Partyflock

Kvitta; openminded Duitse 'Mexotsjech'

Kvitta; openminded Duitse 'Mexotsjech'

door , gepubliceerd op
Frank Kvitta heeft wat te vieren, want naast het feit dat zijn Nederlandse vriendin afgelopen zomer volmondig toestemde in een huwelijk is hij zeer binnenkort jarig. En dat viert hij in ons land. Wordt het echt Kvitta-feest; beukende hardtechno met een vette filmmuziek intro?

Wie zit er achter Frank Kvitta?
Op dit moment zit of staat er niks achter Frank Kvitta behalve mijn stoel die achter me staat hehe. Maar even serieus: ik ben een normaal iemand uit Duitsland. Nou ja, vooruit, niet helemaal normaal. Ik hou van muziekmaken, van technofeesten bezoeken, van mensen ontmoeten en iemand die ervan houdt een filmpje te pakken, te winkelen en te reizen. Niets speciaal dus.

Waar komt je achternaam vandaan?
Mijn achternaam komt van mijn vader. Hij is half Duits en half Tsjechisch. Zijn moeder was Duits en zijn vader Tsjech. Mijn moeder komt uit Mexico. Dus ik ben half Mexicaans, kwart Tsjech en kwart Duitser.

Vertel ons eens iets over je weg naar beroemdheid en wat je hebt moeten doorstaan om de positie die je nu hebt te bereiken.....
Ik gaf Rush een demo met tracks die ikzelf had geproduceerd. Een dag later antwoordde hij me al en zei me dat ik ze moest releasen op zijn label Kne’Deep. Vanaf toen had ik contact met Wittekind, Amok, Viper XXL, Mario Ranieri en Kaoz. We gingen samen in het agentschap ‘Abstract’ en werkten samen met boekingen en releases enzo. Toen de tijd rijp was heeft Rush me toegevoegd bij zijn boekingsbureau. En daar zit ik sinds 2005.

Je bent nog jong en relatief een nieuwkomer in de ‘scene’. Voor welke dj’s heb je respect en tegen wie kijk je op?
Ik respecteer iedereen, maar de persoon die het meeste van mijn respect krijgt is Rush. Hij is nog steeds een groots en aardig persoon. Hij heeft de faam nooit naar zijn kop laten stijgen. Hij is wie hij is en dat waardeer ik enorm. Ik heb nooit eerder iemand als hij ontmoet en hij is nog steeds degene waar ik tegenop kijk.

Is de wereld van de techno een harde wereld? Harder dan andere muziekwerelden?
De technoscene is behoorlijk hard. Er zijn een hoop mensen die het niet leuk vinden als je beroemd wordt of succes hebt met je bedrijf enzo. Dus er is altijd iemand die achter je rug om loopt te kletsen en die leugens de wereld in probeert te helpen. Maar ik denk dat dat in elke business wel het geval zal zijn. Ik ken geen andere werelden dan de technowereld. Ik ga gewoon door en zeg altijd: des te meer haters, des te meer je op de goede weg bent!

­[img size=small left clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/Kvitta1.jpg[/img]Je stijl valt in de categorie ‘schranz’. Wat vind je van schranz?
Wat is dat in godesnaam? Schranz? Hahaha.

Het is al enkele jaren populair in Duitsland. Hoe verklaar jij het feit dat het ineens opgekomen is in Nederland?
Hardtechno is gewoon dezelfde soort techno als waar mensen al jaren naar luisterden. Het is alleen sneller en harder dan voorheen. Ik vind hardtechno de beste muziek om je een hele nacht te laten gaan op de dansvloer. Het smijt, pompt en schopt een serieze bas in je gezicht, om het maar zo te zeggen.

Duitsland en Nederland....de rivaliteit is voortdurend. Wat zijn, in drie woorden, de grootste verschillen tussen de twee landen?
Hahaha, sorry, deze vraag is grappig. Een van de grootste verschillen tussen de landen is dat Duitsland al driemaal wereldkampioen is geworden. Wij rijden met een stuk minder caravans op de weg en we eten niet zoveel kaas. Nee grapje. In Nederland is de electronische muziekscene een stuk groter. Er zijn bij jullie elke week zoveel verschillende grote feesten. Nederlanders kunnen echt goed feesten en hebben altijd plezier. Ik draai er graag.

