Partyflock
 

Le Guess Who?

afbeelding Le Guess Who?
concept
SiteSite leguesswho.com
E-mailinfo@leguesswho.com
AdresHelling 7
3523 CB
Utrecht
Nederland
Aanwezigheidfacebookpageinstagramsoundcloud
Nieuws
Na een overweldigende eerste editie in 2019 keert concertreeks Hidden Musics in 2021 terug naar Le Guess Who?, 11-14 november in Utrecht. 1
Le Guess Who? is een festival voor vooruitstrevende en grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Eerder dit jaar moest Le Guess Who? het festival verplaatsen van 2020 naar 2021. De organisatie maakt nu de curatoren en eerste artiesten voor de veertiende editie bekend, die staat gepland voor 11 t/m 14 november 2021.
Van 13 t/m 15 november 2020 presenteert Le Guess Who? het hybride evenement ON/OFF: een tweedelig programma voor zowel internationale als lokale festivalbezoekers. Met LGW ON introduceert het festival een eigen online televisiekanaal, wereldwijd gratis te volgen; LGW OFF biedt een coronaproof, tweedaags liveprogramma in de stad Utrecht, gewijd aan Nederlandse artiesten.
Met pijn in het hart maakt de festivalorganisatie van Le Guess Who? vandaag bekend dat de festivaleditie van dit jaar wordt verplaatst naar 2021.
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. De dertiende editie vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Utrecht met gecureerde programma's van Jenny Hval, The Bug, Patrick Higgins, Moon Duo, Fatoumata Diawara en Iris van Herpen & Salvador Breed. Le Guess Who? onthult nu de eerste gecureerde programma's, speciale shows en optredende artiesten binnen de reguliere line-up van 2019.
Dit weekend werden in de Stadsschouwburg Groningen voor de 21e keer de IJzeren Podiumdieren uitgereikt door De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Le Guess Who? mocht de award voor Beste Festival in ontvangst nemen. Uit het juryrapport: "De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken."
Le Guess Who? is een internationaal toonaangevend festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging. Afgelopen weekend, van 10 t/m 13 november vierde het festival haar tienjarig jubileum in de gehele binnenstad van Utrecht, met meer dan 100 optredens in muziekpodia, kerken, theaters en galerieën.
Net als in voorgaande jaren komt het vermaarde LeGuessWho? festival in 2011 weer voor de dag met een knoeperd van een line-up. Swipe mocht volgens de organisatie ook deze keer niet ontbreken en dus sloegen beide partijen wederom de handen in elkaar. Op 26 november zal het resultaat van die samenwerking de planken van Tivoli de Helling betreden. En dat belooft een bonte, kakelverse en afwisselende nacht te worden waarin zelfs post-rock een plekje heeft gekregen. In een vernieuwd jasje, welteverstaan..
De uitnodiging van Le guess who? programmeur Johan aan het adres van Planet KL om samen een avond in te vullen voor de komende editie, kwam als een geschenk uit de hemel. Niet alleen vanwege de trots om aan zo'n mooi festival als Le guess who? mee te mogen werken, maar ook omdat de gesprekken die volgden duidelijk maakten dat beiden dezelfde muzikale interesse deelden op het gebied van elektronische muziek. Zo kwam het dat er niet alleen een hele mooie line up voor Le guess who? uit de mouw werd geschud, maar ook dat Nederland een nieuw feest rijker is: Swipe zag op 10 september in een goed gevulde zaal succesvol het levenslicht. 4
Van woensdag 24 november tot en met zondag 28 november vindt op verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad Le guess who? plaats. Naast een breed scala aan live muziek (meer dan zeventig bands), biedt het festival plaats aan een aantal vernieuwende projecten die zich niet beperken tot de grenzen van de discipline muziek. Voor deze vierde editie van het festival zijn de jonge Utrechtse gameontwikkelaars van Monobanda gevraagd een PLAY Pilots live game te ontwikkelen, met als doel het speelse terug te brengen in culturele evenementen.