Partyflock
 
­ Nederland

'I Like To Move It'-dj Erick Morillo overleden

gepubliceerd door , op
'I Like To Move It'-dj Erick Morillo overleden
1 april 2015
Dj en muziekproducer Erick Morillo is op 49-jarige leeftijd overleden. De artiest werd wereldberoemd met de megahit I Like To Move It uit 1993. Hij was niet de zanger van het lied, maar de deejay en producent.

Het nummer, dat hij uitbracht onder de artiestennaam Reel 2 Real, stond overal ter wereld wekenlang op de eerste plek van de hitlijsten. In Nederland ging de single in mei 1994 vier weken aan de leiding in de Single Top 100. Later werd het lied opnieuw een hit toen de song werd gebruikt in de animatiehit Madagascar.

2 opmerkingen

Zonde. Komt uit de tijd dat Amerikaanse dj's nog iets heiligs hadden en dj's maar een hit hadden. 80000 gulden voor MAW in de Nighttown. Vergeleken met hem lijken de hits van Garrix, Armin, Harris op muzikale diarree.
Hoorde het gister op werk. Zal niet beweren dat dit het equivalent van Avicii was maar alsnog raakt mij dit best wel. Vond het al eeuwig zonde dat ik zijn daybreak session op Tomorrowland 2018 heb gemist ivm de bussen daarzo. Gelukkig heb ik hem vorig jaar op Mysteryland gezien.

Had het niet zien aankomen, maar dat hij nu overlijdt net nadat hij was aangeklaagd voor seksueel misbruik doet mij wel vermoeden dat het zelfmoord was.