Partyflock
 
Nieuws · september 2020
­ Nederland
Lodewijk Fluttert, beter bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is onder andere bekend van zijn wereldhits Vandaag (One Day), Baby en Living. Zijn meest recente, en ook grootste hit van afgelopen zomer, genaamd Baianá, die meteen internationaal werd opgepakt en onder andere platinum is gegaan in Frankrijk, is nu ook opgenomen in de officiële soundtrack van EA SPORTS FIFA 21, waardoor hij nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn.
Poppodia Paradiso en de Melkweg hebben een mondkapjesplicht ingesteld. Hoewel nog steeds veel onduidelijk is voor Amsterdamse theaters en concertzalen na de aangekondigde coronamaatregelen van maandag, hebben beide poppodiums hier alvast toe besloten.
Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische Warehouse Elementenstraat in Amsterdam de Dutch Dance Quiz. De quiz, die kijkers vanuit hun eigen woonkamer kunnen spelen, neemt ons in drie afleveringen mee op een trip down memory lane door meer dan 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis.
Festivalorganisator ID&T gaat 40 procent van de arbeidsplaatsen schrappen als gevolg van de coronacrisis. De organisatie maakt vandaag in een persbericht bekend dat het personeel is ingelicht over het voornemen om te komen tot een ingrijpende reorganisatie.
De Borreltuin van Zwolle
maandag 28 september 2020
Na drie geweldige edities van de Picknicktuin in Zwolle kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Parkpaviljoen de Wezenlanden presenteert dan ook vol trots de gloednieuwe Borreltuin waar je van woensdag 14 t/m zaterdag 17 oktober (herfstvakantie) elke dag vanaf 15:00 uur heerlijk kan komen borrelen!
Na het grote succes van Eelke Kleijn zijn derde album 'Moments of Clarity', is de release van zijn langverwachte opvolger 'Oscillations' eindelijk daar. Het vierde album lag al een hele tijd klaar, nog voor de pandemie de hele wereld op zijn kop zette. De tijd die vrijkwam door het lege tourschema, gaf Eelke de mogelijkheid zijn aandacht volledig te richten op het maken van zijn volgende meesterwerk.
Dat Lost Frequencies zijn hand niet omdraait voor gigantische muzikale mijlpalen is inmiddels al een tijdje bekend, maar sinds deze maand mag de Belgische dj en producer een toch wel heel bijzondere prestatie op zijn palmares zetten. Door deze week met zijn recent singles 'Love To Go' (met Zonderling en Kelvin Jones) en 'Don't Leave Me Now' (met Mathieu Koss) een plekje in de Nederlandse Top 40 te bemachtigen, breekt hij het 25 jaar oude record van Clouseau en is hij vanaf nu de meest succesvolle Belgische act in de Top 40.
De Nederlandse act DROELOE staat al jaren bekend om hun veelzijdige sound, maar de nieuwe single 'Sunburn (Reimagined)' kan wel eens een van de meest bijzondere cross-over-momenten zijn in de carrière van het project tot nu toe.
De wereldberoemde DJ en producer Oliver Heldens nodigt fans uit om samen met hem op een interactieve reis te gaan tijdens zijn nieuwe epische livestream concept 'Heldens Everywhere'. Oliver draait op 1 oktober, 21.00CEST, een set vol actie die op Cadenza.tv live gestreamd wordt.
Nu de zomer op haar einde loopt, is het hoog tijd voor een laatste groet aan de langere, warmere dagen. Daarom slaan Daisy, bekend van uitverkochte club-edities door heel Noord-Brabant, en Vunzige Deuntjes op zondag 20 september de handen ineen voor een Silent Sit Down-festijn aan de oevers van de IJzeren Man in Eindhoven.
Atlantic Records en Big Beat Records zijn erg trots om aan te kondigen dat superster DJ/producer Tiësto is getekend en toegevoegd is aan hun baanbrekend roster. De GRAMMY® Award-winnende producer viert dit met de release van zijn langverwachte nieuwe single, 'The Business', die vrijdag 25 september verkrijgbaar is bij alle DSP's en streamingdiensten.
Na eerder dit jaar zijn grootste soloconcerten ooit te hebben aangekondigd, maakt Lars Bos, oftewel Snelle, vandaag bekend dat zijn 3 concerten in AFAS Live in verband met de geldende maatregelen vanwege het coronavirus zullen worden verplaatst naar april 2021. De concerten stonden gepland op 15, 16 en 17 oktober 2020.
Typhoon en BLØF kunnen het van oudsher goed vinden samen. Zo brachten zij enkele jaren terug de samenwerking 'Wereld Van Verschil' uit en coverden gezamenlijk Thé Lau's 'Iedereen Is Van De Wereld' live in o.a. de Ziggo Dome. In opvolging van deze vruchtbare connectie verschijnt vandaag de nieuwe single 'Walnootboom' in samenwerking met Paskal Jakobsen. Een ingetogen, maar krachtig lied over jong zijn, volwassen worden, zelfliefde en acceptatie.
Het succesvolle internationale dance-evenement Dont Let Daddy Know keert terug naar hun vaste thuisbasis, de Ziggo Dome in Amsterdam. E&A Events maakt bekend dat de achtste editie zal plaatsvinden op zaterdag 6 maart 2021 en belooft er weer een spectaculaire show van te maken.
