Partyflock
 
Forumonderwerp · 1091965
Poll, geopend op zondag 2 mei 2010, looptijd van 5321.3 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

De beer is nu echt los, zal Europa vallen?

5743%
ja
4433%
nee
4231%
weet ik niet, misschien

Europa staat aan de vooravond van paniek nu de kredietwaardigheid van Griekenland en Portugal volledig aan duigen ligt. Het alom gevreesde maar stelselmatig ontkende domino effect dient zich momenteel keihard aan.

Allemaal tegelijk
Ondertussen blijkt in Spanje zo wat iedereen werkloos te zijn. De officiële werkloosheid ligt op 20%. Iedereen weer dat de echte werkloosheid veel hoger ligt. Het is nog slechts een kwestie van tijd en dan is ook Spanje toast, oneerbiedig gezegd. Daarna zullen ongetwijfeld Estland, Letland en Litouwen aan de orde komen, maar het kan ook zomaar Italië of Frankrijk zijn. Het kan ook allemaal tegelijk. De beer is los en maait om zich heen.

Waar kleine landen groot in kunnen zijn
Terwijl ik dit schrijf spat Europa uiteen. België moet als opgegeven worden beschouwd. Het land desintegreert. Duitsland verkeert in de grootst mogelijke financiële problemen maar verdoezelt die in de hoop op aantrekkende exporten. Als dat gebeurt –waarschijnlijk niet- krijgt het land de tijd om orde op zaken te brengen. Ten aanzien van Griekenland moet Duitsland nu wel bewegen, maar kan dat niet. Waarschijnlijker is dat Frankrijk bijspringt via noodkredieten, uiteraard samen met het IMF. De bedragen die eerder genoemd werden varieerden van 30 tot 60 miljard euro maar verbleken bij wat Griekenland echt nodig heeft. Om de schade enigszins te kunnen beperken is zeker 100 miljard euro nodig. Dat een klein land zo’n schuldenlast ongezien kan hebben opgebouwd stemt tot nadenken. Wat zal Portugal wel niet gaan kosten? Is het dan toch waar dat de kleine Baltische staten, hierboven genoemd, bij elkaar zo’n 500 miljard hebben ‘verbrand’?

Erfenis
Sinds vandaag heeft Europa de kredietcrisis van Amerika overgenomen. Zonder veel succes smeet Bernanke ongekend veel geld de markt in. Dat is vooral door de banken gebruikt om hun buffers te versterken. De rest van het geld is waarschijnlijk aangewend om de wereldwijde beurzen van zoveel geld te voorzien dat die wel omhoog moesten gaan. En dat deden ze dus ook. Inmiddels vraagt iedereen zich af hoe het toch kan dat zó ontzettend veel geld voor zó ontzettend weinig economisch herstel heeft gezorgd. Ondertussen houdt Europa de hand op de knip en doet zich de vraag voor wie het eerste onder de schuldenberg bezwijkt. Amerika? Engeland? Rusland? Europa?. Zegt u het maar.

China
Verlangend kijkt iedereen naar China. Daar gaat het goed. Dat is het gidsland geworden. Totale onzin natuurlijk en dat zal blijken wanneer China binnenkort toch weer stimuleringsmaatregelen voor de eigen economie neemt. Verwacht wordt dat in augustus een bedrag van 4 triljoen yuan de markt ingepompt zal worden. Kunnen de huizenprijzen prettig doorstijgen. Cynisch gezegd natuurlijk.

Angst
Japan is momenteel een beetje uit het nieuws. Daar is deflatie aan de orde, terwijl iedereen hoopt op inflatie. Het ergste dat met ons kan gebeuren lijkt nu toch werkelijkheid te worden. We hebben niet alleen een kapot financieel systeem, maar ook een kapot economisch systeem. Wederom lijkt dit een door angst gedreven uitspraak. Feit is dat de werkelijkheid zich elke keer weer verrassend snel aandient. Zal Europa vallen? De kans wordt met de dag groter. Is er sprake van Europees leiderschap? Nee. Europa is alleen maar nerveus, bloednerveus.

René Tissen
Business Universiteit Nyenrode

Bron: RTLZ http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/home/%29/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2010/articles/0427_2135_tissen_paniek.xml
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 4 mei 2010 om 22:50:
snappen die mensen dan echt niet dat die bezuinigingen voor hun eigen bestwil zijn...


Uitspraak van Eibhlin op dinsdag 4 mei 2010 om 23:02:
euhm... als ze je loon verminderen en de belastingen omhoog trekken moet je wel nog steeds de zelfde kosten betalen of denk je dat plots voedsel, huur/hypotheek, algemene kosten lichter worden. Wat zou jij er van vinden als men plots jou een pak minder gaat betalen?


Ik zeg hulde aan de Grieken, wanneer komt de dag dat wij in NL onze stem laten horen en niet schaapachtig achter iedere beslissing die het kabinet neemt mbt bezuinigingen aanhobbelt.

Misschien is het wel nodig deze chaos op de financiele markten zodat iedereen gaat inzien dat het zo niet langer kan. Laten we ook niet vergeten dat, OK, Griekenland heeft ws gelogen mbt hun financiele-positie bij betreden van de EU-zone, maar dat wil niet zeggen dat er in de bankwereld helemaal niets fout is gegaan waardoor Griekenland nu ook de afgrond ingaat...Het 1 staat niet los van het ander...
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 4 mei 2010 om 18:15:
In een stad als Barcelona zie je meer eettentjes en uitgaansgelegenheden


daarom ben ik ook dik en verslaafd aan alcohol :X
Griekse lening in strijd met rechten IMF

Door Swaminathan S. Anklesaria Aiyar.

De lening van het Internationaal Monetair Fonds van 30 miljard euro aan Griekenland is verkeerd vanwege twee structurele redenen. Ten eerste is het in conflict met de rechten van IMF. Ten tweede is het een gunst zonder garantie in de richting van Europa, wat volgens ontwikkelingslanden gaat ten koste van hen.

Het IMF wil hiermee verder groeien dan oorspronkelijk de bedoeling was. Hoewel het ontstaan was om balans te creëren en om betalingen veilig te stellen, wil het nu ook fiscale reddingen gaan opzetten. Deze uitbreiding suggereert grotere budgetten en meer personeel, de twee ongeschreven doelen van elke bureaucratie.

In de doelen van het IMF wordt duidelijk gezegd dat het gaat om het voorzien van leningen ter ondersteuning van de betalingsbalans. Griekenland heeft een grote vraag naar fiscale middelen, maar heeft niets nodig voor de betalingsbalans. Griekse importeurs kunnen alle euro’s krijgen die ze willen van Griekse banken, welke haar euro’s krijgt van de Europese Centrale Bank.

Het IMF is per definitie een monetaire autoriteit, maar Griekenland heeft geen monetaire problemen. Dit omdat Griekenland haar monetaire machten heeft overgedragen aan de ECB toen het toetrad tot de eurozone. Sommige landen binnen de eurozone hebben fiscale crises, maar deze zijn het probleem van Europa, niet van het IMF.

De fondsen van het IMF bleken inadequaat om landen te kunnen laten voorzien in hun betalingsverplichtingen tijdens de Grote Recessie van 2007-09. Dus leenden lidstaten drie keer zoveel om betalingsverplichtingen in de toekomst nog te kunnen nakomen, waar naar verwachting geen rekening werd gehouden met fiscale crises.

Het is makkelijk voor het IMF om in deze chaos te springen, maar het zal des te moeilijker zijn om zichzelf eruit te trekken als het fout gaat. Ontwikkelingslanden zouden moeten protesteren dat de gelimiteerde fondsen van het IMF geriskeerd worden om Europa te sparen, terwijl het continent niet in eigen behoeften kan voorzien.


