Partyflock
 
­ Nederland

FCA gebruikt eindelijk de poncho’s

gepubliceerd door , op
Na 5 jaar konden ze eindelijk ingezet worden: De poncho’s. Afgelopen zaterdag stond Rockit Open Air in het teken van regen, waarbij de hele dag de radarbeelden van buienradar nauwlettend in de gaten werd gehouden. Hoewel de dag warm begon en de weersvoorspellingen in de ochtend aangaven dat de regen niet in Maarssen zou vallen veranderde dat later op de dag en kreeg Rockit Open Air te maken met regen. Voor de één een zware domper, voor de ander een sfeerverhogend element.

Maar de dag begon anders. De eerste verrassing kwam van de politie die onaangekondigd het zero tolerance beleid bekend maakte. Dat dit tot lange wachtrijen leidt (wegens discussies over het wel en niet meenemen van softdrugs) werd nu pijnlijk duidelijk. Het aantal geplaatste sluisjes bleken uiteindelijk te weinig om de wachtrij voor de ingang goed te laten doorstromen. Daarnaast leek het wel, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alsof iedereen had afgesproken om tegelijk te komen. Het weer werkte ook niet mee want op een bepaald moment van de dag werd het drukkend warm en vielen er enkele mensen flauw door de hitte. De organisatie reageerde hier snel op door de brandweer te laten sproeien en een extra in- en uitgang te creëren in samenwerking met het EHBO personeel. Aan hen die (te) lang in de rij hebben gestaan biedt de organisatie excuses aan en belooft dat dit nooit meer zal gebeuren.

Daarnaast nog de punten op een rijtje.

Het weer
Dat is een element waar geen enkele organisatie iets aan kan doen. De dag begon heerlijk. Niets leek erop dat dit er aan zat te komen. Wel werden er enkele buien voorspeld maar op de dag zouden die niet boven Maarssen vallen. Toen dat alsnog veranderde besloot FCA, na overleg met de Brandweer en Politie dat de stages op het water ontruimd moesten worden, aangezien dat bij bliksem tot gevaarlijke situaties kan lijden. Uiteindelijk werd het gewoon een regenbui die net iets te lang duurde.
Later op de avond vormde zich boven Duitsland zich een enorme onweersbui die zich snel rechtstreeks richting Maarssen aan het verplaatsen was waardoor er in eerste instantie opdracht werd gegeven om het hele festival vroegtijdig stop te zetten. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen werd, na druk overleg, besloten om alsnog de stages op het eiland en op het strand eerder te laten stoppen, daarna de buitenstages, maar de tenten zo lang mogelijk open te houden. Zelfs als het onweer langer zou duren dan de sluitingstijd zouden de tenten (eventueel zonder muziek) open blijven zodat bezoekers konden schuilen voor het onweer. 15 minuten voordat het onweer Maarssen zou bereiken, spleet het zich in tweeën en kwam het onweer ten noorden en zuiden van Maarssen terecht en miezerde het alleen maar op de Maarsseveense Plassen. Achteraf jammer, want dat leidde tot teleurstellingen alom. Niet alleen bij de bezoekers (die het advies kregen weg te gaan als ze droog het terrein wilden verlaten), maar ook bij de artiesten en de slotact van Drum Connection en Juan Sanchez, die al op vrijdagavond waren gearriveerd om alles voor te bereiden en net klaar stonden om te beginnen.

Poncho’s
Poncho’s op Rockit Open Air zijn bij alle barren, Lockerbox en marktkramen te verkrijgen voor 1 munt, net als op alle andere festivals. Bezoekers zijn daarin vrij om te besluiten of ze wel of geen poncho willen aanschaffen. Pas als er noodweer aankomt besluit de organisatie dat ze gratis weggegeven worden, hetgeen ook gebeurde afgelopen zaterdag.

Het aantal tenten en andere gevolgen van het weer
Rockit Open Air is een openlucht festival. Dat betekent dat er openlucht stages zijn die de sfeer van festival vormen. Toch is er besloten om een extra tent te plaatsen afgelopen zaterdag. Maar dat je nat wordt als je bij een open stage staat is duidelijk. In de tenten is het dan een ander verhaal. Wel zal er volgend jaar meer schuilplaatsen worden gecreëerd voor regen. Ook werd besloten om op een bepaald moment de WC’s gratis te maken omdat de regen voor opstoppingen zorgde bij de WC’s, extra pendelbussen in te zetten tijdens de regen, zodat bezoekers soepel naar huis konden en meer beveiliging het terrein op te sturen om opstootjes in de kiem te smoren.

