Partyflock
 

Paul Oakenfold - We Are Planet Perfecto - Volume 1

door , gepubliceerd op , waardering: 82/100
Paul Oakenfold - We Are Planet Perfecto - Volume 1
16 januari 2012
ArtiestPaul Oakenfold Site
InterviewPaul Oakenfold: The Legend Returns
LabelPerfecto Records
Genre: house, trance
Hij loopt inmiddels al tegen de vijftig jaar aan, maar de man die door velen gezien wordt als een van de pilaren binnen de EDM is 'still going strong'. Paul Oakenfold heeft het licht gezien en de mondiale dance weer omarmt én profileert zich, samen met zijn legendarische platenstal Perfecto Records, weer nadrukkelijk in schijnwerpers van de dance/trance genres. Zo werd zijn vorige en zeer geslaagde compilatie, Never Mind The Bollocks: Here's Paul Oakenfold, niet eens zo lang geleden fijntjes in ons gezicht gedrukt. Zo was deze NMTB:HPO gericht op het meer underground geluid van zijn gerebootte Perfecto Fluoro label, zoals de beste man uitlegt in het interview dat wij laatst met hem hadden. Inmiddels heeft Oakie een dubbelaar in elkaar gezet die grotendeels de volle breedte van zijn dj-repertoire (en natuurlijk een showcase is voor zijn label) weet te omvatten. De titel: 'We Are Planet Perfecto - Volume One'.

Perfecto

Met cd één laat Paul ons zijn meer commerciëlere (ja, het blijft een vies woord) kant horen. Of dat erg is? Helemaal niet. In dit geval betekent dat een redelijk toegankelijke, achttien tracks tellende 'dance, house en een tikkeltje trance mix' die zeer zeker niet alleen het mainstream 'houseklootjesvolk' zal aanspreken. Paul weet diverse stijlen op een fijne manier met elkaar te blenden, zowel tunes die het al een tijd erg goed doen als wel origineel nieuw, opzwepend materiaal en zal hiermee ook zeer zeker ook hen kunnen bekoren die zo af en toe niet vies zijn van iets gangbaars. Dat Paul de pop niet kan loslaten is op deze disk goed merkbaar. Zo zijn daar best goed te behappen versies van Red Hot Chili Pepper's "Otherside" (2012 mix), Lady Antebellum's "Need You Now" (cover door Mia Dahli, in een toffe Kenneth Thomas remix) en doet Oakie wederom een remix voor de Nieuw-Zeelandse zangers Nadine Loren. Haar "Blame It On The Rain", door Oakenfold op een energieke wijze bewerkt (dikke drive, groovy baslijn), is een van de gaafste clubtracks op de schijf en is toonbeeld voor het toegankelijke maar toch weinig cheesy karakter van de mix. De Engelse Eik doet dan ook zelf een flinke duit in het zakje wat betreft het aanleveren van muziekmateriaal. En ook dat is in dit geval verre van storend want de beste Engelsman is een kundig producer en weet simpelweg dikke, catchy en clubby stuff te creëren en selecteren zonder in herhaling te vallen. Niet voor niets dat Perfecto anno 2012 nog altijd staat bol staat van de kwaliteit. Alleen die afsluiter "Resurrection", een bewerking van de Russische PPK, doet niet wat het moet doen omdat Oakie vergeet de pitch wat omhoog te gooien en halverwege nogal plots de fader beroert. Slordig!

Als goedmaker start Paul cd twee op met het Finse atmosferisch progressive pareltje "Change" (Syna vs Ayleon) en houdt hij het in hogere sferen. Een warme, progressieve bries waait door de eerste fase en het gaat je opvallen dat Paul er een aangename flow in weet te houden. Phynn's remix van Oakenfold's "Firefly", welke veel weg heeft van die beruchte remix die hij maakte voor Rex Mundi, is de eerste echt extatische euforie-eruptie. Er volgt een onbezorgd middenstuk dat de kenmerkende, tijdloze sound van het Perfecto label ideaal naar voren weet te brengen. Zowel The Federations' "Innocent Desire" dat recentelijk is uitgebracht maar als vanouds 'Perfecto' klinkt, als wel een nieuwbakken venijnig ravebare remix van "Faster Kill Pussy Cat" (origineel uit 2006; met vocalen van actrice Brittany Murphy) dat een zeer opwindende fase inzet en eigenlijk niet aan dynamiek, sfeer en bevlogenheid inboet. Met Magnus' "Velvet" duiken we even een diepere trancedimensie in, maar met het prikkelende en enerverende "Day Dream" van de Russische Inca vindt je (letterlijk) de weg naar boven middels een mooi verpakt, rustgevende uplifting melodiespel. De titel says it all: Tune! De finale mag er ook zeer zeker zijn. Met de monsterhit van mr. Perfecto himself "Full Moon Party" is het al van je sokken geblazen wordend genieten en ook het lichtvoetige "I'm Alive" (een schepsel van het leidend voorwerp van deze compilatie en het Israëlische goa-duo Infected Mushroom) is hier terecht meegemixt. Het is wederom balen dat de afsluitende plaat, in dit geval "Remember Love" (je weet wel, het Love Parade 2010 in memoriam lied van Armin, PvD en Oakenfold) in een fantastische remix van ouwe rot Man With No Name, nogal abrupt zijn einde kent.

