Partyflock

Fooi

 
Forumonderwerp · 14303
ja ik heb het maar ff in markt gezet :S

heeft er vandaag een partij van 34 man gegeten, voor wel iets van 1300 euro, krijg ik wel 4 (!!!!!) euro fooi :frusty:

:S

geef dan niks %)
Ik vind fooi nergens op slaan! Helemaal die stakkers bij de deur met hund schuddende handje! :S
zoals op hard bass emilio
altijd hetzelfde in rotterdam ff rinkelen met hu klein geld
hehe
ik heb ze wel wat gegeven maar ja boeien
was een leuk n8je
ja ik had nog precies 1 euro aan klein geld, geef ik die gast dus gewoon ff 2,21 gulden en voor wat??? Wat heeft die arrogante bodybuilder nou in jesusnaam gedaan dat ik hem geld moet geven!??! Ferry , dat is niet alleen in Rdam hoor! Amsterdam ook!
laatste aanpassing
het gaat hier niet over portiers, maar over een restaurant en fooi hoort nou eenmaal gewoon bij de horeca.

Daar is hun salaris ook voor een deel op gebasseerd.
Inderdaad mixie zo werkt het ik ben portier en mijn salaris is een behoorlijk stuk hoger als normaal. Maar sta dus niet met m'n handje omhoog. Mensen moeten zelf beslissen of ze wat willen geven en het maakt mij zowiezo niet uit want moet het toch inleveren wat ik krijg (daar is m'n salaris weer op gebaseerd) maar heb natuurlijk een rechter en een linker broekzak :D
Heb ik ook wel eens gehad ja, heb me ooit een hele avond rot gerend voor een stel Grieken bij Van der Valk, met z'n 12-en gegeten voor 1600 gulden ofzo, en das daar dus echt absurd veel, inclusief champagne en alles. De keuken sluit normaal om 23:00 en bleef speciaal voor hun open tot 1:00 uur. Mijn chef speciaal warme kersen voor hun lopen maken (stond niet eens op de kaart), echt gigantisch veel moeite aan besteed (dat was de enige tafel die ik liep heel die avond, en nog de hele tijd heen en weer rennen). Gaan ze afrekenen, krijg ik, jawel schrik niet:

5 gulden! Aaargh! Niet zo triest als het voorbeeld hierboven van die 1300 euro maar toch, idd geef dan niks. Modderfokkers :@
Idd wat Mixie zegt, je krijgt wel loon, maar dat is niet zo veel in de horeca. Er wordt vanuit gegaan dat er fooi wordt gegeven.
Op zich vind ik dit een goed systeem, want hierdoor gaat het bedienend personeel beter z'n best doen. Als iemand je gewoon netjes en vriendelijk heeft geholpen, verdiend 'ie best een extra'tje :-)
Wil je daarmee zeggen dat ik die lui niet vriendelijk geholpen heb :@ :@ :@

:P
Die 1300 euro konden ze waarschijnlijk declareren, die fooi moest iemand uit eigen zak betalen, dus dan geven ze geen 10 procent fooi(wat natuurlijk weer een belachelijk hoge fooi zou zijn)
4 euro is niet echt een grote fooi, maar hoeveel had je gedacht dat je zou krijgen?
laatste aanpassing
In Nederland zit de bediening gewoon bij de prijs inbegrepen. Alleen als het echt goed smaakt, bediening aardig is enzo snap ik dat er fooi gegeven wordt. Maar het moet vanzelfsprekend zijn dat je fooi moet geven, en als je het niet doet dat ze je met een scheve bek aan gaan kijken.

2Robske, dat is idd wel absurd vooral omdat jullie langer open bleven, serveren wat niet op de kaart staat:S:S
fooi is kewl, heb elke week ong 50 eurtjes extra daardoor! :P
wij hadden de schoonmaakster op vakantie 20 euro fooi gegeven omdat ze een paar x de afwas had gedaan & het app. schoon had gemaakt toen er 2 kamers blank stonden omdat we hadden gedouched met de deur open :)
4 euro op 35 man dat is dan afgerond 12 eurocent per persoon fooi, dat is wel heeeeeeeeeeeeeel ernstig. Op z'n minst mag je dan toch wel een euro pp verwachten, 34 euro is toch best aardig.
Ik bedoel als je met z'n tweetjes gaat eten ga je toch ook geen 24 eurocent fooi geven :-S
Op een bedrag van 1300 Euro vind ik 10% ook weer teveel van het goede. Wat zou volgens jullie een goede fooi zijn ? Ik hou het op 20 Euro ongeveer, das toch redelijk bij zo'n bedrag ? Of ben ik dan ook een krentekakker ?
Vaak kijken we of het mooi afgerond kan worden. Als ik met mn ouders uit eten ben en de rekening is bijv. 185 gulden, dan geven we gewoon 200 onder het mom van "het is goed zo" (dit is toch wel redelijk??).