Wat is het verschil tussen de Duitse evaring van techno en hoe we het in Nederland ervaren?
In Nederland kan ik twee tot drie uur keihard beuken. In Duitsland is dat totaal anders. Daar leven mensen graag in hun hokje. Je moet meer verschillende stijlen draaien om een dansvloer vol te krijgen en houden. De Nederlanders zijn dus wat meer openminded. Elk land heeft overigens een eigen manier van uit hun dak gaan. Hoe meer je richting het oosten van Europa gaat, hoe harder ze het willen.

Als je op de openingspagina van je website belandt, heb je het idee dat je op een pagina van een of andere rockster bent beland. Wat heb jij met rockmuziek?
Dat komt vast door mijn lange haar haha. Ik luister naar een hoop verschillende muziekstijlen: rock, hip hop, reggae, latin, Cubaaanse en Mexicaanse muziek. Ik haal mijn inspiratie uit een hoop muziekstijlen.

Je bent behoorlijk actief op Partyflock en ook op je eigen website. Heb je veel contact met je fans?
Absoluut. Ik heb zeker veel contact met mijn fans. Ik hou ervan om met mensen te praten en het is leuk om een positieve respons te krijgen van de mensen waar ik mijn werk voor doe. Daar gaat het immers om: mensen gelukkig maken met en door mijn muziek.

­[img size=small right clear]http://home.partyflock.nl/qarian/Interview/kvittavriendin.jpg[/img]Klopt het dat je je vriendin via Partyflock hebt leren kennen?
Dat is een leuk verhaal. Ik draaide op Awakenings Festival in 2005 en zij was daar ook met wat vrienden. We kenden elkaar natuurlijk toen nog niet. Toen ik s’ avonds draaide dacht ze ‘shit, wat een lekker ding!’ en ze ging compleet uit haar dak. Ze kende mijn naam toen niet eens, die moest ze vragen aan haar vriend Mo. Aan het einde van mijn set liep ze voor me, maar ik zag haar niet, omdat ik met vrienden aan het kletsen was. Toen ik de volgende dag thuiskwam werd ik lid van Partyflock en opende een topic om mijn Nederlandse fans te bedanken voor al hun steun. Ze stuurde me een pb-tje en zo hebben we contact gehouden. We hebben elkaar uiteindelijk een paar weken later getroffen op Nature One en daar gebeurde het: ik werd verliefd en zij ook! Tijdens ons eenjarig samenzijn dit jaar vroeg ik haar om middernacht op een strand in Spanje ten huwelijk en jazeker: ze zei ja! Dus mijn blijdschap was compleet.

Hoe vond je het om op Dance Valley je optreden te doen tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten?
Ik vind Dance Valley leuk. Er zijn daar zoveel verschillende dj’s en zoveel verschillende muziekstijlen. Het was absoluut geen probleem om tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten geprogrammeerd te staan. Ik denk dat de mensen die Dance Valley bezoeken openminded zijn en verschillende stijlen een kans geven. Voor mij was het super, het publiek ging uit zijn dak en ik had een geweldige dag.

Dance Valley is een groot festival, maar wat is jouw favoriete lokatie; underground, commercieel, groot, klein?
Mijn voorkeur gaat uit naar een underground en donkere lokatie waar zo’n vijf- tot zeshonderd mensen inkunnen. Als je in een kleine ruimte bent met al die ‘partyfreaks’, dan heb je echt een familiegevoel. Grote feesten zijn ook leuk, maar op een andere manier.

­[img left clear]http://vip.partyflock.nl/images/upload/74105_regular.jpg[/img]Je verjaardag wordt dit jaar groots aangepakt. Vertel ons eens iets meer!
Het wordt zeker groot! Ik heb zoveel vrienden gemaakt tijdens mijn carriere tot nu toe. Zij moeten er allemaal bij zijn als ik mijn verjaardag vier. En ik kan je vertellen: mijn feestje in Nederland wordt echt vet! We hebben zoveel werk in dit feest gestoken. Je gaat het fantastisch vinden. Hoop ik hahaha.