Al met al ziet FCA met een goed gevoel terug op een geslaagd festival. Ondanks de tegenslagen werd er op de dag zelf meteen geanticipeerd en werden alle maatregelen op de dag genomen met één doel voor ogen: De veiligheid van de bezoekers. Dat een situatie zoals deze niet tot iedereen zijn tevredenheid leidt, is duidelijk te lezen op de diverse fora. Maar gelukkig heeft het merendeel een topdag gehad.

Bezoekers bedankt!

153 opmerkingen

 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 juli 2008 om 21:30:
k heb ook nog wel een bonnetje liggen anders, als lenen er niet in zit.

Tuurlijk! mn hele zolder ligt er vol mee, ik neem ze nl altijd zelf mee naar festivals. Uiteraard wel tegen betaling, ik moet mn kinderen ook eten geven. ;)
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 juli 2008 om 14:01:
Sorry, maar denk je dat je er een krijgt als het regent bij Mysteryland?

Ik weet wel zeker dat ID-T ze heeft klaarliggen ;)
iedereen zeikt altijd om dezelfde dingen wc's, lang wachten voor de ingang, munten, niks is goed. je weet van te voren toch al dat dat allemaal aan de order is op bijna alle feesten
ik heb me prima vermaakt en niks viel me tegen omdat dat overal is, ik kom voor de dj's en niet om op te letten wat fca doet
Kan men niet gewoon kappen met het in en in trieste en totaal onnuttige zerotolerancebeleid als het gaat om softdrugs.
Uiteindelijk staan toch hele volksstammen in welke richting je ook kijkt te blowen, en/of onder invloed van de pillen. Het hoort erbij is sfeerverhogend en het beleid alleen maar betuttelende staatscontrole.
Uitspraak van SMOKERS op woensdag 30 juli 2008 om 16:46:
Als al die azijnzeikerds lekker thuis blijven kunnen wij genieten van een heerlijk feestje

Uitspraak van Induce op woensdag 30 juli 2008 om 17:12:
Idd, diegene die verzadigd zijn (lees: verwend) blijven gewoon lekker thuis...Lekker intiem sfeertje dus volgend jaar...

Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 juli 2008 om 17:22:
Amen! aan de gezelligerds: tot volgend jaar!

Wordt een heel gezellig feestje met zn drietjes...;)
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 juli 2008 om 22:29:
k weet wel zeker dat ID-T ze heeft klaarliggen ;)

Wow met dat vette logo erop ;-)
 
Uitspraak van -Moos- op donderdag 31 juli 2008 om 02:28:
Wordt een heel gezellig feestje met zn drietjes...

Liever met drie mensen die voor de muziek komen dan met 10.000 mensen die gaan zeiken als ze een regendruppeltje voelen.
 
Uitspraak van FCA op woensdag 30 juli 2008 om 15:55:
We beraden ons erover hoe we het met jullie goed kunnen maken.

Ben hier zeer benieuwd naar! Kijken of FCA haar bezoekers een beetje serieus neemt.
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 juli 2008 om 16:22:
Doe mij volgend jaar bij binnenkomst maar een paraplu, vijf pillen en een gram sos.

(Y):D
Uitspraak van Clini clown op woensdag 30 juli 2008 om 22:51:
iedereen zeikt altijd om dezelfde dingen wc's, lang wachten voor de ingang, munten, niks is goed. je weet van te voren toch al dat dat allemaal aan de order is op bijna alle feesten

Eens moet je een keer de grens trekken en als jij meer dan 40euro betaald voor een kaartje dan vind ik dat je best mag zeiken als je 2uur in de rij staat, 2.40 betaald voor een muntje!6guldens voor een bekertje cola/flesje water!
Absurt voor woorden toch?

Volgend jaar gewoon aanwezig, maar ben benieuwd of er dingen veranderd zijn!
Voor de stad Utrecht is dit gewoon een heel leuk evenement, zou zonde zijn als het weggaat!
 
Uitspraak van Raimond op donderdag 31 juli 2008 om 17:02:
guldens

????:S De dollar is ook niet meer wat het in 2001 was hoor...
Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 11:38:
We beraden ons erover hoe we het met jullie goed kunnen maken.

Eerlijk zijn naar de klanten: ik vind dat FCA het nu netjes oppakt!

Gewoon realistisch blijven: te groot = te groot, en ik vind 35 euro wel mooi voor een dergelijk festival.

Boek aub weer Stacey want die 20 min die hij draaide beloofde weer een wereldset! Jammer dat ie niet af kon maken, dus de man verdient de herkansing!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 17:18:
???? De dollar is ook niet meer wat het in 2001 was hoor...

Wat hebben we in godsnaam met de dollar te maken:S
Geef alleen maar aan hoe duur tegenwoordig een colaatje is en dat vind ik absurd bijdehandje

Uitspraak van Gelache woar op donderdag 31 juli 2008 om 18:09:
Jammer dat ie niet af kon maken, dus de man verdient de herkansing!