Wat ik bijvoorbeeld ook zo genant vind staan zijn van die gasten die met een grope gaan eten en aan het eind gan ze al hun kleingeld op tafel leggen als fooi:S
Zelf vind ik zo ongeveer een euro of 50 wel een redelijk bedrag. Dan geef je zo een 1,5 euro pp fooi.

Iemand hierboven zij trouwens dat het wel declareerbaar zou zijn. Dat hoeft toch helemaal niet, als het gewoon een groep mensen is die gezellig gaat eten, betaald iedereen ws voor zichzelf. Nou dan kan 1,5 euro boven op wat je moet betalen er echt wel af.

Zelf geef ik meestal 2/3 euro pp fooi als ik ga eten ergens. Tenzij de bediening echt slecht is zoals laatst ergens.
Noah
Artiest Cj Noah
Belachelijk :(
Ik had t gewoon laten liggen!

waren zeker Amstelveners ;):O
Persoonlijk werk ik ook in een restaurant....en dit is echt schandalig !

De mensen beseffen niet hoe hard je moet werken voor zo'n grote groep !

Het is niet zo dat we uit gaan van een fooitje....maar in de horeca moet je inprincipe van je fooi leven ! Want het werk dat je verricht is echt niet gelijk aan je loon !
10% en deel van het salaris is overdreven

Dat zijn de regels in amerika maar in NL is het toch neit echt zo

Maar 4 euro op 1300 is wel weinig, maar wou je dan 10% krijgen, 130 euro?? Denk dat je toch wel ff heel raar staat te kijken als je dat zou krijgen

En ja, bij mijn werk krijg ik ook wel fooi, maar jammer genoeg geen 10% :) Else I would be a rich man :D
Tja das echt te triest voor worden. Kvindt dat ze gewoon minimaal 10 euro ofsow hadden moeten geven!! De horecalonen zijn nog altijd gebasseerd op "fooien".
Fooi is iets wat betreft de normen en waarden in de horecabranche...'t is een ongeschreven regel en gewoon asociaal als je geen fooi geeft als je wel een behoorlijke bediening hebt gehad. Zeker als je ook dingen doet voor die mensen die je eigenlijk helemaal niet hoeft te doen, maar uit beleefdheid en welwillendheid toch doet (voor dat extra fooitje:P)

Wat ook irritant is, als je het schoteltje met geld ophaalt en ze zeggen niks, kom je bij de kassa, blijkt dat ze maar 30 cent terugkrijgen, dan breng je dat en dan pas zeggen: "nee joh, het was goed zo" of die 30 cent gewoon echt weer in hun portemonnee stoppen...
laatste aanpassing
haha, wat een reacties allemaal :D

ik werk ook bij vd valk en had ook de hele avond de poten uit mn lijf gerend en het was gewoon een klerestreek, klaar... maar heb er verder niet wakker van gelegen, de avond ervoor had ik 50 euro gekregen dus dat was wel weer relaxed :D
Fooi moet je verdienen. Inprinciepe krijg je gewoon betaald voor je werkzaamheden. Als je dan wat extra doet dan verdien je een fooi doe je gewoon je werk dan tja moet je ook niet mekkeren.
2 Anmo--> jou redenering slaat echt nergens op :S

wat versta je onder wat extra's doen ?? en wat onder "gewoon je werk" doen ????
fooi hoort helemaal niet bij het salaris.
wat er gebeurt is dat de mensen uit de horeca de fooi er zelf gewoon bij rekenen. en als de fooi dan aan het eind van de maand een keer tegenvalt zijn ze gelijk sjaggie omdat ze voor hun gevoel dan minder salaris hebben gehad.

vaak een reden om bij een bepaald restaurant te willen werken of niet weg te gaan; omdat ze ergens anders minder fooi krijgen oftewel de fooi rekenen ze als deel van hun salaris en zien het niet meer als extraa'tje.
Fooi geef ik alleen aan 1 uitsmijter van de discotheek waar ik normaal op zaterdag heen ga. Omdat ie gewoon relaxt is en me altijd helpt als er wat is :-) maar de rest geef ik nooit wat. En mensen in de horeca al helemaal niet. dat vind ik echt bullshit. Het kost al genoeg. En met die euro helemaal
Fooi op zich is wel redelijk, maar waarom alleen die horeca poepers enzo.

Je geeft een vuilnisman ook geen fooi, zou eigenlijk ook wel moeten. En de kassaslet bij de buurtsuper geef je ook geen fooi, of je laat die ene cent zitten, das nou ook weer geen 10 %
ik doe niet aan fooi...ja ik maak het bedrag rond...en dat kan dus varieren van 0,01 tot 1

ik ben NIET van de sociale dienst en betaal voor het eten...
Je moet gewoon blij zijn met wat je krijgt.
Niemand is verplicht jou fooi te geven.
Ga je nog lopen klagen dat het te weinig is , dan ben je gewoon ondankbaar en verwend.
psies...taxichauffeurs zijn er ook goed in...

van mij mogen ze het proberen...net als dat ik dat mag weigeren!
Fooi zit in NL niet bij het bedrag inbegrepen hoor!!! Dat is in Frankrijk enz zo, hier niet. In Frankrijk rekenen ze standaard 10% erbij op. Werk zelf in bediening van 4* hotel, en het zijn meestal de "normale" mensen/groepen die het meest fooi geven.
pcies....je moet blij zijn met wat je krijgt.
ik krijg elke week ongeveer 80 euro fooi voor 40 uur werken..
2 SpeCteR>> Met de komst van de euro is er volgens mij wel 30 tot 40% bovenop gekomen.
hehe maar das geen fooi!!! gaat allemaal naar de zakken van de eigenaren, niet naar de werknemers
Ja maar je betaalt al meer dan eerst. dus mensen geven minder snel een flinke fooi
ls je met fooi je loon wil verdienen, heb je in NL het verkeerde baantje gezocht...

jammer
als ik het zo hoor mag ik helemaal mijn handjes dichtknijpen. Ik krijg op een vrijdag avond voor 7 uurtjes werken meestal wel 80 euro fooi en als het echt druk is meer. Maar dat komt waarschijnlijk alleen maar omdat een biertje maar 90 eurocent is en een baco 2.60... Dus mijn loon is nog meer als mijn salaris wat ik op die avond verdien. Volgens mij kun je sowieso beter in een cafe werken dan in een restaurant.
ik bedoelde fooi ipv loon in bovenstaand stukje, sorry
2/3 euro vind ik altijd standaard als ik uit eten ben geweest. Was de bediening slecht dan nog een euro ofzo, meestal de schuld van de keuken. Tenzij iemand echt chagrijnig is, dan krijgen ze niks. Een uitsmijter krijgt 1 euro en (mooie) barvrouwen zorgen ervoor dat ik het bedrag wel voor ze afrond. Avondje stappen kost me meestal altijd minimaal 5 euro fooi. Ach, als je ergens vaker komt dan wordt je wel eerder geholpen, dat is het wel waard. :)
laatste aanpassing
Ik werk sinds een een half jaar weer in de horeca en krijg echt veeeeel meer fooi dan vroeger toen ik ook in de horeca werkte. Eeeeeeg relaxed. Maare.. komt dat door de invoering van de euro ofzo? Ik krijg echt wel 50% meer dan vroeger. Echt vaag..

Ik geef meestal 2 of 3 euro fooi. Ligt eraan hoeveel geld ik nog heb. Geen fooi geven vind ik f*cking asociaal.
Ik geef wel fooi, maar steeds meer met tegenzin omdat ik wel degelijk weet hoeveel ik geef. Je hoort van die verhalen dat mensen die in de Horeca werken het moeten doen van hun fooien...Ik vind dat ONZIN!!! We hebben reeds sinds de jaren 70 ofzo een Wet Minimum(jeugd)loon en jullie moeten net zo hard werken als die lui in supermarkten, de bakker of de HEMA. Die fooien zijn alleen maar extra. Als jullie dan toch onderbetaald worden dan zou ik niet de klant, maar je baas maar eens aanspreken want die vangt GODVERDOMME bijna twee keer zoveel voor een biertje als 5 jaar geleden. Of zie ik het helemaal verkeerd??????????? :-P
Bovenstaand stukje slaat trouwens alleen op kroegen die hoge prijzen stellen en dus NIET op restaurants...voor de goede orde... :-)
De ene keer krijg je bij 34 man -die voor 1300 Euro eten- 4 Euro fooi.

De andere keer krijg je (bijv) bij een paartje -die voor 70 Euro heeft gegeten- 10 Euro fooi.

Dan plaats je hier toch geen bericht dat je zoveel fooi hebt gekregen?
dus wel.....ik wou even vertellen dat ik gister 89 euro fooi had, en het was superrustig...best netjes
Dat word afdragen
Sinds de euro er is zijn de fooien iig sterk omhoog gegaan..
Er werken ook bezorgers bij ons en voorheen was 2,50 (guldens) een normale fooi.. Sinds de euro er is is 3/4 euro heel normaal.. is toch ff gemiddeld 7,50... Das dus verdriedubbeld..
Is wel grappig..
jammerr rowan, gaat naar alleen naar mij, volgende keer krijg je een biertje van me, maar dan wil ik wel even over je bolletje aaien...goed??