Bron: Forbes.com
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Mike E op dinsdag 4 mei 2010 om 23:55:
Dan krijgen wij nl, een paar eilanden voor die 5 miljard.


Dan wordt in eigen land op vakantie gaan stukken leuker :lol:

Uitspraak van oreqopil op dinsdag 4 mei 2010 om 23:36:
Dat rattenvolk loopt massaal en stelselmatig de belastingdienst op te lichtten en nu gaan ze lopen janken dat ze minder te besteden krijgen, terwijl de enige reden dat ze uberhaupt nog te vreten hebben het feit is dat de rest van Europa nu een shitload aan knaken die kant op schopt. Uit de E.U. zetten die ratten.


Ah kijk de lokale tokkie met de tokkie opmerking
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 mei 2010 om 11:56:
Ah kijk de lokale tokkie met de tokkie opmerking


:lol:

Mathijs Bouman: Dit voelt als begin kredietcrisis



Vandaag staan de beurzen wereldwijd weer fors in de min. De verzekeringspremies op staatsobligaties stijgen juist fors; Spanje gaat met 18 procent aan kop. Al dit slechte nieuws komt beurscommentator Mathijs Bouman bekend voor. "Het doet me een beetje denken aan de winter van 2008."

Kredietcrisis
Mathijs legt uit waar het deja-vu vandaan komt. "In de winter van 2008 zagen we ook allerlei reddingsplannen opgetuigd worden, net als nu bij Griekenland het geval is. Elke keer op maandag riep men dan dat het goed zou komen, maar dan gingen toch de koersen flink omlaag. Dan viel ineens Lehman Brothers om en waren andere banken in de problemen. Zo erg is het nog niet, maar dat gevoel begin je wel een beetje te krijgen", aldus Mathijs.

Verzekeringspremies
Griekenland heeft de reddingsboei toegegooid gekregen, maar de zorgen op de financiële markten richten zich nu op Spanje. De verzekeringspremies op die staatsobligaties stegen vandaag met een schrikbarende 18 procent. "Je kan zeggen dat dit komt door de grote onzekerheid, ontstaan door Griekenland, maar het zou ook kunnen zijn dat speculanten opzoek zijn naar het volgende slachtoffer."

Ierland
Naast Spanje, zijn ook de premies bij landen als Ierland en Portugal gestegen. Beide nu rond de 13 procent.

Bekijk video

Bron: RTLZ

Lees ook: Particulieren kopen dagelijks tientallen kilo's goud.


laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 mei 2010 om 11:56:
Dan wordt in eigen land op vakantie gaan stukken leuker


Dat bedoel ik maar!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 mei 2010 om 11:56:
Uitspraak van oreqopil op dinsdag 4 mei 2010 om 23:36:
Dat rattenvolk loopt massaal en stelselmatig de belastingdienst op te lichtten en nu gaan ze lopen janken dat ze minder te besteden krijgen, terwijl de enige reden dat ze uberhaupt nog te vreten hebben het feit is dat de rest van Europa nu een shitload aan knaken die kant op schopt. Uit de E.U. zetten die ratten.

Ah kijk de lokale tokkie met de tokkie opmerking


ben ik niet met je eens. Wat hij zegt klopt!
Uitspraak van SuburbanKnight op woensdag 5 mei 2010 om 12:20:
"Het doet me een beetje denken aan de winter van 2008."


Het gaat gewoon weer mis met allemaal die halve maatregelen. De burger kan straks weer het gelag betalen.
laatste aanpassing
 
Eigen schuld. Uit de EU stappen is dan ook een HEEL goed idee. STerker nog, als het straks ECHT in elkaar duvelt daar, is een omgekeerde 80-jarige oorlog mss een optie? Pakwatjepakkenkan.nl :)
Het is natuurlijk de grootst mogelijke onzin uit de EU te stappen in plaats van landen als Griekenland eruit te trappen.
 
