Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 22 november 2014

door , gepubliceerd op
flyer Qlimax
FeestQlimax · The Source Code of Creation
Datumzaterdag 22 november 2014
LocatieGelreDome Site
Heel onverwachts toch naar qlimax geweest (Wianda :respect: ) maar het is me echt positief bevallen. Ik begin dit verslag met een vroege conclusie; Of je een toffe tijd gaat hebben op Qlimax hang puur af met welke insteek je hier naartoe gaat. Je weet, je kan af en toe een irritante buitenlander tegenkomen. Je weet dat er over het algemeen euforische/mainstream hardstyle te horen valt. Je hoeft geen rocket-science te hebben gestudeerd om dit van te voren in te schatten. Toch zag ik behoorlijk veel van die geïrriteerde rawboys met Minus Militia shirts aan, petje op raw is my style. En maar chagerijnig met de handen over elkaar staan midden in het publiek. Gast wat doe je dan op qlimax :P Met een totaal open visie naar het geldredome afgereisd, en heb een super feest gehad. Visueel zeker het hoogtepunt wat ik ooit heb meegemaakt op gebied van hardstyle, maar had er zeker niet op ingespeeld dat ik muziekaal gezien zo zou genieten. Ben toch de laatste tijd mijn interesse wat verloren in de muziek en de evenementen, dus bezoek momenteel feesten waar techno/industrial te gehoren valt. Om hier heel diep op in te gaan lijkt me niet relevant voor het verslag, maar dan heb je ongeveer een idee van welk oogpunt bepaalde uitspraken komen.Desondanks is hardstyle heel lang mijn grootste passie geweest dus liet me verrassen.

Kwam aardig laat aan, headhunterz was bijna tot het einde van mijn set dus snel gehaast richting het podium. Die allerlaatste stappen richting de tribune voel je je toch even een heel klein ventje. Je ziet wat lichtjes, je ziet wat meer en dan WOOOOW! wat een fantaschische stage! Supergaaf dat hij zoveel dimensies had. Als je er voor stond leek de stage je helemaal op te zuigen. Q-Dance heeft magnifiek werk afgeleverd. Met veel moeite mijn onderkaak weer herenigt met de rest van me gezicht en een plekje opgezocht. Toch wel heel vet om die trap naar beneden te lopen en naar de kolkende mensenmassa die allemaal tegelijk handen omhoog doen en QLIMAAX meebrullen. Het anthem van 2007 doet het nog steeds erg goed gelukkig. Had linksvoor een leuk plekje gevonden met best wel veel ruimte. Zeker niet minder bij de voorgaande hardbass edities die ik wel allemaal bijgewoond heb.

Atmozfears vervolgens aan zet. Die draaide een waar beeld van het hele hardstyle spectrum wat die nacht te bieden had. Beginnen met veel nieuw spul, onder andere de plaat release. Man man man wat een meesterwerk. Bizar dikke melodie die je vol "in the feels" raakt. Had heel misschien gehoopt op een Bounce & Break remix als afsluiter, maar tegen mijn verwachtingen in begon hij al vrij vlot over te gaan op wat harder werk. Niet zozeer alleen harde platen, maar af en toe een kick edit die je niet verwachte met veel WOOOW reacties uit het pubiek als gevolg. Dit maakte het een verfrissende set. Afsluiten met nieuwste kneiter Madman die een einde bracht tot een van de beste setjes van de nacht.
Atmozfears heeft duidelijk laten zien klaar te zijn voor de "grote dj wereld" en voegd zich persoonlijk definitief bij grootheden als Wildstylez en Headhunterz. Zijn kans op Qlimax was zeer verdiend, en die dubbel en dwars waargemaakt.

Tijdens Frontlinert wat rust gepakt. Zag van te voren behoorlijk wat technici kutten met onder andere een macbook en zijn mixer, dus had een soort liveact verwacht. Dit viel een beetje tegen. Weinig live elementen kunnen ontdekken. Verder viel de set best wel mee (wat ik er van verwacht had). TBA 2 was natuurlijk tof. Iedereen meedoen dit dat. Mijn luchtviooltje ook weer eens uit de kast getrokken voor Symbols die ik best wel lang niet live gehoord had. Grootste genietmomentje was on the Rise. Grootste baalmomentje was Warphole wat een live edit bleek te zijn. Als een hamster op een hete bakplaat lopen stuiteren bij het horen van de iconische intro geluidjes maar helaas bleek het de live edit te zijn. De orginele kicks zijn zo bizar vet :'( Melodyman edit maak ik maar niet te veel woorden aan vuil. Begrijpelijk dattie hem draaid maar mij maak je er niet blij mee. Wil toch positief afsluiten, die nieuwe B-Frontliner plaat klinkt weer vetjes. Heel spacey. Moet hem nog wat vaker luisteren.

