Partyflock

Final Scratch jullie mening

 
Forumonderwerp · 18107
Ik ben benieuwd naar jullie mening over Final Scratch. Ik vind het leuk geprobeerd, maar het ziet er gewoon niet uit, klinkt heel organisch en er zit totaal geen dynamiek in de sound. Opzouten dus met FS en gewoon lekker dikke plakken vinyl op de decks pleuren en vet beuken zoals het hoord.
Van mij mogen de organisatie's het gaan verbieden om met FS te draaien op feesten.
Je heb het duidelijk dus nooit zelf geprobeerd. Nu heb ik het ook niet gedaan maar als zo'n beetje de hele top wat dj's betreft fs in de armen sluit. Kan ik niet geloven dat het een kut systeem is.

btw met final scratch draai je ook met vinyl hoor;)
laatste aanpassing
WTF IS Final Scratch?? :S
2 Maus. Waaruit concludeer je dat ik er niet mee gewerkt heb????? heb er wel mee gewerkt en vind de geluidskwaliteit slecht. Je draait zeker niet met vinyl, je speelt gewoon MP3 files af en dat is heel wat anders dan de klankt die een vinyl plaat heeft. De platen die je gebruikt om je files op te loaden zijn echt niet hetzelfde als een gewone vinylplaat.Er zijn grote namen die het top vinden, maar er zijn er meer die het 3 keer niks vinden.
doe mij maar nog ff vinyl & sample cd's :D
laatste aanpassing
Sow Richie Hawtin 2,5 uur on decks, efx, 909 en final scratch op AWAKENINGS in de N&W was dus echt wel zwaar vet he!!
2barney dan had je slechte kwaliteit muziek files. Dj's zetten het op ongecomprimeerd .wav files. En die warmte kun je ook al digitaal emuleren. Het enige waar het altijd om ging was de feeling. en nu is die er met FS eindelijk. En zoals ik al zei hangt de kwaliteit totaal af van het bron bestand:)
laatste aanpassing
De D/A convertors kunnen slecht zijn, en je zit vast aan de geluidskaart van Final Scratch zelf volgens mij, en dat zou dan erg kut zijn als het echt daar aan ligt.

Verder.....echt.....RIAA curve vervorming is gewoon te emuleren.
RIAA curve vervorming ??:S Is dat de officiele naam voor die "warmte"??
Onder andere.

RIAA curve heeft er mee te maken dat je aparte phono ingangen hebt, het is een soort EQ die eerst op de plaat wordt losgelaten voor het persen, en bij het afspelen weer omgekeerd wordt.
Die 'warmte' zou je sowieso moeten hebben als je van plaat opneemt naar .wav of .mp3

Meer weten?

http://synthforum.system-x.org/forums/showthread.php?s=&threadid=1118
laatste aanpassing
FS is een welkome afwisseling. FS vergt erg veel skill van de dj. Hawtin & Surgeon weten het als geen ander te bedienen, maar ook de Heij kan ermee overweg. Jammer dat als de FS van Liebing kapot gaat op Sens Black, dat hij dan wordt uitgefloten door het publiek...zonde zonde.
Dus FS moet erin blijven! De dj kiest er zelf voor of ie ermee werkt of niet en besides zovaak wordt ie niet gebruikt dus waarom zouden we hem niet meer gebruiken?
Het lijkt mij idd een geweldig systeem om mee te werken. Hoeveel DJ's zijn wel niet een keer een platenkoffer kwijt geraakt op het vliegveld? Zo'n laptop die kun je gewoon mee nemen het vliegtuig in, en je kunt meer muziek meenemen dan normaal.

Verder zou het me niets verbazen als er bij nieuwe versies ook dingen als pitch zonder de toon te veranderen en dat soort handige dingen geimplementeerd worden, zo moeilijk is dat niet meer om met de huidige PC's real time te doen.
Een soort master tempo als wat Pioneer heeft bedoel je??
Uhmm ik vind het allemaal wel vetjes enzo (ook dat het door NL-ers is uitgevonden) maar het kan toch voor mij echt niet de platen vervangen, met platen draaien is toch veel leuker, lekker kloten met je plaatjes... ok nu draai je ook wel met 2 platen, maar het is toch heel anders...
geef mij maar platen!!
tis ook geen vervanger, maar iets voor ernaast
Zeg Barney,
Hippie die je d'r bent.