Uitspraak van d'un tableau historique op woensdag 5 mei 2010 om 18:23:
Het is natuurlijk de grootst mogelijke onzin uit de EU te stappen


Nee, dat is het niet. Het probleem is, dat je in hetzelfde schuitje zit als een land dat te zwaar is om te drijven. Of je nu ballast overboord kiepert (Griekenland uit de EU) of er zelf met een reddingsboot vandoor gaat (zelf uit de EU stappen) het resultaat is hetzelfde. Minder kans op zinken.
oh god heb je hem ook weer :X
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 5 mei 2010 om 18:27:
Nee, dat is het niet.


En met vlaanderen en Duitsland doorgaan.

:)
 
Uitspraak van pixxure op woensdag 5 mei 2010 om 18:30:
oh god heb je hem ook weer


Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 mei 2010 om 11:56:
Ah kijk de lokale tokkie met de tokkie opmerking


Heb ik je op je tere zieltje getrapt? Kom is met met een onderbouwing waarom Griekenland niet de E.U. uitgetrapt zou moeten worden dan..
Welke beer is er los?

Moeten we hem/haar eten geven als we de beer tegenkomen?
Of gelijk naar Artis of Blijdorp sturen voor meer informatie?
In Engeland is de economische situatie net zo slecht als in Griekenland. Alleen wordt het land niet de grond in geboord. Het begrotingstekort en de staatschuld zijn torenhoog en stijgende: het land balanceert op het randje van de afgrond.

De enige reden voor het uitblijven van paniek heeft te maken met het beoordelings vermogen van de internationale kredietbeoordelaars, zoals Moody’s en Fitch. Die gaan er vanuit dat Engeland een groter terugverdienvermogen heeft dan Griekenland en waarderen daarom niet af. Echter, aan hun beoordelingsvermogen kan en moet getwijfeld worden.
 
Uitspraak van Mike E op woensdag 5 mei 2010 om 19:44:
In Engeland is de economische situatie net zo slecht als in Griekenland. Alleen wordt het land niet de grond in geboord. Het begrotingstekort en de staatschuld zijn torenhoog en stijgende: het land balanceert op het randje van de afgrond.


Staat 1 ding tegenover: de UK heeft een ENORM kapitaaloverschot als je de welvaart van de inwoners weg streept tegen de schuld van de staat.

En nog iets btw, de UK is een financiele hub, iets van 30% van de kapitaaltransacties lopen door dat land heen, en als de banken de UK lieten vallen, lieten ze zichzelf vallen.

Als Griekenland het Zwitserland aan de Middellandse zee was geweest, was er niets aan de hand geweest.
Engeland is niks meer en niks minder dan een derde wereld land. Kijk naar de karakteristieken van derde wereld landen: Enorme begrotingstekorten, geen probleem in Engeland. Enorme schuldenposities, geen probleem in Engeland.
Enorme kloof tussen rijk en arm, geen probleem in Engeland. Een monocultuur, de financiële sector, geen probleem in Engeland.

Alle karakteristieken zijn op Engeland toepasbaar, Engeland is een derde wereld land, basta!

:)
http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?url=http://streaming.bnr.nl/csStreamingAudio/columns/y2010/m03/d02/kort_20100302.mp3&titel=Kees%20de%20Kort

Luister vanaf 2.50

Kees :cheer:
Kees de Kort: Het gaat helemaal niet beter

Vooruitschuiven, vooruitschuiven en nog ééns vooruitschuiven. Het gaat niet beter, het wordt alleen maar slechter.
En onze leiders bedrijven stuisvogel politiek. :rot:

Sinds enige tijd volg ik de commentaren van kees de kort. En ik moet zeggen dat hij in mijn beleving meer kennis van zaken heeft als alle economen en hoogleraren bij elkaar.
Zo heb ik sinds een jaar mijn eigen moestuin. Steeds meer mensen die de DEPRESSIE!! wel zien aankomen en ook beginnen met hun eigen voorzieningen, onafhankelijk van wanbeleid van de overheden.
Lekkere zoete appeltjes uit eigen tuin,Die van de overheid zijn zuur met een dun laagje suiker.
 
