Partyflock

Coke kills

 
Forumonderwerp · 13858
Hij wilde al heel lang niet meer, maar toch belde we steeds bij hem aan. Als we weer eens ergens wilde nazitten, of nog wat nodig hadden. Zijn echte vrienden wilde hem eruit trekken, maar hij schaamde zich te erg voor hen. Zijn vriendin kon het niet meer aan en had het uitgemaakt. Zijn moeder was uitgescholden tijdens 1 van zijn nazitjes en zijn ouders wilde hem daardoor een tijdje niet meer zien. In de kroeg waar ik werk, kwam hij iedere dag. Gokken en zuipen, je moet je geld toch ergens kwijt. Daar waar ik verantwoordelijk was voor zijn gedrag. Maar hem slapperd noemde als hij een cola'tje bestelde. Het werd hem allemaal teveel en hij heeft zichzelf opgehangen met een briefje achterlatend: Drugs maakt meer kapot dan je lief is...sorry. Ik voel me schuldig! En al mijn vrienden zouden zich ook zo moeten voelen, want wij waren de gene die steeds weer bij hem aanbelde. Maar mijn vrienden kunnen zich niet verplaatsen in de mensen die hij achterlaat die wel om hem gaven en niet om de drugs. Ze snappen niet dat ze ons ook werkelijk als schuldige aanwijzen. Ze zijn allemaal gewoon naar DV gegaan en drugs gebruikt, terwijl dat GVD de gene die ze een vriend noemde fataal is geweest! De ouders hebben geen rouwkaartjes gestuurd omdat ze niet wisten wie zijn vrienden waren en wie zijn klanten. Zijn arme broertje heeft hem gevonden. Hij was 2 dagen zoek. Hij heeft het thuis gedaan. Toen hing ie al 30 uur. Morgen is de begravenis, maar ik durf me bijna niet te vertonen, omdat ik tussen mijn vrienden sta, die slechts zijn klanten waren, maar het lef hebben om hem hun vriend te noemen. Ben ik dan de enige die wakker is geworden na deze gebeurtenis? Of is de rest gewoon verslaafd....

Ik heb keihard gehuild, omdat ik keihard op mijn plaats ben gezet. En me nu pas besef waar ik mee bezig was! Ik voel me schuldig tegenover de nabestaande. Iedere keer dat ik een pakkie bij hem haalde, een biertje voor hem intapte of geld wisselde voor de gokkast.

Orno ik hoop dat je nu een beter leven hebt...
laatste aanpassing
gecondoleerd van mij, ik weet waarover je praat ik ken wat mensen uit edam en vind het verschrikkelijk wat er is gebeurt. helaas is het leven zo, maar probeer je gewoon sterk te houden en te verplaatsten in hem en wat hij belangrijk vond, maak je niet druk om wat nepvrinden dan, maar om je eigen leven en die van je echte vrinden
Ja maar mijn vrienden kennen hem alleen als een drugsmaatje en denken van orno, dit feest is voor jou. Of zoiets dergelijks. Mijn zwager is zijn neef en mijn zus zijn ex etc etc. Ik snap gewoon niet dat zij het niet kunnen zien zoals ik dat zie.
laatste aanpassing
ik oordeel niet over anderen en ik ken ze en jou niet goed maar ik hoorde van zijn afscheidsbrief en dat sprak wat mij betreft wel boekdelen, wat jou betreft ook wel volgens mij.
Absoluut. Op een gegeven moment was/is het zo normaal om coke te gebruiken, dat iedereen het deed. Ik refereer naar dat stuk wat laatst in de krant stond over Volendam. En het heeft mij zeker dr uit gehaald. Nu snap ik pas waar we eigenlijk mee bezig waren. En dat is heeeel slecht!
Hoe vaak moet ik het nu nog zeggen? Coke is geen vitaminepoeder!!

Het spijt me heel erg, maar ik kan geen medelijden hebben met junks die zelfmoord plegen. En helemaal niet wat ze achterlaten, da's een hoop ellende en verdriet. Ze ontlopen hun problemen door drugs te gebruiken en als ze daarmee niet bereiken wat ze willen kappen ze gewoon met het leven, laf en egoistisch

wat betreft jou marie: gecondoleerd en ik vind het rottig voor je dat je op deze manier wakker moet worden geschud...
Je hebt helemaal gelijk hoor, tis een kutstreek dat je zo iedereen achterlaat. Het schuldgevoel wat bv zijn ouders of vriendin hebben! Zelfmoord is nooit een uitweg!
naja een kutstreek laat die jongen lekker in vrede rusten en leer ervan maar een kutstreek? tis zijn leve
Okay misschien een beetje grof uitgedrukt.
in ieder geval sterkte en hou je taai
Op een gegeven moment is zelfmoord je enige uitweg


de pijn was ondragelijker geweest als hij had doorgezet. Er zijn mensen die op een punt komen, dat het dal zo diep is..en de kracht ontbreekt...dat eruit klimmen, zo goed als onmogelijk is. Je gaat met 3 stappen vooruit..en wordt er 5 weer teruggeschopt.