Wat is het verschil tussen een dj als Rush en jij?
Hmmm, goede vraag! We hebben hetzelfde gevoel voor humor, we denken hetzelfde over een hele hoop dingen. Ik vind hem nog steeds de beste hardtechno act die ik ooit gezien heb. Hij verspreid zoveel positieve energie op het moment dat hij een club of lokatie betreedt. En hij is met zijn twee meter lengte langer dan ik hahaha.

Hoe onderscheid jij je van de rest van alle dj’s?
Ik probeer altijd anders te zijn dan andere artiesten in mijn genre. Zoals iedereen weet draai ik een hoop oude muziek in mijn sets. Muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Ik gebruik zelfs themanummers van films om sets te openen of af te sluiten. Ik hou niet alleen maar van techno. Ik probeer mensen aan te sporen open te staan voor andere muziekstijlen. Er is niet alleen maar techno. Er is zoveel goede muziek in de wereld. Dat probeer ik wel uit te dragen en mee te geven. Maar het is altijd moeilijk om je echt te onderscheiden.

Nederland staat bekend om het kritische publiek. Hoe ga jij om met negatieve reacties?
Negativiteit maakt me niet pessimistisch. Het zorgt ervoor dat ik juist nog meer mijn eigen ding doe.

Zijn er nog roddels of geruchten die de ronde gaan waar je nu voor eens en voor altijd mee af wil rekenen?
Nee, eigenlijk niet. Ik ga toch door tot mijn hart ermee ophoudt!

Nog een boodschap voor al je fans die dit lezen?
Iedereen bedankt voor alle support! Zonder jullie zou ik niet zijn waar ik nu ben. ‘Stay freaky and fucking crazy…. I love u’


Choose or lose:
Vinyl or CD Vinyl
Beer or Booze? Beer
Cinema or DVD? Cinema
Beach or active Holiday? Beach
Tattoo or piercing? Both
Outdoor festival or indoor party? indoor
Hardcore or Trance? Trance

Credits voor de vragen gaan naar SnuggLe

83 opmerkingen

Aardig intervieuw hoop zaterdag in Outland aanwezig te zijn!:D
laatste aanpassing
Tressy, Congrats!!! ;)
Ben er helaas nie bij zaterdag, maar moeten nog steeds goed een keer een dansje doen :X vraag nie hoe lang die al staat :S

Op dit moment zit of staat er niks achter Frank Kvitta behalve mijn stoel die achter me staat hehe
De toon is gezet :lol:

Wat is dat in godesnaam? Schranz? Hahaha
dit -----> :honger: (love that smiley :P )

Een van de grootste verschillen tussen de landen is dat Duitsland al driemaal wereldkampioen is geworden.­
:[ :@

Mijn voorkeur gaat uit naar een underground en donkere lokatie waar zo’n vijf- tot zeshonderd mensen inkunnen.­ Als je in een kleine ruimte bent met al die ‘partyfreaks’, dan heb je echt een familiegevoel
U63011 Bringin' Hell :honger:
NL's Alternatief: Innovate @ Gele Kasteel mei 2005 :D :kwijl:

En ik kan je vertellen: mijn feestje in Nederland wordt echt vet!
Kon ik maar op 2 plaatsen tegelijk zijn :(

Maar kickuh interview, leuke vragen en evenzo leuke antwoorden!!! :honger: Kvitta RuleZ :respect:
:o Zullen we deze week officieel de "Kvitta - week" noemen??
*alle fans met een pic samen met hem, maak het jouw forum/prof-pic!! :D :honger:
:lol: zo op het late tijdstip!!
Mijn voorkeur gaat uit naar een underground en donkere lokatie waar zo’n vijf- tot zeshonderd mensen inkunnen

Da's stiekem ook mijn (jump)fantasie! :bloos: :respect:
Uitspraak van *CH3-21* op woensdag 11 oktober 2006 om 01:37:
Zullen we deze week officieel de "­Kvitta - week"­ noemen??