Uitspraak van oreqopil op woensdag 5 mei 2010 om 19:12:
Heb ik je op je tere zieltje getrapt? Kom is met met een onderbouwing waarom Griekenland niet de E.U. uitgetrapt zou moeten worden dan..


:neen: hoezo dat.
Maar om antwoord te geven op je vraag, dit lost de problemen die er zijn niet op.
Wat heb je een een failiet Griekenland en wat is het nut van de EU?
Je kant trouwens beter je eigen soort helpen dan dat je miljarden naar Afrikaanse stammen stuurt.

Oh en aan geld uitlenen verdien je geld :D

Trouwens, volgens RTL Z heeft het VK een schuld van 1 triljard euro......€17.000 p/p, foking niet normaal.
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 mei 2010 om 00:06:
Trouwens, volgens RTL Z heeft het VK een schuld van 1 triljard euro......€17.000 p/p, foking niet normaal.


Is dat zo?

Das veel maareh... het GDP van de UK is meer dan 2 triljard... das 35.000 per persoon. Als je de Maastricht norm erbij haalt (max. staatsschuld is 60% van het GDP) dan zit de UK heel easy in de veilige marge met 47% ofzo.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 mei 2010 om 00:06:
Wat heb je een een failiet Griekenland en wat is het nut van de EU?


Wat interesseerd mij het als dat land failliet is. Daar hebben ze het zelf naar gemaakt en de kans is groot dat ze de rest van Europa meesleuren in de puinhoop.
Er zijn niet voor niets afspraken gemaakt. Ga je daar overheen op de manier zoals Griekenland gedaan heeft, dan moet de consequentie zijn dat ze eruit gezet worden. Geef je meteen een goed signaal af naar de andere leden van de E.U. en dan bedenken landen zich wel een paar keer, voordat ze het in hun hoofd halen om teveel geld uit te geven.


Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 mei 2010 om 00:06:
Je kant trouwens beter je eigen soort helpen dan dat je miljarden naar Afrikaanse stammen stuurt.


Eigen soort? Mijn eigen soort volk is de Nederlander. Ik heb geen fuck te maken met Grieken. Malafide bedoeling daar. Elke dorpsgek kon van te voren zien aankomen dat dat soort landen alleen maar een bedreiging zijn voor een sterke Europese economie.
Je kunt dat geld wat naar Afrika gaat beter in eigen land investeren.


Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 mei 2010 om 00:06:
Oh en aan geld uitlenen verdien je geld


Dat hebben we gemerkt aan al het geleende geld naar Afrika wat is kwijtgescholden. Griekenland is net zo'n bodemloze put.
Dat geld zie je nooit meer terug.
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 5 mei 2010 om 18:40:
En, PiXXure, smaakten de prepuberale kinderkutjes je weer goed, afgelopen weekend?


:gaap:

je valt in herhaling dikke en dat terwijl je jezelf nog wel zo creatief en geweldig vindt :aai:
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Dat geld zie je nooit meer terug.


Whehe je hebt gelijk!

:)
 
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 6 mei 2010 om 00:32:
UK heel easy in de veilige marge met 47% ofzo


Heb half jaar in de "city" gewerkt waar het erg goed is maar buiten het financiele hart is de engelse economie één of ander paupergedrocht welke in de 19de eeuw is blijven hangen.

Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Wat interesseerd mij het als dat land failliet is.


Veel want dat heeft gevolgen voor de economie hier, aan wie denk je dat jouw bank, pensioenfonds, etc etc hun geld hebben geleend en wat als dit niet wordt terugbetaald.

Met eigen soort bedoelde ik niet het volk maar de "europeaan".
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Dat geld zie je nooit meer terug


Aanname.
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Elke dorpsgek kon van te voren zien aankomen dat dat soort landen alleen maar een bedreiging zijn


Topeconomen beslissen toch anders. Goed Griekse overheid is corrupt geweest en nu bloeden ze, en ze is de bevolking.