Bart Skills ook trouwens, damnn die stond aardig te knallen :respect:
 
Uitspraak van Raimond op donderdag 31 juli 2008 om 19:06:
Geef alleen maar aan hoe duur tegenwoordig een colaatje is en dat vind ik absurd bijdehandje

Mijn punt is dat omrekenen naar guldens toch niet meer op gaat. Net als dat de dollar 7 jaar geleden ook een andere waarde had ;) Als de euro niet was ingevoerd in 2001 hadden we met inflatie e.d. waarschijnlijk 6 gulden voor een watertje op een festival heel normaal gevonden, alles is nl. ook gewoon duurder geworden de afgelopen 7 jaar. Ben je wel eens op Ibiza uitgegaan? daar betaal je 10 euro (lees +/- 22 gulden ;-)) voor een watertje.
Moet nog naar SMS, maar tot nu toe het festival van het jaar!!!

Wat een vreselijk vette muziek in de 365 tent...:P
Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 19:57:
Ben je wel eens op Ibiza uitgegaan? daar betaal je 10 euro (lees +/- 22 gulden ;-)) voor een watertje.

Ooh ja dat praat alles goed hoor, want op Ibiza is water 10 euro! :s
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Browser op donderdag 31 juli 2008 om 21:47:
Ooh ja dat praat alles goed hoor,

-> just a fact, kan het ook niet helpen.

Alle festivals in Nederland zijn (te?) duur... maar das een andere discussie volgens mij
Uitspraak van Browser op donderdag 31 juli 2008 om 21:47:
Ben je wel eens op Ibiza uitgegaan? daar betaal je 10 euro (lees +/- 22 gulden ) voor een watertje

Ben je wel eens op het San Marco plein in Venetië geweest, daar betaal je 12,- voor een kop koffie.
Uitspraak van Browser op donderdag 31 juli 2008 om 21:47:
Ooh ja dat praat alles goed hoor, want op Ibiza is water 10 euro!

Tsja idd dan kan je als nederlander natuurlijk alles maar veroorloven :lol:


Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 22:17:
Alle festivals in Nederland zijn (te?) duur... maar das een andere discussie volgens mij

net als de dollar, dat is ook een andere discussie
Uitspraak van verwijderd op donderdag 31 juli 2008 om 22:17:
> just a fact, kan het ook niet helpen.

Alle festivals in Nederland zijn (te?) duur... maar das een andere discussie volgens mij

Wat is je punt uberhaupt?

Prijzen zijn echt gewoon krankzinnig op het moment op de festivals in Nederland. Helaas werken we dit allemaal in de hand, want we blijven toch wel gaan en betalen. Feesten als Rockit durven ondanks de belachelijk slechte organisatie toch die enorme prijzen te vragen. Waarom blijven we dit accepteren? FCA zou gewoon massaal in de ban moeten, dat zou ze leren. Helaas is dat een utopie ben ik bang..

Wedden dat de toengangsprijs en de drankprijzen volgend jaar WEER omhoog gaan op Rockit?
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Browser op vrijdag 1 augustus 2008 om 11:17:
Wedden dat de toengangsprijs en de drankprijzen volgend jaar WEER omhoog gaan op Rockit?

Is goed. :D Wed ik van wel, jij van niet. :P

Zonder dollen, de 'enorme prijzen' heb ik er nog wel voor over, maar zoals je zegt mag je dan ook wat terug verwachten. Als dat niet gebeurd, wordt je gewoon te kort gedaan en mag je dat best zeggen. Dat is nu gedaan, nu maar wachten wat FCA met die kritiek doet. We hopen op het beste, al vrees ik dat ik niet meer naar FCA feesten heen hoef. :)
Uitspraak van Browser op vrijdag 1 augustus 2008 om 11:17:
Wedden dat de toengangsprijs en de drankprijzen volgend jaar WEER omhoog gaan op Rockit?

WEER ???? De drankprijs is gelijk gebleven t.o.v. vorig jaar en is niet i.t.t. wat Raimond030 zegt € 2,40 maar € 2,22.
 
Uitspraak van Browser op vrijdag 1 augustus 2008 om 11:17:
Wat is je punt uberhaupt?

Uitspraak van Browser op vrijdag 1 augustus 2008 om 11:17:
Prijzen zijn echt gewoon krankzinnig op het moment op de festivals in Nederland. Helaas werken we dit allemaal in de hand, want we blijven toch wel gaan en betalen. Feesten als Rockit durven ondanks de belachelijk slechte organisatie toch die enorme prijzen te vragen.

