Partyflock
 

Verslag van Tomorrowland, 18 juli 2014

door , gepubliceerd op
flyer Tomorrowland
Omdat het veel te veel is om in een paar zinnetjes te proppen, hier een uitgebreid verslag van een fantastisch weekend Tomorrowland!

Donderdag:

Vroeg uit de veren want het langverwachte weekend zat er dan eindelijk aan te komen! Opgehaald door Jelle en toen door naar Station Arnhem Zuid waar we met de rest van de groep (Rene, Menzo, Ester, Simon, Mariska, Marein, Gerdo en Rick) en hadden afgesproken om te verzamelen. Menzo had voor iedereen kettingen geregeld waar we de sleutels aan konden hangen en toen de groep compleet was, vertrokken we richting Boom. Na een rit van bijna 2.5 uur en ongeveer 3 kwartier in slakkengang door Boom heen rijden om bij de parkeerplaats te komen konden we eindelijk het terrein zien. We hadden een groepsticket voor 10 personen gehaald, wat betekende dat we op een los stuk camping zaten waar alleen maar soortgelijke groepen stonden. Niet alleen lag deze camping een stuk dichter bij de festivalingang en de winkeltjes dan de reguliere camping, ook hadden we eigen voorzieningen die alleen voor dit deel bestemd waren en daarnaast ook nog een partytent tegen de zon. Erg prettig! Mocht je er over denken om ook ooit te gaan, zo'n groepspakket is het echt waard!

Eenmaal de tentjes opgezet en alles uitgepakt werden de eerste biertjes losgetrokken en werd het al snel een gezellige bedoening. Alles wat niet in glas zat mocht zo de camping op dus dat was fijn. De buren waren luidruchtig maar bleken wel erg gezellig te zijn (ondanks dat we ze de eerste nacht wel konden wurgen) en de voorzieningen waren uitstekend. Gedurende het hele festival kon je ook overal bij de toiletten gratis je flesje water vullen, een onverwachte meevaller! Rond een uur of 6 even eten en toen door naar The Gathering, de officiele pre-party die halverwege de camping gehouden werd. Gelijk viel op hoeveel verschillende nationaliteiten er waren en hoe goed de sfeer was. Ik heb oprecht in mijn hele leven nog nooit zo'n uitzinnig publiek gezien als hier op Tomorrowland! Letterlijk iedereen stond te dansen en op vrijwel alles wat de MC aan het publiek vroeg werd enthousiast door iedereen meegedaan. Echt uniek, dit heb ik nog nooit ergens gezien! Na een paar uur house had ik het samen met een paar anderen wel gezien en gingen we naar de tent om nog even na te zitten en lekker te gaan slapen!

Vrijdag:

Vroeg uit bed (niet vrijwillig) want de zon stond om een uur of 8 al keihard op de tent te branden waardoor de gevoelstemperatuur op standje Sahara lag. Eerst nog even rustig aan gedaan en rond een uur of 3 dan eindelijk naar het terrein toe! De Mainstage was (om het maar zacht uit te drukken) gigantisch vet, ik ga hier alleen niks spoileren voor de mensen die het 2e weekend gaan. Eerst maar een rondje over het terrein gemaakt en daar pas echt gezien hoeveel aandacht er wel niet naar de kleinste details uit was gegaan! Zeer indrukwekkend! Ik snap nu ook wel waarom die tickets zo duur zijn nu ik zag wat je ervoor terugkrijgt. Alles was duur qua prijs (bier 3 euro, broodje hamburger 8 euro) maar daar had ik van te voren al wel rekening mee gehouden. Daar moet wel bij gezegd worden dat de campingsupermarkt dan weer erg goed te doen was, een tijdelijk Lidl die erg aangenaam geprijsd was en een goed assortiment had! Verse broodjes, vruchtensap, eigenlijk alles wat je nodig hebt voor ontbijt/middageten.

Na het rondje over het terrein gingen we even wat eten, splitste de groep op en gingen we naar de eerste act! Deetron draaide een superfijne set, maar stond helaas in een kleine area geprogrammeerd waardoor er nog weinig publiek stond. Erg jammer, deze man had beter verdiend. Omdat we hier niet erg in de sfeer kwamen besloten we naar de grote technoarea te gaan, waar Marco Bailey op dat moment bezig was. Hier nog mede Lovelandambassadeur Gwendy tegen het lijf gelopen, leuk je te leren kennen! Voor mij was het de eerste keer dat ik Marco Bailey aan het werk hoorde, maar hij deed het fantastisch! De eerste danspasjes werden gewaagd en het sfeertje zat er lekker in! Na een leuke set was het daarna de beurt aan 1 van de absolute technokeizers, Adam Beyer! Een act waar ik naar toe geleefd had en die later ook de set van de dag bleek te zijn, wat een held! Toen zijn set was afgelopen gingen we naar de 90's tent, waar op dat moment lekkere foute hitjes voorbij kwamen, de hele groep kwam hier ook weer bij elkaar en de ene klapper na de andere kwam voorbij! Uiteindelijk zelfs nog flink staan stampen en hakken toen alle klassieke hardtrance, hardstyle en hardcoreplaatjes uit de kast werden getrokken! Het heerlijke sfeertje maakte het af, een geweldige anderhalf uur hier doorgebracht :) Gezien het feit dat ik slecht geslapen had de 2 nachten ervoor en ik mijn benen al aardig begon te voelen, besloot ik om Armin van Buuren te skippen en terug naar de camping te gaan. Dag 1 zat er op!

