Partyflock
 
­ Nederland

Progressive City verhuist samen met Applescal naar Merleyn

gepubliceerd door , op
Progressive City verhuist samen met Applescal naar Merleyn
22 juni 2009
Jullie hebben er even op moeten wachten, maar daar is die weer: een nieuwe editie van Progressive City. Vanaf nu in Merleyn wel te verstaan, een locatie die de ruimte biedt aan dj’s, band & live-acts om op professioneel niveau hun ding te doen, zonder dat ze technisch worden verhinderd. Met een goed geluidssysteem, een knusse sfeer en een gezellige straling. Profileert de locatie zich als een warme en gezellige club in de binnenstad van Nijmegen. Iets wat Progressive City met zijn feesten ook wilt uistralen.

De gast die Progressive City bij deze heugelijke gebeurtenis bij gaat staan is niemand minder dan Applescal. Vorige jaar won hij terecht de Grote Prijs van NL, maar was daarvoor ook al bekend bij veel mensen. De Grote Prijs heeft hem net dat extra duwtje gegeven. Hij heeft onlangs nog een erg goed ontvangen ep op het wereldwijd bekende Duitse label Traum gereleased en heeft ook inmiddels ook al op grotere evenementen als Awakenings gestaan. Zijn tracks worden door Laurent Garnier, Hernán Cattáneo en Tiësto gedraaid, en alsof dat allemaal nog niet genoeg is, mag hij de aankomende zomer ook op Brabants internationaal gewaardeerd en gerespecteerde festival Extrema Outdoor 2009 zijn kunsten live vertonen, naast internationale grootgewichten als Lee Burridge, James Zabiela en Sander Kleinenberg. Voor het zover is, gaat hij nog een speciale live-set verzorgen op Progressive City.

Progressive City’s resident van het eerste uur Jayton, mag op deze speciale editie natuurlijk niet ontbreken. Hij was er vanaf de allereerste Progressive City editie al bij en sindsdien is de liefde wederzijds verklaard. Ook is hij op bijna alle edities er bij geweest. De man die voor velen de ware en diepe sound van de motorstad Detroit nog in leven houdt. En laat ook zien dat je geen trends en hypes nodig hebt om door te breken. Hij heeft zichzelf daarmee ook in harten van velen muziekliefhebbers genesteld. Eerlijk duurt het langst, zeggen ze ook wel eens.

Niels van Mil kun je sinds een tijde ook de resident van Progressive City noemen, met zijn liefde voor donkere house en disco was hij al veel mensen voor en bewijst dat soul in housemuziek nog in leven is. Af en toe draait hij zijn handen er niet voor, om wat lekkere funk en soulplaatjes op te gooien. Kortom boogieen gegarandeerd bij Niels. Reza Athar de organisator van Progressive City zal samen met Niels de zaal op passende wijze de zaal opwarmen en zal hiermee ook zijn debuut maken als dj op.

Entree blijft ook in Merleyn gratis. Ook in de financieel moeilijke tijden kun je vertrouwen op Progressive City. De organisatie ziet je de 25e.

5 opmerkingen

Tip 3: Progressive City @ Merleyn, Nijmegen, donderdag 25 juni

Drukke Donderdag deze week. Nijmegen is weer de vooruitstrevende stad met een liveset van Applescal en sets van Jayton, Niels van Mil en onze trouwe lezer Reza Athar.

bron: http://www.djbroadcast.nl/news/newsitem_id=4198/DJB_Weekendwijzer.html