Partyflock
 
­ Nederland

Blackout in Studio 80

gepubliceerd door , op
Blackout
6 juni 2011
FeestBlackout · Steve Rachmad all nighter
Datumvrijdag 17 juni 2011
LocatieStudio 80 Site
Op vrijdag 17 juni staat er na de eerdere succesvolle edities met ondermeer Kerri Chandler en Rolando wederom iets heel bijzonders op het programma tijdens Blackout in Studio 80. Voor de derde editie van het jaar is Steve Rachmad, Nederlands absolute techno ambassadeur, uitgenodigd voor een speciale allnighter.

Aangezien zijn carrière al ruim 25 jaar vordert is Steve Rachmad natuurlijk voor niemand meer een onbekende. Zijn discografie telt inmiddels een kleine honderd releases en iedereen heeft hem al eens ergens finaal het dak eraf zien draaien. Hij kan met recht tot een echte techno legende bestempeld worden, een die in elke hoek van de wereld op fans kan rekenen maar ook talloze collega artiesten geïnspireerd heeft met zijn muziek.

Tijdens de begindagen van zijn carrière gold hij als het Europese antwoord op het klassieke geluid uit Detroit nadat zijn debuutalbum 'Secret life of the Machines' was uitgebracht via het toen net opgestarte 100% Pure. Het album was een ware mijlpaal in de toenmalige technoscène en hij wist zich op zeer jonge leeftijd al snel bij de gevestigde orde te scharen. Platenlabels zoals Tresor, Fragile, M-Plant en Sino volgde alvorens hij een vaste plek veroverde bij het Belgische instituut Music Man. Hij ontwikkelde een kenmerkende stuwende en hypnotische productiestijl met ongeëvenaarde platen zoals 'Organa', 'Chios' en 'Virton', stuk voor stuk keiharde classics die tien jaar na dato nog veelvuldig in clubs en festivals te horen zijn.

Als DJ heeft Steve Rachmad uiteraard ook een schat aan ervaring opgedaan. Zijn techniek is van een ongekende klasse (zo was hij bijvoorbeeld een van de eerste DJs die de 3e draaitafel tot in perfectie wist te beroeren), maar hij is boven alles vooral een DJ die keer op keer zijn publiek in een meeslepende trip weet te brengen dankzij de uiterst intelligente wijze waarop hij de muziek programmeert tijdens zijn sets. Hij lijkt gedurende zijn loopbaan het begrip techno ook in de volledige breedte verkend te hebben. Zo bewandelt hij met hetzelfde gemak de raakvlakken tussen deephouse, jaren '80 synthesizer muziek en op Drexciya geïnspireerde electro als dat hij de grens van een donkerder en ruiger geluid met een tempo ver boven de 130 beats per minuut opzoekt.

Het is precies dit totaalplaatje dat hem perfect geknipt maakt voor de taak om maar liefst zes uur lang de muziek te verzorgen, een dergelijke klus is immers echt niet voor iedereen weggelegd. En hij heeft er zin in want hij zal er namelijk speciaal zijn trip op Sonar in Barcelona voor onderbreken!

2 opmerkingen

Hee! Bij Blackout in utrech denk ik niet aan techno maar aan drum & bass.
En inderdaad, dit blijkt dus ook niets met de ECHTE blackout te maken te hebben...
 
vette sjit, Rachmad :respect: