Partyflock

pc of apple? Welke is beter?

 
Ik heb op mijn werk een PC en thuis hebben we een Apple staan. Nu hebben ze allebei hun voordelen en nadelen. En kan ze allebei af en toe wel wat aan doen:(
Maar wat vinden jullie zelf nu de beste machine?

ps. nog een vraagje: wie weet er nog een goed programma dat voor de apple werkt om MP3 bestanden te downloaden?

Thanx:bloem:
Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de 8086. Toch de beste computer ooit.


Maar als ik jou was zou ik gewoon voor een pc kiezen. Apple wordt geloof ik voornamelijk gebruikt in de grafische industrie ensow. En de PC wordt gewoon gebruikt om wat mee te kloten. En da's toch wel het leukste!
ehhhhhhh ik denk pc daar ken je meer dingen voor kopen want van mac kun je alleen alles van mac kopen

mp3 neem audiogalaxy
Ik zeg apple, maar dat komt omdat ik de grafische industrie zit... :lol Maar ik werk zelf thuis ook met een PC, die is wel relaxter voor bijv. internet, omdat toch het meeste op PC gericht is.

Maar voor grafisch is MAC echt wel 20 keer beter...

Roel
ik zeg ook MAC.. en inderdaat voor grafisch werken enzo..
volgends mij doet audiogalaxy het niet op een mac.. (teminste)
k zou het nie weten ik vind een appel mooier;) maar ja het gaat nie om het uiterlijk maar om het innerlijk toch?
Het ligt er ontzettend aan wat je met je PC doet en voor welke doeleinden je hem gebruikt. Liever prefereer ik de PC nog altijd boven een Apple.

Zelf heb ik een Powerbook G4 ik alleen maar gebruik voor mijn grafische werk. Rede daarvoor is dat het op een Apple gebruik is dat deze machine voor zo een doeleinde perfect is en de snelheid is geweldig.

Mijn Sony Notebook gebruik ik voor al mijn andere bezigheden op de PC. Grafisch werkt het ook goed. Maar net wat minder dan een Apple.

Maar als je de keus zou moeten maken, als we gewoon HTK gaan kijken, kan je naar mijn inziens beter een PC nemen. Betere uitwisselbaarheid, betere I-possible's en tja 90% van de gebruikers werk met een PC.

So the choice is yours.
Meningen zijn dus ook hier aardig verdeeld :s

Een apple is inderdaad meer geschikt voor grafisch werk, en daarom hebben wij hem ook omdat mijn ma hem nodig heeft voor de werk. En die beeldschermen zijn een stuk groter en stiller, dus krijg je geen last van je ogen.
Maar ik denk dat ik toch maar een pc ga kopen als ik het huis uit ga. Gisteren liep die apple 3 keer vast :( En dan is het nog een G4 dus dat moet snel genoeg zijn, maar hij kan mij blijkbaar gewoon niet aan. Hij is wel mooier als een pc maar goed het is allemaal zo'n gedoe. Ik kan er alleen maar cd's en zippies in douwen, want met diskettes werkt dat ding al niet meer. En exe files kan hij niet eens lezen.

Iedereen bedankt voor jullie mening.
:bloem:
Heb er de balle verstand van maar die apple dingen zien er wel stoer uit
Ik ga voor de PC, tenzij je in de grafische business zit (zoals hierboven al 100 keer is verteld), kan je daar gewoon veel meer mee, en er zijn meer programma's op uit enzo!
MAC.... Kan iemand mij vetellen wat je op een Mac niet kunt wat je wel op een PC kunt doen? Het enige wat ik nog vervelend vind is dat Toast nog geen CUE files ondersteund, maar das ook alles.. :-)

Werk zelf al ruim 10 jaar met een Mac en moet er niet aan denken om in het dagelijks leven achter een PC te kruipen... :-)

"Everything is easier on an MAC"

En de Sputnix 0.8b2 client voor Audiogalaxy roeleert de pan uit!!

gr. N
Hey Nelis>>> Sputnix 0.8b2 ??? Is dit voor MP3 files??? Ik heb namelijk wel intresse!!!
Waar kan ik dat downloaden?

Thanx:bloem:
volgens mij als een mac iets anders gebouwd word is het een vette game pc.. want grafisch is hij echt bruut!
Het hangt ervanaf wat je wilt doen met het ding.
Apple heeft brute systeemsnelheden en veel grafische mogelijkheden.
Pc is toegankelijker en goedkoper,en alles word voor pc geschreven en gemaakt.
Voor mij dus pc,maar voor de ander kan dat Apple zijn.
1 ding=apple's zijn BRUUT mooi
Voor alles free/shareware of demo versies van mac programma's

www.versiontracker.com
2 Fabian: Er is vorige week aangekondigd dat DirectX ook voor de Mac beschikbaar wordt, dus is het vanaf nu nog maar een paar weken ipv een paar maanden (of langer) werk om een spel van PC naar Mac te poorten. Dus dat komt in de toekomst ook wle goed...
Nelis00> Ik bedoel dat vrijwel elk programma dat je kan downloaden/kopen voor de PC is en niet voor de Mac. Natuurlijk zijn er ook wel alternatieven te vinden voor de Mac, maar vaak moet je daar lang naar op zoek, en zijn het nog beta's e.d.

En persoonlijk vind ik verkenner en het feit dat de extensie van bestandsnamen het type bepalen ook fijner dan het mac systeem, maar dat is denk ik een kwestie van gewenning...
er is nu een nieuw programma uit van mac OS 10... het werkt ongeveer net zoals een pc.. alleen is het 100x zo mooi gemaakt.. heb het nu bij me vader op de comp ( volgende week ook hier) enne hijs bij me pa nog geen 1x vast gelopen of wat dan ook...
het is wel een totaaal ander programma dus wel ffies wennen..

ik moet binne kort voor school werken met een programma ( maya ) waarmee ze alle disney films maken, en dat werkt dus echt niet op een pc..
dusse de conclusssie diek trek hierzo is MACCCC hehe de rest reageerd nie