Partyflock
 
Recensies · maart 2008
­ Nederland
Fabric 39 - Robert Hood
maandag 31 maart 2008
Niemand minder dan de schepper van minimal techno, Robert Hood, heeft achter de Fabric draaitafels plaats genomen en trakteert ons op het Detroit geluid zoals we dat van hem gewend zijn.
Ernesto vs. Bastian zijn bij vele tranceliefhebbers al jaren geliefd. In het verleden hebben ze samen zeer gewaardeerde tracks geproduceerd zoals “Being Single”, “Lonely People”, “Who’s The Starter” en de dansvloerkraker “Dark Side Of The Moon”. Nu is er eindelijk een album van Ernesto vs. Bastian verschenen onder de naam Authenticity.
Junkie XL - Booming Back At You
maandag 31 maart 2008
Eerder deze maand verscheen het uitgebreide interview met Tom Holkenborg hier op Partyflock. In aanvulling daarop is er nu de recensie van Junkie XL's album "Booming back at you". De mening van Pacman vernamen we reeds, 'he's loving it!'. Gelukkig liet de gele pillenhapper het recenseren verder aan ons over.
Morcheeba - Dive Deep
donderdag 27 maart 2008
The Godfrey Brothers (Paul en Ross Godfrey) aka Morcheeba zijn een begrip in de UK. Hun geluid – een mix van downtempo, folk, blues, pop en trip-hop – wordt al jaren door een breed (festival) publiek gewaardeerd, wat tot op heden resulteerde in miljoenen verkochte platen. Hun nieuwste album kent de titel 'Dive Deep'.
"Hij zal je tegenvallen". Dat is wat een collega recensent, die deze cd al gehoord had en mijn smaak een beetje kent, tegen me zei. En ik heb echt mijn best gedaan, maar het lukt me niet. Aly & Fila zijn hier weergaloos!
Demolition Part 10
maandag 24 maart 2008
Er is er één jarig hoera hoera.. The Third Movement viert een jubileumfeestje met het tiende deel uit de Demolition reeks.
Renaissance 3D - Tom Middleton
vrijdag 21 maart 2008
Op deze “3D” compilatie voor het Renaissance label laat Middleton op meerdere terreinen zijn muzikale voorkeur aan het publiek horen. Het product bestaat uit drie delen: club (DJ mix), studio (eigen producties) en home (eclectische selectie van zijn brede muzikale voorkeur).
Reverze 2008 - The Compilation
vrijdag 21 maart 2008
De Reverze-compilatie, naar het gelijknamige feest, telt dit jaar voor het eerst niet traditioneel één mix-cd, maar het dubbele aantal. The Playboyz en D-Block & S-Te-Fan waren dit jaar de uitverkoren ceremoniemeesters.
'Winners & Fools', het tweede artiestenalbum van de Zweed John Dahlbäck ligt vanaf 26 maart in de winkels.
Michael Jackson - Thriller 25
maandag 17 maart 2008
Het best verkochte album allertijden viert zijn 25e verjaardag!
DJ Orkidea - Metaverse
zaterdag 15 maart 2008
Het is wat lastig publiceren. Een beetje moeilijk lezen ook. Het geeft geen pas, een lege recensie. Een stukje zonder woorden. Maar feitelijk zou ik het moeten doen. 'Metaverse' van DJ Orkidea is zó goed, dat ik er eigenlijk geen woorden voor heb.
De titel G.E.M.S (Greatest Electronic Music Selection) belooft veel goeds. Worden de door de titel opgewekte verwachten ook daadwerkelijk ingelost?
Na een tijd van stilte vond de Engelse techno DJ Ben Sims het weer tijd om wat van zich te laten horen. ‘Escapism Pt. 2’ is het lang verwachte vervolg op zijn eerste mix CD uit 2002. In de tussentijd is er veel veranderd op muzikaal en technologisch gebied, wat zal dit met hem gedaan hebben?
Hardcore - The 2007 Yearmix
dinsdag 11 maart 2008
Wat bracht 2007 ons op hardcore-gebied? Panic en The Viper laten het ons horen in deze jaarmix.
