Partyflock
 

Transition

anoniem gepubliceerd op
Transition
11 januari 2008
Op vrijdag 25 januari start in de Flexbar in Amsterdam een clubavond waar alle ingrediënten samenkomen voor een geslaagde nacht. Een warme sfeer, publiek met verschillende achtergronden, een intens en sterk geluidsysteem en een diepe, maar tevens zeer dansbare programmering. Is een dergelijke avond überhaupt wel te realiseren? Met Transition gaat Point Blank de uitdaging aan.

Transition biedt ruimte voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve avond, waar plek is voor ontmoeting, ontdekking van nieuwe (buitenlandse) acts en muziek, en last but zeker not least: gewoon keihard uit je dak gaan!

De headliner van de eerste avond is niemand minder dan 3000, een Albanees met muzikale roots in Motorcity Detroit. Als lid van het legendarische Underground Resistance collectief, eigenaar van zijn eigen Detroit based Motech label, en met releases op toonaangevende labels als Submerge en Some Where In Detroit, weet deze man als geen ander waar de mosterd gehaald wordt. Tel daarbij zijn drukke agenda op en je weet dat met 3000 een zwaargewicht in huis wordt gehaald, die Transition ongetwijfeld naar een hoger plan zal tillen. Er mag veel verwacht worden van deze man, Detroit zoals Detroit bedoeld is, van electro tot techno en zelfs een vleugje Balkan en booty. Funkyness is het keywoord.

Een andere act van kaliber en tevens een Nederlands primeur, Jacen Solo, is uitgenodigd om de avond te complementeren met zijn unieke en uiterst dansbare sound. Neo-Detroit, opzwepende dub, rustige electro, diepe elektronica en zwoele techno, zo kan zijn muziek het beste omschreven worden. Na zijn optreden vorig jaar op het roemruchte Britse Bloc Weekend, was het voor de organisatie geen vraag meer: deze man moest naar Nederland komen. Voor velen is dit onterecht een onbekende naam, daarom aan Transition om hier verandering in te brengen.

De warm-up en afsluiting worden door residents Dr. Phlox en Vahid verzorgd. Dr. Phlox gaat voor de rustige en sferische electro met discorandje, terwijl Vahid op volle toeren de toko gaat afsluiten. No questions asked, straight forward.

Point Blank, de organisatie achter Transition is een samenwerking tussen Sonic Boom en Lemon Community en zal zich in eerste instantie voornamelijk gaan focussen op nieuwe acts, aangevuld met bekende namen op avonden waar de blend van muziek en publiek centraal staat. Transition is het eerste ‘kindje’ van deze samenwerking en bewijst vóór aanvang al als een huis te staan. De heren nodigen je daarom graag uit om met hen in dit enthousiasme te delen en 25 januari samen op ontdekkingsreis te gaan.

‘Find your strength in the sound and make your transition’

The Unknown Writer

2 opmerkingen

Wordt een mooi avondje (Y)

Benieuwd naar Jacen Solo :)