Partyflock
 
FunctieDJ, producer
Geboortedatum
Leeftijd59
HerkomstVerenigde Staten
Genreshouse
SiteSite djdavidmorales.com
Aanwezigheidfacebookpagesoundcloudyoutube
AffiliatieMN2S

Uitgaansagenda David Morales

Laatste feest was op vrijdag 7 september 2018: Hot Since 82, Pacha, Ibiza
Statistieken
34·optredens
geen·in de toekomst
34·in het verleden
47Partyflockfans
181.1 KFacebooklikes
1·video
2·opmerkingen
geenstemresultaat (1 stem)

2 opmerkingen

 
http://www.xt3radio.nl/ade-2/ade-conference-report-dag-2/

Lekker stoppen man
Uitspraak van verwijderd op maandag 31 oktober 2011 om 15:31:
http://www.xt3radio.nl/ade-2/ade-conference-report-dag-2/

Lekker stoppen man

Morales heeft wel gelijk. De dance scene is nu pure commercie, waar het vroeger om vernieuwing draaide. Als je jezelf onderscheidde, werd je gerespecteerd. Wat je nu meestal ziet, zijn DJ's die elkaar kopiëren, en er is geen respect meer voor mensen die zich onderscheiden en bewust de commercie mijden.

Bekend voorbeeld hiervan is de Zweedse bigroom-sound. SHM en Avicii hebben hier geweldig mee gescoord en nu gaat iedereen ze kopiëren. Ik heb inmiddels vele honderden tracks gehoord die één op één te herleiden zijn tot Avicii. Als je dit begin jaren 90 flikte werd je zowel door collega's als house fans weggehoond, want alles en iedereen moest revolutionair en vernieuwend bezig zijn, en vooral NIET leunen op eerder succes. Veel producers gebruikten ook bij elk project een andere naam om zo naamsbekendheid en daarmee commercie te vermijden (bijv. Zki & Dobre 1992-1993).

Kortom, de mentaliteit is veranderd en schaamteloos laten veel DJ's en producers zich nu leiden door het grote geld. De muziek is daardoor ondergeschikt geworden, en dient vooral het doel om van de DJ een ster te maken. Het hebben van een goed management, een uitgebreid netwerk en vooral de spirit van een ondernemer te hebben zijn tegenwoordig véél en véél belangrijker eigenschappen dan de muzikale expressie van de artiest. Dat is wat Morales bedoelt.