ATB - The DJ 4 In The Mix
zaterdag 8 maart 2008
Zeer indrukwekkend. Dat mag 's mans discografie beslist genoemd worden. Album na album vol eigen producties verliet in de loop der jaren zijn studio. Plus een reeks dubbele mixalbums. De nieuwste daarvan, 'The DJ 4 In The Mix' bespreken we hier. Jetzt geht's los, mit ATB!
Met Jumpstylerz in the Mix heeft Lethal MG de lat voor zichzelf wel erg hoog gelegd. Sleurt hij met dit vervolg opnieuw de jump/tek-addicts keihard en onnavolgbaar mee bij de ballen?
D-Nox & Beckers - City Lights
zaterdag 8 maart 2008
Christian Wedekind en Frank Beckers oftewel D-Nox & Becker debuteerden in 2005 met hun eerste single release voor het Australische VapouRise label van Kasey Taylor. Tot een debuutalbum kwam het nog niet, maar onlangs verscheen hun twee mixcompilatie, genaamd 'City Lights'.
Partyflock stuurde me op een nieuwe missie. Het recenseren van Trance Mission. Twee gemixte sets van twee jonge, veelbelovende DJ/producers. Leon Bolier (NL) en Mike Shiver (Zweden). Ik nestelde me in de Mission-arishouding en genoot.
Ook buiten onze landsgrenzen zijn talentvolle hardstyleproducers te vinden. Blutonium Boy uit Duitsland is daar één van. Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'Hardstyle Dimension'.
Zijn voorganger kon me nauwelijks bekoren. De nieuwe theedoekhaakjes hangen wèl mooi, voor wie het weten wil. Maar voor de eerlijkheid ga ik er onbevangen en onbevooroordeeld voor zitten. Dertig Trance Anthems, bijeen gebracht door Be Yourself Music. Afgesproken, mezelf zal ik zijn.
Voor zijn Elements of Life Tour is Tiësto werkelijk de hele wereld overgevlogen. Van zijn concert is Kopenhagen is nu een luxe dubbel-dvd verschenen.
Het succesvolle Duitse label Mobilee heeft in zijn tweeënhalfjarig bestaan al heel wat hits op zijn naam geschreven. Aan GummiHz de eer om te laten horen wat Mobilee nog meer te bieden heeft.
Sneakerz, wie kent het niet? Vele feesten zijn er al gegeven en het is nu tijd voor de vijfde Sneakerz cd en deze keer hebben de reizende sterren Groovenatics en Skitzofrenix de eer gekregen om de cd samen te stellen en aan elkaar te mixen.
Fabric 39 - Robert Hood31 mrt 2008
Ernesto vs. Bastian - Authenticity31 mrt 2008
Junkie XL - Booming Back At You31 mrt 2008
Morcheeba - Dive Deep27 mrt 2008
Trance World 2 - Mixed by Aly & Fila27 mrt 2008
Demolition Part 1024 mrt 2008
Renaissance 3D - Tom Middleton21 mrt 2008
Reverze 2008 - The Compilation21 mrt 2008
John Dahlbäck - Winners & Fools17 mrt 2008
Michael Jackson - Thriller 2517 mrt 2008
DJ Orkidea - Metaverse15 mrt 2008
Greatest Electronic Music Selection15 mrt 2008
Ekspozicija 08: Escapism Pt. 2 - Mixed by Ben Sims11 mrt 2008
Hardcore - The 2007 Yearmix11 mrt 2008
ATB - The DJ 4 In The Mix8 mrt 2008
Lethal MG presents J-Stylerz In The Mix 28 mrt 2008
D-Nox & Beckers - City Lights8 mrt 2008
Trance Mission - Mixed by Leon Bolier & Mike Shiver5 mrt 2008
Blutonium Boy - Hardstyle Dimension5 mrt 2008
Trance Anthems 2008 - Volume 0015 mrt 2008
Tiësto Copenhagen - Elements of Life World Tour3 mrt 2008
Mobilee Back To Back Vol. Two - By GummiHz3 mrt 2008
Sneakerz Vol. 5 Supporting A Brand New Artist Generation3 mrt 2008