Toen gingen we luisteren, naar Noisecontrollers. Het moment waar ik me het meest op verheugde. The source code of creation met bijbehorende show. Dit megavet anthem stond al sinds hij online staat op repeat. Giga veel drive in de intro, dikke dubstep geluiden in de break, kippenvel melodie. Q-dance trok vervolgens alles uit de kast. Lichten compleet in sync, vuurwerkjes alles kwam tot leven. Een van mijn vetste hardstyle momentjes ooit. De set vorderde met grotendeels platen uit het recente album. Genieten geblazen. Ook dikke pluspunten voor het aantal edits. Hij weet er altijd een speciaal setje van te maken op Qlimax. Gelukkig eindelijk eens live meegemaakt hoe dit was. Verder kwam onder andere de nieuwe collab met Bass modulators kwam voorbij, een hardstyle edit van de apollo remix, en een totaal onverwachte remix van Scantraxx Rootz. DIK. Ja. Dikke set verdomme. Gaat nog vaak aan thuis.

Ran-d kon opzich twee kanten op. Deze veelzijdige producer heeft zowel dikke melodieuse platen als iets harder. Beide aspecten trekken me erg aan van 'm dus er kon praktisch niet veel misgaan. Na een meeega lange intro waar ik af en toe nogsteeds epileptische trekjes van heb begon de intro van misschien wel zijn grootste hit van het afgelopen jaar: Rebel to the Grave. 't ging aardig los. Verder draaide plaatjes die goed in dit straatje paste. YAY pounding senses remix. PERFECT op Qlimax. Verder trokken zijn tba'tjes me ook erg aan. FCK EDM, I AM Legion, Wolfchild. Eigenlijk kan hij sinds living for the moment weinig foutdoen bij me. Ook nog lekker lopen rammen op A storm is coming. Jammer van Satana remix. KOTU (edit?), leuk! Totaal in vergetelheid geraakt die plaat omdat die toen die tijd gigantisch overplayed was, maar was serieus leuk hem weer eens te horen. Had volgens mij ook nog een kick edit maar durf dit niet met zekerheid zeggen. Dikke pluim voor de heer rendie voor de performance. Lekker energiek draaien, dikke tracklist. Leuk gemixt.

Crypsis was behoorlijk meh. Openen met strike wel heeeel veeeel pluspunten, wat daarna volgende deed me niet zoveel. Hij kan IMO zoveel beter. Kende zowieso van al die nieuwe platen alleen United from the start en Reign Surpreme. Was vooral bekende raw hardstyle recept. Zogenaamd "harde kick" + screech. Nee daar loop ik niet warm voor. Torture blijft wel gewoon zo mooi. Toen alle energie eruit geramt en daarna naar boven gegaan. (mainstream) Hardcore muziek boeit me niet zoveel dus daarna vertrokken. Nog een lange autoreis van 2 uur voor de boeg.

Overige apspecten en hoe ik ze heb ondervonden:
Bar: Dikke prima, niet langer dan 1 minuut gewacht (Helemaal linksvoor)

Buitenlanders: Aanwezig, maar niet zoveel als iedereen volgens verhalen deed beweren. Af en toe op een plek gestaan waar ze wat meer waren, maar ook waar je er totaal geen last van had. Voor niet weet hoe (vooral italianen) zich gedragen: Minimaal 10² m "dans" ruimte per persoon, constant vragen naar xtc, heeee-hooooo, filmen als je een beetje uitbundig losgaat :lol:

Geluid: Tja, dit was best dramatisch. Kwam zoals bij elk feestmet mijn oordoppen in binnen, maar had ze al vlot weer uit. Tijdens crypsis pas weer ingedaan want toen ging eindelijk het volume naar respectabel feest niveau.

vdk-gehalte: Jup, dit was hoog. Hier rekening mee gehouden en totaal niet aan gestoord verder.