8) lijkt me een goeie :honger:
Leuk intervieuw. :)
er ontbreekt nog iemand op je feestje ;) Dj versus en dj badsample de hongaren
laatste aanpassing
Techno pompen !!!
Leuk interview! :yes:

Zou willen dat het NU al zaterdag is :D:D:D
hij trouwt wel snel moet ik zeggen..­
Als het goed zit, zit het goed... :P
Frank gefeliciteerd!

Hoe vond je het om op Dance Valley je optreden te doen tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten?
Ik vind Dance Valley leuk.­ Er zijn daar zoveel verschillende dj’s en zoveel verschillende muziekstijlen.­ Het was absoluut geen probleem om tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten geprogrammeerd te staan.­ Ik denk dat de mensen die Dance Valley bezoeken openminded zijn en verschillende stijlen een kans geven.­ Voor mij was het super, het publiek ging uit zijn dak en ik had een geweldige dag.­

Nou en offie!! :bounce:

Iedereen veel plezier zaterdag! :jaja:

Ps. Leuk interview!! (Y)
wat is jouw favoriete lokatie;­ underground, commercieel, groot, klein?

Mijn voorkeur gaat uit naar een underground en donkere lokatie waar zo’n vijf- tot zeshonderd mensen inkunnen.­ Als je in een kleine ruimte bent met al die ‘partyfreaks’, dan heb je echt een familiegevoel.­

and then,birthday is @ Outland hehe
laatste aanpassing
Hele middag op dance valley op hem staan wachten...en toen eindelijk :bounce: heerrllijkk
Uitspraak van 8) Marina :[ op woensdag 11 oktober 2006 om 11:25:
and then,birthday is @­ Outland hehe

And one day before that party he has a birthdayparty in U60311 ;)

Dark, underground and not too big ;)
Kende Kvitta nog niet echt, wel leuk interview iig! En leuk liefdesverhaal :D
leuk interview.

Tressy, nogmaals gefelicteerd (y)

Uitspraak van 8) Marina :[ op woensdag 11 oktober 2006 om 11:25:
and then,birthday is @­ Outland

:gaap:
weer commentaar
die is allang luid en duidelijk
hoef je niet altijd te herhlaen

Uitspraak van *From The Beach* op woensdag 11 oktober 2006 om 11:46:
one day before that party he has a birthdayparty in U60311

Dark, underground and not too big

:woep:
zin in

dat wordt een Kvitta weekend :cheer:
Tof interview en zeker hulde voor deze man! In mijn ogen één van die mensen die de techno-scene innoveert! :D
Helaas had ik geen geld meer voor de birthday bash in Rotterdam. In plaats daarvan gaf ik mijn geld uit aan 2 hardcore feesten.. :$
laatste aanpassing
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op woensdag 11 oktober 2006 om 12:23:
Helaas had ik geen geld meer voor de birthday bash in Rotterdam.­ In plaats daarvan gaf ik mijn geld uit aan 2 hardcore feesten..­

Ja, die zijn natuurlijk zo zeldzaam... :loser:

Beter nadenken in maart... :P
Nice Interview! Top Gozer.­

Altijd wel mooie sets van hem om naar te Luisteren!
Uitspraak van *CH3-21* op woensdag 11 oktober 2006 om 01:34:
Tressy, Congrats!!! ;)
Ben er helaas nie bij zaterdag, maar moeten nog steeds goed een keer een dansje doen :X vraag nie hoe lang die al staat

Thx :lief:
:( neee meen je niet....:cry: ...dan maak ik een extra dansje voor je ok? :cheer:


Uitspraak van 8) Marina :[ op woensdag 11 oktober 2006 om 11:25:
and then,birthday is @­ Outland hehe

:gaap:


Uitspraak van xantrex op woensdag 11 oktober 2006 om 12:03:
Tressy, nogmaals gefelicteerd

Thx...drinken we er een borrel op vrijdag?? ;) :mixje:
koning kvitta
Zo jammer dat het chaos theory teglijk is met qlubtempo!
baal hier echt van!!
Pimm0
Werkzaam bij Vier
Oke niet perse mijn smaak, maar ik zeg goed bezig:


­[img]http://partyflock.nl/images/album/817158.jpg[/img]
Kvitta maakt leipe schranz:D
Kvitta!! :respect:

