Partyflock

Sub Zero Project: nieuw talent ramt erop los

Sub Zero Project: nieuw talent ramt erop los

door , gepubliceerd op
Thomas Velderman en Nigel Coppen zijn beide 17 maar worden nu al beschouwd als een van de grote verassingen in 2014. Onder het Dirty Workz's sublabel DWX Anarchy mogen ze hun sound ten gehore brengen. Partyflock ging in gesprek met het duo.

Uit wie bestaat Sub Zero Project en hoe hebben jullie elkaar getroffen?
Sub Zero Project bestaat uit Thomas Velderman & Nigel Coppen. We zijn beide 17 jaar. Hoe we elkaar hebben getroffen, is best clichť. Een aantal jaar terug zijn we door elkaars tracks op YouTube in contact met elkaar gekomen. Na wat contact over en weer hebben we twee jaar geleden de knoop doorgehakt en zijn we samen begonnen aan een track. We merkte daarna dat de track best goed ontvangen werd bij de grotere namen. Vanuit daar hebben we besloten meer tracks samen te gaan maken en een duo te vormen. En vanaf toen is het erg snel gegaan.

Uiteindelijk kun je niet naamloos gaan optreden. Hoe is de naam Sub Zero Project tot stand gekomen?
Daar zit eigenlijk ook wel een apart verhaal achter. Nigel keek een keer naar het programma Top Gear. Je hebt daar een stukje inzitten dat ze auto's gaan beoordelen. De categorieŽn daarin zijn: 'seriously uncool','cool', 'pretty cool' en dan uiteindelijk 'sub zero'. Dat wil eigenlijk zeggen dat het cooler dan cool is. Aangezien er al veel artiesten waren die Sub Zero heetten, hebben we er Sub Zero Project van gemaakt.

Wat is de herkenbare sound van Sub Zero Project?
Je kunt ons herkennen aan de unieke kicks en melodieŽn die we altijd heel persoonlijk proberen te maken. Toch dat Sub Zero Project sfeertje erin houden, maar met veel diversiteit, dat is toch een van de grote uitdagingen die je tegemoet gaat als producer. Soms is dat ook het lastigste. Maar dat maakt het produceren wel erg leuk.

En nu staan jullie onder contract bij DWX Anarchy, onderdeel van Dirty Workz. Hoe is dat gelopen?
We waren altijd al fan van het label Dirty Workz. Toen Deepack hun eigen sublabel DWX Anarchy kreeg en dus de raw sound van Dirty Workz kon vertegenwoordigen, hebben we geen moment getwijfeld en wat demo's opgestuurd. Geheel onverwacht kregen we al snel een bericht terug, ze waren enthousiast. Nu is het eindelijk zover en staan we onder contract daar. Een grote droom die uit is gekomen.

Kijkend in jullie agenda staan daar nog niet heel veel optredens in, maar jullie staan wel op Loudness. Wat ging er door jullie heen toen jullie hoorde dat je daar mocht draaien?
'Wauw!' dachten we beide. We hadden het eerlijk gezegd totaal niet zien aankomen en sprongen dus ook een gat in de lucht van vreugde. We wisten dat b2s veel kansen geeft aan nieuwe talenten, vooral op Loudness. We kregen ook uit het niets een bericht van b2s of we daar wilden draaien. En natuurlijk hebben we volmondig 'ja!' gezegd.

Loudness is dus al een stap richting de grote feesten. Welk feest staat nog meer op het verlanglijstje?
Daar hoeven we niet lang over na te denken. Hard Bass in het Gelredome. Een vol Gelredome met een geweldige sfeer. Dat is voor ons het ultieme feest. Hard Bass is toch rauw georiŽnteerd en dat past dus uitstekend bij ons.

Wie zijn voor jullie de voorbeelden binnen de hardstyle? En waarom?
Deepack! We hebben grote bewondering voor de passie die zij hebben voor deze muziek. Ze draaien al erg lang mee en hebben veel betekend voor deze scene. We zijn daarom ook erg trots om bij hun team te zitten. Daarnaast hebben we ook vel bewondering voor Code Black, Atmozfears en DWX Anarchy's-collega's Phuture Noize.

