Partyflock
 

Blackout

· Steve Rachmad all nighter Facebook
Blackout
6 juni 2011
georganiseerd door Site

Studio 80 (binnen) op de kaart Site
Rembrandtplein 17
Amsterdam
Nederland🇳🇱
house × 4, techno × 4

Tickets & prijzen Blackout

Voorverkoop:€ 10,-
Deurverkoop:€ 12,-
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18

Stemresultaat: geweldig

geweldig250%
zeer goed0
goed250%
ok0
voldoende0
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0

1 waardering

Edwin Wolfs
awesome

Line-up Blackout

1Area 1
house, techno
2Area 2
house, techno, disco
techno, disco, house, reggae
house, techno

Nieuws

Op vrijdag 17 juni staat er na de eerdere succesvolle edities met ondermeer Kerri Chandler en Rolando wederom iets heel bijzonders op het programma tijdens Blackout in Studio 80. 2
Studio 1
Steve Rachmad 6h set

Studio 2
→ lees meer

7 opmerkingen

Yes beste mensen! Steve Rachmad ALL NIGHT LONG in de grote zaal, meer info na het weekend!
6 uur lang rachmad, dat belooft wat!
Check out Michael Jacques new Black Out Promo Mix!

laatste aanpassing
STEVE RACHMAD DRAAIT 6 UURS SET TIJDENS BLACKOUT IN STUDIO 80
door Dekmantel op dinsdag 7 juni 2011 om 16:23
DEKMANTEL ORGANISEERT UNIEKE CLUBAVOND RONDOM TECHNO LEGENDE

Op vrijdag 17 juni staat er na de eerdere succesvolle edities met ondermeer Kerri Chandler en Rolando wederom iets heel bijzonders op het programma tijdens Blackout in Studio 80. Voor de derde editie van het jaar is Steve Rachmad, Nederlands absolute techno ambassadeur, uitgenodigd voor een speciale allnighter.

Aangezien zijn carrière al ruim 25 jaar vordert is Steve Rachmad natuurlijk voor niemand meer een onbekende. Zijn discografie telt inmiddels een kleine honderd releases en we hebben hem allemaal al eens ergens finaal het dak eraf zien draaien. Hij kan met recht tot een echte techno legende bestempeld worden, een die in elke hoek van de wereld op fans kan rekenen maar ook talloze collega artiesten geïnspireerd heeft met zijn muziek.

Tijdens de begindagen van zijn carrière gold hij als het Europese antwoord op het klassieke geluid uit Detroit nadat zijn debuutalbum “Secret life of the Machines” was uitgebracht via het toen net opgestarte 100% Pure. Het album was een ware mijlpaal in de toenmalige technoscène en hij wist zich op zeer jonge leeftijd al snel bij de gevestigde orde te scharen. Platenlabels zoals Tresor, Fragile, M-Plant en Sino volgde alvorens hij een vaste plek veroverde bij het Belgische instituut Music Man. Hij ontwikkelde een kenmerkende stuwende en hypnotische productiestijl met ongeëvenaarde platen zoals “Organa”, “Chios” en “Virton”, stuk voor stuk keiharde classics die tien jaar na dato nog veelvuldig in clubs en festivals te horen zijn.

Als DJ heeft Steve Rachmad uiteraard ook een schat aan ervaring opgedaan. Zijn techniek is van een ongekende klasse (zo was hij bijvoorbeeld een van de eerste DJs die de 3e draaitafel tot in perfectie wist te beroeren), maar hij is boven alles vooral een DJ die keer op keer zijn publiek in een meeslepende trip weet te brengen dankzij de uiterst intelligente wijze waarop hij de muziek programmeert tijdens zijn sets. Hij lijkt gedurende zijn loopbaan het begrip techno ook in de volledige breedte verkend te hebben. Zo bewandelt hij met hetzelfde gemak de raakvlakken tussen deephouse, jaren '80 synthesizer muziek en op Drexciya geïnspireerde electro als dat hij de grens van een donkerder en ruiger geluid met een tempo ver boven de 130 beats per minuut opzoekt.

Het is precies dit totaalplaatje dat hem perfect geknipt maakt voor de taak om maar liefst zes uur lang de muziek te verzorgen, een dergelijke klus is immers echt niet voor iedereen weggelegd. En we zijn verheugd erbij te vermelden dat hij er zin in heeft, want hij zal er speciaal zijn trip op Sonar in Barcelona voor onderbreken!

- TICKETS:
https://v1.paylogic.nl/frontoffice/?command=paymentMenu&merchantModuleID=49954

- FACEBOOK EVENEMENT:
https://www.facebook.com/event.php?eid=169981686393481


Blackout @ Studio 80, Amsterdam
Vrijdag 17 juni | van 23u tot 5u
10 euro vvk, 12 euro deur

voorzaal:
Steve Rachmad all night long (6u set)

achterzaal:
Thomas Martojo, Casper Tielrooij, Michael Jacques & Bob Nagel

www.dekmantel.com
www.studio-80.nl
www.steverachmad.com
Interview met Steve op DJBroadcast:
http://www.djbroadcast.nl/features/featureitem_id=1652
laatste aanpassing
Kom er net vandaan, vond Rachmad maar matig draaien, vroeger 1 van me helden, nu slap inspiratieloos en de mixtechniek liet ook te wensen over, waar ie soms eindelijk het publiek mee kreeg met lekker stompende beats knalde hij zo de halve zaal weer leeg met vage slowmo house nummertjes.

Jammer.. :(