Mijn punt is dat ik het eigenlijk helemaal met je eens ben, dat bedoelde ik ook met mijn opmerking over de prijzen op Ibiza, we gaan gewoon nog steeds massaal en we betalen het ervoor terwijl het eigenlijk krankzinnig is. Kijk bv naar Mysteryland, 60 euro voor een dagfestival en het is nu al uitverkocht. Ik ga graag naar de Duitse festivals waar het blijkbaar allemaal veel goedkoper kan en de kwaliteit zeker niet onder doet en waar bijv. altijd gratis toegang tot de after is. Wat ik gewoon niet helemaal begrijp is de felheid waarmee FCA wordt aangevallen bij een x een misser. Ik heb een aantal zeer leuke festivals van ze bezocht en tuurlijk, er zijn dingen flink mis gegaan maar er worden m.i. nu allemaal zaken bijgehaald die niet direct relevant zijn voor de kwestie van afgelopen zaterdag. Daarnaast zijn er excuses gemaakt en is verbetering beloofd. Wat willen we nu nog meer dan?
Uitspraak van Raimond op vrijdag 1 augustus 2008 om 06:23:
net als de dollar, dat is ook een andere discussie

Dollar te duur??? Een middagje RTL-Z zal je goed doen...
waar gaat het nou eigenlijk om???? het lang wachten en de poncho's, dat zijn 2 dingen, de rest is precies hetzelfde als alle andere feesten,trouwens iedereen wist dat het ging regenen
ik was binnen 10 min binnen en dat was rond half4 want je mocht via alle ingangen naar binnen want achter de ingang kon je gewoon weer naar je eigen ingang lopen, want ja van klagen schiet je niks mee op als je in de rij staat dan maar zelf kijken als het anders kan en dat kon!!
duitsland is een ander verhaal, nederland betaal je gewoon voor meer dingen aankleding van een feest want in duistland is dat echt minder, voordeel in duitsland is dat als je bonnen over hebt dat die dan kan inleveren voor het zelfde geld die je eerst betaald hebt, dat is wel weer lekker hihi
Uitspraak van Clini clown op zaterdag 2 augustus 2008 om 14:43:
trouwens iedereen wist dat het ging regenen

iedereen??
Volgens FCA bleeft het droog pannenkoek, ga nou eens lezen man
En dat er net als vorig jaar weer een giga rij stond die jij met je half 4 niet eens meegekregen dus wat praat je?
Uitspraak van Clini clown op zaterdag 2 augustus 2008 om 14:43:
nederland betaal je gewoon voor meer dingen aankleding van een feest

Wil niet lullig doen maar over welke aankleding hebben wij het dan???
Op rockit weinig gezien qua aankleding, over een leuke lasershow maar te zwijgen
ik weet niet hoor maar het is het weer he, ik weet niet hoor maar die bepaald meestal zijn eigen weg, het zou waarschijnlijk droog blijven maar ja als het weer opeens iets anders doet dan ben je machteloos. of ben jij een weer regelaar die bepaald waar alles valt??????????
lezen ja jij ook als iedereen tegelijk komt dan ja dan krijg je dat, dat wist je van te voren, dus om half 4 stond je ook nog buiten????
je bent er vorig jaar geweest dan wist je dat toch????? vorig jaar geen last van gehad

oke bij rockit was geen aankleding, maar je begrijpt best wat ik bedoel
ik geef toe dat het iets anders kon met de ingang maar als ook nog eens iedereen tegelijk komt dat ben machteloos
 
Uitspraak van Clini clown op zaterdag 2 augustus 2008 om 17:16:
lezen ja jij ook als iedereen tegelijk komt dan ja dan krijg je dat, dat wist je van te voren,

Wat een onzin. Lees het hele topic en je weet best dat het niet aan 'dat iedereen tegelijk komt' lag. Pssst, niet alles geloven wat je wordt verteld! :X
 
Waar blijft die reactie van FCA dan?
Uitspraak van Browser op vrijdag 1 augustus 2008 om 11:17:
Prijzen zijn echt gewoon krankzinnig op het moment op de festivals in Nederland. Helaas werken we dit allemaal in de hand, want we blijven toch wel gaan en betalen

die eeuwige discussie over die prijzen. Weten jullie wat een beetje pop of rockconcert kost tegenwoordig??? Net zo duur, en dan sta je na 2 uurtjes!!! (jawel twee!!) , als je geluk hebt, raar te kijken als de band ineens inpakt en weg is, tjeeee , zo kort maar!!
En voor hetzelfde geld wordt je dus op een festival 12 uur lang!!! van muziek voorzien!!
WAT ZEUREN WE NU??!!! Soms schaam ik me gewoon dat ik nederlander ben, wat een schijt-zeurvolkje zijn we ook! O en ff voor diegene die hier weer op willen reageren????!! Dan voel je je zeker aangesproken ;-) Ik niet, ik geniet!!