Tot zaterdag mensen!!
Hardcore or Trance? Trancedas dan wel beetje jammer :p heb m nog nooit gehoord, toch iets van opzoeken!
Uitspraak van Pimm0 op woensdag 11 oktober 2006 om 15:04:
Oke niet perse mijn smaak, maar ik zeg goed bezig:

Whehe welke smaak heb je het over?
Uitspraak van Ponk b) op woensdag 11 oktober 2006 om 16:53:
schranz

wat is dat? 8)
waarom toch altuijd die hand zo :frusty: kom maar terug als je wel duivelse muziek maakt
leuk interview!
tot zaterdag ;)
Jon-E
Artiest Jon-E
Hoe vond je het om op Dance Valley je optreden te doen tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten?

De UK hardhouse en hardtrance artiesten stonden om hém heen geprogrammeerd:jaja:...hij stond niet tussen hun in:no:
idd nice intervieuw, hoorde m voor t eerst op teqnology 2004 en helemaal los daar hey, poeh wat kan ie goed draaien :D :bounce:
Mr.Tom
Artiest Mr Tom
Hoe vond je het om op Dance Valley je optreden te doen tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten?
Ik vind Dance Valley leuk.­ Er zijn daar zoveel verschillende dj’s en zoveel verschillende muziekstijlen.­ Het was absoluut geen probleem om tussen UK hardhouse en hardtrance artiesten geprogrammeerd te staan.­ Ik denk dat de mensen die Dance Valley bezoeken openminded zijn en verschillende stijlen een kans geven.­ Voor mij was het super, het publiek ging uit zijn dak en ik had een geweldige dag.­

Leuk dat mn vraag dr ook bijstond :D

En zoiezo een leuk interview (y)
Frank Kvitta :respect: Leuk interview (y)

Een van de grootste verschillen tussen de landen is dat Duitsland al driemaal wereldkampioen is geworden.­ Wij rijden met een stuk minder caravans op de weg en we eten niet zoveel kaas

:lol: :roflol:
laatste aanpassing
Uitspraak van Arie von D op woensdag 11 oktober 2006 om 18:17:
waarom toch altuijd die hand zo :frusty: kom maar terug als je wel duivelse muziek maakt

Of blijf jij gewoon weg ;)
Kan niet wachten! :cheer:
't Wordt zeker een UNIEK feest, maar waarom nog maar zo weinig aanmeldingen op PF..?
vraag ik me dan af..
achja, zal me ook een worst wezen:) beuken doen we toch!
Heel goed interview! Super kerel!
HELD! :respect:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:
:bounce: :woop: :bounce: :woop: :bounce: :woop:

Jakkes hey Frankkie!! :roflol:
Uitspraak van Tressy Kvitta op woensdag 11 oktober 2006 om 17:01:
Whehe welke smaak heb je het over?

Haha over de muziek, Ben geen hardtechno liefhebber! Maar bij TDK timewarp zelfs nog even wezen kijken bij hem, tis gewoon een pure artiest! Altijd vrolijk en een eigen draai aan de "shranz".

Die foto van jullie vind ik tof, ik bedoel een half mexicaan, kwart tjech, en kwart duister als Hollander uitgedost(Y)

gefeliciteerd met jullie verloving
frank kvitta _­-_­

tot zaterdag !! BEUKENNNNN
Onze held!! tot zaterdag!
Awakenings Festival in 2005 en zij was daar ook met wat vrienden
:bye:

Vrijdag ben ik er helaas niet bij, maar zaterdag gaan we ouderwets knallen Tress ;)
Uitspraak van JeePee op donderdag 12 oktober 2006 om 12:48:
Vrijdag ben ik er helaas niet bij, maar zaterdag gaan we ouderwets knallen Tress ;)

Jaaaa dat was oa met jullie mopjes :lief:

En we gaan cker weer eens knallen Jeepeeetje. Ik zal vrijdag goed op je dinnetje passen :yes: :D
Uitspraak van Arie von D op woensdag 11 oktober 2006 om 18:17:
waarom toch altuijd die hand zo kom maar terug als je wel duivelse muziek maakt