Kan net zo goed hier gebeuren, stet dat de banqaire sector echt was omgevallen, wat had jij dan? Waarschijnlijk niets, was je werkloos geweest, lage uitkering en je centen was je kwijt, huis kwijt etc. En dan is Nederland minder "corrupt" maar hebben we een bank en verzekeringswezen welke je keihard naait als je de ballen verstand hebt van de basis financien, wat geldt voor het over grote deel van de mensen.

Maar goed, ik ga nog ff relfilmpjes kijken uit Griekenland want dat kunnen ze wel goed :lol:
Jij zult er ongetwijfeld meer verstand van hebben dan dat ik heb.
Maar toch:
Uitspraak van verwijderd op donderdag 6 mei 2010 om 13:09:
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Elke dorpsgek kon van te voren zien aankomen dat dat soort landen alleen maar een bedreiging zijn


Volgens Schoppenhauer is de wereld een gevolg van voorstelling en wil. En zoals in het scheppingsverhaal uit de Bijbel te lezen valt, is de mens geschapen naar het beeld van God en heeft dus het vermogen om te scheppen en een vrije wil om de wereld in te richten zoals we willen.
Een gevolg van die vrije wil en scheppend vermogen is de Verlichting, wat uiteindelijk geleidt heeft tot het democratisch-kapitalistisch model waarin we leven in het Westen. En omdat individualiteit per definitie geen bindende factor is dat ons verbindt in dit model, is het smeermiddel geld. Of hebzucht beter gezegd, en in Bijbelse termen te blijven.

En al lang voor het jaar 0 werd er een afgod aanbeden: Mammon, god van rijkdom. Dat gebeurde o.a. door kinderen te offeren door ze in een vuur te gooien. Hierdoor hoopten de mensen dat ze welvaart konden afdwingen.
Mammon is tegenwoordig, in onze geschapen wereld in het Westen, de piek van de piramide. En zoals zoveel duizenden jaren geleden offeren we onze kinderen op aan Mammon om zo onze manier van leven en de 'natuurlijke' evolutie daarvan veilig te stellen. Hoe zou je anders kunnen uitleggen waarom we z e l f s onze kinderen vrijwillig naar vreemde landen sturen (ingebed in een oorlogsmachine dus geconditioneerd) waar ze olie-voorraden en olie-pijpleidingen veilig stellen met hun leven zodat verslaving aan hebzucht even gestild kan worden door de tovenaars die net onder Mammon wonen in de piramide.

Logische stap in onze evolutie is dat er meer 'bloemen' ontstaan op aarde, bloemen zoals Krishna, Jezus, Boeddha. De huidige financiële en economische crisis komt op een uitstekend moment, zo net aan het eind van het tijdperk van Vissen op de Zodiak. Immers valt een rijk uiteen om z'n piek van beschaving cq. ontwikkeling. Je proeft, ziet en voelt dat het tijdperk van Aquarius er aan komt. Wat fantastisch moet het zijn geweest toen het moment in onze evolutie plaatsvond dat de mensen voor het eerst een bloem zagen bloeien. De allereerste bloem. Bloemen die ons in laten zien dat, zoals de Prediker aangaf in de Bijbel, dat alles ijdelheid is. En ijdelheid is lijden, zoals het ego lijden is. De overwinning op ego zal onze volgende stap in de evolutie zijn. Daarom doe zoals Jezus ons adviseerde en: "verloochen JEZELF".
Uitspraak van Je bent ingelogd als: WJTN op vrijdag 7 mei 2010 om 12:23:
Volgens Schoppenhauer is de wereld een gevolg van voorstelling en wil. En zoals in het scheppingsverhaal uit de Bijbel te lezen valt, is de mens geschapen naar het beeld van God en heeft dus het vermogen om te scheppen en een vrije wil om de wereld in te richten zoals we willen.
Een gevolg van die vrije wil en scheppend vermogen is de Verlichting, wat uiteindelijk geleidt heeft tot het democratisch-kapitalistisch model waarin we leven in het Westen. En omdat individualiteit per definitie geen bindende factor is dat ons verbindt in dit model, is het smeermiddel geld. Of hebzucht beter gezegd, en in Bijbelse termen te blijven.


