Partyflock
 
­ Nederland

Cilinder festival 2007

gepubliceerd door , op
Cilinder festival 2007
15 september 2007
Ola, ze zijn er weer..

En dit jaar komen ze harder dan ooit met een nieuw festival dat het feest van vorig jaar gaat overklassen! Inderdaad, je mag je dansschoentjes weer uit de kast halen, je battledress aantrekken en je humeurknop op FAN-TAS-TISCH zetten; 29 september gaan ze los op het Hoeveterrein Hoeve te Hoofddorp met Cilinderfest 2007!!

Hoe het was...
Ooit was de Hoeve Hoeve een kernpodium. Grote acts als De Dijk en Herman Brood speelden de beste shows van hun carrière in die charmante boerderij aan de Hoofdweg. Er werd aan auto's en motoren gesleuteld, de wijkraad huiste er en menig lokale band vond er hun eerste podium. In de jaren ‘90 werd Hoeve gekraakt en brak er een andere tijd aan. Zonder grote budgetten werd het Haarlemmermeerse uitgaanspubliek getrakteerd op legendarische housefeesten zoals The Next Generation, waar een jonge Laidback Luke geïnspireerd raakte en het later nog ver zou schoppen in de mondiale house-scene. De laatste succesvolle feesten waren die van Blazinbeats en de festivals van De Moker, waar geen housers maar vierhonderd getatoeëerde metalheads de zaal vulden.

Maar er was ook veel tegenstand
Aangezien Hoeve de eerste plek was waar in Hoofddorp een gedoogbeleid aangaande soft-drugs werd gehanteerd, ontstonden er veel vooroordelen en werd er regelmatig geklaagd. Anno 2007 is er een coffeeshop, ook deze ondervind veel tegenstand, Naast een grote groep vaste bezoekers heeft Hoeve door de jaren heen ontiegelijk veel mensen een fantastische avond bezorgd; er werd muziek gemaakt, gedronken, versiert, gedanst en vooral erg veel gelachen. Elke week nieuwe graffiti rondom het hele pand van lokale –en internationale spuitbusartiesten, een cool aanbod aan entertainment, kortom, alles wat je wilt.

Hoe het kan zijn...
Er is genoeg geld in de Haarlemmermeer. Miljoenen kostende bruggen die roesten en verlieslijdende bloemenprojecten te over. Waarom niet een fractie van dat geld om een nieuw onderkomen te plaatsen op her voormalig Hoeve terrein. Want het pand is misschien wel weg, maar de gedachte leeft nog volop.

Want er is gewoon geen tent in Hoofddorp waar je, zonder afspraak of zonder aan tijden gebonden te zijn, binnen kan lopen en je eigen ding kan doen. EN WAT NU? Er is behoefte aan een nieuwe Hoeve, die behoefte zal er in de toekomst ook zijn. In een grote gemeente als de Haarlemmermeer mag een voorziening die mensen zoveel heeft gegeven, die een kweekvijver voor talent is gebleken en Hoofddorp een eigen smoel gaf sinds jaar en dag niet ontbreken!!

Stichting Cilinder heeft het echter wel voor elkaar gekregen om deze zomer een cool festival neer te zetten voor de mensen die gehecht zijn aan de Hoofdweg 574 (of die gewoon van een knalfeest houden natuurlijk). Bij dit outdoor event zullen techno, drum and bass, metal, house, hardcore, minimal, rock enz. ten gehore worden gebracht. Stichting Cilinder heeft hard aan de line up gewerkt om tot de volgende verrassende mix te komen:

- Miss Djax
- Damian Keane en Dave Miller
- N3UK (eenmalig reunie concert in de oude originele opstelling)
- Mrtn (twstd)
- Shamrock
- Lenzman
- Flanagan
- Scarr
- Peet Verweij
- And many more

Voor de complete line up staat meer info op www.stichtingcilinder.nl www.myspace.com/stichtingcilinder.

Tevens is er voor de skaters onder ons een ramp beschikbaar gesteld door Vans. Kortom, we zien je op 29 september om de hele dag gratis te genieten van een hele zooi muziek en meer!

Laat zien dat een toko als Hoeve nodig is in Hoofddorp.
9 september, Cilinderfest2007 vanaf 13:00 gaat het los aan de Hoofdweg 574!

Koude biertjes en dansende feestgangers!

Free entrance

6 opmerkingen

wel present denk, goed plan!
 
Sentimenteel stukje tekst :lol:

Ill be there :D