Partyflock

euthenasie

 
gewoon effe nieuwsgierig,wie is er voor euthenasie,en waarom?
mijn pa en ma zijn allebei dement en zo wil ik dus nooit eindigen en om na een attack kwijlende in bed te belanden zie ik ook niet zitten?
denken jullie daar ook weleens over??
Onder het mom van;liever zelf hakkende de pijp uit dan vegeteren aan het infuus.
heavy onderwerpje hoor voor een partysite! maar eh.. ik ben in bijna alle gevallen wel voor. mensen mogen van mij zelf beschikken over hun lot.
tenzij het gaat om een psychische aandoening (is ook nog verboden gelukkig). als je dan toch zo ongelukkig bent dat je dood wil, doe het dan lekker zelf, en belast daar de medische wetenschap niet mee..
Jakuza
Artiest Jakuza
Neh vegeteren aan een buis ? Nooit voor mij. Euthanasie voor mij. En wat de rest van de wereld doet mogen ze lkkr zelf beslissen. Ieder zijn eigen ding.

Heftige topic idd :).
No thanks.
Laat mij maar aan een buisje hangen.
Pain is love.

Maar op zich iedereen moet zelf weten wat hij met zn leven doet toch.

alleen het is wel anders als je erbij na denkt wanneer je z'on beslissing neemt?wanneer je 80 bent(je "denk-vermogen" is dan tot een 3 jarige is gedaald)?
Of zeg je als je 40 a 50 bent ( rijpe leeftijd/veel meegemaakt.. je weet wel):"als ik over 20 of 30 jaar verrot ben haal de stekker er maar uit?

Dat is de vraag.
Volgens mij kun je dat dus oplossen net als de donor-regel?

-S-
ik ben absoluut voor euthanasie

mn opa gaat het ook doen over een paar maanden

beter als er ook een keuze is om zonder teveel pijn dood te gaan toch...
voor, alle argumenten staan er eigenlijk al
ik ben er ook voor. Waarom moet iemand lijden als er geen andere uitweg is dan de dood? Uitstel van executie...denk dat dat geestelijk enorm voor zo'n persoon kwelt, lijkt me een ondraaglijke pijn.

Ik denk echter wel dat 't aan de situatie per persoon ligt of euthanasie een redelijke oplossing is...er moeten wel veel dingen tegen elkaar afgewogen moeten worden...
ik ben er ook zekers voor en t is 3 jaar geleden ook al gebeurt bij ons in de familie. Mijn vader had long en darmkanker op 47-jarige leeftijd maar omdat hij zo jong was wou het hart het nog niet opgeven maar zijn lichaam wel. We hebben van te voren alle papieren geregeld zoals t hoort ik was 1 van de getuige en mijn moeder. En op het laatst had hij zo'n pijn (we verzorgden hem thuis de laatste paar weken) kreeg al zoveel morfine etc etc dat hij toen gevraagd heeft of wij er dan toen in die tijd mee akkoord gingen. Natuurlijk!!! en toen is het gewoon gebeurt maar erg prettig om te zien en om mee te maken is niet leuk maar wie zijn wij om je geliefde mensen zoals je ouders pijn te laten lijden? Ik denk maar zo je houdt dan zoveel van je ouder(s) dat je ze laat gaan.

grtz
voor
Beste gabbabitch; Yes,houden van betekent helaas ook loslaten.
Ik vind het goed tof om te zien dat jullie er echt over denken.
Jullie zijn mijn toekomst,:)
Over een paar jaar hang ik aan mijn looprekje:bounce:en neemt de jeugd de macht over.
Hopenlijk :s doen jullie het op sommige punten beter.
ik vind ook dat het mag daarom stem ik niet voor cda :)

maar ik vind persoonlijk dat de regels soepeler mogen... als mijn oma (nu bezig met laatste dagen) dadelijk zo ver heen is dat ze niet meer rationeel kan nadenken mag ze geen euthenasie plegen aangezien ze dan niet in volle bewustzijn kan toezeggen... maar volgends de gezondheidskliniek is ze dat nu ook al niet meer terwijl wij nog amper verschil merken en dus denken dat ze het allemaal HEEL goed weet.

soms moet je mensen gewoon laten sterven, de stekker eruit, de stop om... het is niet leuk maar altijd beter als zelfmoord wat je dus vaak ziet ook in bejaardenhuizen. mensen beschouwen bejaarde als dement (terwijl ze soms helder zijn) en dan voelen hun zich ook kut en pijn en met zelfmoord is er geen waardige dood waarin afscheid zit en met euthenasie wel.

Ik ben nu op school bezig met een project hierover, moet het in beelden tonen en het is moeilijk het hele euthenasie... glashelder maar bikkelhard!

ik stem VOOR... en dat je het ook eerder mag zeggen en ook dat iemand van beneden de 18 die nooit meer zal genezen mag beslissen.... want mijn ouders zouden mij nooit laten sterven toen ik beneden de 18 was terwijl ik dat dan zelf misschien wel had gewild want hoe erg is het om je vriendjes van 9 vrolijk te zijn buiten wetende dat jij het ziekenhuisbed niet meer zal verlaten en pijn zal hebben tot je kanker je hartje te pakken heeft? das KUT!
Als het zo erg wordt dat ik een kasplantje ben mogen ze me van mij afmaken.
Nog zoiets als ik echt ongenezelijk ziek ben maak ik er zelf liever een einde aan als dat ik zal lijden ik bedoel je weet dat je dood gaat dus dan maar snel en zonder pijn...
dat moet je dan nu al vastleggen want op het moment dan zelf mag het niet want dan ben je niet in je volle bewustzijn :) lullig he! en het moet ook 100% zeker zijn dat je een lange lijdensweg naar je dood zal begaan :S dus je moet wel zeker uiteindelijk sterven hoor!
mjah ik bedoel ik heb het idee dat heleboel mensen die ongenezelijk ziek zijn vaak ook zelf aanvoelen hoe erg het met ze is
dus als het ooit zo is (ff afkloppen want dat wens je niemand toe ook mezelf dus niet :D )
dan hoop ik dat ik het aanvoel en dan maak ik er op welke manier dan ook een einde aan ..
hoe ziek het misschien ook wel klinkt
Euthanasie ben ik wel voor, alleen om zo'n dokter met zo'n spuit aan te zien komen lijkt me niks...
mjah ik bedoel ik heb het idee dat heleboel mensen die ongenezelijk ziek zijn vaak ook zelf aanvoelen hoe erg het met ze is
________________________________________________

maar de staat bepaald of jij nog wel rationeel genoeg kan nadenken om die beslissing te nemen... als je ongeneeslijk ziek bent dragen ze soms voor dat je zo gekweld wordt door de pijn dat je dus niet rationeel kan nadenken... daarom vind ik dat het soepeler moet.