Partyflock
 
­ Nederland

Dancetour Eindhoven!

gepubliceerd door , op
Dancetour Eindhoven!
30 juli 2008
Dit jaar staan er weer grote namen op Dancetour Eindhoven. Stichting Dancetour haalt dit jaar Ferry Corsten, Marco V, Erick E, Bart Claessen en Rafaël Frost naar het Lichtplein. De derde editie van Dancetour Eindhoven vindt plaats op zondag 17 augustus 2008. Op deze dag kan jong en oud van 13.00 tot 22.00 uur genieten van de dance muziek midden in het centrum van Eindhoven. Stichting Dancetour verwacht dit jaar 7.500 bezoekers op het Lichtplein.

Dancetour Eindhoven
Het Dancetour-concept is eenvoudig: top DJ’s die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus tien centra van steden het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. Op de tweede editie van Dancetour Eindhoven, met optredens van Ferry Corsten, Marco V en DJ Contest winnaar Guus van de Wal, kwamen 7.000 bezoekers af.

Ieder jaar probeert Stichting Dancetour het Lichtplein weer aantrekkelijker te maken. Met een nieuwe cateraar is er dit jaar een uitgebreider assortiment aan eten verkrijgbaar. Helemaal nieuw dit jaar is dat bezoekers kunnen pinnen op het terrein. Hierdoor hoeven de bezoekers niet meer van het terrein om geld te halen om hun eten en drinken mee te betalen, maar kunnen ze dit bij de kassa op het terrein doen.

Line-up Dancetour Eindhoven 2008
Het dancefestijn wordt geopend door DJ Rafaël Frost. Deze DJ staat voor het eerst op Dancetour Eindhoven. Hij draait het publiek warm vanaf 13.00 uur. Vervolgens is het de beurt aan de winnaar van de DJ contest om zijn of haar kunsten te vertonen aan het publiek. Wie dit gaat worden, wordt bekend tijdens de DJ contest op 8 augustus. Bart Claessen zorgt ervoor dat het publiek in Eindhoven vanaf 15.00 uur helemaal los gaat. Zijn nieuwste singel met Denise Rivera, Catche Me, bestormt op dit moment net als zijn vorige singels de hitlijsten. Daarna neemt Erick E de draaitafels over. Deze Amsterdamse DJ doet het nationaal en internationaal erg goed. Hij is onder andere bekend van de singel Rockin', die het vorig jaar hoog in de hitlijsten stond. Rond kwart over zes verschijnt Marco V op het podium. Zijn V-sound zal weer veel mensen in beweging brengen. Ferry Corsten neemt de laatste twee uur de draaitafels voor zijn rekening. Hij is de nummer 8 dj van de wereld (bron: djmag.com). Op 1 november a.s. staat hij voor de tweede keer met zijn eigen show Full on Ferry in Ahoy.

DJ Contest
Jong DJ-talent uit de regio krijgt de kans een optreden te winnen op Dancetour Eindhoven. In samenwerking met Dynaomo wordt de Dancetour DJ contest georganiseerd. Op 8 augustus vindt de finale plaats tussen dj's Alex A, Ell Martino, Tom Pryce en K! Castillo. Alle finalisten draaien een set van 40 minuten en worden vervolgens beoordeeld door een nog nader samen te stellen jury die gaat letten op de platen keuze, techniek, opbouw en presentatie. In de jury zijn in elk geval Cor Fijneman, Dancetour en Dynamo vertegenwoordigd. Naast een optreden op Dancetour Eindhoven wint de DJ een optreden tijdens de pré Dancetour avond op Radio XFM.

Jongeren participatie
De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Zo werken er vanuit jeugdzorg jongeren mee aan de op- en afbouw van Dancetour. Studenten beveiliging lopen tijdens het evenement stage bij het security bedrijf van Dancetour. Zo krijgen ze de unieke kans om een dag ervaring op te doen in hun toekomstige werkveld.

Producercontest
Dit jaar organiseert Dancetour voor het eerst, naast de DJ contest, ook een producercontest onder regionaal talent. Een producer is een beginnende DJ die zijn eigen danceplaten produceert. Ben jij het nieuwe producertalent van Nederland? Stuur dan je dance nummer voor 5 augustus op naar Dancetour. Dan maak jij kans om je nummer te mogen afmixen bij DJ Dazzle en deze uit te brengen op zijn label. Alle informatie en voorwaarden voor de producercontest vind je terug op www.dancetour.nl

Dancetour ambassadeur
Jongeren die graag willen meewerken aan Dancetour Eindhoven kunnen Dancetour ambassadeur worden. Zij helpen dan mee aan de promotie voor Dancetour Eindhoven. Natuurlijk worden ze ook beloond. Deze jongeren ontvangen een origineel Dancetour shirt cadeau en maken kans op een VIP treatment op Dancetour Eindhoven.

OneMen can make a difference
Dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. OneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie staat op www.onemen.org.

Programma Dancetour Eindhoven
MC Villain
13:00-14:30 Rafaël Frost
14:30-15:00 DJ Contest
15:00-16:30 Bart Claessen
16:30-18:15 Erick E
18:15-20:00 Marco V
20:00-22:00 Ferry Corsten

20 opmerkingen

 
:cheer:
helaas dan net op vakantie, anders weer dr bij geweest, dit jaar ook dordrecht, breda en afgelope weekend goes gehad!
 
Ben erbij!

Na breda tilburg en leeuwarden gehad te hebben kunnen we eindhoven ook niet missen :P
 
Kan niet op met al die buitenfeestjes in Eindhoven de komende maand :D

:cheer: :bounce: :banana:
 
Present!:)
Niet normaal die line up,jammer genoeg op castle of love
die danstours houden ze ook over tegenwoordig he 8)

Goeie zaak :D :beer:
 
Kijken of ik na Decibel nog geld over heb... :9
Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 10:38:
Kijken of ik na Decibel nog geld over heb...

Na Gigadance....
 
Extreme dj's!
Vorig jaar viel erg tegen (lokatie, sfeer geluid etc) maar goed.. als t goed weer is is t nog altijd beter dan binnen zitten :)
Artiest {SHOWLIST artist 92914, 84064}
Damn leuke line-up, dit wil ik niet missen :)
 
Pinnen op het terrein, scheelt toch weer 2m lopen dan!
 
altijd nog gezellig geweest :D

dit jaar er zeker weer bij, lekkere afteren na Decibel :D