gister (edit; ) the Century of the self weer ff gekeken, dat blijft een pareltje van n docu..

nice stuk txt btw
laatste aanpassing
heel deze topic ruikt naar zeitgeist verhalen...
laatste aanpassing
 
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 18:25:
Jij zult er ongetwijfeld meer verstand van hebben dan dat ik heb.
Maar toch:

Uitspraak van MasterDaan op donderdag 6 mei 2010 om 13:09:
Uitspraak van oreqopil op donderdag 6 mei 2010 om 04:22:
Elke dorpsgek kon van te voren zien aankomen dat dat soort landen alleen maar een bedreiging zijn


Ik ben het vaak wel met je eens maar in dit geval speelt er wel iets anders... landen als Ierland bevonden zich toen ze bij de EEG kwamen, ook in een zeer slechte economische positie. Met geld van de EU is Ierland nu zeer rijk, hoewel ze er ook harde klappen hebben gehad van de kredietcrisis.

Men rook in de jaren 80 en 90 juist kansen bij dergelijke landen. En dat dat lang niet altijd slecht uit heeft gepakt bewijzen Tsjechië en Slowakije. Die landen voldoen allebei aan de normen van de EMU en Slowakije heeft de euro probleemloos ingevoerd.

Ook Polen, Malta, en Cyprus doen het economisch goed, er zit daar nog volop groei en we profiteren ook hier van hun komst in de EU (bedrijven sparen miljarden per jaar uit door goedkope Polen in te huren).

Achteraf praten is makkelijk, maar vanuit onze positie TOEN, leken Portugal, Spanje en Griekenland, een gouden toekomst tegemoet te gaan. Helaas hebben we nooit een goed werkende kristallen bol gehad...
Zal best wezen. Het enige wat ik zie is dat Nederland, als 1 van de weinige landen ter wereld, zo'n beetje altijd alles op orde heeft en meer bezig is met het helpen van anderen, dan dat het haar eigen burgers naar de zin maakt. Te belachelijk voor woorden.
 
Uitspraak van Frisko in den D=co op vrijdag 7 mei 2010 om 13:16:
zeitgeist


is wel erg goed en bevestigd in ieder geval mijn eigen complot gedachte.

Oh ja jongens, er doen zich weer kansen voor om goedkoop aandelen te kopen.

tip> KLM/airfrance ( misschien nog ff wachten)

Bam
Aegon
Imtech (gaat knaller worden)

On topic weer

Er was wat positief nieuws, volgend jaar groeien al deze economieen weer (behalve de Grieken dan) :lol: 0,8 %
 
Artiest System
Uitspraak van SuburbanKnight op zondag 2 mei 2010 om 11:22:
Je hebt gestemd, jouw keuzes waren: "ja", "nee" en "weet ik niet, misschien"


Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 7 mei 2010 om 18:42:
?


Kbedoel zijn dit niet gebeurtenissen die de grote mannen achter de schermen hebben veroorzaakt?

Heel de financiele systeem is bedoeld om nog meer schuld te creeeren.
Uitspraak van Frisko in den D=co op vrijdag 7 mei 2010 om 20:09:
Kbedoel zijn dit niet gebeurtenissen die de grote mannen achter de schermen hebben veroorzaakt?

Heel de financiele systeem is bedoeld om nog meer schuld te creeeren.


ahh zo..ja ze zeggen het, het heeft er alle schijn van iig..
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 7 mei 2010 om 19:38:
Er was wat positief nieuws, volgend jaar groeien al deze economieen weer (behalve de Grieken dan) 0,8 %


Totdat de kristallen bol op de grond in klitsekleine stukjes uiteen spat :nosmile:
 
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 7 mei 2010 om 20:20:
kristallen bol


Is nu overigens erg smerig
Uitspraak van SuburbanKnight op vrijdag 7 mei 2010 om 12:35:
gister (edit; ) the Century of the self weer ff gekeken, dat blijft een pareltje van n docu..


