Partyflock
 
­ Nederland

Project N50 Nagele

gepubliceerd door , op
Vooroordelen zijn er om onderuitgehaald te worden. Een dancefeest in een boerenschuur midden in de polder, kan dat wel wat worden? The Prophet, bekend van dancefestivals als Sensation (Amsterdam Arena), wist vorig jaar niet wat hij moest verwachten toen hij vanuit het westen van het land naar Nagele afreisde. En het werd wat. Hij was na afloop zelfs zo enthousiast, dat hij eigenlijk nog wel een uur door wilde draaien. Dat kon niet. En daarom is hij er dit jaar weer bij, tijdens de tweede editie van Project N50 op zaterdag 25 augustus. Wederom in de hallen van koel- en vriesbedrijf Koelhallen de Vries (Eggestraat). Van harddance tot hardstyle. Met een nóg vetter geluid.

Het dancefeest in de koelhal aan de Eggestraat trok vorig jaar danceliefhebbers uit de wijde regio. En die hebben zich prima vermaakt. De reacties op de website PartyFlock.nl spreken voor zich: ‘Vet los en dik mal in de koelkast van Nagele’ schrijft Kippenek. En Lisan vindt het ook een ‘super vet cool kikke gaaf feestje!!!’ ‘De geluidskwaliteit was verbazend goed!’ stelt Kernkop vast. Een tevreden DierkX laat weten ‘vaker van dit soort feesies in de buurt’ te willen hebben. DierkX wordt op zijn wenken bediend. Het ziet er naar uit dat Project N50 uitgroeit tot een traditie op de laatste zaterdag van augustus.

En hoewel Kernkop de geluidskwaliteit vorig jaar al ‘verbazend goed’ vond, blijkt het nóg beter te kunnen. ‘Door het gebruik van meer akoestiekdoeken is het geluid nu ook in de hoeken en achterin de hal goed hoorbaar,’ laat Jac Smits van de organisatie weten. Ook nieuw zijn de ‘multiscreens’, grote videoschermen die het dancefeest tot een multimediaal spektakel maken. Niet alleen een feest voor de oren, maar ook voor de ogen. ‘En dit jaar hebben we nog meer zorg besteed aan de aankleding, zodat de lichteffecten beter uitkomen. Uniek voor de regio, ik denk dat we ons echt onderscheiden.’

Het zijn de krenten in de pap, want Koelhallen de Vries heeft vorig jaar, door zijn hoogte en goede isolatie, al bewezen een ‘superlocatie’ te zijn. ‘Bovendien is het makkelijk te vinden, zo dicht bij de A6,’ aldus mede-organisator Jan Jippes. Er is genoeg parkeergelegenheid en door de afgelegen plek op het bedrijventerrein van Nagele is er geen overlast voor de omwonenden. ‘Veel nieuwsgierige dorpsbewoners, die vorig jaar een kijkje kwamen nemen, gingen zelf los op de dancevloer,’ vertelt Jippes lachend.

Hoewel wanklanken vorig jaar volledig achterwege bleven, wordt ook deze keer het zekere voor het onzekere genomen. Jippes: ‘Er komt meer beveiliging; zes in plaats van vier man. Bij de deur wordt gefouilleerd en identificatie is verplicht om er zeker van te zijn dat iedereen 16 jaar of ouder is.’
De kaartverkoop gaat ook nu weer via TicketBox.nl en de landelijke verkooppunten van Free Record Shop en Primera. Jippes: ‘Vorig jaar is ruim 80 procent van de kaartverkoop via TicketBox gegaan. Zo voorkom je lange rijen voor de deur.’

De laatste zaterdag van augustus is gehandhaafd als dè datum van Project N50. Een slimme zet van de organisatie, want overdag is het grote dancefestival Mysteryland in Haarlemmermeer. Jippes: ‘Als dat is afgelopen stappen een heleboel Mysteryland-gangers in de auto om verder te dansen in Nagele. Project N50 gaat nu een uur langer door dan vorig jaar. We stoppen om 03.00 uur in plaats van 02.00 uur.’

De organisatie rekent dit jaar op meer bezoekers dan vorig jaar, toen er een dikke achthonderd dancelustigen op Project N50 afkwamen. ‘Maar meer dan tweeduizend moeten het er niet worden. Dan zou het te massaal worden en ten kosten gaan van de kwaliteit,’ vindt Jac. De kwaliteit van Project N50 blijkt ook uit de line-up van de avond. De grote namen zijn DJ The Prophet, die er vorig jaar ook bij was, en DJ Tatanka uit Italië (bekend van Qlimax). Laatstgenoemde draait vanaf 24.00 uur anderhalf uur lang en The Prophet sluit af. Ook DJ Razcal is er deze keer weer bij. Nieuwe namen in de line-up zijn verder Gabriel Bait (bekend van Southern Forest) en Abject (Scantraxxx). Scope DJ uit Emmeloord zorgt voor de lokale inbreng.

Project N50 in de hallen van koel- en vriesbedrijf Koelhallen de Vries (Eggestraat 37) duurt van 21.00-03.00 uur (zaal open om 20.30 uur). Voorverkoop: 17,50 euro. Deurverkoop: 20.00 euro.

Voor meer informatie: www.southernforest.nl

13 opmerkingen

 
Artiest {SHOWLIST artist 48220, 6267}
En we hebben er zin in!!!
Dat word weer knallen daar in Nagele! :bounce:

Zeker weten zin in! :yes:
Zeker Lekker Knallen in de Polder!


:D
Gaat weer een heerlijk feestje worden :D
helemaal lossss :respect: B) :cheer:
mm, vlak bij mij in de buurt. Maar ik ga naar Mystery land... mischien kom ik daarna nog wel even kijken. Kun je kaarten bij de duur krijgen en tot hoe laat?
Uitspraak van extreme audio op vrijdag 24 augustus 2007 om 18:44:
Kun je kaarten bij de duur krijgen en tot hoe laat?

de deur, dat kan...

ik ben er ook!! :P
wat een feest:D :bounce:
Heerlijk feest:D
hmzzz baalde eeigelijk wel een beetje daT ik niet gegaan was......maarja was gewoon te moe
volgend jaar zeker weten een kijkje nemen.
3keer is scheepsrecht:D iig petje af voor de organisatie:)(K)
 
Foto's N50 online op www.southernforest.nl :)

weer er voorzichtig mee want ze zijn heeeeeeeet!