Partyflock

Wat?

Wat?

door , gepubliceerd op
Wat? (afbeelding)
Amsterdam, 04h00, een feestje in een bekende club: oogcontact met twee mooie en zichtbaar flirtende lichtblauwe ogen. Het lijkt eeuwen te duren. Ik kan het niet langer aan. Schaamrood op mijn kaken, dit is echt lastig. Begrijp ik dit signaal goed? Ligt het balletje op mijn helft? Waarom zou ze me anders zo aanstaren?

Er lopen en staan wel wat mensen achter me. Zo ook een gozer die innig tegen de speaker aan staat te housen. Hij zal echt niet veel indruk maken op haar en hij heeft zijn aandacht duidelijk ook niet bij haar. Het zweet gutst uit iedere porie en zijn ogen lijken op de dolle balletjes in een flipperkast. De ene sigaret na de andere sigaret wordt opgestoken terwijl zijn kaak in de 6de versnelling staat. Ik draai me weer om, die leuke blondine heeft mijn interesse en ik weet nu echt dat ik haar focuspuntje ben.

Spelend met haar rietje kijkt ze me doordringend aan. This is it! Ik stap er op af! "Hey, ik ben Tom". Ze kijkt me aan en zwijgt. Ik zie haar denken. "Wat?" Ik ga iets dichterbij staan en probeer nogmaals mijn naam in haar oor te lanceren. Ze pakt haar gsm en begint een berichtje te typen. Hmmm, dit is een ongemakkelijk situatie geworden. Ik krijg haar gsm-display met een tekst erop in mijn gezicht geduwd. "Ik versta je niet en jij mij vast ook niet, maar zullen we wat drinken in een stil gedeelte?". Waarop ik dus ook mijn gsm tevoorschijn haal en haar laat lezen dat ik haar op een drankje trakteer.

Een dag later word ik wakker met een kater. Ik schakel mijn korte termijngeheugen in en krijg een systeem error terug. Geheugen kan niet geraadpleegd worden. Ik kijk om mee heen. Mijn bed, zonder wulpse blondine. De alcoholwalm in mijn kamer zegt me genoeg. Het was er weer eentje voor in de boeken.

Het enige dat ik nog heb van deze avond is een piep in mijn oor. Een harde piep die me de hele dag achtervolgd. Dat gaat helaas nooit meer over. Het is al de zoveelste keer dat ik zo wakker word en ik voel me toch wel hard genaaid. Letterlijk en figuurlijk. Want ik dacht dat er toch wel bepaalde geluidsnormen gehanteerd worden in houseland. Schijnbaar heeft het jarenlange feesten WEL een flinke impact op mijn dierbare trommelvliesjes. Ik ben niet van de mp3speler generatie die zo zijn oren naar de klote helpt. Ik ben "gewoon" vaak naar feesten geweest. En nu? Ik heb een gehoorsbeschadiging. In de USA zou ik nu gewoon iemand aan kunnen klagen.

Ik ben geen speakerknuffelaar die stomweg in de speaker kruipt en het opzoekt. Wel ben ik een danceliefhebber en heb ik 250+ feesten bezocht. Geef ik dan de organisatoren daarvan de schuld? Die zien me al aankomen...

Het is immers niet aan te tonen dat een overdosis harde muziek me op de uitgestrekte velden van de eeuwige ruis en permanente piep hebben gebracht. En dat de feesten mij, als ik mezelf niet bescherm, nog verder op weg helpen naar het land der doven. Zal ik dan hierdoor op mijn 50ste aan een mooi stukje doventechniek moeten geloven? Ik vrees het ergste.

Is deze terugval in stilte mijn schuld? Had ik gewoon altijd oordoppen moeten dragen? Ik ben verantwoordelijk voor mijn wel en wee. Ik had moeten weten dat het te hard stond? Ik weet dat ik voortaan dus mijn oordoppen in mijn oren stop. Het is wennen, maar die piep na een feest is sowieso niet goed! Beperken, meer kan ik niet meer doen... En dat meisje.. die is met de noorderzon vertrokken, net als mijn feilloze gehoor!
pagina laatst gewijzigd op

229 opmerkingen

Uitspraak van WimPuLz op dinsdag 22 april 2008 om 08:53:
hmmz begint leuk maar begrijp niet hoe je bij zo'n einde komt...­

jammer

idd
ik herken mee meer in Zo ook een gozer die innig tegen de speaker aan staat te housen
Ik heb ook oordoppen van Beter Horen, op maat gemaakt, gekregen via het werk.­ Ik werk in de interieurbouw dus sta heel de dag al tussen de herrie, dan zijn die doppen toch wel erg makkelijk.­

Dit weekend voor het eerst mee genomen naar een feestje, In Qontrol, en ik ben iig helemaal overtuigd, vanaf nu draag ik mooi oordoppen.­

- Muziek klink (naar mijn mening) beter, geen schelle geluiden
- Kunt nog gewoon praten met iedereen
- Volgende dag geen piep in mijn oor
- En mijn oren blijven langer heel
hoe harder hoe beterrrr!!!!
ut is juist een goed teken als je elkaar niet kan verstaan op een feest:jaja:
als je zonodig een gesprek wil voeren,
ga je maar lekker bij je schoonmoeder op visite:P
®aven
Artiest Raven
Naar een feest gaan zonder oordoppen is als rijden zonder benzine. Het zou wellicht wel kunnen (duwen? :[ ) maar het is niet echt aan te raden.
laatste aanpassing
ghehe geen last meer van :P
Oordoppen zijn heilig! Beter gezegd filters....­op mysteryland laten aanmeten, daarvoor van die goedkope maar ook errug goed...­

De deur uit, filters mee...­ Soms idd onverstandig, niet zo veel gedragen de volgende dag al weer spijt.­ De soundzone in =­ doppen in! De 'party' peeps van de wat hardere stylen moeten zich altijd bemoeien met het feit dat ik wel die dingen draag, LEKKER BELANGRIJK!

Ze toppen lekker de pieken af waar ik anders op de vloer al last van heb! Helemaal mooi dit blog...­
juist..­
Uitspraak van Kimst op dinsdag 22 april 2008 om 11:45:
http://www.comfoor.com/content.asp?m=4&p=75

Je kan deze kopen bij Beter Horen voor 15 euro. Ik ben meer dan tevreden!

www.beterhoren.nl

Uitspraak van MeiSs op dinsdag 22 april 2008 om 21:04:
http://partyflock.­nl/forum/searchresult.­html?TYPE=­­<wbr />topic&­FORUMID=­0&­TERMS=­oordoppen

Heb zelf die van Beter Horen, zijn hard en db-demping naar wens.­
Zijn rond de 120/130 euro en idd ook nog btw-aftrekbaar.­laatste aanpassing 22 april 2008 21:06

bedankt voor de informatie(Y),zal vanmiddag gelijk even langs de lokale vestiging van beter horen:) wil op me 40ste nog niet doof zijn natuurlijk8)
kvind t hele verhaal n beetje n klaagmuur.. och och mijn oren.. maja :/
hmm, niet echt interessant...­
Oordopjes in en de rest van de nacht knalle zonder bij het einde in de auto stappen met die fucking piep in je oren hahah

neej dan maar doof en gewoon niet zeiken anders moet je bingowen hahahah
zeer goeie collum(Y) netjes gedaan jonge(Y)

Uitspraak van Techno-Belske op maandag 21 april 2008 om 21:11:
Ook van zat neuken kan je doof worden

hahahaha geniaal(Y)
laatste aanpassing
haha, sjaa je ken er oprekenen op zulke feesies, eigenschuld hea;)
goeie column en tevens waarschuwing voor anderen.
Ik denk overigens wel dat er regels zijn voor DB grenzen.
Maar zover is weet is het aantal DB niet alleen de oorzaak. de manier waarop het geluid de zaal in komt (hoe is het geluid opgehangen etc) is ook een bepalende factor en de kwaliteit van de speakers.

ik draag zelf altijd oordopjes iig :yes:
bij amigo's naar de klote droegik oordopjes,..­ anders kwam ik er zeker niet zonder gehoorsbeschadiging vanaf! maarja, mijn oren piepen ook genoeg......­
vind t maar n vaag verhaal ,
snap de link niet tussen het harde geluid en t meisje ,
De link is een beetje raar... maargoed, hij is er wel degelijk.