Vandaag brengt ADOSA in samenwerking met American Idol-finalist Robbie Rosen hun nieuwe track 'Till The End' uit. Het DJ/Producer duo en de Amerikaanse zanger wilden hun luisteraars graag een hart onder de riem steken in deze tijd. Met dit nummer herinneren ze iedereen eraan dat ze er niet alleen voor staan en ze nooit moeten opgeven hun dromen na te jagen. ADOSA tekende dit jaar bij het label ROQ 'N Rolla Music, waar ze de nummers 'Crash & Burn' en 'Propaganda' uitbrachten.
Tientallen toonaangevende Amsterdamse clubs en discotheken hebben via Facebook een online oproep gedaan aan hun achterban om a.s. zaterdag 5 september, vanaf 14:00, op het Museumplein te verzamelen voor een manifestatie genaamd "De Nacht Wacht".
Vandaag releaset Kevin zijn nieuwe album 'Animal Stories'. De verwachtingen zijn hoog: niet alleen kwamen zijn vorige twee albums 'Vrij' (2019) en 'Lente' (2018) beide binnen op nummer 1, ook is het volgens Kevin zelf "zijn beste werk tot nu toe".
Lucas & Steve releasen morgen hun nieuwe single Another Life op het label van Spinnin' Records. Een feel-good track die je weer even meeneemt in een heerlijke nazomer. Het nummer is een voorproefje op hun debuutalbum. Dit album, dat Letters to Remember gaat heten, staat vol met nieuwe muziek en komt uit op 16 oktober. Another Life is vanaf morgen te beluisteren op onder meer Spotify.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, vindt als digitale conferentie plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 Oktober. De eerste sprekers voor het ADE Pro programma zijn vandaag bekend gemaakt. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een select aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten onder de ADE Specials banner, conform de huidige overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam.
Dj en muziekproducer Erick Morillo is op 49-jarige leeftijd overleden. De artiest werd wereldberoemd met de megahit I Like To Move It uit 1993. Hij was niet de zanger van het lied, maar de deejay en producent.
Mysteryland Let's Get High werd zaterdag 29 augustus ruim vier miljoen keer bekeken. In maar liefst 130 landen werd afgestemd op de online versie van het langstlopende en grootste dancefestival van Nederland. De meer dan 50 artiesten waren via acht verschillende online stages, waaronder de Mainstage, Q-dance, Vunzige Deuntjes x Desperados, Awesome Soundwave en Trance Energy, te volgen. De kijker had de rol van regisseur en kon zelf bepalen op welk kanaal werd afgestemd.
De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in de zee terecht, en ondanks meerdere initiatieven blijkt het bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Om die reden sloegen Global Oceans Ambassador Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds (WWF) vorig jaar al hun handen ineen voor #Beatplastic, en daarbij krijgen ze nu ook steun van Jessie Jazz Vuijk.
30 september 2020
Nederlandse artiest Bakermat met zomerhit Baianá opgenomen in officiële soundtrack FIFA 21
Poppodia Paradiso en Melkweg stellen mondkapjes verplicht
29 september 2020
Dutch Dance Quiz brengt een ode aan meer dan 30 jaar dance in Nederland op 17, 24 en 31 oktober
28 september 2020
ID&T, organisator Mysteryland en Awakenings schrapt 40 procent banen
De Borreltuin van Zwolle
25 september 2020
Eelke Kleijn brengt zijn langverwachte vierde studioalbum 'Oscillations' uit
Lost Frequencies breekt 25 jaar oud record en is meest succesvolle top 40-ac uit België
18 september 2020
DROELOE kondigt nieuwe versie van wereldhit 'Sunburn' aan
Beleef Oliver Heldens nieuwe exclusieve livestream ervaring "Heldens Everywhere" op televisie
17 september 2020
Daisy en Vunzige Deuntjes zwaaien zomer uit tijdens Silent Sit Down-festijn op en aan het water
Grammy Award-winnende dj/producer Tiësto slaat nieuwe weg in en tekent bij Atlantic & Big Beat
11 september 2020
Snelle verplaatst AFAS Live concerten naar april 2021
10 september 2020
Typhoon met Paskal Jakobsen te horen op Walnootboom
8 september 2020
Don't Let Daddy know kondigt nieuwe show aan in de Ziggo Dome in Amsterdam
4 september 2020
ADOSA released samen met American Idol-finalist Robbie Rosen hun nieuwste single 'Till The End'
Amsterdamse clubs organiseren manifestatie "De Nacht Wacht" op Museumplein.
Kevin luidt nieuw tijdperk in met nieuw album 'Animal Stories'
Lucas & Steve brengen een nieuwe single én album uit
3 september 2020
Amsterdam Dance Event (ADE) bevestigt eerste sprekers voor digitale conferentie en kondigt ADE Specials aan.
2 september 2020
'I Like To Move It'-dj Erick Morillo overleden
1 september 2020
Vier miljoen kijkers voor Mysteryland Let's Get High
WWF-Ambassadeurs Armin van Buuren en Jessie Jazz slaan handen ineen voor #beatplastic