Partyflock
 

Verslag van X-Qlusive, 1 oktober 2011

anoniem gepubliceerd op
afbeelding X-Qlusive
Om 18:51 pakten we met z'n vijven de trein richting Amsterdam Bijlmer ArenA vanuit zuid-Limburg. Helaas waren er werkzaamheden aan het spoor tussen Sittard en Weert, waardoor we in Sittard de 'snelbus' moesten pakken. Dit zorgde ervoor dat we ruim een uur langer dan normaal moesten reizen. Het kon de pret niet bederven want we hadden er allemaal zin in! Voor mij was het extra spannend want het was de eerste keer dat ik naar de Heineken Music Hall zou gaan.

Eenmaal aangekomen om 21:56 aangekomen konden we meteen doorlopen, tickets laten scannen en ons laten fouilleren. Dat laatstgenoemde lijkt steeds minder zorgvuldig te worden gedaan. Daarna werd het tijd om de waardevolle spullen op te bergen en muntjes te kopen. Zo gezegd zo gedaan! De Black Box ging pas om 22:30 open, dus we gingen even naar de Beat Box om naar Francesco Zeta te gaan kijken. Meteen hoorde ik Superstyle en de avond begon goed!

­

Omdat we toch benieuwd waren naar Activator en de stage natuurlijk, gingen we rond 22:30 naar de Black Box. Zelf verwachtte ik een enorme pizza als stage, waar je dan de hele avond kwijlend tegenaan kon kijken. Helaas! Geen pizza maar een venetiaanse brug! Toch? :lol: Jammer genoeg kon ik Activator's 'subground' niet waarderen en volgens mij was de rest het wel met me eens, want de meeste mensen stonden stil. Behalve die kerel met dat rode t-shirt 8) De herkenbaarste plaat was een remix van Warp 1.­9.

­
Davide Sonar

Toch bleven we gewoon in de Black Box voor Davide Sonar. Persoonlijk vond ik het vrij eentonig en volgens mij geniet hij er wel van om te faken dat ie 'live' draait. Met zijn gitaarpiano (die hij ook gebruikte in zijn liveset tijdens Qlimax 2009) :cry: De enige plaat die me echt kon boeien was Attack.
Ook Ivan Carsten wist me niet echt te boeien, helaas. Toch een aantal leuke plaatjes van 'm langs horen komen, zoals Loverdrive en In The Club. Een draaitafel werkte toen al niet helemaal zoals het moest, maar er werd nog niks aan gedaan.

­
TNT

Daarna TNT gezien, met vrij voorspelbare tracks zoals Yeah!. Ook kregen we nieuw spul te horen waaronder de samenwerking met Kutski, met als titel Sucksess. Het ging nu helemaal mis met die ene draaitafel en Technoboy schold de technicus verrot volgens mij. Gelukkig werd er al snel een nieuwe draaitafel aangesloten!
Tatanka wist me te verbazen met een heerlijk setje! Enige twee mindere platen vond ik Wake Up! en Lighters. De laatste track (was volgens mij een mashup van Pattern 1 en Straight To Da Beat) zorgde ervoor dat ik weer helemaal los ging! Verder heb ik ook nog Dream Dust gehoord! Kippenvel!
Zatox opende met zijn nieuwe track (Winter). Klonk best aardig! Zoals verwacht kregen we het Qlimax anthem te horen en Odissea 2011!
Daarna even naar Noize Suppressor geweest, omdat een paar mensen uit de groep die wilden zien maar het kon me niet echt boeien. Wel heerlijk om te zien hoe ie los ging, verkleed als chef-kok :D Eenmaal terug nog een stukje van Wild Motherfuckers gezien en toen was het alweer bijna tijd voor de volgende DJ, die een 'raw' setje zou gaan neerzetten.
Hoge verwachtingen had ik niet bij Stephanie, toch was ik benieuwd wat zij verstond onder 'raw'. Ze begon natuurlijk met een 'eigen' productie, namelijk Sicknite alleen dan een hardere edit ervan. Daarna hoorde ik Feel My Fire, om daarna weer een Stephanie track aan te horen. Zo ging dat een paar keer en ik moet zeggen dat ze me uiteindelijk toch verbaasd heeft, voor haar doen. Leek net of de sfeer wegebde tijdens haar setje! Ze draaide ook nog Evolution Complete, Kick Back waarbij ik vanwege spierpijn niet los kon gaan :(. Mixtechnisch was het niet super (zeker niet in het begin van haar set) en ze zat de hele tijd haar jurk omhoog te trekken. :facepalm:

­
X-Qlusivo Italia Brigata

Het laatste uurtje was ingegaan; het was tijd voor X-Qlusivo Italia Brigata. Alle DJ's van de avond (alleen van de Black Box) stonden achter de draaitafels. Leek soms meer op een gezellige koffiepauze dan wat anders. Gelukkig heb ik nog een aantal 'klassiekers' gehoord zoals Who Is Calling (Zenith DJ Edit) (die niet door iedereen gewaardeerd werden volgens mij), maar ook gewoon 'nieuwere' nummers zoals Raw Style. Jammer van No Fear als een-na-laatste track. Lose My Mind kon ik wel waarderen ondanks de cheesy vocals (die je dan toch meezingt :lol:)

De laatste plaat werd abrupt beëindigd omdat het alweer 07:00 was! Tijd om alle waardevolle spullen uit de kluisjes te vissen, te wachten op het station, als sardientjes in een blik in de trein staan, alle mooie verhalen horen en snel het bed in duiken! (of voor sommigen door te gaan op een afterparty :lol:)

Pluspunten
Geluid
Snelle service bij de bar
Tatanka
Zatox

Minpunten
Gladde vloer
Activator
Defecte (?) draaitafel
Stephanie en een microfoon

­
MC DV8 als Julius Caesar

6 opmerkingen

goed verslag man (Y) die gozer in dat rooie shirt was wel een volhouder die stond 7 uur toen de muziek uit was nog te springen
Uitspraak van R G op maandag 3 oktober 2011 om 20:14:
die gozer in dat rooie shirt was wel een volhouder

Haha klopt ja! Stond op het eind vlak bij hem in de buurt! Af en toe stond hij te schreeuwen als een italiaanse damschreeuwer!
Goed verslag :) zo heb ik het ook wel ervaren, Behalve dan die draaitafel die kapot was. 1x bij tnt sloeg die over of stopte die..
 
Uitspraak van R G op maandag 3 oktober 2011 om 20:14:
goed verslag man

Uitspraak van Saleke op maandag 3 oktober 2011 om 21:10:
Goed verslag

Thanks!
Uitspraak van Saleke op maandag 3 oktober 2011 om 21:10:
1x bij tnt sloeg die over of stopte die..­

had ie ook op qlimax 2010 :O