Partyflock
 
­ Nederland

Exxellent goes Chicago

gepubliceerd door , op
Exxellent goes Chicago
18 september 2007
FeestExxellent Chicago · The groovy dancenight
Datumzaterdag 27 oktober 2007
LocatieMatrixx
De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar het is waar: The Matrixx wordt omgebouwd tot een jaren dertig club in de stijl van gangsterland Chicago - met alles erop en eraan. Nou ja, in elk geval voor één nacht: tijdens Exxellent Chicago op zaterdag 27 oktober!

Dat wordt zó dik, dat de fenomenale Candy Dulfer op saxofoon er nu ook wel eens bij wil zijn - en ze is meer dan welkom. En dat dan weer samen met Ronald Molendijk, Lucien Foort, Funkerman, Sidney Samson en El Mundo. Dat wordt dus een heel speciale editie van het beste feest van The Matrixx.

Iedereen heeft er wel een voorstelling van: het Chicago van de jaren dertig van de vorige eeuw. Lange jassen, gleufhoeden, en de befaamde ‘speak-easy’s - kroegen waar het hip and happening was - en waar (in de tijd van een alcoholverbod) nogal eens wat illegaal werd geschonken.

Geen enkele reden voor illegaliteit tijdens Exxellent Chicago - alles kan door de beugel. En dat geldt dat absoluut en overtuigend voor de line up. De heerlijke Candy Dulfer gaat een duet aan met houselegende Ronald Molendijk - dat belooft er dus eentje voor de danceboeken te worden. Candy, net een nieuw album uitgebracht; ‘Candy Store’ en is zojuist terug gekeerd van haar tournee in onder meer Japan, speelt op deze Exxellent zeker haar jetlag weg!

Lucien Foort - tegenwoordig steeds vaker in het buitenland te horen en eindelijk weer eens in The Matrixx - gooit het gas er nog wat harder op deze avond! Hij wordt bijgestaan door Funkerman, Sidney Samson en El Mundo.

De Nederlandse DJ Ardie van Beek, beter bekend als Funkerman, heeft al een aantal keren The Matrixx op zijn kop gezet met zijn sound en zou je ook al wel kunnen kennen als derde deel van Flamingo Recordings. Dit label runt hij samen met producers Raf en Fedde le Grand. Funkerman scoorde in 2005 clubhits met ‘The One’ en ‘Rule the Night’. En eerder dit jaar bracht hij met Fedde de single ‘Wheels in Motion’ uit. Op dit moment scoort Funkerman hoog met zijn hit “Speed Up', wie kent deze lekker funky houseplaat nu niet?!.

Wat al deze DJ’s verbindt , is die dikke, dikke housesound met vaak een funky uitgangspunt. Het gaat hier natuurlijk wel om een aantal DJ’s die de funky house en groove zo’n beetje zelfstandig op de kaart hebben gezet. Waar al deze DJ’s op uit zijn, is een lekkere fusie van house en dat Jaren Dertig sfeertje.

The Matrixx maakt zich er niet niet makkelijk van af door hier en daar een standbeeldje van Al Capone te plaatsen - nee, dit wordt een echt omgebouwde Matrixx, met een sfeer die onvergetelijk zal zijn en natuurlijk geldt het alcoholverbod deze avond uiteraard niet!
…Always Be Exxellent.

3 opmerkingen

 
I'll be there :D
Zo zo, Candy Dulfer dat is niet niks!!