Partyflock

Hulp nodig......Spellen lopen niet vloeiend :S!!!

 
Forumonderwerp · 13857
Ok ik heb dit probleem al een hele tijd dus,maar wordt er nu best wel heel erg ziek vann.
Ik had een jaar geleden nadat mn oude moederbord (mobo) & HD kapot ging een nieuwe gekocht.Maar ondanks mn nieuwe HD en Mobo lopen spellen ineens niet meer vloeiend.Terwijl dat met mn vorige mobo wel goed ging allemaal.

Ik heb nu zelfs meer geheugen en een snellere HD en nog doet ie het niet.Behalve als ik op schermen kom waar geen beweging in voorkomt dan doet ie het wel ineens.

Films (divx enzo) speelt ie feilloos af,internetten doet ie zonder problemen,behalve dus als ik spellen wil spelen doet ie raar.

Dit heb ik dus.

Celeron 500mhz
265Mb geheugen.
MS-6309 v1.0 Mobo <<-klik om hem te zien
G-Force Pro 32 Mb
Maxtor 40 GB 7200 RPM
36x cd-rom speler.
Windows XP
------------------
Wie weet wat het probleem kan zijn..ik begin echt moedeloos te worden.Ik wil spellen spelen :cry:
Ik had dit probleem meteen al toen ik net een nieuwe HD had gekocht en XP erop had gezet dus formateren heeft geen zin...

GREETZ!!
laatste aanpassing
Celeron 500mhz beetje weinig
zet er een pentium drie in 900 mhz
MEt die celeron heb ik 1 1/2 jaar lang quake 3 gespeeld zonder enige problemen met mn vorige mobo en win98. Ik had toen makkelijk 76 FPS. Als ik nu Q3 wil spelen komt ie niet hoger dan 24 FPS.
Das toch vreemd?! Ik heb alleen dus mobo en (nieuwere!!!) HD veranderd....

GREETZ!!
ja xp eist hogere hardware
koop geen intel maar amd :D
ja moet je eerst weer en andere moederbord kopen dus vindt ik niet zo slim antwoord.
Pleur 98 er op of ga aan xp tweaken
zodat hij sneller wordt.
Volgens mij heb ik echt het maximale getweaked wat er maar getweaked kan worden :S.

ik had tweak-xp gedownload en alles getweaked wat mar getweaked kon worden.Hij was btw wel veel slomer mn computer.Had ik hem hier meegenomen op mn werk en toen had een collega ene zooi biosinstellingen verandered en toen liep ie zoals ie nu dus loopt.stukken beter alleen spellen lopen dus nog niet perfekt.Voor derest doet alles het goed.Want voordat ie dat had veranderd liepen films vet bagger.geluid liep sneller dan het beeld enzo...maar das dus gefixed..

GREETZ!!
Ik wil 98 er best opgooien maar ik heb zoveel muziek op mn HD staan dat ik het zonde vind om het eraf te gooien.En om nou 35 gig aan muziek op cd's te gaan branden heb ik ook geen zin in...

is het niet mogelijk om een andere HD te kopen,daar die win98 erop te zetten en dan die HD waar XP op staat als slave te gebruiken??

GREETZ!!
Nieuwe drivers voor je videokaart?
Oja BeLLiE, neem 1 ding van me aan. Dat branden van die muziek, doe dat gewoon een keer. Ik heb laatst ook ongeveer 32 Gig verneukt. Ik zat bijna te janken. Gelukkig heb ik het meeste nog terug kunnen halen via een of ander vaag programmaatje. Ik heb toen gelijk alles gebrand !
www.nvidia.com
maak en tweede partitie aan daar plant je al je data op en je c schijf formateer je dan
laatste aanpassing
Je kunt gerust een tweede schijf erbij hangen, Win98 erop gooien, en die als bootpartitie gebruiken. Geen probleem. Gewoon bij de installatie van 98 de nieuwe schijf aangeven, en achteraf de "boot.ini" even aanpassen.
Een celeron is super makkelijk over te clocken. Ik heb zelf een 400 mhz en ik ga um van de week ook ff overclocken. Moet eerst ff betere cooling halen anders gaat ie mol.

Celeron draait nl. op bus-snelheid 66 en dat kan best op bijv 100. Bij een celeron 500 heb je een multiplier van 7,5 (500 / 66 = 7,5)

Stel dat ie stabiel draait op 100 dan draait je celeron (origineel 500) op 750 mhz!! (7,5 * 100 = 750). Ook worden je pci-slots en alles wat je hier in plugt een stuk sneller. Incl je videokaart dus.

Op internet is hier genoeg if over te vinden.

Ben jij trouwens niet van superfeesten.nl???
laatste aanpassing
Ik heb al de allernieuwste Detonator gedownload voor mn G-force.Dus drivers is het ook niet.

Ik heb nog een andere HD liggen van 20GB.Ik zal die wel ernaast proberen te gooien dan.Kijken of dat werkt.

2Ik-Pino:Ik zag gisteren in het blaadje van Computerland een 1,3ghz processor voor maar 99euro maar.Mn Mobo kan het als het goed is aan dus die ga ik dan wel kopen eind van de maand.Dan hoef ik niet over te clocken....

ik ben idd van Superfeesten ;)

GREETZ!!
Je mag wel een keertje bij mij op bezoek komen Verdine, om te Quaken! ;-)
Mmm je videokaart is wel flex , kan je aangeven wel spel niet lekker gaat ?

Maar dan moet het inderdaad aan je CPU liggen , denk dat het met die 1.3GHZ een stuk sneller gaat:p
Euhm...alle spellen ruud :S.
denk dat er iets niet goed is in de instellingen ofzo..

Jackie speel jij Q3??hehe vet!!
Kom ik wel een keer quaken samen met je....lol

GREETZ!!
het is al goed. Ik zat me al af te vragen waar je het over had en dacht dat je aan het oefenen was voor Lingo...
installeer je chipset drivers, denk dat dat een heeeel eind zal helpen.
Bij mij maakt dat het verschil tussen 30 en 300 fps in quake :D
Je mamaplak heeft een via 694X chipset van Via. om dit moederbord goed te laten werken moet je altijd de Via 4in1 drivers installeren. Doe je dit niet dan haal je niet de maximum performens uit je plank. Wedden dat hij dan wel snel is zoniet sneller ;)

oja, je kunt de drivers trouwens hier vinden

http://www.tweakers.net/meuktracker/2208

Suc6!
beos upgrade?
Ik heb zelfs de allernieuwste viadriver gesinsstalleerd.en nog doet ie het niet :S

4in1441v(a)

Als je hem wilt hebben kan je hem hier pakken dus..

GREETZ!!
laatste aanpassing
gozzer win 98 heeft maar 32MB voor zichzelf nodig

winxp daarin tegen gebruikt minimaal 64 MB aan werkgeheugen voor zichzelf

en nog iets besturingssystemen gebaseerd op NT technologie kunnen niet zo goed overweg met een Celeron processor i.v.m. de L2 cache van de processor zelf dus ik denk dat je of 98 erop moet zetten of je processor moet gaan vervangen

ach ja ik heb hiervoor in de IT gewerkt en als je b.v. een keer wilt dat ik er naar kijk dan moet dat geen probleem zijn toch

en als je je muziek wilt bewaren gebruik dan het proggie Partition magic om een extra partitie aan te maken waar je je muziek op zet zodat je je eerste deel van je schijf gewoon leeg kan halen zonder dat je data verlies
laatste aanpassing
Tsja... dan weet ik het ook niet meer...

Wellicht dat je op tweakers.net een post kan plaatsen. Ik denk dat je daar sneller en beter geholpen kan worden dan hier. Tis immers een site voor Compu-nerds.

2Mr Jossa:

Dat NT-gebaseerde systemen niet goed met celeron processors om zouden kunnen gaan is je reinste onzin. Is niet lullig bedoelt maar dit is hetzelfde als beweren dat de de lucht groen is.
Daarnaast krijg ik ook het idee dat jij video-mem en interne mem door elkaar haalt.
ik haal helemaal nix door elkaar hoor mokujin500 kijk zelf je boeken er nog maar eens op na

ik heb 2 jaar lang een computer speciaalzaak gerunt dus vertel mij niet dat NT gebaseerde dingen lekker draaien op een celeron processor ik heb ook bedrijfsnetwerken her en der aangelegt dus ervaring met dit soort dingen heb ik zat hoor maak je daar maar niet druk om

(y)
Je zegt zelf dat je minimaal 64mb nodig hebt voor xp (wat ook niet helemaal klopt; minimum is toch echt 128, maargoed). Hij heeft 256mb. Blijft er volgens jouw theorie toch 192mb over voor non-windows processen ?

Tsja, dat zal dan wel in de goede oude "NT4"tijdperk zijn geweest, toen ze nog bij service pack 3 waren. Maar een
w2k en een Xp kunnen toch echt probleemloos met een celeron overweg. Blijkt oa. uit het feit dat grote merken als Hp, Dell, Compaq, etc, systemen aflevert met En XP/W2k En een Celeron (2).


Lijkt me trouwens ook een beetje stug dat Microsoft, die 90 % van intel bezit, procesors maakt die niet met hun eigen os overweg kunnen.
laatste aanpassing
oke je hebt gelijk jongen over die 128MB voor XP dat heb ik nagezocht net ;)

over de NT versie weet ik het volgende je moet er een service pak voor hebben om hem lekker te laten draaien je kan hem wel installeren en draaien maar het draait pas lekker met de service paks

met xp kan je hem simpel via de windows update opwaarderen (heb ik ook ff opgezocht)

en plus dat ik betwijfel of Bellie wel een Celeron2 bezit want ik kan me vaag herinneren dat er 2 s370 versie van de celeron 500 waren (de P3 coppermine core met minder Cache) en de oude versie van de celeron
Dat over nt4 klopt. Is ook wel logisch want NT4 was er voor de celeron (althans, dat dacht ik...)

Met xp is het inderdaad zo dat je een patch hebt maar deze is echter niet verplicht. ook zonder patch moet hij stabiel en snel lopen. Xp is immers van na de celeron en dus hier op toe gespits.

Bellie heeft inderdaad geen celly2. maar dat heb ik ook nooit beweerd. Vandaar dan ook dat "tussen haakjes". De celly 2 is er pas vanaf boven een GIgaherz.
Vindt trouwens wel dat mensen een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop wij een discussie voeren Mr Jossa ;).

Tis is een keer geen moord en doodslag...

(y)
laatste aanpassing
ach celeron zijn gewoon van die vieze uitgeklede processoren van intel :-D

iig zou ik ook ff in je bios rondneuzen, naar oplossingen.

celeron 500 is egt traag + dat je werkgeheugen ook relatief weinig is omdat je windows xp draait en daarnaast nog zware spellen wilt runnen. Een optie is ook om het werkgeheugen uit te breiden, dat helpt vaak al tegen dat schokken wat je in spellen hebt. En je kan als je er geld voor hebt ook een pentium 3 kopen van 100o mhz en hoger...geloof t of nie, maar dat scheelt egt een stuk.

Wat een ander belangrijk aspect is, is je videokaart en gforce 1 pro. van 32 mb. Tegenwoordig gebruiken de nieuwe snellen al snel antilising, of hoe men dat noemt, wat op oudere kaarten ontbreekt. Ik merk ook met me tnt2 dat ik bijvoorbeeld unreal tournament vlekkerloos kan laten draaien, terwijl unreal tournament 2003 gewoon bagger loopt op me p4 2,26 ghz met 512 mb ddr en een asus p4b533-e bordje.

Ik denk dat het de videokaart is. Ach ja tegenwoordig zijn het hele processoren en werkgeheugen kaarten...t rekenen gebeurd dus ook door de kaart, terwijl dat vroeger door je processor gedaan werd.

greetz oz
daar kunnen idd een hoop mensen nog wat van leren hier;)

de celeron 2 was er al voor de gigahertz maar de nieuwe celeron die jij bedoelt is de palamino core volgens mij

evengoed ik heb bellie mijn hulp aangeboden (gratis) want op een afstand kan ik moeilijk oordelen over het precieze probleem natuurlijk het kan b.v. een rot afgestelde bios zijn waardoor hij niet vlot loopt het hoeft natuurlijk niet direct aan zijn hardware te liggen

maar als hij b.v. spellen als maxpayne probeert te draaien kan ik me voorstellen dat zijn machine een beetje begint te hikken

Ozzie> antiailising word alleen gebruikt als je kaart het ondersteun dus daar kan het niet aan liggen en de rede waarom unreal 2003 zo beroert draait is omdat de T&L engine specifiek voor de Geforce 3 geschreven is je oude kaart kan hem wel draaien maar sommige licht&schaduw effecten kan je kaart moeilijk berekenen en daar komt ook nog eens bij dat de huidige spellen zoveel polygonen gebruiken dat je bijna wel een nieuwe kaart moet aanschaffen om het netjes te kunnen draaien

Bellie had het over Q3 en die hoort prachtig te draaien zelf met een oud TNT vanta Kaartje
laatste aanpassing
maxp payne moet het wel kunnen doen op 500 mhz hoor!!

ik draai hem op 700 met full detail enz!

Cool spel Btw! of niet Jossa?
er staat P3 500Mhz met de volle 256kb L2 cache als systeem eis

een Celeron 500 heeft maar 128kb L2 Cache(dus minder doorstroom)

en jouw systeem heeft waarschijnlijk andere onderdelen dus kan je het moeilijk vergelijken emilio

Maxpayne is echt een vet spel ik heb er zelf een kung-fu mod voor gedownt zodat je meer moves ala de matrix heb ;)
laatste aanpassing
maar jos...toch kan t zijn dat de kaart gewoon te oud is om aan zijn wensen/spellen te kunnen voldoen...en q3 zou idd wel goed moeten draaien :S

sowieso koop ik alleen maar bordjes van asus :-)

heb ook geen ervaring met andere mobo's eigenlijk :)


maar igg nog ff een extra nieuwtje...

shop meeting in aantocht. ;-)
toppie Ozzie stuur me maar ff een PB dan want ik ga ff een tijdje van het forum af namelijk

ik ga nu lekker :Z:Z:Z:Z:Z:Z:Z

Greetz J;P$$@
pfff ik snap er geen drol van waar dit allemaal over gaat :S
Over 1-tjes en 0-tjes ;)
www.funprice.nl

:D
Jullie hebben er wel aardige verstand van zo te zien :).

Q3 deed het met mn mindere HD en minder geheugen idd feilloos.Nu heb ik betere HD en een andere mobo en nu loopt ie dus KUT.Ik heb zowat alles geprobeerd wat ik maar kon doen.Misschien kan ik nog wel meer doen,maar wil niet gaan kloten zodat ie straks helemaal niks meer doet...

GREETZ!!
BeL, zoek anders, zoals eerder gezegd door iemand, ff op het Tweakers forum . Daar zitten duizenden mensen die 24 uur per dag bezig zijn met dit soort shit. Misschien dat daar een oplossing bekend is voor je probleem. Succes !
zet er een Celeron PIII 900mhz Socket 370 in...is een 100mhz bus no problem :P
vervolgens update je videokaart naar een GF-TI4400 ofzoow :D
alles is goed aan die comp alleen de proccesor zou wat beter kunnen,
daar ligt het denk ik aan,

koop een AMD, geen intel, AMD is veel beter,

www.mycom.nl
Hij doet het weer hoor :D
Had hem vandaag meegenomen naar mn werk.Collega van me had iets veranderd in de bios.iets van 1-level omgezet naar 4-level en ineens liep ie gewoon weer.Echt wazig.Dat wordt vanavond dus lekker Warcraft III spelen :p.Maar eind van de maand zoiezo snellere proc. halen.

iig bedankt voor de hulp mensen...

GREETZ!!
256mb is wel een absoluut minimum voor XP hoor...
Ik draai zelf win2k, ik erger me kapot aan XP en ik heb een Athlon XP1900+ met Geforce3Ti500. Warcraft III ben ik niet zo'n held in maar voor een potje GTA3 ben ik altijd wel in hoor ;)

(Waarom is dat er trouwens niet in multiplyaer :@ )
je hebt een Celeron proc en je gebruikt een mobo dat een Pentium III ondersteund.. lijkt mij ook niet echt goed samen te gaan. En gooi XP van je hdd af joh, is rotzooi :P install win2k PRO
Nee joh,hij loopt nu echt weer als een trein.Echt beter joh.Alles loopt nu weer perfekt.Zelfs spellen die min. PIII 500 nodig hebben lopen super!Ennuh ik heb nog wel 64mb geheugen liggen hoor,maar mn broertje heeft net een nieuwe pc gehad en bij hem zat maar 64MB geheugen dus heb die van mij effe bij hem gezet totdat hij zelf een nieuwe 64mb krijgt :)

GTA3 moet ik ook maar weer gaan installen nu ja :).Liep eerst ook erg kut.Gisteren Spiderman gedaan en WOW nu is ie echt vet gewoon.niet meer haperen enzo.beetur!!

GREETZ!!