Partyflock
 
Forumonderwerp · 1166072
 


Wie eens iets anders dan vlees of vis wil eten kan vanaf volgend jaar bij de supermarkten van Jumbo terecht voor insectenproducten. "Een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie."

"Het eten van insecten wordt steeds actueler'', aldus Jumbo.

Volgens het bedrijf is het de eerste supermarktketen in Nederland die in al haar winkels eetbare insecten gaat aanbieden. Behalve dat het gezond is, biedt een insectenmaaltijd ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld, stelt het bedrijf.

De supermarktketen maakt binnenkort meer bekend over het assortiment. De Jumbo-winkels in Groningen en Haren verkopen vanaf aanstaande vrijdag al insectenproducten.

RTL Z / ANP
http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/straks-bij-jumbo-eetbare-insecten

Heb jij al eens insecten gegeten?
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2014 om 11:39:
Heb jij al eens insecten gegeten?


ja Flock M&M's
Zijn slakken ook insecten?

Heerlijk die dingen
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 11:48:
Zijn slakken ook insecten?

Heerlijk die dingen


nee dat is een weekdier geloof ik.......
Uitspraak van loeder v2.0 op donderdag 30 oktober 2014 om 11:51:
nee dat is een weekdier geloof ik.......


Ohja...

Nou zou ook best eens een reroosterde krekel willen eten.
 
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 11:48:
Zijn slakken ook insecten?


Lol... volgens mij is een van de vereisten om een wezen een insect te noemen dat ie 6 pootjes heeft. Darom is een spin ook geen insect.
Maar echt heel veel weet ik er verder niet over (zeg maar gerust vrij weinig).
:kots:
Ik zou best van die producten eten zolang je het niet meer herkent, net zoals mcdonalds :p Het is erg voedingrijk namelijk.
 
Uitspraak van Boß¿ op donderdag 30 oktober 2014 om 12:55:
Het is erg voedingrijk namelijk.


Ja, schijnt idd erg voedingrijk te zijn. Veel proteïne en zo.
Ik wil het best eens proberen. Misschien is wel lekkerder dan we denken.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2014 om 13:49:
Ja, schijnt idd erg voedingrijk te zijn. Veel proteïne en zo.
Ik wil het best eens proberen. Misschien is wel lekkerder dan we denken.


Lekker, waarom niet.

Wel vlees eten en vis? :ROT:
Maar geen insecten of wormen? :ROT:
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:12:
Lekker, waarom niet.

Wel vlees eten en vis? :ROT:
Maar geen insecten of wormen? :ROT:


Daar ben ik het dus wel mee eens ja!

Bovendien moest je eens weten wat er allemaal door je voer wordt geroerd.
 
Uitspraak van Boß¿ op donderdag 30 oktober 2014 om 12:55:
Ik zou best van die producten eten zolang je het niet meer herkent,


Moet best te realiseren zijn trouwens... gewoon het insect heel fijn snijden/hakken/malen en dan door yoghurt of zo doen.... wellicht kan je er smoothies mee maken. Zijn vast wel weer tips en zo voor :D
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:17:
Bovendien moest je eens weten wat er allemaal door je voer wordt geroerd.


:LOL:

Ik heb het wel eens gezien in de slagerij van een goede maat van me waar ik vroeger wat bij verdiende.

Alle pest zooi gaat gewoon door de machine hoor.
En draaien maar.... :ROFLOL:
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2014 om 14:19:
Moet best te realiseren zijn trouwens... gewoon het insect heel fijn snijden/hakken/malen en dan door yoghurt of zo doen.... wellicht kan je er smoothies mee maken. Zijn vast wel weer tips en zo voor :D


http://duurzaaminsecteneten.nl/insecten-recepten/
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:17:
Bovendien moest je eens weten wat er allemaal door je voer wordt geroerd.


Vis is nog enig zins gezond.. (ja verse uit de Noordzee, niet die k troep zoals panga filet. )

Maar vlees..... Dat wordt helemaal vol gespoten met hormonen en andere k troep.
Vlees now days is rommel man.
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:20:
Ik heb het wel eens gezien in de slagerij van een goede maat van me waar ik vroeger wat bij verdiende.

Alle pest zooi gaat gewoon door de machine hoor.
En draaien maar.... :ROFLOL:


Ik werkte zelf bij een keurslager.. Ook worsten staan maken en ook gezien wat er allemaal in ging.... Nou boeie...