Zaterdag:

Uiteraard kwam de zon weer net zo hard aan als de dag ervoor dus wederom was uitslapen er niet bij. Deze keer gingen we lekker vroeg het terrein op, rond een uurtje of 1! Toen gelijk begonnen op de mainstage om een stukje Sunnery James & Ryan Marciano mee te pakken. Ze draaiden best ok maar het was niet bepaald mijn ding. Rond 3 uur was het tijd voor een bezoekje aan de Q-Dance stage voor Wildstylez. Ik had geen extreem hoge verwachtingen maar hij draaide een lekker setje! Vooral toen hij The Ultimate Seduction er in gooide ging het publiek helemaal waus, het perfecte geluid hielp hier uiteraard ook een handje bij. Na een uurtje stampen gingen we naar DVBBS, die in een indoorarea stonden. Bijna niet uit te houden maar de muziek was veel beter dan ik had verwacht, wat een hoop goedmaakte! Toen we daarna gingen eten zaten we recht voor de uitgang van de technotent, waar Jeff Mills op dat moment bezig was met een gruwelijk harde set. Daar ook nog een paar technoheads uit omgeving Amsterdam leren kennen, wat erg gezellig was! Gelukkig zaten we daar droog want er kwam toen net een korte maar hele hevige regenbui langszetten die het publiek massaal de tenten in joeg. Het was wel even lekker verfrissend, gezien het de hele dag een graad of 34 was.

Na het eten gingen we wederom naar de Q-Dance stage, deze keer voor Frontliner! Lekker setje, ondanks de kritiek overal en nergens op internet blijf ik toch vinden dat hij lekkere plaatjes heeft. Vooral het moment waarop hij FTS draaide van Showtek was een magisch moment! Heerlijke set, een van de leukste uurtjes van de zaterdag! Daarna snel naar de mainstage gerend waar Netsky zijn opwachting maakte! Voor mij persoonlijk een van de hoogtepunten van dit feest, wat een ongelofelijk strakke set zette hij neer! Ook mooi om te zien dat al het buitenlandse publiek ook compleet uit hun naad ging, vooral omdat het nou niet bepaald een housesetje was. Drum & Bass klonk voor mij nog nooit zo lekker als over dit soundsystem op deze locatie, wat een heerlijke act!

Na Netsky hadden we (Gerdo, Ester en ik) met de rest afgesproken maar door miscommunicatie liepen we elkaar mis. Na het vuurwerk bij een fijne set van Alesso (die wel duidelijk vooraf opgenomen was, het vuurwerk was net iets te perfect afgestemd op de muziek) ging Gerdo naar de camping en zijn Ester en ik het veld opgegaan om de laatste uren Hardwell, Tiësto en een B2B van beide heren te zien. Daar nog een aantal nieuwe mensen leren kennen en vooral erg genoten van de sfeer en de werkelijk schitterende lichteffecten op de mainstage. Hoe donkerder het werd, hoe indrukwekkender het er allemaal uitzag! Ik heb me er over verbaasd dit weekend dat ik mainstream house zo goed kan waarderen, ik had er van te voren niet zo veel mee maar daar is na dit weekend wel wat verandering in gekomen. De maincourse blijft Techno maar mijn mening over house is wel flink positief bijgesteld. Na 3 uur lang muzikaal geweld met als hoogtepunt de B2B was dag 2 afgelopen en gingen we zwaar voldaan naar de tent. Op naar dag 3!

