en Stollichnaya gecreëerde boerderij een gevarieerde, interactieve en ontspannen plek geboden, vol van cultureel vermaak. Een blik op het programma geeft de volgende impressie. Speciaal voor Source Festival 2010 en geïnspireerd door de thema’s rond de locatie (afval, fietsen) speelt kunstenaarscollectief Aardlek de performance Wrak. De performance speelt doorlopend op zaterdag en zondag overal op het festivalterrein, met een apotheose aan het einde van elke festivaldag.

Met deze grote locatie specifieke productie zet Source het gehele terrein in als theatrale plek. Uit Engeland komt het stunt- en straattheatergezelschap Skate Naked. Vuur en acrobatiek door twee internationale topacteurs, een energiek spektakel biedend van het hoogste straattheater niveau. Verder aangevuld met Firma Fokschaep, aanwezig met het stuk De Dames van de Club, is de theaterliefhebber verzekerd van een aantal verzorgde theatervoorstellingen op elke dag.

Voor een nieuwsgierig publiek valt een aantal intieme voorstellingen te ontdekken. Pieter Bouwman, bekend van het beroemde radioprogramma Mannen van de radio (samen met Hans Teeuwen), neemt het publiek mee in korte voordrachten van hilarische, verrassende, doordachte en soms pijnlijke zinnen. Kunstenaar Meeus van Dis biedt met Buren een auditieve ervaring in het bos, waar het afluisteren van buurgeluiden in een ongewone omgeving wordt gebracht.

Ontspannen en interactieve activiteiten worden door een bont gezelschap onder leiding van Sjonnie Disco & Meester Moeilijk rondom de boerderij aangeboden. bestaande uit lichtvoetige muziek en eigen acts waar het publiek op het podium wordt uitgenodigd voor korte sketches, spellen en do-it-yourself circus. Meer interactiviteit is te vinden bij de studio van de modemakers van Paardenkracht en fotograaf Willem Spaan en een sportieve activiteit georganiseerd door Live Build, die de berg inzet als glijdende helling.

Op www.sourcefestival.nl is een overzicht van het gehele programma te vinden.

3 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Goed bezig! (Y)
Ben benieuwd!
Artiest {SHOWLIST artist 48346, 59806}
Zeker nice, ben erg benieuwd! :) (Y)