Heb een maatje...Vond leverworst heel erg lekker en hadden ooit eens deze discussie..Hadden we het over orgaanvlees. en oa gebakken lever.. Moest hij dus niet.... Ik van "Je vreet je scheel aan leverworst en dit lust je niet?" hij van jamaar, daar zit geen lever in, want in een Jodekoek zit ook geen Jood.

Was ff uitgeluld... Hem toch verteld dat er ECHT lever in zit. .... (en hij heeft het nooit meer gegeten) :D
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:24:
Vis is nog enig zins gezond.. (ja verse uit de Noordzee, niet die k troep zoals panga filet. )

Maar vlees..... Dat wordt helemaal vol gespoten met hormonen en andere k troep.
Vlees now days is rommel man.


Jep... Ik weet
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:24:
Maar vlees..... Dat wordt helemaal vol gespoten met hormonen en andere k troep.
Vlees now days is rommel man.


Nergens meer goeieng vlees te halen? :roflol:
Uitspraak van daveS op donderdag 30 oktober 2014 om 14:26:
Nergens meer goeieng vlees te halen? :roflol:


Ja biologisch, maar dat kost wel knaken hè.
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:26:
Heb een maatje...Vond leverworst heel erg lekker en hadden ooit eens deze discussie..Hadden we het over orgaanvlees. en oa gebakken lever.. Moest hij dus niet.... Ik van "Je vreet je scheel aan leverworst en dit lust je niet?" hij van jamaar, daar zit geen lever in, want in een Jodekoek zit ook geen Jood.

Was ff uitgeluld... Hem toch verteld dat er ECHT lever in zit. .... (en hij heeft het nooit meer gegeten) :D


Haha lol, orgaan vlees vind ik wel lekker... Gebakken ganzenlever was een specialiteit van me oude Chef. :P Altijd tijdens schoon maken nog een klein kontje bakken voor mezelf. :$ Als die ouwe aan de bar een wijntje aan het drinken was en ik de keuken moest schoonmaken. :P

Stond die bakplaat nog aan net na het servies, altijd effe een kleine kontje afsnijden en op de bakplaat. :P
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:32:
Stond die bakplaat nog aan net na het servies, altijd effe een kleine kontje afsnijden en op de bakplaat. :P


Ganzenlever is namelijk qua inkoop prijs vrij duur, dus daar mocht je niet van snoepen van die ouwe. :LOL:
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:32:
Haha lol, orgaan vlees vind ik wel lekker... Gebakken ganzenlever was een specialiteit van me oude Chef. :P Altijd tijdens schoon maken nog een klein kontje bakken voor mezelf. :$ Als die ouwe aan de bar een wijntje aan het drinken was en ik de keuken moest schoonmaken. :P

Stond die bakplaat nog aan net na het servies, altijd effe een kleine kontje afsnijden en op de bakplaat. :P


Volgens mij moeten wij eens samen op een culinaire toer :honger:
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:33:
Volgens mij moeten wij eens samen op een culinaire toer :honger:


Ik ging vroeger veel met een ex vriendin naar culinaire tentjes, die zat bij me in de klas en we waren samen leerling en werkte als kok en verdiende money...Altijd leuk om in andere zaken te kijken wat ze er daar van bakte. :P

Wil wel weer eens een goed happie doen. :honger:
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:33:
Volgens mij moeten wij eens samen op een culinaire toer :honger:


Ik heb één keer hier gegeten.
http://parkheuvel.nl/

Zo ik weet nog toen we daar naar toe gingen, regende het echt als de tering joh... Zij helemaal nat, ik helemaal nat... :LOL: Mochten we nog de keuken in om te kijken en dat was echt fucking vet, 12 koks helemaal druk bezig.... En die chef aansturen jongen.... Wheeeeeeeeee
 
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:40:
Ik heb één keer hier gegeten.
http://parkheuvel.nl/


ah daar nog nooit wel bij Oud Sluis, Kromme Watergang, Inter Scaldis, Echoput, Engelenburg, Sint Gerlach, Librije en Katseveer

Beste tot nu toe nog Engelenburg heeft dan wel geen ster maar wel ontzettend goede wijn-menu combinatie (eigenaar heeft een eigen wijnen whiskymakerij in Zuid Afrika)
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:40:
Ik heb één keer hier gegeten.
http://parkheuvel.nl/

Zo ik weet nog toen we daar naar toe gingen, regende het echt als de tering joh... Zij helemaal nat, ik helemaal nat... :LOL: Mochten we nog de keuken in om te kijken en dat was echt fucking vet, 12 koks helemaal druk bezig.... En die chef aansturen jongen.... Wheeeeeeeeee


Sjieke toko
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2014 om 14:47:
ah daar nog nooit wel bij Oud Sluis, Kromme Watergang, Inter Scaldis, Echoput, Engelenburg, Sint Gerlach, Librije en Katseveer

Beste tot nu toe nog Engelenburg heeft dan wel geen ster maar wel ontzettend goede wijn-menu combinatie (eigenaar heeft een eigen wijnen whiskymakerij in Zuid Afrika)


Kromme Watergang ben ik één keer geweest.