Code Black met name omdat hij een heel eigen sound heeft ontwikkeld die wij persoonlijk erg vet vinden. Atmozfears gaat ook als een speer en is productief heel erg goed. Hij is ook van alle markten thuis, zowel raw, euphoric als ook andere muziekstijlen. Phuture Noize is heel erg gaaf omdat zij erg afwijken van de standaard raw-sound. Zij maken hun naam inderdaad waar, het klinkt allemaal erg futuristisch, wat wij erg vet vinden.

Met wie willen jullie nog een keer een collab maken?
Zoals we net al aangaven hebben wij veel bewondering voor hun. We zeggen volmondig: Deepack.

Merken jullie zelf dat je een stuk bekender aan het worden bent? En hoe ga je hier mee om?
Jazeker. We merken nu steeds meer dat we bekend worden. Regelmatig vriendschapsverzoeken op Facebook van onbekende mensen of een praatje op een feest. We maken dus zeer zeker tijd vrij voor onze fans. Het is altijd leuk om te horen dat mensen onze muziek erg vet vinden.

Waar liefhebbers zijn, zijn ook de critici. Hoe gaan jullie om met kritiek?
Kritiek is nooit leuk om te horen, omdat je gewoon de beste wil zijn in wat je doet. Toch is belangrijk om er wat van mee te nemen om jezelf naar een hoger niveau te brengen. Daarom is kritiek toch altijd welkom. Onderbouwing van de kritiek is wel belangrijk, want zonder dat kunnen wij er vrij weinig mee.

Hoe bereiden jullie je voor op een optreden?
We proberen onze set zo uniek mogelijk te houden. We proberen ook zoveel mogelijk in het thema van het feest mee te gaan en daar gaat de nodige voorbereiding in zitten. Als de voorbereiding goed is, ga je standaard met een lekkerder gevoel naar een gig toe. Toch is er altijd gezonde spanning als je er bent, maar zodra je bezig bent geef je je over aan de muziek en gaan we gewoon knallen.

Wie is volgens jullie een van de vele talenten die het nog ver gaat schoppen?
Wij zien Thyron & Exit Mind erg grote stappen maken. Toen ze nog wat minder bekend waren wisten we al dat zij binnen no-time erg populair zouden worden door hun goeie sound. Nu staan ze op feesten van Q-dance, b2s et cetera. Verder is er nog ťťn iemand waar wij veel bewondering voor hebben. De 15-jarige Devin Wild (beter bekend als X-System) maakt de ene na de andere plaat. Zijn kwaliteit is onvoorstelbaar. Van hem ga je nog veel horen.

Wat staat er voor 2014 nog op de planning voor jullie?
We zijn altijd bezig met nieuwe tracks en staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Qua feesten begint onze agenda steeds meer te vullen en pakken we hier en daar leuke feesten mee. Deze zomer zal je ons ook op verschillende feesten kunnen tegenkomen. Op onze social media kun je altijd volgen wat we doen en waar we optreden.

Nu is het 2014. Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?
De toekomst voorspellen blijft lastig, maar we hopen natuurlijk dat Sub Zero Project is uitgegroeid tot een belangrijke naam in de scene. We zijn nergens anders mee bezig en zijn constant aan het produceren of nieuwe muziek aan het checken. In elk genre zitten weer andere mooie dingen dus daar pikken we ook een hoop van op voor in de toekomst.

Hebben jullie nog iets wat jullie kwijt willen aan de lezers en fans?
We willen iedereen bedanken voor de support! We waarderen het enorm en doen er alles aan om er het beste van te maken! It's all about the music!

Meer weten? Check de jongens op Partyflock facebookpage Facebookpage twitter Twitter soundcloud Soundcloud youtube Youtube discogs Discogs itunes Itunes instagram Instagram spotify Spotify.

10 opmerkingen

Goed bezig gasten (y)
Leuk interview boys.≠ En bedankt voor de vermelding! <3
Jow Thomas! Leuk interview. Tot Loudness maat. Jij trakteert deze keer ;p
Uitspraak van Antoine:9 op maandag 31 maart 2014 om 19:05:
Leuk interview boys.≠ En bedankt voor de vermelding! <3

Anytime bro! <3