Partyflock

Goede doelen fooienbak

 

Goede doelen fooienbak

door , gepubliceerd op
Goede doelen fooienbak (afbeelding)
Ik zat zo eens te denken wat er nog meer valt te bedenken nu wij met z’n allen ineens zo bezig zijn met goede doelen in de dance community met de 50 cent per entree kaartje voor dance 4 life en nu dus de fotoveiling. Ik ben nu dus ook lekker aan het meebieden op zo’n mooie canvas foto zo lang het budget het nog toestaat, maar ik ben bang dat ik toch echt moet afhaken over een paar dagen.

Zo kwam ik met een aantal ideeën. Het grootste idee is toch wel: kunnen we geen “goede-doelen-fooienbak” bij de uitgang van elk feest zetten. En dan bedoel ik niet dat we allemaal het schamele beetje geld dat we over houden na een feest dat normaal voor de koffie bij de kiosk van het station bedoeld was daar in te gaan dumpen, maar juist alle munten die we allemaal over hebben. Je kent het vast wel: begin van de avond haal je 20 van die munten om vervolgens met je bezopen/dope kop halverwege de avond te vergeten dat je er eigenlijk nog best veel over hebt. Aan het eind van de avond als je al je spullen uit je kluis weer verzameld kom je er natuurlijk achter waar je ze ook alweer had gelaten: in die andere broekzak! Maar dan staan er natuurlijk geen barren meer tot aan de uitgang, dus dan zit je daar maar mooi mee opgescheept om bij de eerste de beste prullenbak te dumpen als je er achter komt dat het geen nut heeft om ze in de snoep- en frisdrankautomaat op het station te gooien aangezien er toch niks uit komt. Kan er dus bij de uitgang geen goede-doelen-fooienbak komen voor iedereen die dit ook regelmatig overkomt of gewoon een paar munten overhoud aan het einde van de avond omdat ze weer van die smerige go fast hadden in plaatst van de gewone red bull?

Ik denk dat hiermee toch zeker zo’n €500 per grofweg 1000 bezoekers opgehaald kan worden op een gemiddeld feest (uitgaande van 2 euro per munt en dat 1 op de 4 een muntje overhoud)…. Als het al niet meer is natuurlijk! Hopelijk kunnen we zorgen voor een revolutie in de dance community door vele snoep- en frisdrankautomaten te redden van de ondergang door gefrustreerde figuren die op het station na een feest de automaten staan te slopen omdat hun muntje van tijdens het feest zoveel lijkt op het 2 euro stuk waarvan ze dachten dat ze dat er in hadden gegooid!

Hebben jullie nog meer van die goede ideeën? Laat het in de comments weten!
pagina laatst gewijzigd op

162 opmerkingen

Het goede doel vind het een GEWELDIG idee!

­[img]http://www.tomaatnet.nl/~lisettejohn/images/HGD13.jpg[/img]

Henk en Henk zijn je eeuwig dankbaar...
Goed idee, maar denk niet dat je altijd je munten weer kan omwisselen voor geld.­
Op de meeste feesten denken ze:
gekocht is gekocht
en dan ?????? wij ons best doen terwijl iemand anders zijn zakken vult????
daar gaat de winst van de munt verkoop, zei verdienen juist veel aan zulke mensen die teveel muntjes halen, verder wel goed idee(Y)
idd een goed idee, zo kun je toch nog iets goeds betekenen met je bezopen/ of waus kop!!!!!!
want weet zeker ieder1 heeft altijd munten over! en zo kun je toch iets goeds doen
Dat is zeker een goed idee! Ik hou er ook regelmatig een paar over en die belanden dan in de prullenbak, dus kom maar op met zo'n fooienbak. Daar doe ik ze wel in hoor :jaja:
Zeker een goed idee (y)
Maar zou de organisatie het er ook mee eens zijn? want die moeten dus het geld ervoor gaan betalen en nu maken ze daar dus extra winst op :S....
Maar ik vind het een top idee
idee van niks want als ik nog munten overheb ga ik een dienblad bier halen en dan zuip ik me gewoon kats lam veel beter hahah tjoww
Uitspraak van jappy-b op donderdag 26 oktober 2006 om 20:55:
enk niet dat er organisaties zijn die zich daaraan willen wagen, een (betrekkelijk) deel van hun omzet/winst "­zomaar weggeven".­ nee dat gaat niet werken, denk dat een bak voor het overgebleven kleingeld van een avondje feesten meer succes heeft.­

dat kleingeld zit al bij het wc vrouwtje in de zak.. heb nooit kleingeld over als ik van een feest afkom.
gaat ook niet werken.
Uitspraak van *From The Beach* op vrijdag 27 oktober 2006 om 16:50:
Uitspraak van Slegt op donderdag 26 oktober 2006 om 20:17:
en hoe goed zijn die doelen dan??? het meeste geld komt toch terecht bij corrupte lui of wapenhandel

Wat een forumplaatje

Denk je dat nou echt?! Er zitten vast wat rotte appels tussen, maar het meerendeel is gewoon betrouwbaar

daar kun je je nog vies op verkijken hoor..
vooral hetgeen dat naar de derde wereld gaat.
daar raken ze gewoon miljarden kwijt, lees er maar eens een paar VN raporten op na.
haha jah , daar kennen ze nog geen accountant en IFRS regeltjes :D

Het is veel beter om kennis over te dragen ipv geld aan een andere autoriteit af te staan.

of het geld uit te lenen (micro-kredieten) zodat er geinvesteerd wordt ipv onmiddelijke consumptie (wat die mensen niet gaat helpen op lange termijn). er is zelfs een economische theorie die zegt dat eerst de rijken in zon land geholpen moeten worden. zodra zij geld kunnen sparen wat beschikbaar kan komen voor investeringen kan de productiecapaciteit van een land toenemen.
met nightmare outdoor had ik 21 muntjes over :$:$
goede doelen hebben niet zo veel aan plastic...:S
het is niks meer waard. en voor zover als winst maken , of verlies voor de clubs. die vlieger gaat ook niet op , er is al voor betaald. dus maakt het die clubs wat uit waar die munten naartoe gaan. zolang ze maar niet terug komen zodat er weer nieuwe drank van gekocht wordt.
Enige waar ze verlies op zouden maken , is dat ze naar verloop van tijd sneller nieuwe munten bij moeten maken...nutteloos idee , plus opmerkingen
geef die muntjes die overzijn maar aan mij!!! ik zuip ze nog wel ff op!!!!!
mijn bankrek.nr is het enige goeie doel wat ik ken :jaja:
Uitspraak van Technoqueerik op woensdag 25 oktober 2006 om 00:08:
Nu alleen nog een organisator die zich eraan wil wagen om die muntjes om te zetten in geld aan een goed doel
idd ja, dit zal het grote probleem gaan worden...

Het geld is toch al binnen bij de organisator, denk eerlijk gezegd dat dit niet gaat werken.

Maar ik heb wel een ander idee, organisatoren verdien genoeg aan parties en drankjes, als ze nu eens van elk drankje 10 cent aan het goede doel zouden geven kost het de bezoekers van feesten geen geld, die worden toch al genaaid met al die dure drankjes en kaartjes, hoeven we ook minder muntjes te kopen en die bak aan het einde van het feest hoeven ze niet neer te zetten ;)
laatste aanpassing
Topidee.. alleen doneren wij dan niks, maar de organisatie moet alles uit eigen zak betalen wat wij hebben voorgeschoten.. daar zijn ze vast niet blij mee ;)

Verder word er door personeel zoveel weggegeven, dat ze waarschijnlijk blij zijn met overgebleven munten ;)
best een goed idee
maar het zal niet gaan werken
ja das best een goei idee...­maar of t lukt k betwijfeled.........­
Superidee.. (Y)
Top Idee

Bij het volgende grote feest/festival - een aparte tent/stand neerzetten met bakken (gaar flikkerd iedereen zn muntjes in)

Dan zet de overheid het om in geld voor een goed doel
- er worden banen gecreeerd! (de mensen die de muntjes moeten gaan uitzoeken)

- EN met de muntjes kunnen Bos, Peter-Jan en zn vriendjes zich dan laten vollopen en zo genoeg creativiteit vergaren voor een nieuw regeringsbeleid

:jaja:
Manic
Artiest Manic
omdat ze weer van die smerige go fast hadden in plaatst van de gewone red bull?

GO FAST roeleert!!
gooi gewoon 2 euri in de collecte bus......­ veel makkelijker

je vind toch geen organisatie die hun winst gaat afstaan aan een goed doel...­
gooi ook je overgebleven drugs erin
dan kan wie dan ook daar weer van alles mee doen

waarom alleen muntjes!!
ik vind het aan de ene kant een goed idee, maar geef het niet aan ontwikkelinghulp, mijn vader is naar thailand geweest,, dat is/was een derde wereldland..­ Buiten bangkok wonen die mensen in dikke villas en rijden dikke wagens...­ daar is alles veel goedkoper dan hier,,, dus geen geld meer voor thailand..­ besteed dit geld beter aan de nederlandse economie, wij hebben het slechter...­
Uitspraak van <JstN> op woensdag 25 oktober 2006 om 00:02:
Heb laatst alle muntjes weggeflikkerd die ik nog thuis had liggen.....­ oops


hahahahaha:P
gaat niet lukken dit, reken maar op meer dan €500,- en die willen de organisaties allang liever zelf houden