Alsof Hardrock, core, ETC duivels is.. :S

BTW Tress gefeliciteerd ;p en je akmd man natuurlijk ook!
nog 1 nachtje :cheer:
pff heb er zin in :D:D:D
Frank en Tressy, tot vanavond 8)
Leuk intervieuw.
wilde zo graag zaterdag naar the chaos theory, maar heb helaas echt geen vrij kunnen krijgen, heb nachtdiensten.
:(
Iedereen die wel gaat, have fun!! :)
Uitspraak van Hilarious op donderdag 12 oktober 2006 om 16:21:
BTW Tress gefeliciteerd ;p en je akmd man natuurlijk ook!

Uitspraak van G0 With The FL0! op donderdag 12 oktober 2006 om 19:56:
Tress en Frank gefeliciteeerd!!

Danke schön :lief:


Uitspraak van xantrex op vrijdag 13 oktober 2006 om 10:35:
Frank en Tressy, tot vanavond

Tot vanaaaavond :D
laatste aanpassing
hardcore of trance? trance..­

dat snap ik dan weer niet, wat die gast draait is bijna industrial hardcore joh!
gaaf interviewtje!
Uitspraak van aidualC op vrijdag 13 oktober 2006 om 15:46:
hardcore of trance? trance..­

dat snap ik dan weer niet, wat die gast draait is bijna industrial hardcore joh!


juist. :S majah :D ach..
Tress en Frank nog congrats ! :cheer:
tot vanaaf ;)
laatste aanpassing
wat lief van dat huwelijksaanzoek :) zo krijgt zo'n man ook weer wat dimensie erbij!

cool interview!
ik denk dat ik naar de hel verbannen wordt, nou ik vanavond het feestje moet missen.­ iedereen: geniet ervan!!
Vrijdag was super!!
Jammer dat zaterdag er niet in zat..hoop dat 't een top verjaardag is geweest en :respect:!!!
Chaos was vet!!!!!!!!
Uitspraak van Jon-E op woensdag 11 oktober 2006 om 18:42:
De UK hardhouse en hardtrance artiesten stonden om hém heen geprogrammeerd...­hij stond niet tussen hun in


beetje zielig om je daar over druk te maken...line-up was in een opbouwende lijn, en dat past prima...
Uitspraak van aidualC op vrijdag 13 oktober 2006 om 15:46:
hardcore of trance? trance..­

dat snap ik dan weer niet, wat die gast draait is bijna industrial hardcore joh


er staat toch echt hardcore en geen industrial hardcore
Uitspraak van zizou. op woensdag 11 oktober 2006 om 14:55:
koning kvitta

WHAHAHAHAHAHAHHAHAA!! vind t echt de slechtste technodj die er bestaat. live is ie al helemaal BAGGUR!!!
zeker fien inteview
Jammer dat ik niet aanwezig kon zijn op de party
Maar hopelijk volgend jaar een herkansing B)
Dus ik ben half Mexicaans, kwart Tsjech en kwart Duitser.­

met een nederlandse vrouw krijgt ie dan kinderen die heel wat talen moeten leren om hun opa's en oma's te verstaan :P

50,0% Nederlands
25,0% Mexicaans
12,5% Duits
12,5% Tjechisch

:D
Super interview met een hele goeie DJ. :respect: Jammer dat ik er niet bij was in Outland. Maar volgende knal optreden :bounce: in NL ben ik zeker weten van de partij :-). Veel geluk jullie twee voor de toekomst. Die gast heeft het getroffen das een feit. (Y)
laatste aanpassing
Kvitta =­ held
Lees t nu pas via t profiel van kvitta, maar leuk om te lezen :)
Uitspraak van Onwijs! op zaterdag 18 oktober 2008 om 19:12:
Lees t nu pas via t profiel van kvitta, maar leuk om te lezen

Beter laat dan nooit toch :lol:
krankzinnig
top
hard
1
woord\

geweldig
ziejezaterdag
cloud9
mena1974
Artiest Mena
i al ways rember that day @­ wester gas fabriek knep deep special
mokum banging party whooooooeeeeesaaaaaa