Partyflock

The Geminizers: live hard, die satisfied

The Geminizers: live hard, die satisfied

door , gepubliceerd op
Binnen de raw hardstyle scene zijn The Geminizers geen onbekenden meer. Mark Thoonen & Joost van der Velden vormen dit energieke duo dat al op menig feest heeft gedraaid. The Magic Show Records is hun thuisbasis. Partyflock zocht beide heren op.

Wie zijn The Geminizers nou eigenlijk? En hoe is jullie duo ontstaan?
The Geminizers wordt gevormd door Mark Thoonen (28) en Joost van der Velden (29). We kennen elkaar uit een ver vreemd verleden. Toen het normaal was om met vinyl te draaien en we barbecues aanboden als vondeling; vroeger dus!

We waren vrienden en hadden beiden een zwak voor muziek. Joost luisterde hiphop en Mark luisterde heavy metal, maar we hadden het altijd over bepaalde vette dingen in muziek. We dachten hier altijd hetzelfde over. Zo vonden we ook samen hardstyle vet, dit was zo rond 2002. We begonnen met het maken van eigen mixes in Music Maker en maakte belachelijk slechte rotzooi met Music Maker Lenny Dee, waar we nu nog hard om kunnen lachen en nog steeds trots op zijn!

In 2006 ging Mark op zichzelf wonen en waren vinylspelers eerder aangeschaft dan de meubels dus het begon wat serieuzer te worden. De volgende dag had Joost ook draaitafels gekocht en waren we standaard iedere avond aan het mixen. Dit begon met jump, hardstyle en hardcore, maar we hadden al snel een voorliefde ontwikkeld voor hardstyle. De vriendschap en liefde voor hardstyle en muziek is sindsdien niet veel veranderd.

Onze naam is ontstaan uit het sterrenbeeld tweeling, Gemini in het Engels. Nee, we zijn het beiden niet, maar op muzikaal gebied zitten we altijd op n lijn; we denken er vaak precies hetzelfde over!

Zoals je net al zegt begon het met jump, hardstyle en hardcore. Nu is het vooral raw hardstyle, toch?
Ja, klopt. We hebben de rauwere hardstyle altijd gaaf gevonden. Het is voor ons wel een stuk makkelijker geworden om raw te draaien ten opzichte van toen we net begonnen. Er zijn steeds meer 'raw' artiesten dus komen er ook steeds meer tracks. En wij doen zelf ook een duit in het zakje met onze tracks. Zo ook onze nieuwste track 'Sentinel'.Wat was voor jullie je eerste optreden als The Geminizers?
Ons eerste optreden was een dj-contest in een dorpje vlakbij onze woonplaats. Een vriend had ons aangeraden bij de organisatie en we mochten meedoen in de contest. De naam The Geminizers is toen bedacht en we waren vastbesloten om onze visie op een hardstyle performance te laten zien en horen.

Eenmaal on stage was het al snel duidelijk dat dit de zevende hemel voor ons was. Het entertainen van anderen is altijd ons doel geweest en het voelde heerlijk! We wonnen de contest met vlag en wimpel, mede door ons mixwerk en onze energieke performance. De dingen waar we nu nog steeds veel positieve reacties op krijgen.

En zo stonden jullie ook ineens op The Qontinent 2011 in The Magic Show Area. Hoe voelde dat?
We weten het nog als de dag van gister. Man, wat was dat vet! We sloten de area af en wetende dat alle grote namen op de andere stages stonden, kwamen er ook mensen naar onze set luisteren en kijken. Dit was onvergetelijk voor ons en we krijgen er nog vaak opmerkingen over hoe vet het was. We kunnen ons nog goed herinneren dat we alles hadden gegeven bij die performance en naderhand letterlijk het podium afkropen omdat het energielevel -4 was.


Was dat ook het gaafste optreden dusver?
Het feit dat we optreden op een podium is voor ons al een droom, dus je kunt je voorstellen dat we al menig gaaf optreden achter de rug hebben. Er n van kiezen is eigenlijk niet mogelijk. Toch moeten we Loudness hier wel zeker noemen. Als The Geminizers hadden we n doel, of ja droom in het leven; it eens op Loudness kunnen draaien; het Mekka van de rauwere hardstyle. Toen we in 2012 voor het eerst op Loudness draaiden, was dit dan ook letterlijk een droom die uitkwam! De tweede keer in 2013 voelde het zeker niet minder!

Momenteel zijn jullie onder contract bij The Magic Show Records. Hoe zijn jullie hier terechtgekomen?
We draaiden zo nu en dan al eens bij The Magic Show, de wekelijkse podcast die uitgezonden wordt op Q-dance Radio. Vanuit daar zijn we eigenlijk doorgerold naar het boekingskantoor van bij The Magic Show. En dit heeft vervolgens geleid tot de aansluiting bij het label. Het ging allemaal heel vanzelfsprekend.

The Magic Show wordt al snel aangewezen als een broedplaats voor nieuw talent. Wat is jullie ervaring hiermee?
Er zijn zeker namen binnen The Magic Show die momenteel op het punt van doorbreken staan. Maar ook een aantal gevestigde namen. We zien het label niet als een broedplaats, maar als een volwaardig label met volwaardige artiesten. Het is nog een jong bedrijf, dus het moet ook nog groeien. Hier zullen zeker nog nieuwe namen bijkomen, maar we weten dat er een bepaalde klik nodig is bij The Magic Show. Die klik kan van alles zijn; van tracks, producties, mixing tot performance, maar het is zeker iets dat kwaliteit brengt.

