Partyflock
 

Verslag van Qontact, 29 april 2002

anoniem gepubliceerd op
su•per•la•tief <de ~ (m.); -tieven> <taal> 0.­1 overtreffende trap van een bijvoeglijk naamwoord <> 6.­1 zich uitputten in superlatieven in overdreven termen prijzen.

Zelfs superlatieven schieten tekort om dit feest samen te vatten, maar ik ga het toch proberen. De 2 Qontacts die ik had meegemaakt (vorig jaar Koninginnenacht en Oudejaarsnacht) staan allebei in mijn persoonlijke top 3 en dus was ik heel benieuwd wat voor feestje Q-dance deze keer neer zou zetten. De fraaie rode en supersnelle Zuid Tangent bus bracht mij in minder dan een kwartier bij Station Bijlmer. Na een korte wandeling was ik bij de ingang, waar (nog) geen wachtrijen waren en ik was dan ook vlot binnen. Na een flinke klim naar de gratis (!) garderobe konden we de zaal in, waar niet zoals gepland Dave Seaman achter de draaitafels stond. Dave had vertraging en dus werd het eerste halfuur gevuld door Astrid die eigenlijk als tweede zou draaien. Daarom niet getreurd, want Astrid zorgde voor een lekkere warming-up. Na een halfuur verscheen Dave Seaman alsnog op het toneel voor een heerlijke progressive set in de stijl van zijn prachtige Underground CD's. Helaas moest hij na ruimt een uur alweer stoppen; jammer maar begrijpelijk want hij moest een kleine anderhalf uur later alweer in Eindhoven draaien.

Astrid mocht nu voor de tweede keer achter de draaitafels plaatsnemen. Ik had haar tot nu toe alleen een paar keer "in de opening" gehoord waarbij ze zich uiteraard in moest houden, maar vanavond mocht ze alle remmen losgooien en ik heb dan ook van het begin tot het eind van haar set genoten. Ze stond zelf ook de hele tijd lekker enthousiast mee te springen en te klappen, daar kan zelfs Warmduscher niet aan tippen. Alle handjes gingen de lucht in en het dak ging eraf tijdens het draaien van Lethal Industry (Tiësto-haters gelieve niet op dit report te reageren :devil:).
Astrid werd om 00:00 onderbroken door de meeting voor de computers en daar was het zoals gewoonlijk weer heel gezellig.

Na een welverdiend applaus voor Astrid mocht Ferry Corsten laten horen wat hij in huis heeft en dat was heel wat, anderhalf uur pure feestmuziek. Tijdens zijn set heb ik ook even achterin de zaal op de trap gestaan en het was echt fantastisch om te zien hoe om de haverklap iedereen als één man stond te springen en te juichen terwijl de laserstralen door de zaal flitsten en de bassen in de buiken trilden. Over het geluid in de HMH zullen we trouwens wel nooit uitgesproken raken, hard en heel zuiver, werkelijk perfect.

Ook Armin van Buuren, even vrolijk en als altijd, kreeg in de anderhalf uur die hem waren toebedeeld weer alle vingertjes in de lucht en ik kijk nu al uit naar 7 juli als hij de Amsterdam Arena tijdens Sensation White op zijn kop gaat zetten.

En toen was het tijd voor de man over wie ik vorig jaar het volgende schreef: ". en toen was het tijd voor de topper van de avond. "Judge" Jules, een titel afkomstig uit de tijd dat hij rechten studeerde (niet afgemaakt overigens). Woorden schieten tekort om te beschrijven wat hij voor set neerzette. Zo fris, origineel en "zwevend" had ik het nog nooit meegemaakt. Ontspannen en gekke bekken trekkend naar het publiek bewees hij dat hij een Meester in zijn vak is. De overgangen tussen alle nummers verliepen zo vloeiend, dat het was alsof je naar één lange plaat luisterde, terwijl het toch voortdurend spannend bleef. Ik hou op, want deze man moet je gewoon een keer "live" meemaken, dit was grandioos, geweldig, geniaal.". En aan deze woorden heb ik niets toe te voegen, want hij deed het opnieuw.

Na Judge Jules was mijn avond eigenlijk al helemaal geslaagd en daarom heb ik de beukende set van Marco V. ervaren als één lange toegift van anderhalf uur. Helemaal in zijn eigen stijl maar met andere platen dan ik ooit van hem had gehoord zorgde hij voor de perfecte afsluiting. Tussendoor showde hij nog even trots zijn gouden plaat die hij zojuist in Eindhoven had ontvangen. En over Eindhoven gesproken: we hadden regelmatig "Qontact" met het Beursgebouw aldaar. Hoewel de videobeelden die op 8 grote schermen werden vertoond van zeer matige kwaliteit waren, was het idee van 2 gelijktijdige parties met grotendeels dezelfde line-up toch wel heel aardig en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben alleen bang dat iedereen die deze keer in het Beursgebouw was, volgend ook naar de HMH wil. Dit was een feest om nooit te vergeten, met dank ook aan alle lieve s2d-ers en Partyflockers die de avond weer heel gezellig maakten.

De sterretjes, heel dankbaar werk deze keer :):
- Licht: ******** (8 dus, 1 groene laser is wel een beetje mager, de rest van de lichtshow was helemaal OK)
- Geluid: ******** (10, beter kan echt niet)
- Muziek: ********** (10, negen uur onafgebroken feest)
- Mensen: ********* (9, de mensen waren gekomen om te feesten, te feesten en nog eens te feesten)
- Organisatie (entree, garderobe, drank, eten, enzovoort): ********* (9, nergens wachtrijen)

- Overall: 10 (ABSOLUTE TOPPER!)

6 opmerkingen

waar heb ik dit eerder gelezen?? ;-)
Judge Jules, persoonlijk zijn wij waanzinnig fan van deze DJ.­ Hij is gewoon de allerbeste in dit genre.­
Speciaal voor deze DJ zouden we komen, ware het niet dat P.­ overdags een voedselvergiftiging opliep.­ Het gevolg laat zich raden.­ Geen Qontact voor ons dus, de kaarten konden we verkopen.­ Balen nu nog steeds.­ Hopelijk komt hij snel weer een keer terug.­
Blij dat jullie Qontact allemaal als hét feest der feesten hebben ervaren........­
P.­ is gelukkig weer beter en we gaan zo een feestje vieren bij KremliN's 2e day of Kaos.­ Tiësto, Corsten, Fijneman, Helsloot, Astrid en Ton T.­B.­ zullen acte de presence geven.­ Wordt zeker ook een toppertje, maar Jules missen blijft zeer doen.......­
 
Ik ben trouwens vergeten dat we de set van Armin van Buuren hebben onderbroken voor het optreden van Dan E in de Talent Room.­

SCHANDE!!!

(Niet het optreden van Dan E, maar dat ik het vergeten ben te vermelden).­
zeker weten dat ook Qontact 3 weer bij mn
favorieten feesten komt te staan, aan de line-up
alleen al kon het niet liggen eindelijk
weer eens een keertje Ferry en Armin
en mn pers.­ favoriet Mr.­ Jules...­zeker dat
die gast vet goed is...­
het was een zeer geslaagd feesie
met als klap op de vuurpijl..­ook nog handtekeningen
van Armin, Ferry en zelfs Judge jules
 
Sorry Peetjuh ;-)

Maar ik kom toch echt op een 9,2 uit :-P
 
Beetje late reactie van mij :D Maar inderdaad, nu ik dit verslag weer lees, het was gruwelijk daarzo, net als met oud en nieuw.