Column is iig goed Nederlands, in tegenstelling tot de vorige ;).

Hij haalt wel een soort gelijke thematiek aan: ongezond door roken / doof door muziek.

In dit geval een thema waar ik me in kan vinden, ben ook de piep 's ochtends al een tijdje beu, alhoewel m'n gehoor nog niet echt zwaar beschadigd is ofzo loop ik op feesten toch regelmatig rond met last van m'n oren.
Heb wel eens van die wegwerp oordopjes in, maar wil eigenlijk ook "professionele" dopjes gaan gebruiken.
Ik heb ook oordopjes aan laten meeten, maar dan bij de hoorcomfort.­ Ik werd een week lang na een feest geteisterd door oorpijn.­
Ik had er een te zware filter in zitten (25DB).­ Als ik op Q-Base ergens buiten de bunkers rond liep had ik het idee dat ik alleen op de wereld was.­ Ik hoorde werkelijk helemaal niets.­ Nu 15 DB filters erin zitten (verwisselen ze gratis).­ Beetje vervelend dat ik ze meestal vergeet als ik ga feesten, maar ze werken wel!
Bij de hoorcomfort wel goed ervoor betaald, maar kreeg er een verzekering bij.­ Als ik ze binnen 2 jaar kwijt was of kapot krijg ik gratis nieuwe.­ Uiteindelijk is 180 euro dan niet veel als je bedenkt dat je er 2 paar voor kunt halen.­
heerlijk die piep in mn oren
Raar verhaal, je ontmoet een meisje, je drinkt wat, vervolgens herinner je je niets meer door de drank en je eindigt je verhaal met de conclusie dat het geluid te hard staat in een club? Is het niet aan jezelf te wijten, of mis ik iets?
Uitspraak van de groeten op dinsdag 6 mei 2008 om 16:28:
Raar verhaal, je ontmoet een meisje, je drinkt wat, vervolgens herinner je je niets meer door de drank en je eindigt je verhaal met de conclusie dat het geluid te hard staat in een club? Is het niet aan jezelf te wijten, of mis ik iets?

ja vond ik ook al :\
in plaats van "hoi ik ben tom"

was "hoi ik heb gehoor beschadiging" ook wel genoeg geweet ;)
voor de hele column dan ook gelijk
je moet je pas zorgen maken als je die piep niet meer hoort
Ik schakel mijn korte termijngeheugen in en krijg een systeem error terug.­ Geheugen kan niet geraadpleegd worden


Geweldige uitspraak had er een van mij kunnen zijn
oordoppen =­ onmisbaar....­
ik draag ze vrijwel op ieder feest.­
ook omdat ik heel vroeger gehoorbeschadeging heb opgelopen door operaties, en mijn gehoor verder niet wil beschadigen.­
maar ook omdat ik het eigenlijk steeds prettiger ga vinden.­ in tegenstelling tot anderen kan ik geluiden beter ondescheiden...­ ik hoor dingen anders, intiemer.­ kan juist makkelijker met andere mensen praten (ik hoef mijn vinger niet tegen mijn oor te drukken om mensen te kunnen verstaan)heerlijk, en o wat ben ik steeds blij als ik bij een feest vandaan kom en geen eeuwige ''piep'' in mijn oren heb...­ wanneer ik op de terug weg van een feest in de auto zit kunnen mijn vrienden (die geen oordoppen dragen) mij nauwelijks verstaan als ik op normale toonhoogte praat...­
en ja, ik krijg nog steeds regelmatig de vraag waarom?? (het wordt zelfs als aanknopingspunt gebruikt voor een gesprek te starten ''openingszin'') waarom? omdat ik nog de rest van mijn leven met mijn gehoor moet, nog geen behoefte heb aan gehoorapparaten, en net zo veel van een feest kan genieten als ieder ander...­