Vinden jullie kaas ook zo lekker?
Pitjes kaas !! woeiii!! 
De eerste stap in kaasbereiding is het toevoegen van stremsel en zuursel aan de melk. Hierdoor gaan de eiwitten, vooral het caseïne, in de melk samenklonteren, waarbij het vet en vocht ingesloten wordt. Zo ontstaat de wrongel. Het zuursel bevat de melkzuurbacterie Lactococcus, de 'bolvormige melkbacterie'. Stremsel wordt gewonnen uit de maaginhoud van jonge dieren, bijvoorbeeld van kalveren of kunstmatig gemaakt.
De witte, nog slappe wrongel die maar enkele uren was geperst werd vooral vroeger in Amsterdam gegeten als meikaas. Tegenwoordig is meikaas nauwelijks meer verkrijgbaar, omdat er slechts enkele liefhebbers van zijn.
Vervolgens wordt door snijden en verwarmen zo veel mogelijk vocht uit de wrongel geknepen. Het afgetapte vocht heet wei. De wei bevat nog waardevolle stoffen en wordt bijvoorbeeld in dierenvoeding gebruikt, maar ook in sommige frisdranken toegepast.
De wrongel wordt in een vat gedaan en verder samengeperst. Vervolgens wordt de wrongel in zout water gedompeld (het zogenaamde pekelbad). Het zout dat in de kaas dringt bevorderd de korstvorming, de stevigheid, de smaak en ook de houdbaarheid. Een fabriekskaas blijft langer in de pekel liggen dan een echte boerenkaas; daardoor neemt de kaas meer vocht op (meer kilo's, dus een hogere verkoopprijs) en wordt zouter. Een normale Goudse fabriekskaas zit op ongeveer 4% zout, een fabriekskaas met 25% minder zout (maaslander) op ongeveer 3%, en een boerenkaas op ongeveer 2%.
De kaas is na het pekelbad nog slap. Door de kaas te laten rijpen wordt ze steviger. De rijping duurt 4 weken tot 1 jaar. Hoe langer de kaas rijpt, des te zouter wordt deze, maar de kaas krijgt ook meer smaak.
De eerste stap in kaasbereiding is het toevoegen van stremsel en zuursel aan de melk. Hierdoor gaan de eiwitten, vooral het caseïne, in de melk samenklonteren, waarbij het vet en vocht ingesloten wordt. Zo ontstaat de wrongel. Het zuursel bevat de melkzuurbacterie Lactococcus, de 'bolvormige melkbacterie'. Stremsel wordt gewonnen uit de maaginhoud van jonge dieren, bijvoorbeeld van kalveren of kunstmatig gemaakt.
De witte, nog slappe wrongel die maar enkele uren was geperst werd vooral vroeger in Amsterdam gegeten als meikaas. Tegenwoordig is meikaas nauwelijks meer verkrijgbaar, omdat er slechts enkele liefhebbers van zijn.
Vervolgens wordt door snijden en verwarmen zo veel mogelijk vocht uit de wrongel geknepen. Het afgetapte vocht heet wei. De wei bevat nog waardevolle stoffen en wordt bijvoorbeeld in dierenvoeding gebruikt, maar ook in sommige frisdranken toegepast.
De wrongel wordt in een vat gedaan en verder samengeperst. Vervolgens wordt de wrongel in zout water gedompeld (het zogenaamde pekelbad). Het zout dat in de kaas dringt bevorderd de korstvorming, de stevigheid, de smaak en ook de houdbaarheid. Een fabriekskaas blijft langer in de pekel liggen dan een echte boerenkaas; daardoor neemt de kaas meer vocht op (meer kilo's, dus een hogere verkoopprijs) en wordt zouter. Een normale Goudse fabriekskaas zit op ongeveer 4% zout, een fabriekskaas met 25% minder zout (maaslander) op ongeveer 3%, en een boerenkaas op ongeveer 2%.
De kaas is na het pekelbad nog slap. Door de kaas te laten rijpen wordt ze steviger. De rijping duurt 4 weken tot 1 jaar. Hoe langer de kaas rijpt, des te zouter wordt deze, maar de kaas krijgt ook meer smaak.
laatste aanpassing
Binnekort maar weer een keer kaasfeest bij mij thuis 
swiere
swiere
Jaaaaa kwiel...
Kaaaaaaaaaass...hmmmm
Kaaaaaaaaaass...hmmmm
met droge worst?
Koster worst
Uitspraak van M.@.R.I.J.E op woensdag 24 mei 2006 om 13:26:Jaaaaa kwiel...
Ow ow wat zou jij ook zonder kaas moeten
Swiere
Uitspraak van -=VanDalen=- op woensdag 24 mei 2006 om 13:31:Ow ow wat zou jij ook zonder kaas moeten
over op de ham
Uitspraak van *stephaniee op woensdag 24 mei 2006 om 13:55:is er vanaaf ook kaas??
Kaasboer had geen kaas meer
Uitspraak van -=VanDalen=- op woensdag 24 mei 2006 om 13:58:Kaasboer had geen kaas meer
neeeeeeeeeeeeeeeee
Uitspraak van Miss Luppie op woensdag 24 mei 2006 om 13:56:Oeh la laaaaaaaaaaaaa
nou, zo oeh la laaah is da nie hoor!
zo'n vlaggetje in je pisbuis...
ik wil wel graag een Manon met een vlaggetje
zekerrr jonge kaas! afentoe met een beetje pesto erop 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 24 mei 2006 om 15:26:Is die al op de markt!!!
Te halen bij da Redrum
Uitspraak van verwijderd op woensdag 24 mei 2006 om 15:27:Te halen bij da Redrum
Nix niet......er is maar 1 kaasboer en dat is GIJS
Uitspraak van -=VanDalen=- op woensdag 24 mei 2006 om 13:06:nnekort maar weer een keer kaasfeest bij mij thuis
goed plan
Uitspraak van -=VanDalen=- op woensdag 24 mei 2006 om 13:31:Ow ow wat zou jij ook zonder kaas moeten
Swiere
Jaa dat zou ik ook niet weten...
Kaaskop...
Ik vin moooooi 
Klopt ook nog es de beste van Noord Nederland
maar die piemelbrie doet da redrum de beste zaken in hoor
aldus zijn vriendin
Uitspraak van verwijderd op woensdag 24 mei 2006 om 15:42:er is maar 1 kaasboer en dat is GIJS
Klopt ook nog es de beste van Noord Nederland
maar die piemelbrie doet da redrum de beste zaken in hoor
aldus zijn vriendin
Uitspraak vantosti met extra kaasrosiviseren
op woensdag 24 mei 2006 om 16:22:
De kaas buiten t brood uit laten steken
Kwiel swiere
Uitspraak van verwijderd op woensdag 24 mei 2006 om 17:03:Tosti met xtra kaas,en zoveel dat tosti apparaat ma amper dicht wil
NEE NOG VEEL MEER KAAS ZOVEEL KAAS DA JE DE TOSTI IN EEN FRITUURPAN MOET MAKEN