Oud sluis bestaat geloof ik niet meer toch? (ja ben er al effe uit weer).

Ik heb denk ik zo'n beetje alle restaurantjes in Leiden wel gepakt. (die bitch woonde daar in de buurt. :LOL: )
Vond ik persoonlijk wel een leuke stad ook qua horeca.
http://www.indendoofpot.nl/#idd -> was echt mega goed eten...

Uhm effe denken van wat ik nog weet...
http://www.prentenkabinet.nl/ -> was ook denk wel één van de betere daar. Destijds een menu'tje genomen, wijn arrangement erbij e.t.c. :LOL:
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:37:
Ik ging vroeger veel met een ex vriendin naar culinaire tentjes, die zat bij me in de klas en we waren samen leerling en werkte als kok en verdiende money...Altijd leuk om in andere zaken te kijken wat ze er daar van bakte. :P

Wil wel weer eens een goed happie doen. :honger:


Kan mij niet te gek.. alleen ff sparen
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:53:
Sjieke toko


Ik werkte toen bij een goede vriend van de chefkok daar, Erik van Loo was dat geloof ik.. Zat nog met 'm te ouwe hoeren, 'ja waar werk je dan?' ik zo van ja bij Le Barquichon in Voorburg.... Hij eckt van 'Ahhhhhh doe die ouwe gek maar de groetjes van me!'..... Uh oké. :LOL:
laatste aanpassing
Snap werkelijk niet waarom je zoiets gaat eten als je ook bitterballen kunt eten.
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 14:55:
Ik werkte toen bij een goede vriend van de chefkok daar, Erik van Loo was dat geloof ik.. Zat nog met 'm te ouwe hoeren, 'ja waar werk je dan?' ik zo van ja bij Le Barquichon in Voorburg.... Hij eckt van 'Ahhhhhh doe die ouwe gek maar de groetjes van me!'..... Uh oké. :LOL:


Ohhh.. Gaat me niet om het echte luxe, meer om de "apartheid", vreemde dingen eten.. Vreemde dingen op de kaart..
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 14:58:
Ohhh.. Gaat me niet om het echte luxe, meer om de "apartheid", vreemde dingen eten.. Vreemde dingen op de kaart..


Le Barquichon was epic zaakje, konde maar max. 16 personen eten, keuken was echt een oud keukentje en zo.. :P Chef had in die 28 jaar wel zijn naam gemaakt door zijn klassieke kookwijze (nog de oude franse keuken).
Het was wel een oude zeiksnor maar ik heb d'r wel 2 jaar gewerkt.. Ik was ook zijn laatste leerling, en de enige die twee jaar bij ze bleef. :P Hij runde het samen met zijn vrouw.
Maar voor mij is er maar één ultieme Chefkok.. Mijn moeders...

Weet ook zeker dat ze alle topkoks van nu onder het Fornuis had gekookt.
 
Uitspraak van Van H tot Z op donderdag 30 oktober 2014 om 14:56:
Snap werkelijk niet waarom je zoiets gaat eten als je ook bitterballen kunt eten.


Lekker kortzichtig :looser:
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 15:05:
Maar voor mij is er maar één ultieme Chefkok.. Mijn moeders...

Weet ook zeker dat ze alle topkoks van nu onder het Fornuis had gekookt.


Ik weet nog een mooi moment in de keuken tijdens de voorbereiding lol.
Ik slagroom kloppen en dan op de manier hoe ik het op school heb geleerd van een leraar die ook vroeger leerling was bij hem. :LOL: Die ouwe chef zo tegen mij van ja je moet zo kloppen dan gaat 't sneller.. Dus ik van ja maaaar.... Ik heb het zo geleerd op school van dus die leraar die ook leerling van hem was. :ROFLOL:
Hij helemaal k kwaad jonge.. Echt zo van hé vuile snotneus van 19 als je nog een keer zo'n grote bek geeft dan gaan we naar buiten..
Ik echt van uhh.. oké chef. :|
laatste aanpassing
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 15:09:
Ik weet nog een mooi moment in de keuken tijdens de voorbereiding lol.
Ik slagroom kloppen en dan op de manier hoe ik het op school heb geleerd van een leraar die ook vroeger leerling was bij hem. :LOL: Die ouwe chef zo tegen mij van ja je moet zo kloppen dan gaat 't sneller.. Dus ik van ja maaaar.... Ik heb het zo geleerd op school van dus die leraar die ook leerling van hem was. :ROFLOL:
Hij helemaal k kwaad jonge.. Echt zo van hé vuile snotneus van 19 als je nog een keer zo'n grote bek geeft dan gaan we naar buiten..
Ik echt van uhh.. oké chef


