Partyflock

Nuchter?

Nuchter?

anoniem gepubliceerd op
Ik begon iets meer dan drie jaar geleden met draaien en in die drie jaar is veel gebeurd. Wat betreft mijn carrière gaat alles veel sneller dan ik ooit had durven hopen en ik geniet er elk moment van. Ik geef toe dat ik het altijd weer een enorme kick vind als mensen voor, tijdens of na mijn set staan te juichen, klappen, lachen en dansen. Je komt voor je gevoel soms even los van de grond, maar je moet wel met beide benen op de grond blijven staan. Het is ‘maar’ muziek. Dat klinkt misschien raar uit mijn mond, want als ik geen muziek mee om me heen zou hebben, zou ik waarschijnlijk een zwaar depressief bestaan lijden. Waarschijnlijk ja, want ik zou nog steeds gezond en vrij zijn; twee dingen die bij mij belangrijker zijn dan muziek.

Waar ik het over wil hebben, is het feit dat mensen tegen ‘ons’ opkijken. En dan heb ik het niet eens over mezelf, maar over de grote jongens. Tiësto, Pavo, Dana, Paul van Dyk, noem ze maar op. Hun namen worden elk weekend gescandeerd in clubs en op feesten over de hele wereld. Ze worden door sommigen zelfs verafgood en ze verdienen grote bedragen per optreden. Niet lang geleden zei iemand tegen mij: “Je blijft er zo nuchter onder, hoe doe je dat?”. Ik vroeg me af waar ik dan wel zo nuchter onder bleef, maar tegelijkertijd geloofde ik mijn oren niet. Ik doe af en toe een kunstje met platen en cd’s, that’s it, net zoals alle andere DJ’s dat doen. We zijn entertainment, meer niet.

Ik ken sinds kort iemand die in een ziekenhuis werkt. Ze is elke dag live aanwezig bij het redden van mensenlevens en helpt er zelfs aan mee. Slagaderlijke bloedingen die door de EHBO niet te redden zijn, baby’s die meteen na hun geboorte moeten worden geopereerd, enzovoorts. Natuurlijk zijn er ook patiënten die het niet halen, aan wie helaas niets meer te doen is, maar het aantal keren dat het wel goed gaat, is gelukkig vele malen groter. Ik had het daar met haar over en wat me opviel, is dat ze er zo nuchter onder bleef. Het is voor haar de gewoonste zaak van de wereld. Ze redt jouw opa, mijn moeder, het nichtje van je beste vriend. Niet in haar eentje, maar met een paar andere mensen staat ze vijf dagen per week zich letterlijk in het zweet te werken om levens te redden. Als ik haar bel of sms, hoor of lees ik soms de reactie “Vandaag een openhartoperatie gedaan, duurde maar zevenenhalf uur, viel erg mee”. Dan realiseer ik me dat zij niet de enige is die dat doet, maar dat overal ter wereld constant mensen aan het werk zijn om mensen om wie anderen geven, te redden.

Iemand in mijn kennissenkring is dag in, dag uit, zeven dagen in de week, met vrijwilligerswerk bezig. En dan niet het vrijwillig schoonharken van zijn straat zodat alle protserige Hummers en Ferrari’s niet per ongeluk slippen door iets te veel bladeren op de weg, maar zorgen dat zwaar gehandicapten nog een klein beetje plezier beleven in hun totaal uitzichtloze bestaan. Hij geeft ze te eten, veegt hun mond af als ze kwijlen of overgeven, helpt ze bij het naar de wc gaan. Hij, en een aantal collega’s, redden ook levens, iets minder letterlijk misschien, maar ze zorgen er wel voor dat mensen die niet helemaal zijn zoals wij verwachten, niet wegkwijnen in hun rolstoel. Ze krijgen nu frisse lucht, aandacht, liefde, verzorging, zoals elk mens verdient. Als ik aan hem vraag hoe hij dit volhoudt, blijft hij er heel nuchter onder. “Ik doe iets voor anderen die me nodig hebben, dat is meer waard dan geld.”