Zondag:

Een dag die zich zou kenmerken door nieuwe muziek, nieuwe artiesten en heel veel bier! Vanaf een uur of 11 aan de zuip gegaan met de buren en om een uur of 2 het terrein opgelopen! Om half 3 hadden we afgesproken bij de mainstage met iedereen (er waren er al een paar eerder naar het terrein gegaan) om W&W te zien! Fijne set, lekker dansbaar en het publiek had er al vroeg op de dag zin in! Leuke opening van de dag en erg gezellig om eindelijk met de complete groep op een goedgevulde mainstage te staan. Hierna was het weer tijd om even lekker te raggen, want Balistic maakte zijn opwachting in de Pussy Lounge! Gruwelijke set, lekkere vrouwen een een heerlijk sfeertje maakte dit uurtje tot een hele leuke! Toen door naar wat by far de allerbeste set van het festival zou worden. Hot Since 82, dat je vette platen maakte wist ik al, maar wat een geniaal mixwerk en platenkeuze! Toen hij ook nog de Deetron remix van het nummer Every Inch draaide kon mijn dag echt niet meer stuk! Met recht de allergrootste held van het festival, ik heb genoten (L) Hierna snel door naar Maceo Plex, samen met Gerdo. Nog nooit eerder live gezien maar wat een gruwelijke muziek draaide deze man! Helaas ging het heel hard regenen tijdens zijn set, waardoor het afdak bij deze stage gigantisch druk werd. Deed niets af aan de muziek, maar dansen werd vrijwel onmogelijk.

Hierna wilde Gerdo door naar Paul Kalkbrenner maar omdat de deuntjes die daar vandaan kwamen zo laf klonken besloten we naar Markus Schulz te gaan. Ik had nog nooit ook maar iets van deze man gehoord, maar wat een belachelijk harde trance draaide hij, echt niet normaal meer! Ik dacht dat trance softe muziek was maar na deze set weet ik wel beter! De boxen trokken het geweld amper, zo ongelovelijk vet! Ik was onderhand al flink aangeschoten en de meligheid sloeg flink toe, echt een hele gezellige middag gehad :D De laatste passen besloten we te doen bij Dave Clarke, wat een geweldige keuze bleek te zijn! Een heerlijke technoset, waar we ook nog de technoheads van dag 2 tegen kwamen wat het natuurlijk alleen maar gezelliger maakte! Uiteindelijk tot de allerlaatste beat gebleven en toen lekker terug gegaan naar de tent, na een dag die vooral op muzikaal gebied mij gigantisch veel had gebracht. Uitgeput maar voldaan viel ik in een coma en was ik vertrokken naar dromenland.

De maandag de spullen ingepakt en rustig aan terug naar de auto's gegaan voor de terugreis, het zat er op! Het voelde niet eens jammer aan dat het er op zat, iedereen was compleet voldaan na een gruwelijk weekend! Veel nieuwe muziek ontdekt, veel leuke mensen leren kennen en mijn lachspieren hebben overuren gedraaid! Ik wil de hele groep bedanken voor een van de ziekste weekenden van mijn leven tot dusver! iedereen heeft bijgedragen op zijn of haar manier om dit zo'n schitterende ervaring te maken en dat zal ik nooit meer vergeten! Ook de vele losse gesprekken met random festivalgangers en alle leuk, gek of sexy geklede mensen, bedankt!

Tomorrowland is een festival wat uniek is in zijn soort. Het valt niet te vergelijken met wat voor festival dan ook. De sfeer is zo uniek, de aankleding is ongelofelijk en muzikaal gezien is er zo veel keuze dat er echt voor iedereen wat wils is. Ik denk dat dit als danceliefhebber een festival is wat je minstens 1 keer in je leven meegemaakt moet hebben, ondanks de hoge prijzen voor de tickets. Het is het geld dubbel en dwars waard! Ik ga volgend jaar zeker weer proberen om er bij te zijn, wie gaan er mee? :D

6 opmerkingen

Ik ben het helemaal met je eens qua aankleding, sfeer en muziek: iedere cent waard.­ Fijn dat je een fantastisch weekend hebt gehad, ik namelijk ook!
Uitspraak van Cauvuh Lakrwa op woensdag 23 juli 2014 om 00:53:
Ik ben het helemaal met je eens qua aankleding, sfeer en muziek: iedere cent waard.­ Fijn dat je een fantastisch weekend hebt gehad, ik namelijk ook!

Tnx, leuk om te horen :)
 
Tof verslag! Jammer dat we elkaar gemist hebben! Tot op XQ of Hardwell Presents Revealed! :cheer:
 
Paul kalkbrenner laffe deuntjes? Denk dat je een van de betere sets gemist hebt!
Uitspraak van actief op donderdag 24 juli 2014 om 11:30:
Paul kalkbrenner laffe deuntjes? Denk dat je een van de betere sets gemist hebt!

Ik denk van niet, ik ben er iets van 15 minuten gebleven voor we uit ellende naar Schulz vertrokken en toen we terugkwamen klonk het nog steeds nergens naar :P Maargoed, over smaak valt niet te twisten..
Top verslag! Leuk om te lezen ookal heb ik niks, maar dan ook echt niks met techno.­ De sfeer bij de trance zondag was ook echt legendarisch! Niemand echt van de kaart, niemand die met een of andere vlag in je gezicht staat te wapperen, gewoon alleen mensen die losgaan!
Dit was het beste weekend ooit!