Ik had altijd ruzie met mijn ma in de keuken... Gewoon prive hoor.. Maar als ik lekker wilde eten moest ik maar helpen met koken.... Techno heb je voor de 100e keer gezegt dat het zo sneller... Doe voor (kilo uien in een minuut gesneden)... Ik kutten en klooien ma boos, ik boos...

Sommigen moeten blij zijn dat ma kapot gewerkt was en thuis zat....Je had haar absoluut niet als leermeester willen hebben (ze had de papieren)
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 15:21:
Je had haar absoluut niet als leermeester willen hebben (ze had de papieren)


Serieus?!
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 15:23:
Serieus?!


Hoe bedoel je? Ma was SVH??? Leermeester in de keuken, Pa is Svh? leermeester bediening. (Nog uit de tijd Stroganoff aan tafel bereiden en zeetong aan tafel fileren)
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 15:29:
Hoe bedoel je? Ma was SVH??? Leermeester in de keuken, Pa is Svh? leermeester bediening. (Nog uit de tijd Stroganoff aan tafel bereiden en zeetong aan tafel fileren)


Epic! :D
SVH ken ik ja, voordat ik chronisch ziek werd was het ook de bedoeling dat ik SVH leermeester ging doen toen ik sous-chef was. ;)
En al mijn schoolboeken zijn afkomstig van de SVH. :LOL:
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 15:31:
Epic! :D
SVH ken ik ja, voordat ik chronisch ziek werd was het ook de bedoeling dat ik SVH leermeester ging doen toen ik sous-chef was. ;)
En al mijn schoolboeken zijn afkomstig van de SVH


En helaas is hun restaurantje 30jr geleden failliet gegaan... Maar wordt nog steeds aangesproken dat ze "het kompas" (zo heette het) missen. Zijn toch beste kudo's voor hun.
Uitspraak van Leown op donderdag 30 oktober 2014 om 15:41:
oplichterij eerste klas.


Het is ,wat een gek er voor wilt betalen ...
Uitspraak van Technomania op donderdag 30 oktober 2014 om 15:34:
En helaas is hun restaurantje 30jr geleden failliet gegaan... Maar wordt nog steeds aangesproken dat ze "het kompas" (zo heette het) missen. Zijn toch beste kudo's voor hun.


Als je een eigen zaak runt hecht je waarde aan je tentje.
Ik weet dat van mijn laatste werkgever. ;) Die doet er alles aan om het draaiend te houden.
 
Uitspraak van Leown op donderdag 30 oktober 2014 om 15:41:
Biologisch :facepalm: oplichterij eerste klas.


Niet helemaal...... je moet alleen wel kijken of er ook een officieel keurmerk bij staat die men alleen maar kan verkrijgen als het bedrijf daadwerkelijk kan aantonen dat het een biologisch bedrijf is.
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 15:46:
Als je een eigen zaak runt hecht je waarde aan je tentje.
Ik weet dat van mijn laatste werkgever. ;) Die doet er alles aan om het draaiend te houden.


Hun gingen over de kop omdat een groot gedeelte van de Offshore weg ging....-60% omzet
Uitspraak van verwijderd op donderdag 30 oktober 2014 om 14:47:
Librije


laten ze daar flockerts toe???
had je niet tegen hans gezegd zeker dat je er op zat :lol:
Uitspraak van loeder v2.0 op donderdag 30 oktober 2014 om 17:40:
laten ze daar flockerts toe???
had je niet tegen hans gezegd zeker dat je er op zat :lol:


Ja dit zeg je omdat jij uit Zwolle komt vuile k homo. :LOL:
Uitspraak van Mario // Hard-Tex op donderdag 30 oktober 2014 om 17:41:
Ja dit zeg je omdat jij uit Zwolle komt vuile k homo. :LOL:


ik ga gelijk een tafel regelen bij t zusje.
Uitspraak van loeder v2.0 op donderdag 30 oktober 2014 om 17:43:
:kots: snap niet dat het een wereld keuken is :rot: :dood:


Ja er zit een groot verschil tussen frans en italiaans en mexicaans...
Qua stijl dan.