Je kan ook andere formaten geluid op je laptoib zetten hoor. Wave dus enzo. Mp3 hoeft niet speciaal.

Daarbij geef je aan dat je een geluidskwaliteitsverlies waarneemt bij mp3. Daar heb je in beginsel gelijki in. Je zal dit wel ergens in een huiskamer ofzo hebben getest. Je bent echt een hele grote held als je verschil hoort in een discotheek. Dat verschil is namelijk zo goed als niet waarneembaar.

Final scratch vind ik een zeer goede ontwikkeling. Je hanteert dezelfde technieken voor het draaien alleen is je muziekcollectie nu onbegrenst.
Vond het er wel vet uitzien maar nog nooit kunnen proberen :(, lijkt me wel vet, geen dure platen meer te halen hehe, maar ja dan heb je ze ook weer niet op plaat :(
lijkt mij dus echt vettt om er mee te experimenteren :D
2R-man, dat geld dan alleen als de mp3's 192 of meer kbs zijn. is het 128 hoor je het wel. HEt is natuurlijk ook afhankelijk van het syteem wat in clubs hangt. Vaak zijn die niet gericht op gedetailleerd geluid, maar gewoon hard geluid.
ik zou er ook wel graag mee willen experimenperen :D :P
Het idee is leuk, maar gaan we straks allemaal mixen met gekopieerde muziek??? Laten we het niet hopen voor artiesten die niet commercieel gaan en het moeten hebben van die paar plaatjes die er van ze gekocht worden....
laatste aanpassing
De bedoeling van FS is dat dj's makkelijklhun eigenproducties kunnen testen op het publiek zonder gelijk kostbare acetaats te moeten maken. Ook kunnen ze aparte loopjes maken en die zodoende erin mixen. Alles om creatiever te mixen.
2 Sjinees: Het is wel degelijk een vervanger hoor... je zet je plaat om in mp3 en daarna heb je nix meer aan je plaat dus :S tenzij je met 3 tables gaat draaien en die 3e niet met final scratch doet ofzo... :S
Ik heb geen mening erover voordat ik het echt zelf heb uitgeprobeerd.
Vortex
Artiest Nubius
Ik weet het niet hoor of FS het ooit wordt. Ik bedoel dat je een enorm risico met computers loopt als je die live inzet, ik kies liever voor echte hardware. (Sinds ik een optreden van Eboman op Lowlands '97 heb gezien, waarbij Eboman een half uur zwaar liep te flippen omdat z'n computers vanwege de luchtvochtigheidsgraad in de tent constant crashten). Zelf gebruik ik een Pioneer CDJ1000 om de mp3 tjes (van sommige tracks is simpelweg geen vinyl versie te krijgen) om te zetten naar cd audio. Werkt perfect :)... Ik ben nu aan het sparen voor een Pioneer DMP555, zodat deze slag ook kan worden geskipt. 1 SD disk met tig platen erop ipv een loodzware platenkoffer lijkt mij iig wel wat :)
laatste aanpassing
Tis leuk
als je er geld voor heb(950Euro)
2 Public_NME: zie de uitleg van Maus. het is iig niet de bedoeling dat men voortaan achter een pc gaat draaien, maar dus als erbij zeg maar.
Ik denk dat als ik ooit nog aspiraties zou hebben met DJ'en dat dat het eerste is wat ik aanschaf.
Bla zou t niet proberen zonde van je geld!
Jij hebt The Final Scratch al geprobeerd?
Ik heb Final Scratch dus zelf in gebruik. (kennis van Emilio) en heb me maar ff aangemeld om mijn mening over dit product te geven.

Ik heb het nu 4 dagen in huis en kan tot nu toe niet anders conluderen dan dat het gewoon zwaar owk is....
Er is geen verschil met normaal vinyl en het programma draait hier al 4 dagen zonder 1 crash.
about the geluidskwaliteit...a­ls jij je files in 192 of liever nog hoger codeert dan klinkt het prima. tuurlijk kan je blijven zeuren over het feit dat "echt" vinyl warmer klinkt etc... maargoed persoonlijk heb ik hier geen moeit mee.

Een hoop mensen hebben naar mijn idee nog niet echt door wat FS nou doet. Ze denken dat het voor je mixed of je bpm's telt maar je moet toch echt alles zelf doen...het enige voordeel is dat je nu je eigen tracks/remixes/mp3's­/wav's kan draaien en behandelen als normaal vinyl.

Ik vind het iig een prima product.