In het tv programma ‘De Wereld Draait Door’ zag ik een paar weken geleden een man die actief is in landen als India en daar meisjes redt die door pooiers gevangen zijn genomen. De pooier belooft de ouders van het kind dat hij haar een scholing kan bieden en dat ze veilig bij hem is. Van elke groep meisjes wordt er willekeurig één tussenuit gepikt, in een doos opgesloten en ze laten haar, ten overstaan van de hele groep, verhongeren. En niet een paar dagen en dan wordt ze eruit gehaald, maar dit meisje stérft deze onmenselijke dood. Hier is geen woord van verzonnen. Het bewijs staat op gruwelijke video’s die vrijwilligers undercover hebben gemaakt. De rest van de meisjes wordt geprostitueerd. Zieke mannen uit binnen- en buitenland betalen grof geld om er één, of meerdere, te mogen verkrachten. Zo’n meisje gaat dan een jaar of twee, misschien drie mee. Dat wil zeggen, als ze zichzelf in de tussentijd nog niet van het ondraaglijke leven heeft beroofd. De organisatie van de man zet zich in om de meisjes te bevrijden, de pooiers achter slot en grendel te krijgen en zo redden zij dus talloze levens van weerloze kinderen. Hij zei dat ze met genoeg geld binnen twee jaar alle kinderbordelen in India kunnen sluiten en alle misdadigers in de cel kunnen krijgen. Wat me opviel, was hoe nuchter deze man bleef onder het feit dat hij in de ogen van de presentatrice, het publiek en ongetwijfeld van alle kijkers, een held is, die onmiddellijk een standbeeld verdient.

Alledrie deze mensen grijpen mij aan door de verbluffende manier waarop ze hun werk doen en dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Maar ik weet ook dat er miljoenen anderen zijn die net zulk goed werk verrichten en ook van mening zijn dat ze niks bijzonders doen. Wat ik me bij de twee mensen die ik ken en de man op tv afvraag, is of ze ooit applaus krijgen. Worden zij ook verafgood? Staan er wekelijks duizenden mensen hun naam te scanderen? En krijgen zij ook duizenden euro’s per ‘klus’? Nee, ze verdienen modaal of nog minder dan dat. Ze krijgen soms een bloemetje van een dankbare echtgenoot wiens vrouw haar leven is gered. Een schouderklopje van de chef met een vlug “Goed gedaan, zo wil ik het zien” kan er soms ook nog van af.

Blijf alsjeblieft bij elk optreden dat mijn collega’s en ik doen uitbundig dansen, lachen, juichen en vieren dat je het goed hebt in een zeikerig maar o zo mooi land waar we vrij zijn en waar onze levens gered worden door duizenden geweldige mensen. Maar denk terwijl je dat doet vanaf nu ook elke keer één seconde aan de vrouw die in de operatiekamer zorgt dat mensen blijven leven, en aan de vrijwilliger die op dit moment de volgepoepte broek van een gehandicapte jongen of een bijna niet levensvatbaar meisje verschoont, en aan de man die zorgt dat in- en intrieste criminelen worden opgesloten, in plaats van weerloze meisjes. Ik weet zeker dat ze het waarderen, maar dat ze er ongetwijfeld net zo nuchter onder blijven als ze tot nu toe deden. Dan kunnen we allemaal zorgen dat de echte belangrijke mensen blijven doen wat ze doen: jouw en mijn leven redden en dat van minder weerbare jongens, meisjes, mannen en vrouwen overal ter wereld.

Voor mensen die de organisatie willen steunen van de held die in ‘De Wereld Draait Door’ te gast was, check dan www.­peoplestrust.­nl. Indien je je geroepen voelt, kun je daar zien hoe je een donatie aan ze kunt doen.
pagina laatst gewijzigd op