Je refereert naar m'n opmerking in het PVV-toeppa, tok haha. Toepasselijk voor deze topic.

Ge-ni-ale docu, beste die ik ooit heb gezien. Erg inzichtelijk om te vernemen hoe we van burger tot consument zijn gemaakt na WOII en welke gevolgen dat voor ons heeft.
En laatst is Psychoanalyse uit het basispakket gegooid door 't College voor Zorgverzekeringen wegens onvoldoende bewijs. Terwijl de wereld waarin we leven juist het bewijs is dat psychoanalyse een realistisch model is van menselijk handelen, sowieso m.b.t. de Westerse mens. :rolleyes:
Uitspraak van Je bent ingelogd als: WJTN op vrijdag 7 mei 2010 om 21:32:
En laatst is Psychoanalyse uit het basispakket gegooid door 't College voor Zorgverzekeringen wegens onvoldoende bewijs. Terwijl de wereld waarin we leven juist het bewijs is dat psychoanalyse een realistisch model is van menselijk handelen, sowieso m.b.t. de Westerse mens.


hun kleine geheimpje..:lol:
Founding ECB Vision Eclipsed as Euro Project Faces ‘Crossroads’

The central bank envisioned by the euro’s founding fathers is being eclipsed as the sovereign debt crisis forces it to help clean up the fiscal mess of governments.

“Think differently about the place from now on,” said Kevin Gaynor, chief markets economist at Royal Bank of Scotland Group Plc in London. “What we’re seeing is everything being glued together by bailouts rather than integration. The currency is starting to turn into an average of its members rather than the deutsche mark, which people thought it would be.”

Weber, the Bundesbank’s current chief, broke with Trichet today to say he’s “critical” of the bond plan. The risks stemming from purchases must be kept “as minimal as possible,” he said in an interview with Boersen-Zeitung newspaper.
Weber’s predecessors warned that it would be irresponsible for central banks to finance deficits, arguing that this would kindle inflation and rely on government assistance if the purchases turned sour.
A ban on central bank overdraft facilities for governments or direct loans is “of especial importance,” Germany’s central bank wrote in February 1992, two months after European governments hashed out the euro’s founding treaty.

“For all of the ECB’s attempts to remain independent and bask in the image of the Bundesbank, there was no ability to push back on the EU power base in a crisis period,” David Zervos, a managing director at Jeffries & Co. in New York, said in an e-mailed note to investors. “This, in the end, makes the euro area far less stable in any crisis times than a traditional national union.”

Bron
Euro naar dieptepunt


TOKIO - De euro is maandag gedaald tot 1,2306 dollar. Dat is de laagste stand in vier jaar. Tijdens de handel in Tokio daalde de koers in de eerste uren naar het laagste punt sinds oktober 2008: 1,2336 dollar.
De euro dook vrijdag al onder de 1,25 dollar. Dat was het laagste niveau sinds begin maart vorig jaar. Een dag eerder noteerde de munt nog boven de 1,26 dollar.

De Europese eenheidsmunt staat onder druk door aanhoudende zorgen over de financiële problemen in de eurozone.

Bron: Nu.nl http://www.nu.nl/economie/2248581/euro-dieptepunt.html
laatste aanpassing
vooral alles geloven dat hele griekenland gebeuren is gewoon bullshit , de olieprijs is nog nooit zo laag geweest en wij betalen in nederland , bijna 1,60 per liter ... we worden gewoon genaaid zonder condoom
Uitspraak van Silver Corvette. op dinsdag 18 mei 2010 om 02:18:
we worden gewoon genaaid zonder condoom


Zo lang er nog glijmiddel gebruikt word valt de schade mee :)