Partyflock
 
­ Nederland
Element Planet Mu is niet algemeen zichtbaar!

Planet Mu Label Night in Poppodium Doornroosje Nijmegen

gepubliceerd door , op
Planet Mu Label Night in Poppodium Doornroosje Nijmegen
11 oktober 2009
De nacht van zaterdag 17 oktober 2009 staat in het teken van één van de meest gerespecteerde labels binnen de kwalitatieve underground music, en niet zomaar een label… Namelijk het muzikale empire Planet Mu uit het Verenigd Koninkrijk! Met meer dan 250 kwaliteitsreleases en een enorm spectrum aan muzikaal getalenteerde artiesten staat Planet Mu al sinds 1995 op de map, en deze avond zullen ze een uitgebreide showcase hiervan geven in Doornroosje, Nijmegen!

Op deze eerste Planet Mu Label Night, uit hopelijk een van velen, is gekozen voor een afspiegeling van waar het label zich onder andere de afgelopen tijd mee bezig houd & heeft gehouden: het hoofdingrediënt is dubstep, in combinatie met veel bass, grime, ragga, techno invloeden en meer. Dat beloofd een stevig avondje vol "Bass Music" te worden!

Zo staan deze avond diverse grootheden van het Planet Mu label op het programma, waaronder bijvoorbeeld Neil Landstrumm. Deze legende, genaamd Neil Sutherland, heeft niet enkel geniale muzikale producties op onder andere Scandinavia Records, Tresor & natuurlijk Planet Mu, maar heeft ook werkervaring als grafisch video/animatie ontwerper voor onder Andre MTV, Rockstar Games en The Magnificents. Deze virtuoos zal vanavond dan ook als headliner op de Planet Mu Label Night optreden. Wat kan men van hem verwachten? een smerig vette liveset vol met zijn eigen releases die zich zowel op zijn Dubstep als zijn Techno sound zal richten… en natuurlijk veel meer, Neil Landstrumm does it all!

Naast Neil Landstrumm zullen er nog een aantal pioneers optreden op de Planet Mu Label Night, waaronder bijvoorbeeld Boxcutter uit Noord- Ierland. Deze man is voor de Doornroosje gangers geen onbekende – net zoals Neil Landstrumm overigens. Zo stond Boxcutter dit jaar al eerder in de kleine zaal op Smackdown – Uncensored, en dat smaakte zeker naar meer, en deze avond kun je Barry Lynn in de grote zaal terughoren. Zijn Dubstep sound kemerkt zich door zware bassen, mooie melodielijnen, spacey geluidjes met veel uk-garage & 2 step invloeden. Naast 4 albums op Planet Mu, waaronder het recente Arecibo Message album heeft Boxcutter ook diverse releases uitgebracht op het welgerespecteerde dubstep label Hotflush Recordings. Zijn sound zal deze avond zeker niet misstaan, luister / kuik maar naar onderstaand youtube filmpje:


Ook zijn er deze avond een aantal nieuwkomers in Doornroosje Nijmegen, waaronder Milanese & Syntheme. Dit onlangs getrouwde stel zullen deze avond beide apart een live set verkondigen in het musicale spectrum waar zij voor staan. Zo noemt Milanese zichzelf een echte “Bass Music” producer. Deze relatief nieuwe producer heeft inmiddels al verschillende Albums, CD’s & 12 inches op Planet Mu uitgebracht en mag deze avond ook zeker niet ontbreken. Zijn sound kenmerkt zich door Dubstep in combinatie met veel ragga & jungle invloeden, in combinatie met bass & catchy melodieën. De vrouwelijke Syntheme richt zich daar wat op de acid sound. Beide een must-see voor de Planet Mu liefhebbers!

Hekkensluiter van deze indrukwekkende line-up is de jonge Ital Tek die ook deze avond voor het eerst live in Doornroosje zijn opwachting zal maken. Deze electronica producer uit Brighton richt zich wederom op een veelzijdige sound die lastig met woorden te omschrijven is en veel invloeden omvat: ambient, idm, dubstep, acid, techno… to name a few. Opening van de avond is aan DJ Planet Mu met een showcase van het gehele Planet Mu Label, afsluiter van de avond is Element: Destruction van de Smackdown kru. Tevens zal er deze avond nog een special guest optreden. Wie dit zal zijn zal pas op de avond zelf bekend gemaakt worden.

De Planet Mu Label Night zal plaatsvinden op 17 oktober in Doornroosje, Nijmegen, Nederland. Kaarten kosten slechts 13 euro in de voorverkoop via http://www.doornroosje.nl en 15 euro aan de deur, zorg dat je er vroeg bij bent en koop je kaartje in de voorverkoop om teleurstelling te voorkomen, dit zal een hele speciale avond worden die je niet veel vaker op je bord zult krijgen! Voor meer info & luister/kijkplezier breng gerust een bezoekje aan http://www.planet-mu.com.

11 opmerkingen

Gruwelijk!
 
Artiest Gohan
Dit gaat echt dik worden.
 
Artiest {SHOWLIST artist 22202, 44097}
b)
Volgens mij is Milanese al een keer geweest een aantal jaar gelden...tegelijk met Nathan Fake als ik het goed herinner : )
Of is er nog een milanese...van warp?
Milanese heeft idd eerst bij Warp gereleased voor dat hij bij Planet Mu kwam. Ik vind Milanese ook geen relatief nieuwe producer...

Maar goed, de muziek is erg vet en daar gaat het om!

Helaas moet ik deze wel missen...
 
TimeTable

Main Area: Planet Mu Label Night
23:00 - 00:00 DJ Planet Mu (UK)
00:00 - 01:00 Syntheme (UK)
01:00 - 02:00 Boxcutter (UK)
02:00 - 03:00 Neil Landstrumm (UK)
03:00 - 04:00 Milanese (UK)
04:00 - 05:00 Ital Tek (UK)
05:00 - 06:00 Element: Destruction vs. Thrasher (NL)