Partyflock

Geweld

Geweld

door , gepubliceerd op
Een tijdje terug is hier al een column geplaatst waarin al omschreven stond in grote lijnen, dat men op een grappige manier probeert zijn mening over te dragen op anderen, zodat de column uiteraard ook interessant blijft om te lezen. En zodat de boodschap van de column wellicht ook blijft hangen bij 1 of meerdere van de lezers. Ik stoor me nu sinds een korte tijd ergens over, maar kan me geen enkele grappige manier bedenken om dit te brengen. Echter heb ik wel een heel duidelijke boodschap, en Partyflock lijkt me de perfecte plaats om het over dit onderwerp te hebben; Geweld en/of agressie.

Nu vraag je je misschien al af wat Partyflock en geweld te maken hebben met elkaar. Het begon enige jaartjes terug al met het ijsblokjes-incident met Lange Frans, maar bij deze column gaat het mij over DJs uit de partyscene die geconfronteerd worden met geweld. De aanleiding om hierover te beginnen is Manu Le Malin, die vorige week op Ghosttown moest draaien. Een feest waar de hardcore-periode van toen geprobeerd wordt te herleven. Een vriend bracht me op het idee om deze column te schrijven, omdat er een redelijk grote discussie ontstond onder een foto van deze in mijn ogen geweldige DJ.

Hij draait al heel wat jaren mee en heeft zijn nodige steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de hardcore. Als er iemand verstand heeft van hardcore van toen en nu, vind ik dat hij het is. Niet iedereen deelt mijn mening, en dat vind ik ook prima, smaken verschillen nou eenmaal. Het zou toch te gek zijn als ik je hierom een klap tegen je hoofd zou geven. In dit geval gaat het om het gooien van bekers met drinken. Misschien is nu het enige grappige dat je denkt; nahja, een beker drinken, is dat alles ? Columnschrijver, sla de krant eens open. Er worden dagelijks ambulancebroeders, politieagenten, et cetera mishandeld. Er worden steeds massaler overvallen gepleegd en jij maakt je druk om bekertjes drinken ?

Kijk eens een aantal jaren terug; er werd massaal geschreven over zinloos geweld tegen mensen tijdens het stappen. Dit is in slechts een aantal jaren veranderd in massaal schrijven over ambulancepersoneel wat belaagd wordt. Keur ik ook absoluut niet goed, maar denk hierbij even na over de emotie hierbij, en het word al logischer dan geweld tegenover een DJ, omdat hij 1 uurtje van je avond niet die muziek draait die je wil horen. Als je dus ziet welke stompzinnige redenen er nodig zijn om geweld voor elkaar krijgen, dan is het haast logisch te bedenken dat het niet bij dat bekertje drinken zal gaan blijven.

Nederland heeft zoveel feesten te bieden, dus ook een enorm aanbod aan DJs. Er word serieus moeite gedaan door organisaties om op feesten de feestbezoekers een zo goed mogelijk feest te geven. Denk hierbij aan meerdere zalen, merchandise kraampjes, kraampjes waar je eten kunt kopen, decoratie, goede beveiliging, en waarschijnlijk nog veel meer. Niemand houdt je tegen om een rondje te gaan lopen, een praatje te maken met bekenden en/of onbekenden, even te chillen, of van tevoren goed te informeren welke DJs er op welk feest draaien. Ik hoop dat de boodschap overkomt, anders adviseer ik je toch echt om in gaten te houden of deze DJ moet draaien op het feestje waar je heen wil gaan in de toekomst. Scheelt je in ieder geval weer 1 of meerdere muntjes. Die zijn toch al zo duur.
pagina laatst gewijzigd op

258 opmerkingen

Uitspraak van ! ! ! A*F*C*ASCORP ! ! ! op maandag 4 mei 2009 om 03:37:
swaaare traumaaa aaaaauuuweeeee

lol, fakert :)

niet leuk om te leze, maar ik deel je mening wel (net als zovelen neem ik aan).
het is gewoon in- en intriest hoe het er af en toe in de maatschappij aantoe gaat..
en dat het dan nog normaal gevonden wordt is helemaal te gek voor woorden
Jammer dat er zoke dingen gebeuren! .. :S
Uitspraak van !!! AFCA DIAS AFCA CBS op woensdag 6 mei 2009 om 16:51:
WAT THA FUCK LUL JE NOU MET JE BEKERTJES HEB JE MIJ IETS ZIEN SCHRIJVEN OVER BEKERTJE NEE HE,,,, NOU DAN KLEP HOUDEN VOLGENDE KEER

­[img width=340 height=444]http://img231.imageshack.us/img231/1006/angerposter.jpg[/img]