No bollocks

De kick-off van de 'We Are Planet Perfecto' reeks is niet alleen een hele mooie start van wat Paul Oakenfold's clubgerichte showcase moet zijn. Deze dubbelaar met overwegend op zijn Perfecto gereleasde tracks geeft blijk van de kracht en diversiteit van dit legendarische label. De gelouterde Engelsman neemt zijn taak serieus en biedt de luisteraar een aangenaam toegankelijke dance en een meer trancegerichte mix, beiden met een treffend clubgericht karakter. Het hier en daar onbevangen en onbeschroomd mixwerk, de diversiteit in sound én de dikke, tijdloze Perfecto toon welke door beide mixen verweven blijkt, is gewoon Oakenfold ten top. Dat deze oude vos zijn streken nog niet verleerd is merk je aan beide abrupte eindes, maar dat moeten we maar voor lief nemen. Ja, WAPP is tevens de bevestiging dat de Engelsman weer helemaal terug is aan het EDM front. No bollocks, welcome back Paul!

Score: 82/100


www.pauloakenfold.com
www.perfectorecords.com

Tracklists

Disc 1
 1. Juventa – Ocean Sparkles (Eric Shaw's Cinematic Intro Mix)
 2. Vertex & Pion – Sunrise Tonic (Liquid Soul Remix)
 3. Nicky Romero – Camorra
 4. Paul Oakenfold – Otherside (2012 Official Mix)
 5. Lange – Sci Fi Hero (Organ Donors Remix)
 6. Richard Beynon – Close To You
 7. Paul Oakenfold & Robert Vadney – Pop Star (Feel Rockin Remix)
 8. Arty feat. Tania Zygar – The Wall (Arty Re-Mode Mix)
 9. Oakenfold feat. Tamra – Maybe It's Over (Perfecto Club Mix)
 10. Nadine Loren – Blame It On The Rain (Paul Oakenfold Remix)
 11. Ce Ce Peniston feat. Joyriders – Finally (Zen Freeman & Remy Le Duc Remix)
 12. D-Mad presents Yummy – Ahoy
 13. Nadine Loren – Head Over Heels (Paul Oakenfold Remix)
 14. Paul Oakenfold & Marco V – Groove Machine (Gareth Wyn Remix)
 15. Mia Dahli – Need You Now (Kenneth Thomas Remix)
 16. Sunleed – Rising Moons
 17. Oakenfold feat. Tamra – Sleep (Perfecto Club Mix)
 18. Planet Perfecto Knights – Resurrection (Remy Le Duc vs EC Twins Mix)
Disc 2
 1. Syna vs Ayleon – Change
 2. Perfect Stranger & Dj Pena – Ode Ao Sol (Liquid Soul Remix)
 3. Sequentia – Eclipse (Broning Remix)
 4. Man With No Name – Sugar Rush (Astrix Remix)
 5. Paul Oakenfold feat. Matt Goss – Firefly (Phynn Remix)
 6. Federation – Innocent Desire (Pure Mix)
 7. Paul Oakenfold – Tokyo (Robert Vadney Remix)
 8. Lange vs Gareth Emery – This Is New York (Heatbeat Remix)
 9. Grace – Not Over Yet (Max Graham vs Protoculture Remix)
 10. Sonic Element – Amenity (Original Melodic Mix)
 11. Paul Oakenfold feat. Brittany Murphy – Faster Kill Pussy Cat (Nat Monday Remix)
 12. Paul Oakenfold – Southern Sun (Paul Webster Remix)
 13. Sly One vs Jurrane present Protest Movement – You Forget
 14. Perfecto All Stars – Pig Bag (Phynn Remix)
 15. Talla 2XLC vs Paul Miller – Extravaganza (Scot Project Breakdown Mix)
 16. Magnus – Velvet
 17. Inca – Day Dream
 18. Paul Oakenfold – Full Moon Party
 19. Paul Oakenfold feat. Infected Mushroom – I'm Alive (Sonic Element Remix)
 20. DJ's United – Remember Love (Man With No Name Remix)

Stemresultaat: zeer goed

geweldig0
zeer goed360%
goed0
ok120%
voldoende0
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos120%

2 opmerkingen

Goed op dreef :)
ja,leuk album.nrtje 18,planet perfecto knights,is m,n persoonlijke favoriet