Dit is slopend , voor zowel de gebruiker, als de omgeving van de gebruiker..de mensen die hij lief heeft.
Een einde maken aan zijn leven..is dan ook de beste keuze die dan gemaakt kan worden.


Soms steek je een grens over...en dan is er geen weg meer terug. Je enige weg, is dan nog een uitweg.

Ik zei ook altijd dat zelfmoord laf was....tot ik zelf iemand van begin tot eind heb zien sterven...van een mens tot een machine.
Thank god dat hij zelf de stekker eruit had gehaalt.

Want wat hij had was geen leven, voor hem niet en voor zijn famillie niet.
Hulpverlening helpt als je geholpen wil worden. SOmmige mensen, zijn gewoon geboren om te sterven.
Dat wist hij al toen hij 13 was..freaky huh?
tsja ook makkelijk om nu te zeggen.
2 Shebyte >

Er is een verschil tussen zelfmoord op basis van situaties die je wel/niet in de hand hebt. Mijn vader werd ernstig ziek toen ik 9 was en op mijn 10e overleed hij. Mensen die door pijn (door ziektes) niet meer verder willen of kunnen kan ik begrijpen dat ze de stekker eruit halen. Maar wanneer je jezelf in de prak hebt geholpen door drugsgebruik of andere gedragsstoornissen dan kan ik daar geen medeleven voor opbrengen.
Ik ben het wel met Shebyte eens. Jordees, je kunt toch niet beslissen voor een ander wanneer voor hem de pijn niet meer te dragen is? Bij kanker mag het wel, maar als jij jezelf gewoon zo klote voelt, je elke dag opstaat en naar bed gaat met het idee dat de wereld beter af is zonder jou, je kotst van jezelf en niemand meer pijn wilt doen...

Geloof me, been there done that, en mijn grote geluk is geweest dat ik destijds een geweldige vriend en een geweldige therapeut had die me stukje bij beetje were hebben geholpen mezelf weer op de rails te krijgen. Of beter gezegd...van de rails af te halen...Gedragsstoornissen, je zegt het zelf al, heb je ook niet altijd zelf in de hand. Ieder mens steekt anders in elkaar, en de een is verslavingsgevoeliger als de ander.

Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker door te leven met wrok en keuzes van mensen niet te willen begrijpen. Ik ben een aantal close kennissen verloren die zelfmoord hebben gepleegd. Het is doodsoorzaak nummer 1 bij jongens tussen de 18 en 24. Dat wil toch alleen maar zeggen dat jongens het in deze leeftijdsgroep, in een harde maatschappij als deze ontzettend moeilijk hebben? Er wordt door iedereen van alles van je verwacht. Tienduizenden jongeren zoeken hun toevlucht in drugs en alcohol. Dit is gewoon het zoveelste voorbeeld van een jongen die niet wist hoe hij zn leven wilde inrichten. Die teveel impulsen kreeg, teveel wilde maar tegelijkertijd geen kant op kon.

Lieve Marie!, ik ben blij om te horen dat je gevoel in je donder hebt. Die anderen zijn zelf al te ver weggezakt in hun vlucht voor de realiteit. Zij weten niet meer hoe ze om moeten gaan met gevoelens en emoties. Jezelf hier druk om maken geeft je alleen maar een groter rotgevoel. Probeer te accepteren dat het is zoals het is. Wie weet kun je door juist dat feit dat anderen zich niet om je overleden vriend lijken te bekommeren beter begrijpen hoe hij tot zn keuze is gekomen. Als je het gevoel hebt dat je alleen op de wereld bent en mensen beter af zijn zonder jou, zoek je de best of both. Misschien in jouw ogen, die van zn ouders en zn vrienden, niet de juiste oplossing, maar voor hem wel. Hij heeft rust en jullie zullen moeten proberen dit een plejk te geven. Trek er je lering uit, je weet dat dat is wat hij gewild zou hebben. Stap met een andere visie het leven weer in, en ga godverdomme genieten van elke dag die jou nog rest, van de echte vrienden die jij wel hebt, van alles wat voor jou het leven de moeite waard maakt!

