Partyflock
 
NaamDavid Kuiper
Functie42 × DJ
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd40
HerkomstNederland Nederland
Genresdarkcore, hardcore, industrial hardcore
E-maildkuiper@hotmail.com
Linkfacebook
Lid

Uitgaansagenda DavidK

Laatste optreden was op vrijdag 12 augustus 2016: Sonne Mond Sterne, Festivalwiese, Saalburg
Statistieken
41·optredens
geen·in de toekomst
41·in het verleden
92Partyflockfans
6·opmerkingen
3·waarderingen
geenstemresultaat (0.4956 stem)

3 waarderingen

Demanu­factur­er
:bier:
Oni
deze man is uber
Coenagrion
Afgelopen storm draaide je weer lekker strak david!

6 opmerkingen

STORM, 27-07, Utrecht: The Industrial Revolution


STORM
Er is Storm op komst. Van slepende noise tot keiharde tekno, STORM staat voor een duistere nacht piepen, beuken en kraken. Van 120 BPM rhytmic industrial tot 220 BPM hardcore: op STORM wordt het in een opbouwende lijn aan elkaar geregen. De verbindende elementen tussen deze stijlen zijn de vieze sound en de duistere sfeer. Dit trekt dan ook een gemêleerd en eigenzinnig publiek, met bezoekers die zowel uit de tekno, hardcore als goth scene komen.

Summer Darkness
Na omzwervingen langs drie inmiddels gesloten clubs, Nighttown, Waterfront Rotterdam en Watt, heeft STORM in Baroeg een thuisbasis gevonden. Voor deze editie is STORM echter gevraagd om een zaal te hosten op het Utrechtse Summer Darkness festival. Dit internationaal bekende dark underground/gothic festival bestaat deze editie 10 jaar, en pakt daarom extra groot uit. STORM is daarom erg trots om haar concept te mogen presenteren op dit festival. Het feit dat het in de Tivoli de Helling plaatsvindt maakt het extra tof: het geluid daar is erg vet.

Line up
Na de belgische cybergothic act Suicide Commando begint STORM. Demanufacturer zal openen met een Industrial set. Vervolgens is het tijd voor de eerste live act van de avond: Sonar. Op partyflock was Sonar een nieuwe inschrijving, maar in de noise scene draait hij al 20 jaar mee. En dat is te horen: snoeiharde powernoise met een heerlijk technoide groove. STORM organisator DavidK zal hierna een duistere en zware darkcore set neerzetten. De tweede liveset van de avond komt van Mono-Amine, die inmiddels bijna een resident van STORM te noemen is. Zijn zware maar opzwepende rhythmic industrial doet het altijd erg goed op de dansvloer. De 'enfant terrible' van de Nederlandse hardcore, Omkara, zal vervolgens live zijn duistere darkcore en industrial mayhem ten gehore brengen.

Daarna is het tijd voor Nederlands beste exportproduct op muziekgebied: Ophidian. Deze man behoeft verder geen introductie dus die ga je hier ook niet lezen. Tenslotte zijn sets van The DJ Producer altijd erg opzwepend en zijn draaiplezier altijd erg aanstekelijk. Perfect om de avond mee af te sluiten dus. Mocht het je even teveel worden, in de foyer kan gechilld worden op IDM & Ambient van Deluge of Sound (50 % Tinfoil Hat Society), cnfsd (Cenobytes) en DistortedChaos.

Tickets
Aangezien de vorige editie al behoorlijk vol was is het verstandig om kaarten in de voorverkoop te halen, dit is nog goedkoper ook. Dit kan via De Helling (11,00 vvk, 13,00 aan de deur).
laatste aanpassing
STORM: Dark ’n Derailed.

STORM
Er is een flink ontsporende Storm op komst. Aanzwellend met duistere ambient zal deze Storm via noise en industrial hardcore losbarsten in een orkaan van crossbreed en breakcore. Door deze bonte combinatie van stijlen zal ook deze Storm editie een publiek van muziekfreaks aantrekken, wat het feest een totaal eigen sfeer geeft.

Baroeg
Baroeg timmert de laatste jaren steeds meer aan de weg als underground danceclub. En dat gaat ze goed af: met vrijwilligers achter de bar, geen opdringerige portiers en schappelijke prijzen weten steeds meer mensen de weg naar dit duistere hol te vinden.

Dark ‘n Derailed
STORM organisator DavidK zal de avond rustig beginnen met een mix van ambient en industrial techno. Harder wordt het al bij de Rhythmic noise act The Peoples Republic of Europe. Hun doomcore sound wordt ook onder hardcore dj’s steeds meer gewaardeerd. Nog een tikje steviger is de rauwe industrial hardcore van Sei2ure. Zijn releases op onder andere Industrial Strength Records en Dark. Descent. pronken op menig jaarlijst. Naast industrial hardcore zal Waldhaus ook schranz ten gehore brengen. Deze stijl is voor Storm nieuw, maar past qua vuigheid perfect op deze avond. Vervolgens staat dé crossbreedpionier DJ Hidden achter de draaitafels. Met zijn heerlijk duistere drum’n bass vs. hardcore sound schroeft hij het tempo nog wat verder omhoog. Rotator zal deze vibe in het extreme trekken met een energieke set vol ratelende breaks en chaotische kicks. Tot slot zal de Japanner Scotch Egg de ontsporing compleet maken. Zijn breakcore met gameboysounds is totaal van de kaart en verrassend verslavend, waardoor hij de perfecte afsluiter is voor deze Storm.

Tickets & Info
Het is deze editie verstandiger en goedkoper om kaarten in de voorverkoop (€ 13,00, aan de deur €15,00) te halen, want mogelijk verkoopt het uit. Als je op de hoogte wilt blijven van winacties, promomixen of de timetable, join dan het Facebook event.


laatste aanpassing
laatste aanpassing
 

laatste aanpassing
In de lente van 2005 ontstaat STORM: Een feest waarin de sfeer en muziek van noisefeesten gecombineerd wordt met de energie van underground hardcore en tekno. Inmiddels is STORM 23 feesten, een failliete Nighttown en WATT, en een gesloten Waterfront verder. Maar het feest haalt nog steeds verrassende acts naar Nederland. STORM bestaat nu 10 jaar, dus pakt deze editie extra groot uit!

Een van de headliners is Frank Kvitta . Deze Duitse hardtechno held is meestal te zien in de grotere zalen, maar voor STORM draait hij graag in WORM. The Outside Agency, uitvinders van crossbreed, staan bekend om de ultradikke sound die ze plaat na plaat blijven leveren. Dat ultradikke geldt ook voor de dj sets van dit duo. Ook deze STORM is er weer plaats voor een echte noise/industrial klassieker. Dit maal is het Mono No Aware, wiens beats chaotisch en distorted zijn, maar toch een enorme drive hebben. Een act uit de buitencategorie is de afsluiter Neurocore. Deze Pool combineert razendsnelle flashcore met ontspannen soundscapes. STORM biedt ook plaats voor opkomend talent. Sacerdos Vigilia maakt krakende industrial hardcore. Dit komt uit op Meta4, het experimentele label van Ophidian. Met shows op Maschinenfest en Defqon is Demanufacturer bijna het label ‘talent’ voorbij. Op deze STORM komt hij een opbouwend industrial setje draaien. De avond wordt geopend door Vague Entity .

Liefhebbers van vieze, en uitdagende dance zijn de 13e in WORM te vinden. Ticket zijn verkrijgbaar via WORM.

laatste aanpassing