Partyflock
 

Get infected at Infection

gepubliceerd door , op
Get infected at Infection
3 september 2009
De twee meest vooraanstaande Dubstep labels uit Nederland, Subway en Rwina, slaan de handen ineen en presenteren op vrijdag 25 september een Dubstep-avond in de Flexbar te Amsterdam: Infection.

Beide labeleigenaren hebben in het verleden, waar het aankomt op het geven van Dubstep-feesten, al vele successen geboekt en zijn verantwoordelijk voor een groot scala aan Nederlandse primeurs. Nicon, boss van Subway, en Akkachar, headhoncho van Rwina, pushen de sound al jaren zo hard als zij kunnen, dat heeft als resultaat dat deze twee mannen van de hoed en de rand weten.

Infection zal gaan plaatsvinden in de Flexbar dat met zijn nieuwe geluidssysteem en verlichting een perfecte Dubstep-waardige locatie is gebleken. Tel daarbij op de line-up die Infection uit de grote hoed heeft getoverd en je kunt stellen dat deze avond gegarandeerd een succes zal zijn.

Headhunter zal deze avond gaan headlinen, voor de kenner behoeft deze man geen verdere introductie, zijn naam noemen is al meer dan genoeg Headhunter schippert met zijn sound ergens tussen de duistere en zwaardere beats, zoals ook Benga en Skream die maken, en het meer luchtige techno-achtige Bristol-geluid. Met killer-releases als “Nomad” op zijn naam en optredens over de gehele wereld, heeft Infection een ware zwaargewicht in huis gehaald.

Ook de dames doen het goed in de Dubstepwereld, neem bijvoorbeeld Ikonika uit de Hyperdub-stal. Met twee eigenzinnige releases op Kode 9’s label, een remix van “Township Funk” op Warp en een album in de molen kunnen we niet meer om haar heen. Daarom ook wordt zij vanuit de UK ingevlogen zodat zij haar bijdrage aan deze nu al legendarische avond kan leveren.

Infection heeft ook een Nederlands primeur in de vorm van BBC 1Xtra Radio DJ; Crissy Criss! Hoewel hij nog steeds jong is, loopt Crissy Criss al een lange tijd mee: hij had zijn eerste major-radioshow op zijn 11e en zijn eerste release op zijn 14e. Hij is groot geworden met Drum & Bass, maar heeft ook Grime, Hip-Hop en Dubstep uitgebracht. Vorig jaar had hij een hit met “Don’t Mess About” en er staan een aantal releases in de planning op Plastician’s “Terror Rhythm” label. Crissy Criss zal op deze avond het tempo opschroeven met ongetwijfeld een kolkende dansvloer als gevolg.

Nicon en Akkachar sluiten deze avond met een stomende back 2 back sessie af terwijl Juha en Cinnaman, bekend van Viral Radio en Beat Dimensions, de boel op stoom brengen met een futuristische mengelmoes van instrumentele Hip-Hop en abstracte Dubstep.

1 opmerking

dikke line up (Y)