Gecondoleerd en heel veel sterkte!!!!
laatste aanpassing
iedereen kan wat leren van WJ!
@ Jordees:

Ik snap je heel goed knul..jij hebt iemand machteloos moeten zien gaan. Kanker is niet fair...dus ik begrijp je echt.

Probeer mij te begrijpen als ik zeg; dat hij meer kwaad had gedaan als hij was blijven leven.
Diegene waar ik het over heb is geen straatjunkie...Hij kwam uit het Gooische, zijn ouders hadden alle geld van de wereld om die knul te baden in psychologen, therapeuten en methodieken..hij heeft zelfs medicijnen gehad..

en daar ging het mis. Hij riep op zijn 13e al dat hij wist dat hij beter kon gaan. Dat zowel het leven voor hem, als hij voor het leven niet vriendelijk waren.

Hij bevocht elke dag weer zijn demonen...dat sloopte hem en zijn famillie.
We denken aan hem terug , voor de moed die hij had, door zichzelf van het leven te beroven.
Hij wilde zo graag leven, maar er was iets waardoor leven voor hem niet was weggelegd. Hij wist niet hoe en niemand..echt niemand kon hem helpen.

Als hij was doorgegaan , waren er dingen gebeurd waarmee hij anderen pijn had gedaan. Hij was een lopende tijdbom.

Tuurlijk missen we hem...maar we weten dat hij rust heeft..net als wij ;-)

Soms , is het de beste keuze. Ik wil geen vergelijking trekken met jouw verhaal..echt niet. Maar soms zijn dingen niet zwart/wit...

I wish
Veel sterkte in deze moeilijke tijd!
Goed geformuleerd WJ. Ik weet niet goed wat ik hier nog aan toe moet voegen....

in ieder geval sterkte Marie
Dankje wel, idd mooi stukje WJ.
Mijn condoleances en ook veel sterkte! Ik leef met je mee........
Marie is dit in Edam gebeurd?
Ja Orno Tuip... denk dat je hem wel kent. iig van naam of van gezicht. Zat meestal in de poort. Broert van Dave, die had hem dus gevonden. Morgen is de begravenis, dus als je dan in Edam bent, dan zal je het wel merken. Hij woonde in de Noorderstraat.
aha, dacht al dat ik zoiets hoorde van Tim S.
Pre-destinatie... et enige wa'k erover zeg
Enne oh ja 2> bambsel en andere pf'ers
ben et nie gauw met iedreen hier eens, maarre vooruit...:) deze ene x wel:)
laatste aanpassing
Wijffie... Het is niet jou schuld...
Ookal brachten jullie hem volgens jou in de verleiding, hij had zelf kunnen zeggen: NEE... ok, misschien hadden jullie hem moeten steunen door niet te gaan, maar hij had mans genoeg moeten zijn om zelf te beslissen of hulp te vragen... Het klinkt misschien hard wat ik allemaal zeg maar je mag je egt niet schuldig voelen....
Ik ben zelf een 'coke-junk' geweest en ik weet hoe het is... gelukkig ben ik er nog maar het had ook net zo goed mis kunnen gaan...
Als je verslaafd bent heb je dat zelf gedaan en je moet er ook zelf weer afkomen... weliswaar met hulp van je omgeving maar het is niet HUN schuld en dus ook niet de jouwe...!!!
Heel veel sterkte de komende tijd voor jou en de rest van de mensen.. Als je wil praten stuur je maar een PB ok???
:kusje2::hug:
Ook al ken ik je niet, heb door dit verhaal wel effe aan je gedacht vandaag, zeker omdat je dus die begrafenis hebt gehad. Nu zal de realiteit wel helemaal zijn doorgedrongen en daarom wens ik je nogmaals veel sterkte en vanachter mijn pc'tje een dikke :hug:!!!
mooie stukjes Marie en Shebyte... :)

sterkte
laatste aanpassing
Ik kom zelf ook uit Edam. En had het al gehoord via mensen van voetbal. Ik kan Dave ook via voetbal. Maar zijn broer kon ik niet misschien wel van gezicht. Het probleem in Edam-volendam is volgens mij dat het normaal is geworden onder de jongeren om drugs te gebruiken. En het is ook zo makelijk te krijgen. Als er weer eens een feestje is in Edam dan wil je niet weten wat er allemaal gebeurd binnen de een nog meer als de ander. En ik denk dat dat voorlopig niet zal veranderen. Jammer genoeg.

Sterkte
Sjezus, ik wist niet dat je hem kende....

Een vriend van me woont ook in de noorderstraat en hij liep langs toen Orno door zijn broer ontdekt werd. Nu duiken er opeens overal mensen op die hem gekend hebben. Buurman, jij ga zo maar door. Edam is klein...

Sterkte Marjanne, en ik hoop dat het bovenstaande van iedereen troost biedt.
laatste aanpassing
Gecondoleerd en sterkte....:bloem:


Om even over het verhaal van zelfmoord door te gaan. Persoonlijk vind ik het niet egoistisch ! Het is de keuze van zo'n persoon om verschillende redenen. Zou zo iemand dan door moeten gaan met zijn/haar leven omdat de familie en vrienden niet willen dat degene kiest voor de dood ? dat is pas egoistisch !
Gecondoleerd meid. Ken begrijpen dat je er vet kut bij voelt. Maar hoe hard ut ook klinkt "tis ut leven, en je ken er weinig aan doen". Je moet het je daarom ook niet al te veel persoonlijk aan trekken.. tis ook grotendeels die jongen zijn eigen keuze geweest weet je.

Peace
welkom :)
ja heel veel sterkte met dit verlies.
:hug:
Ohw wat erg zeg!
Heel erg veel sterkte Marianne!

Dikke kus :hug:
laatste aanpassing
Sterkte en gecondoleerd, mn achterbuurjongen zit nu eindelijk in een gesloten inrichting, dus weet enigszins hoe t is, al heeft hij geen zelfmoordneigingen.
Ook wij kregen de schuld, dat we t had een moeten zien enz.
vind heel erg voor je! heb dit verhaal echt met tranen gelezen!mijn broer s ook al 10 jaar verslaafd aan de coke!en weet wat hij mee maakt de schulden de verhalen tegen me ouders....om geld te lenen....de jaren wat ie heeft vast gezeten! coke s echt klote spul! maar k zou altijd achter me broer bliven staan hij heeft me wel s in een agresive bui gespugd toen k zei; stop met die shit!maar hij rookt maar door! hij leeft ook alleen maar snachts. en over dag slaapt ie...tegen d eavond komt ie er uit....maar elke dag hoop ik weer dat er een dag komt dat ie weer NORMAAL WORD!!hij mag hier nog gerust blijven wonen zolang ie maar zich aan past! vind ook moeilijk want ik zie vaak die blik in zijn ogen.....maar helpen kan k hem niet....dat moet hij toch zelf doen! ik had er alles voor over!

hoop dat je er goed van geleerd hebt! niet verkeerd bedoeld! maar coke s KLOTE SPUL!wens je veel sterkte n deze tijd!
sterkte...2 partywoussie....

zorg dat de band met je broer goed/stabiel blijft, laat zien dat je vertrouwen in hem hebt, dat je van hem houdt, en dat je hem echt wil helpen, maar dat hij zelf de stappen zetten moet..
dan doe je alles wat je kunt...

ik heb sos altijd al eng spul gevonden.. mijn exvriend werd na 2 maanden relatie verslaafd.
en heb van dichtbij gezien hoe coke een leven, relatie en toekomst verwoest. nu is hij ex... niet omdat ik hem niet wilde helpen, maar hij werd knetter gek... heb me heel lang schuldig gevoeld, maar nu, nu ik 3 maanden vrij ben,ben ik mijn vrienden erg dankbaar voor hun waarschuwingen...hij maakte niet alleen zichzelf kapot, maar ook alles dat om hem gaf. ben blij dat ik niet nieuwsgierig naar coke meer ben, maar begrijp wel dat het lokt...
k geen coke voor mij...misschien een ander leven...
De begravenis was heel erg heavy. Alle drugsgebruikers die aanwezig waren zijn flink op hun plek gezet. De pastoor had een heel verhaal over dat het geen dag was van veroordelen van elkaar, maar het inzien van waar we mee bezig waren. Dat dit noodlot ook ons zou kunnen voorkomen. Op dat moment begonnen al die drugsgebruikers te snikken. Ook toen zijn moeder afscheid nam van de kist. "We zullen je allemaal heel erg missen, ik, papa, broertje Dave, de familie, je vrienden en ook je DRUGSvrienden. Toen begon helemaal iedereen te huilen. Het was een keiharde dag, omdat we allemaal met ons neus op de feiten werden gedrukt. Ik heb toen na de begravenis ook al mijn vrienden weer gesproken. Ze hadden er allemaal spijt van dat ze naar DV waren geweest en dat ze het nu pas snapte. Er zijn al een paar ruzies geweest, tussen mensen die nu willen stoppen en andere die gewoon doorgebruiken. Zijn dr toch een zooitje verslaafd zie je dan.

Ik heb er iig veel van geleerd! Wat al eerder gezegd werd een heel erg pijnlijke les!
laatste aanpassing