Ik neem ook aan een klik als persoon zijnde met het label? Met wie klikt het binnen het label het meeste?
Binnen het label en het agency kunnen we het ontzettend goed vinden met iedereen. Het voelt als een grote familie waar het altijd gezellig is. Vanwege Moridin hebben we natuurlijk veel contact met Tartaros en Shizzler.Met inmiddels 106 boekingen achter de rug kun je niet bepaald zeggen dat het een 'fulltime job' is?
Klopt! We hebben beiden nog een fulltime baan naast The Geminizers. Mark werkt als onderwijzer en Joost werkt in een kledingzaak. Dit zorgt er helaas voor dat we alleen in de avonduurtjes tijd hebben om muziek te maken. Het is hard werken en we maken lange dagen en weken, maar het is het zeker waard!

Heb je als artiest zijnde nog feesten waar je nog wil staan?
Er zijn zeker wel feesten waar we nog eens zouden willen staan, maar ook genoeg feesten waar we ng wel een keer zouden willen staan. Ooit nog een keer naar Amerika zou ons wel heel vet lijken! Maar optreden in een zeppelin is toch wel hetgeen waar we nog echt voor gaan. Om even terug te komen op het dromen.

Waar komt de inspiratie voor jullie tracks vandaan?
Eigenlijk uit alles. We vinden sfeer belangrijk in een plaat, dus dit is iets waar we wel naar op zoek zijn. Maar eigenlijk kun je uit alles een bepaalde sfeer opdoen. Andere muziek is toch wel de grootste inspiratiebron. Van dubstep en drum'n bass tot metal en natuurlijk hardstyle en hardcore.


Jullie tracks zijn erg geliefd bij de luisteraars. Dus je hebt al flink wat fans. Wat beteken zij voor jullie?
Fans zijn voor ons het allerbelangrijkst. Dat eerste optreden wat we hadden, daar was het publiek entertainen het belangrijkst. Dit is nog steeds het belangrijkste voor ons, zij zijn degene waar het allemaal om draait. We krijgen veel positieve reacties en dat betekent veel voor ons. We willen iedereen dan ook zo ontzettend bedanken voor alle support in alle tijden

Welke artiest zal volgens jullie doorbreken in 2014?
Bij The Magic Show zitten twee veelbelovende artiesten: Envine en Clockartz. Ze hebben beiden een goede sound en zijn al jong, goed op weg!

Hoe bereiden jullie je voor op een optreden?
Meestal bekijken we welke tracks we kunnen draaien die avond. We proberen rekening te houden met de andere artiesten die na ons draaien, maar ook wat er al voor ons gedraaid kan zijn. Als daar geen tijd voor is wordt het 'freestylen' zoals we het noemen en komt het ook wel goed.

We proberen altijd van te voren al aanwezig te zijn, zodat we kunnen horen wat er al gedraaid wordt.
Net voor het optreden een handdoek klaarleggen is ook altijd erg belangrijk!

Wat staat jullie nog in de toekomst te wachten? Plannen voor 2014...
Binnenkort komt er een nieuwe release van ons aan. We zijn bezig met een collab met een van de artiesten waar we altijd al fan van zijn geweest en we zijn ook bezig met een speciale nieuwe track. Qua boekingen mogen we ook niet klagen, want er staat een bult lekkers op het menu dit jaar! Het extra plan, zoals altijd, is meer studio-uren maken. Maar zoals je al eerder kon lezen hebben we vaak weinig tijd door onze fulltime job.

Tot slot: Hebben jullie nog iets te zeggen tegen de lezer?
Altijd! Ons motto is 'live hard, die satisfied'. Of beter gezegd: harde muziek, hard werken en extra hard feesten en ga ervoor, want je leeft maar n keer!
Verder bedankt voor het lezen en we hopen je graag eens te zien of spreken bij een van onze bookings. Natuurlijk kan ook een belangrijk en vitaal stukje informatie niet ontbreken: Mocht je aangevallen worden door een alligator, stop dan je duim in z'n anus; daar wordt ie rustig van.

Meer weten? Volg ze via facebookpage twitter soundcloud youtube itunes instagram

12 opmerkingen

Fantastisch interview van een geniaal lokaal duo. Jullie hebben je plekje verdiend jongens. ;)
Tof interview!
Setje op TQ11 is er inderdaad eentje voor in de boekjes :D
Uitspraak van Pascal_1974 op maandag 28 april 2014 om 15:58:
Maar nog steeds... Wie?

Een energiek hardstyle duo die goed kunnen mixen het publiek entertainen en ook aardige tracks uit brengt.
Uitspraak van P30 op maandag 28 april 2014 om 16:26:
Een energiek hardstyle duo die goed kunnen mixen het publiek entertainen en ook aardige tracks uit brengt.

Kijk dat wou ik nou weten!
''Mocht je aangevallen worden door een alligator, stop dan je duim in z'n anus; daar wordt ie rustig van.'' Haha helden :lol: