Partyflock

Kippenvel

Kippenvel

anoniem gepubliceerd op
Kippenvel (afbeelding)
Op Hyves zie ik een buzz voorbij komen van een vriendin. Er staat dat ze de zwaarste dag van haar leven net achter de rug heeft. Ik, nieuwsgierig als ik ben, klik op haar pagina om te achterhalen wat dat dan mag zijn. Gevoed en geprikkeld door alle reality- en sensatie tv wil ik zo snel mogelijk weten wat er dan precies gebeurd is. Doorklikkend op haar site, vind ik datgene waar ik zo schaamteloos naar op zoek was: een vriendin van haar is op 25-jarige leeftijd overleden aan een ziekte. Er staat tenminste dat ze, na een lange periode, nu eindelijk rust heeft gevonden.

Ik voel direct een soort rare rilling van mijn kruin over mijn rug naar beneden lopen. Ik kijk naar mijn arm en zie dat de haartjes recht overeind staan. Ik baal van mijzelf dat ik zo razend nieuwsgierig op zoek ging naar dit nieuws. Wat is er leuk aan dit te weten? Ik wist ten slotte op voorhand al dat het niet iets positiefs zou zijn wat ik tegen ging komen.

Er staat een naam bij. Ondanks dat ik van mijzelf baal, zoek ik de naam op tussen mijn vriendin haar vrienden. Eenmaal aangekomen op de pagina van het meisje om wie het gaat, ben ik stiekem blij dat het geen prive-profiel is en ik dus haar krabbels kan lezen. Ik wil op de een of andere manier lezen wat mensen haar allemaal schrijven. Tien pagina's vol berichtjes van mensen die haar zullen missen, die haar rust toewensen, en die de familie heel veel sterkte wensen. Het kippenvel neemt gedurende het lezen meer en meer toe, en toch stop ik niet met het lezen van de berichten.

Ik lees door en door, tot de tranen over mijn wangen rollen. 25 jaar oud en gegrepen door een ziekte, en nu dood... het meisje is een prachtig meisje, ziet er levenslustig uit op haar profielfoto en aan de krabbels van vrienden te lezen was het een mooi en lief mens. Dit soort dingen maken mij door de war. Doen mij beseffen dat iedereen, op elk moment, dood kan gaan. Het maakt me tegelijkertijd een beetje bang. Maar het allermeest van alles doet het mij inzien dat ik heel erg gelukkig ben en vooral gelukkig moet zijn met mijn leven en de dingen die ik heb!

Op Partyflock zijn ook profielen te zien van mensen die overleden zijn. Jonge mensen, levenslustige mensen. Ik vraag me dan af: hoeveel zijn er overleden door een ondoordachte keuze op bijvoorbeeld een feest? Ik ben een lange tijd ongezond met mijn leven omgesprongen, teveel drugs, te veel drank, te weinig slaap.. maar momenten als dit zetten mij aan het denken, doen mij beseffen dat het leven veel te waardevol is om er met de pet naar te gooien en onverantwoordelijke dingen te doen. Dat er zo onnoemlijk veel is om voor te leven. Vrienden, familie. Ik bel mijn nichtje die ik al te lang niet gebeld heb, en ga langs bij mijn lieve opa waar ik al veel te lang niet geweest ben. Het leven is een geschenk dat niet ondergewaardeerd mag worden.

Lieve mensen, pluk de dag en geniet!!!
pagina laatst gewijzigd op

174 opmerkingen

Het is niet verkeerd om bij dit soort dingen stil te staan,maar doe dit niet te lang.Geniet van elke dag,en dat is verschillend per mens.De een doet dit door vet te feesten en de ander doet dit door in alle rust te genieten van de natuur.Genieten doet ieder op zijn eigen manier,alleen doe dit altijd bewust,BESEF ook dat je geniet,daar gaat het om.Leef in het nu en in harmonie met jezelf,maar zorg dat je kunt zeggen dat je weet waarom je geleefd hebt en dat het voor jou de moeite waard is geweest!!!

P.s: een dag niet gelachen,is een dag niet geleefd!!
Lieve mensen, pluk de dag en geniet!!!

Ik vraag me dan af: hoeveel zijn er overleden door een ondoordachte keuze op bijvoorbeeld een feest?

Ik overlijd liever op een knap feest, dan dat ik overlijd aan leukemie, busongeluk whatever....
3 weken geleden een vriend van me moeten wegbrengen 19 jaar,
hij was eigenlijk alleen maar bezig met serieuze dingen
huisje, school, familie, groot rijbewijs.. tuurlijk zijn het ook wel noodzakelijke dingen, maar je bent jong
je hoort te genietten van de dingen die je nog kan doen !!!!


Ik ben een lange tijd ongezond met mijn leven omgesprongen, teveel drugs, te veel drank, te weinig slaap..
Het leven is een geschenk dat niet ondergewaardeerd mag worden.
Tuurlijk moet je rekening houden met je lichaam, en moet je er geen misbruik van maken.
maar je moet wel genietten van je leven , voor het zelfde geld raak je morgen onder een bus.

Roken is slecht voor je !!!!! me opa eveleed dat hij 62 was aan longkanker

deze beste man heeft nog nooit gerookt

doen mij beseffen dat het leven veel te waardevol is om er met de pet naar te gooien en onverantwoordelijke dingen te doen.

parachute springen, bungeejumpen, paragliden, abzeilen, tokkelen.... Geniet !


Vrienden, familie. Ik bel mijn nichtje die ik al te lang niet gebeld heb, en ga langs bij mijn lieve opa waar ik al veel te lang niet geweest ben.
Neem ze mee naar een feest (Y)GENIETTTTEN !!!

ZOLANG HET KAN, GENIET ER DAN VAN !!!!
laatste aanpassing
Ik heb 't idee dat de essentie van m'n verhaal bij sommigen niet echt binnenkomt. Als comment heb ik erbij geplaatst dat ik nu heus niet achter de geraniums zit m'n dood een beetje af te wachten. Nee, maar ik gooi ook niet meer zomaar een paar pillen naar binnen omdat die er nu eenmaal zijn... ik maak m'n keuzes bewust nu, en met veel meer verantwoordelijkheid, en dat gaat prrrrrima samen met lekker genieten! En als je er bewust voor kiest om drugs met mate te gebruiken, is dat zelfs nog veel meer genieten ;)

x
Vindt de reacties wel een beetje vaag, ik geniet ook elke dag maar daar hoef ik echt geen drugs bij en ook vaak geniet ik zonder drank.. Maar goed ieder zijn ding maar ik leef liever langer dan dat ik eerder dood ga...
"Dit soort dingen maken mij door de war. Doen mij beseffen dat iedereen, op elk moment, dood kan gaan."


Om de een of andere reden verlangen mensen op sommige momenten naar het hebben van verdriet en medelijden (denk maar aan al die films die gaan over jonge levenslustige mensen die heel zielig overlijden aan een ernstige ziekte). Dat is dus precies wat jij voor ogen had toen je je in deze situatie begon te verdiepen... Jij zoekt moedwillig dit verhaal op door uit nieuwsgierigheid alles te lezen en natuurlijk nemen emoties dan de overhand. Een jonge vrouw die overlijdt aan een ernstige ziekte is voor iedereen schokkend. Maar jij kende haar niet en zo zijn er iedere dag talloze andere mannen, vrouwen, kinderen en noem het maar op die iedere dag de dood vinden, de een op een nog lulligere of mensonwaardigere manier dan de ander. En allemaal ken je ze niet. Daar ga je ook niet om huilen toch? Als je om ieders dood gaat treuren dan lijd je een bestaan dat overheerst wordt door verdriet en onmacht.
laatste aanpassing
En zo is het maar net! Het kan allemaal zomaar voorbij zijn. Ik ben ook een moeder zomaar ineens verloren op 41 jarige leeftijd.

Pluk de dag en geniet ! mooi geschreven meisje. (F)
Zeker een mooi stukje, zet je wel ff aan het denken.
jesus...

ik blijf het keer op keer lezen,,
het is zo mooi,,
en ik herken het ook zo erg...

erg keb kippelvel

en heb net de berichten van andere gelezen en ook zij hebben gewoon gelijk..!

Xxx my
Carpe Noctem...Zeker waar. Juist als je te zwaar aan het leven tilt durf je er misschien niet van te genieten..Bang dat geluk op kan gaan.. Enjoy the ride!! Maak de mensen om je heen blij enzo :) Probeer niet te veel...DOE het gewoon (zolang het in je macht ligt)
laatste aanpassing
Kon me vinden in je column, omdat ik hetzelfde ook deels meegemaakt heb. Afgelopen zomer is er hier in de buurt een meisje onder de trein gekomen. Gehaast als ze was toch nog even onder de spoorbomen door om de trein te halen, maar van de andere kant kwam er nog een onverwachte goederentrein. En dan ben je weg... Midden in je nog erg jonge leventje!

Ben later uit nieuwsgierigheid op haar Hyves gaan kijken, naar hoe ze was. Ondanks dat het een wildvreemde voor me was. Een leuke spontane reislustige meid trof ik aan! En tot op vandaag komen er nog steeds berichtjes voor haar binnen op Hyves. Wat zal het moeilijk zijn om daarmee te leven.

De tijd die ze heeft gehad, vulde ze in met reizen en feesten en heeft meer gezien dan ik... Maar het feit dat het zomaar over kan zijn, komt dan wel heel dichtbij! Kippenvel!!!
Respect voor deze column(Y)
Super geschreven (y)
Had het zelf niet beter kunnen omschrijven!!! :respect: echt respect!!!
Respect.!!

Egt een mooi Column, heel herkenbaar ook allemaal...
Respect voor deze column:)
Dit soort dingen maken mij door de war. Doen mij beseffen dat iedereen, op elk moment, dood kan gaan. Het maakt me tegelijkertijd een beetje bang. Maar het allermeest van alles doet het mij inzien dat ik heel erg gelukkig ben en vooral gelukkig moet zijn met mijn leven en de dingen die ik heb!

Het kan inderdaad allemaal raar lopen, ik heb in minder als 1 jaar 3 goede vrienden van mij verloren...
Ook alle 3 vol levenslust, en alle 3 met een gouden hart...

Ik ben daardoor ook veel meer na gaan denken over mijn levensstijl, zoiets gaat je nou niet bepaald in de koude kleren zitten...

En inderdaad, je moet genieten van elke dag, en laat ook aan de mensen om wie je geeft zien, dat je om ze geeft! Wie weet ben je er morgen niet meer:S

Goeie column!(Y)
je leert het leven stukken meer waarderen als jezelf op de rand van de afgrond gestaan hebt:)

ik heb een zwaar ongeluk gehad met me bromfiets toen ik 17 was, zet je toch aan het denken en ik kijk nu anders tegen het leven aan, je gaat het toch meer waarderen:)
je merkt pas hoe betrekkelijk het leven is als iemand in je omgeving (bijna)weggerukt word.
heb zelf pas gehad met mijn vader, er werd een hersentumor bij hem gevonden.
(hij viel zomaar ineens om en het was wel duidelijk dat het goed mis was)
gelukkig is alles goed gekomen, maar er zijn wel dagen geweest dat ik aan zijn bed zat en dacht nu is het klaar, ik raak hem kwijt.
Je merkt dat je op dat soort momenten en na dat alles achter de rug is denkt ik moet alles uit het leven halen wat er in zit.
goed stuk!
idd super mooi geschreven!!
en ook heel erg herken baar!

geniet ervan zolang het kan !!
Netjes geschreven! Je slaat de spijker op zijn kop!
Sentimentele blabla. Het leven is geen geschenk, het is je komen aanwaaien. Bovendien is het leven als een huls zonder kruit en kogel, als cola zonder prik, als een bierglas met alleen nog een bodempje schuim erin.

Het gaat niet om het leven zelf, maar hoe je dat in vult. En daar kan geen sterfgeval of wat dan ook mij van af brengen, ik doe lekker wat ik zelf wil en de enige reden dat mijn leven iets waard is, is omdat ik er dingen in doe.
danku voor het intrappen van die open deur.
laatste aanpassing
Uitspraak van JipTriPP op woensdag 7 oktober 2009 om 00:29:
het leven is hard.... daarna ga je dood....
ff serieus, tja je komt wel vaker van dit soort berichtjes tegen, heel triest voor de getroffen personen en nabestaanden idd, zet je wel aan het denken, daarom is en blijft mijn motto; geniet van je leven, zo lang het kan, en beleef elke dag alsof het je laatste is
mooi stukje

helemaal mee eens ;)
super mooi en inderdaad erg herkenbaar!
tijdens de begravenis ceremonie van een zeer goede vriendin van mij zijn de volgende woorden gesproken die ik hier mooi bij vind passen.

'carpe diem et memento mori'

pluk de dag en gedenk te sterven.

wees blij met wat je hebt en koester dit. Juist omdat je ieder moment weg kan vallen moet je van iedere dag maken wat je kan
Mooi geschreven. Ik ben het er helemaal mee eens. Geniet met mate ;)

Wat ook mij dwars zit is het eeuwig doorblijven zoeken naar informatie op het internet, omdat het kan. Ik verspil enkele uren per week aan het kijken naar foto's op Hyves en Partyflock, voornamelijk van mensen die ik niet ken. Door het doorklikken. Het is zo nutteloos, en het neemt vrij veel tijd in beslag. In jouw geval, Korretje, was het misschien iets minder nutteloos. Het zette ten slotte aan tot denken.
Wel vind ik dat men echt te veel van mensen te weten kunt komen via 't internet. Maargoed, ik dwaal af.

Ik denk dat het voor ieder belangrijk is om af te wegen wat je belangrijk vind in het leven: genieten op de korte termijn (drugs, doorhalen, risico volle activiteiten) of op de langere termijn (afhouding, sober leven, sporten, voldoende slapen, studeren, etc). Voor mij doet de combinatie van beide wonderen!

Het is de kunst om het leven te waarderen zoals het tot je komt en in alle negatieve dingen positieve dingen te zien. Te voelen wat je voelt en te koesteren wat je hebt (F)