Partyflock

12 okt A~damse Paal Dans Dag ....

 
Forumonderwerp · 19696
van s2d gelezen:

De redactie van start2dance ontving van Chemistry oprichter en eigenaar de volgende email:

Zaterdag 12 october a.s.:
Amsterdamse Paal Dans Dag
"Te sexy? Dat bePALEN we zelf wel".
protest van het nachtleven tegen de censuur en betutteling van Amsterdam.
In de grote Amsterdamse clubs.


STAPHORST AAN DE AMSTEL

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zaterdag 28 september Het Parool opensloeg:
“ Paaldanseressen te sexy: gemeente sluit Zebra Lounge”. Even dacht ik dat een bericht uit Teheran per ongeluk op de Amsterdam-pagina terecht was gekomen, maar niets was minder waar: Amsterdamse bestuurders hadden besloten dat de nieuwe horecagelegenheid “Zebra Lounge” op het LeidsePlein dicht moet omdat de danseressen die daar optreden te uitdagend zouden zijn en DUS is het geen horeca maar een sexgelegenheid en die hoort daar niet thuis.

Even een toelichting voor de brave burgers thuis: de Zebra Lounge was een kleine bar waar je wat kon drinken, waar muziek gedraaid werd en waar je vermaakt werd door mooie vrouwen die op de bar en op kleine podia rond een paal dansten. Het was er zeker niet ordinair, er werd niet aan bananenshows, of “real fucky-fucky” gedaan, zoals je op de Wallen tegen kunt komen. Meer een Angelsaksische vorm van nightentertainment, vooral op een mannelijk publiek gericht, maar je kon er ook heel goed met vrouwelijk gezelschap heen gaan. Eigenlijk een classy, enigszins chique vorm van nieuwe horeca, die Amsterdam nog niet in deze vorm had, maar die je overal ter wereld kunt tegen komen.

Een paar gemeentebestuurders, die van een andere planeet komen, vinden het entertainment te sexy , en dus moet de tent dicht. Naar Oudhollandse repressief tolerante traditie wordt de bedilzucht van het gemeentebestuur verpakt in procedurevoorschrift­­en. Natuurlijk is Amsterdam niet tegen sex(y)-entertainment, maar sex hoort op de wallen en horeca op het Leidseplein. Daarom moet ook straks Toneel Groep Amsterdam weg uit de Schouwburg want die lopen ook meer naakt dan gekleed rond en dat hoort dus thuis op het naaktstrand. En de Supperclub heeft bedden waar je op kunt eten dus dat is een hotel en in de Mazzo vertonen videokunstenaars hun werk en dat kan ook niet want dat hoort in het museum.

En niemand protesteert nog…

Wat dat betreft is er meer aan de hand in Amsterdam.
Want het gaat niet goed met de hoofdstad.
Het bruist niet, het schittert niet, het straalt niet.
Het toerisme loopt terug, het culturele peil daalt, de aantrekkingskracht neemt af.
Koninginnedag had veel minder bezoekers, de gay-pride wordt doodbetutteld, er kan steeds minder en er mag steeds minder.
En Amsterdam verliest de slag.
Internationaal maar ook nationaal.

In Amsterdam regeert de angst.
De angst voor toestanden, overlast of dat het uit de hand loopt.
De angst dat het niet meer gecontroleerd kan worden..

Uitdagingen worden gezien als gevaren en daarom wordt alles vooral ontmoedigd.
En dreigt Amsterdam weg te zakken naar een bedenkelijk provinciaal niveau.

En daar moet wat aan gedaan worden.
Dus daarom roep ik zaterdag 12 oktober a.s. uit tot Amsterdamse PaalDansDag. Onder het motto “Te sexy? Dat bePALEN we zelf wel!” wordt in en door het Amsterdamse nachtleven geprotesteerd tegen de benepen politiek van Amsterdam. In ieder geval bij Chemistry in Escape op het Rembrandtplein. Naar ik hoop ook in Sinners, Mazzo, It, More, Supperclub, PowerZone, Arena en andere clubs/discotheken die zich al jaren “bezondigen” aan paaldansen zonder daarvoor de benodigde “SEX-vergunning” te hebben. Laten we voor het oog van publiek en pers de gemeente voor PAAL zetten. En laten we toewerken naar een tweede Amsterdamse PaalDansDag waarin honderden schaars geklede dames en heren op de Dam voor de camera’s van CNN aan het nationaal monument hangen om Amsterdam te promoten als de stad waar vroeger alles KON.

Ik roep de gemeenteraadsleden op om wakker te worden. Het is de 21e eeuw. Maak jezelf niet belachelijk. En bedenk wat voor goud je in handen hebt met Amsterdam!

Ik roep de ondernemer van de Zebra Lounge op om zich niet neer te leggen bij de beslissing van de gemeente maar te knokken voor heropening.

Ik roep de pers op om weer waakhond te worden in plaats van schoothond.

En ik roep ook anderen op: collega’s, vrienden, kunstenaars, entrepreneurs, partyorganisatoren, muzikanten, mannen, vrouwen, Amsterdammers, toeristen om te strijden voor de oude en nieuwe Amsterdamse normen en waarden. Die van tolerantie, creativiteit , vrijheid. Van leven en laten leven.


Eelko AnceauxEelko Anceaux is
organisator/eigenaar van Chemistry, Of check: www.chemistry.n[shy][shy]l
laatste aanpassing
Amsterdam is ook niet boeiend meer:( Er gebeurt gewoon niks vernieuwends meer:@