358 opmerkingen

:respect:
Ik krijg niet vaak kippenvel..
maar hiervan echt wel..
het is een mooi verhaal en je hebt helemaal gelijk!!
:respect:
nu buigen ze weer allemaal voor de dj ...­
goed punt met de feiten die in het verhaal staan ...­ en als nou iedereen geld geeft zijn die kinderen ook gered !
hele goeie (Y)
je hebt helemaal gelijk....
TNMO
Werkzaam bij TNMO
krachtig"­
sprakeloos :respect:
(y)Goeie!!
Maar weet ook dat waarschijnlijk van al die mensen er ook een aantal komen om op jouw muziek te feesten en te dansen en ij r zo voor zorgt dat ze weer opgeladen zijn, om zo door te kunnen blijven gaan, met wat voor hun zo vanzelfsprekend is!!
Help elkaar!!
Top column, tenminste iemand die ECHT iets te melden heeft!!!
Dit is een ontzettende goeie column, maar geen dj .....­ geen ontspanning!
Ik ben er stil van
laatste aanpassing
Ik doe zelf ook vrijwilligerswerk in het dierenasiel... Ik rij ook vaak mee op de dierenambulance je komt de raarste dingen tegen... Je red mishandelde dieren uit de klauwen van zieke personen ik doe dit nou al een aantal jaar, en het is prachtig om te zien hoe zo'n gered beestje kan uitgroeien tot het liefste dier wat er maar zijn kan... Helaas zijn er ook nog steeds mensen die dieren toch nog steeds mishandelen... Ziek gewoon... Zo ziek dat het bijna een gewoonte is geworden om een dier op te halen die mishandelt is... Ik kan er nuchter onder blijven tegenover anderen maar diep van binnen breekt mijn hart... ik heb ook heel veel respect voor andere vrijwilligers en mensen die hun beroep ervan hebben gemaakt...
:respect:
(K)
Een goede relativatie van het uitgaansleven.

Respect voor deze columnschrijver!

:respect:
Prachtig stukje_­0_­
ik vind het superstukje tekst

ik werk ook in de zorg, maar het is leuk werk om mensen te helpen in de wereld, moesten we allemaal maar eens doen.­

xxx
Even over de alinea waar gesproken wordt over het stukje uit De Wereld Draait Door.

Hoop dat jullie nu eindelijk eens inzien wat voor achterlijk geloof deze westerse landen hebben. Neem als voorbeeld de Islam, in hun haatboek (lees:koran) staat geschreven dat het verkrachtten van ongelovige mensen toegestaan is. Hun profeet Mohammed was getrouwd met een meisje van 9 jaar. De mensheid moet inzien hoe gevaarlijk deze terroristen (ja, dat zijn het!) zijn en dat er steeds meer naar ons Europa komen. Stop de veroostering van jou Europa en ontwaak uit je slaap! Neem actie voor het te laat is.


Graag reacties via PB, vergeet toch weer hier te kijken...
laatste aanpassing
Ik wilde graag anoniem blijven, maar dat gaat nu dus niet meer want ik weiger toe te staan dat mijn stukje tekst wordt gebruikt om jouw ideologien een ruimte te geven. Jammer dat jij er dus echt HELEMAAL niks van begrijpt. Het stuk gaat over het feit dat iedereen gelijk is, maar dat dat niet door iedereen wordt gezien en dat sommige mensen het minstens net zo veel verdienen om applaus en positieve reacties te krijgen als anderen. Begrijp me goed, alle terroristen mogen van mij met onmiddelijke ingang van deze wereld verdwijnen, maar toch gek dat ik genoeg mensen ken die moslim zijn en geen aanslagen plegen. Ze verkrachten ook geen meisjes, en voor zover ik weet zijn ze tegen andere mensen net zo aardig als tegen mij. En volgens mij hebben de foute mensen waar ik het over heb echt geen geloof als ze zoiets doen, hoe kun je in een God/Allah/whatever geloven als je anderen zoiets aandoet? Ze denken dat ze geloven, maar no way dat ze dat echt doen. Geloof staat daar los van. Als ik door de stad loop, erger ik me kapot aan van die kleine Marokkaantjes die anderen intimideren. Maar de van Nederlandse afkomst zijnde jochies die met ze meedoen zijn net zo erg. Kijk eens naar hoe ziek sommige mensen zijn, en let dan eens niet op hun huidskleur. Dan zie je dat genoeg 'witten' net zo ziek zijn. Zie Urk, Staphorst en dat soort andere gaten. Daar zijn genoeg doorgedraaide refo's die in potentie net zo gevaarlijk zijn als die terroristen die jij noemt. Dus lees het stuk nog maar eens goed, misschien snap je dan de bedoeling erachter. Jij had in ieder geval in eerste instantie niet de bedoeling begrepen. Uch, ik heb gesproken.

Ps: ik pb wel dat je hier moet kijken, dan dringt t misschien iets meer door.

Ps2: nu ik me verraden heb kan ik eindelijk zeggen dat het me goed doet dat veel mensen het er mee eens zijn. :respect: 2 you all!

Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op donderdag 29 maart 2007 om 13:26:
verkrachtten

Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op donderdag 29 maart 2007 om 13:26:
veroostering van jou Europa

Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op donderdag 29 maart 2007 om 13:26:
Neem actie voor het te laat is

Het is 'verkrachten', 'jouw Europa' en 'actie ondernemen'. Raar dat je zo trouw aan je land bent en toch de taal niet goed schrijft.
laatste aanpassing
Uitspraak van Charly Rocks op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
En volgens mij hebben de foute mensen waar ik het over heb echt geen geloof als ze zoiets doen, hoe kun je in een God/Allah/whatever geloven als je anderen zoiets aandoet?

Precies, snap je nu wat voor achterlijk geloof de Islam is?

Uitspraak van Charly Rocks op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
Begrijp me goed, alle terroristen mogen van mij met onmiddelijke ingang van deze wereld verdwijnen, maar toch gek dat ik genoeg mensen ken die moslim zijn en geen aanslagen plegen.­ Ze verkrachten ook geen meisjes, en voor zover ik weet zijn ze tegen andere mensen net zo aardig als tegen mij.­

Heb jij mij horen zeggen dat het allemaal terroristen zijn? Dacht het niet, er zitten ook goeie tussen, net zoals bij de Nederlanders ook "slechte" zitten.

Uitspraak van Charly Rocks op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
Zie Urk, Staphorst en dat soort andere gaten.­ Daar zijn genoeg doorgedraaide refo's die in potentie net zo gevaarlijk zijn als die terroristen die jij noemt.­

Ow vliegen de revo's met trekkers in gebouwen of laten ze de melkmachine ontploffen als de zondagse stoet naar de kerk langs komt?

Uitspraak van Charly Rocks op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
Dus lees het stuk nog maar eens goed, misschien snap je dan de bedoeling erachter.­ Jij had in ieder geval in eerste instantie niet de bedoeling begrepen.­

Jawel hoor, ik heb alleen een andere ideologie als jou, en soms kunnen mensen dingen anders vertellen dan dat een ander het zou doen. Je zegt wel dat ik jou niet begrijp, maar jij bent degene die het niet begrijpt.

Uitspraak van Charly Rocks op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
Het is 'verkrachten', 'jouw Europa' en 'actie ondernemen'.­ Raar dat je zo trouw aan je land bent en toch de taal niet goed schrijft.­

Hoezo raar? Ken jij iemand die de nederlandse taal foutloos schrijft? Nee? dacht ik al...
Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op vrijdag 30 maart 2007 om 00:42:
Uitspraak van ©harly op donderdag 29 maart 2007 om 21:53:
En volgens mij hebben de foute mensen waar ik het over heb echt geen geloof als ze zoiets doen, hoe kun je in een God/Allah/whatever geloven als je anderen zoiets aandoet?

Precies, snap je nu wat voor achterlijk geloof de Islam is?

Hooligans die in naam van Ajax of Feyenoord iemand anders in elkaar beuken zijn ook geen supporters.


Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op vrijdag 30 maart 2007 om 00:42:
Ow vliegen de revo's met trekkers in gebouwen of laten ze de melkmachine ontploffen als de zondagse stoet naar de kerk langs komt?

Weleens gehoord dat die mensen zich niet in laten enten? Ze willen niet dat als hun kind ziek wordt door bvb polio dat ze geholpen worden, het is dan de wil van God. Met als gevolg dat ze een gevaar voor de maatschappij zijn, als er een uitbraak komt kunnen jij en ik ook de lul zijn. En dan kunnen er meer doden vallen dan op 1 september 2001. Ik vind dat best eng, aangezien die terroristen ook handelden uit naam van hun God.
Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op vrijdag 30 maart 2007 om 00:42:
Je zegt wel dat ik jou niet begrijp, maar jij bent degene die het niet begrijpt.­

Dus ik begrijp mn eigen column niet? Das knap zeg, ik ken mezelf al 23 jaar en dankzij jou begrijp ik mezelf nu pas, hulde...

Uitspraak van [NL]Fikse:bier: op vrijdag 30 maart 2007 om 00:42:
Hoezo raar? Ken jij iemand die de nederlandse taal foutloos schrijft? Nee? dacht ik al...­

Genoeg mensen die dat kunnen.
this me veel te lang om te lezen..:loser: