Was onlangs in Engeland en nam dit als dessert.
Moet zeggen dat het best wel te pruimen was.
recept:
* 175 gram dadels
* 1 ½ theelepel zuiveringszout
* 60 gram boter
* 175 gram suiker
* 2 eieren
* 175 gram zelfrijzend bakmeel
* 1 theelepel vanille-essence
Voor de saus :
* 200 gram donkerbruine basterdsuiker
* 6 eetlepels slagroom
* 140 gram boter
* 1 theelepel vanille-essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem de pitten uit de dadels en hak ze fijn.
Kook de dadels daarna in exact 300 ml water.
Neem de pan van het vuur en strooi de zuiveringszout erdoor.
Klop de boter en suiker luchtig met een handmixer, meng de eieren erdoor en daarna het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de dadels en vanille-essence erdoor en meng het geheel goed.
Beboter een cakevorm een giet hier het beslag in.
Zet de cake 35 minuten in de oven.
Bereidingswijze van de saus:
Alle ingrediënten voor de saus in steelpannetje op middelhoog vuur tegen de kook aanbrengen en vooral goed blijven roeren.
De helft van de saus over de cake verdelen en zorgen dat ie ook tussen de cake en de wand komt te zitten, ongeveer 10 à 15 minuten terug zetten in de oven (op 150 graden) totdat de saus geabsorbeerd is en de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
De rest van de saus erover, (warm) serveren bij het opdienen.
Serveertips
Errugg lekker met een bolletje roomijs
Moet zeggen dat het best wel te pruimen was.
recept:
* 175 gram dadels
* 1 ½ theelepel zuiveringszout
* 60 gram boter
* 175 gram suiker
* 2 eieren
* 175 gram zelfrijzend bakmeel
* 1 theelepel vanille-essence
Voor de saus :
* 200 gram donkerbruine basterdsuiker
* 6 eetlepels slagroom
* 140 gram boter
* 1 theelepel vanille-essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem de pitten uit de dadels en hak ze fijn.
Kook de dadels daarna in exact 300 ml water.
Neem de pan van het vuur en strooi de zuiveringszout erdoor.
Klop de boter en suiker luchtig met een handmixer, meng de eieren erdoor en daarna het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de dadels en vanille-essence erdoor en meng het geheel goed.
Beboter een cakevorm een giet hier het beslag in.
Zet de cake 35 minuten in de oven.
Bereidingswijze van de saus:
Alle ingrediënten voor de saus in steelpannetje op middelhoog vuur tegen de kook aanbrengen en vooral goed blijven roeren.
De helft van de saus over de cake verdelen en zorgen dat ie ook tussen de cake en de wand komt te zitten, ongeveer 10 à 15 minuten terug zetten in de oven (op 150 graden) totdat de saus geabsorbeerd is en de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
De rest van de saus erover, (warm) serveren bij het opdienen.
Serveertips
Errugg lekker met een bolletje roomijs