Adem in...adem uit...
laatste aanpassing
Uitspraak van Makewablief op dinsdag 5 mei 2009 om 01:27:
Ik ben zeer onder de indruk, kerel, en wou je graag een plekje in de spotlights geven. Je bent geweldig, ik hou van je !

haha ja ik snap het en voor die party rory: negatieve aandacht is ook aandacht he;)
Het kan ook andersom haha
Op masters of hardcore afgelopen 7 maart in de brabanthallen..
Sloeg paul elstak een gastje op zijn gezicht nadat die iets geroepen had :O
Ik stond er super dichtbij..
Daarna ging paul weer weg en kwam er een meisje (zijn vriendin? ) met een jongen die over de hekken sprongen om dat gastje nog een keer te slaan.. :S
ik vindt maak er een leuk feestje van.

neem zo nodig iets
en lenner gek doen
mensen
doe maar kalm aan
als iemand minder fijn :P draait ga je hem toch niet lastig vallen, maak er lekker et beste van.
of ga naar feesten met meerdere zalen (kan je zelf kiezen) of ga lekker niet. :)
voor de rest ga ik me niet bemoeien met ruziezoekers daar zijn de uitsmijters voor.
laatste aanpassing
Zoiezo komt er tegenwoordig meer geweld dusja, ik fietste laatst op straat met een tas, komt er een gastje aan van een jaar of 8 en die schupt oppeens tegen die tas en begint allemaal te schelden.:/ typisch geen goede opvoeding en dat zal er eentje worden later, hij zal ook wel gaan gooien met bier enzo.
Zoiezo komt er tegenwoordig meer geweld dusja, ik fietste laatst op straat met een tas, komt er een gastje aan van een jaar of 8 en die schupt oppeens tegen die tas en begint allemaal te schelden. typisch geen goede opvoeding en dat zal er eentje worden later, hij zal ook wel gaan gooien met bier enzo.

ja egt he en dat deden ze bij mij voor een bal
ik vind het niet normaal

die persoon onmiddelijk verwijderen uit zo,n feest en hem 5 jaar een deurstop geven

zwaar straffen is de enigste methode lijkt me
Uitspraak van !!! AFCA DIAS AFCA CBS op woensdag 6 mei 2009 om 16:48:
WIE HEB JOUW GEZEGD WAT IK UBERHAUPT GA DOEN ALS HET ME NIET BEVALT MISCHIEN REL IK WEL ZONDER GEWELD!

Vertel eens, hoe rel jij?
Uitspraak van Koninghoning op donderdag 7 mei 2009 om 17:41:
Valt me op dat al jou berichtjes na het ontslag van Marco zijn...;)

Haha scherp scherp:D
Uitspraak van Technoqueerik op maandag 11 mei 2009 om 10:47:
Vertel eens, hoe rel jij?

hij is zo'n stoere gast die zich voordoet als een vette hooligan en een keer met een vriend mee mocht naar ajax omdat er een kaartje over was verder zit hij elke zondagmiddag met chips naar eredivisie live te kijken ;)
Uitspraak van DonJuanjo op woensdag 6 mei 2009 om 15:54:
vegetarische, zachtaardige personen

Wat heeft dat nou weer te maken met elkaar, Adolf Hitler was een vegetarir...
Leipe shit ouweeeeeeeeeee (H)
Uitspraak van !!! AFCA DIAS AFCA CBS op maandag 27 april 2009 om 12:46:
BEN NETJES OPGEVOED MAARJA GEEN WAAR VOOR ME GELD = RELLLLLLLLLLLLLLLLLLLUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

:respect:
Uitspraak van Diamond*Eyes op vrijdag 8 mei 2009 om 21:32:
Sloeg paul elstak een gastje op zijn gezicht nadat die iets geroepen had :O
Ik stond er super dichtbij..

Die man kan ook niet tegen kritiek h. De leeftijd denk ik.. ;)
Uitspraak van Diamond*Eyes op vrijdag 8 mei 2009 om 21:32:
Sloeg paul elstak een gastje op zijn gezicht nadat die iets geroepen had

ligt eraan wat natuurlijk, missgien zei die gast wel je vriendin is een hoer, tsjah dan zou ik um ook een klap verkopen.
maar om dan nog een keer terug te komen is een beetje teveel van het goede!
De discussie is nog heftiger dan de column
Kansloos Hij heeft gewoon gewoon gelijk al bevalt het je niet dan ga je een rondje lopen;)
Kijk goed naar de line up van een feest. maar wat is er zo leuk aan relluh :S al word jij terwijl je lekker staat te stampe voor je bek word geslage dan is het ook niet leuk, daar gaat dan je avond ! joehoe
goed column(y)de hele wereld word steeds gekker, maakt niet uit waar je bent
laatste aanpassing