"­dagjesmensen"­ Vond de sfeer best wel goed. Mensen konden de edits waarderen, gingen aardig los bij harde nummers en er gingen best wel veel handen in sync bij de melodiën.


TL;­DR
Bijzonder goed vermaakt op mijn eerste Qlimax. Dit dankzei:

• Eigen positieve instelling
• Dj’s die boven hunzelf uitstegen en behoorlijk toffe sets draaide
• Gezellige groep
• GIGANTISCH DIKKE SHOW

Wil toch afsluiten met statement met betrekking tot punt 1 van de lijst wat ik toch heel jammer vind van de scene de laatste tijd. Waarom die haat van raw fans naar melodieus? Ik zie een tof filmpje van Ran-D op facebook met beelden van de nacht met daar onder zijn nieuwe plaat, scroll iets naar onder naar de comments, en zie daar helemaal bovenaan een comment met betrekking weer tot FUCK THE MAINSTREAM WE DEFEND THE RAW! 111! EEN! ELF! Jongens doe dit nou gewoon even niet. Stel je voor. Lig je net lekker met je meid te batsen gaat de deurbel, je springt uit bed, doet een badjas aan en er staan een paar jehova’s voor de deur die weer moedeloos je proberen te vertellen dat god het antwoord op alles is. Jij bent minstens zo kut. Focus je op muziek die je tof vind. Stop met haten op headhunterz dat hij zijn passie inmiddels ergens anders heeft gevonden. Ga niet naar Qlimax als je alleen warface en radical redemption leuk vind. Leef en laat leven.

“it’s all house music.­ That we live for”

13 opmerkingen

Quote:
Toch zag ik behoorlijk veel van die geïrriteerde rawboys met Minus Militia shirts aan, petje op raw is my style. En maar chagerijnig met de handen over elkaar staan midden in het publiek. Gast wat doe je dan op qlimax :P

Weet je wat dan wel leuk is om te doen vooral als je met een groep bent. Er lekker doorheen gaan stampen en feesten en dan net iets harder en blijer dan normaal. Lekker overdreven mee staan klappen en meezingen dan irriteer je ze pas echt. Moet natuurlijk wel zo zijn dat je geen ruzie met ze maakt. Alleen even overduidelijk het goede voorbeeld geven.

En idd it,s all music
Leuk geschreven (Y)
Laatste stuk is heldig!! Begin me er steeds meer aan te ergeren ook.­
Leuk stuk om te lezen!!
Leuk verslag! Laatste stukje :respect:
 
Mooi verslag,

Ikzelf hang de laatste 2 jaar ook meer naar de raw-kant toe dan de melodieuze kant,maar als je naar Qlimax toe gaat: geniet lekker van de show, geniet van de sfeer en luister naar de muziek, heb ik ook gedaan en is zeker niet tegengevallen.­ Als je echt een doorgewinterde Theracords of een Magicshow fan bent moet je niet naar Qlimax gaan voor de muziek.­
Mooi verslag en helemaal mee eens, kom voor de muziek, en ga niet lopen mokken als het je niet bevalt, je weet precies wat je mag verwachten van dit event (y)
“it’s all house music.­ That we live for”

Net zoals de comments "Jeetje wat was het druk" begrijp ik nog steeds niet als je weet dat je met 25.000+ in een zaal staat :)
ThemcQ
Artiest Exodus
minus militie zeurpieten haha , kom dan pas aant einde van t avond , oke hardstyle is ook niet helemaal ding maar ik maak er het mooiste van lekker feesten!
Uitspraak van PowNED op dinsdag 25 november 2014 om 22:18:
Toch zag ik behoorlijk veel van die geïrriteerde rawboys met Minus Militia shirts aan, petje op raw is my style.­ En maar chagerijnig met de handen over elkaar staan midden in het publiek

Vind het eerder kinderachtig en kansloos om stoer te doen over iets ruigere hardstyle-muziek :lol:
laatste aanpassing
Sprak op xqlusive legends zelfs mensen die niet helemaal lekker los konden gaan omdat ze meer van de "raw" waren whhaa :')
(Y)

Stage was inderdaad dikke prima maar van voorgaande edities ben ik wel wat meer wisselende stages gewend op Qlimax, Verder top geschreven en ondanks dat je niet van de hardcore bent de laatste 2 uur waren deze naar mijn mening wel de moeite waard ;)
laatste aanpassing